Dodaj do ulubionych

Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarczy...

26.01.09, 18:18
Czyli Putin nie zakręcił kurka, żeby po chamsku promować północną gazrurkę? I wymusić wysokie ceny za gaz, przy starych za tranzyt? Ja się nieraz zastanawiam, czy taki Putin nie ma czasem rozszczepienia jaźni...W końcu trudno psychicznie wytrzymać takie ciągłe "dopasowywanie" zmiennych teorii do faktów, byle na jego korzyść wyszło...
Obserwuj wątek
    • pimpus18 Tak, dialog jest najważniejszy 26.01.09, 18:29
      Czas już żeby także w GW to zrozumieli - tarcze antyrakietowe się do tego zupełnie nie nadają.

Na codzienej mierzwie GW rośnie kolejne pokolenie zaczadzonych propagandą tępych rusofobów, a o dialog coraz trudniej będzie.

• nie-tak Re: Tak, dialog jest najważniejszy 26.01.09, 18:36
        pimpus18, w Bild - Zeitung (przez nas tak nisko szacowanym) znajdują się mądrzej
        napisane artykuły jak w polskich mediach.

Tja jaka władza, takie media, jakie media i władza takie społeczeństwo i na
        odwrót, co tu więcej wymagać.
        -----------------------------------------------------------------
        • pimpus18 nie-tak, 26.01.09, 18:58
          Nie wiem jak tam Bild - bo nie czytuję - ale dla bardziej wykształconych propaganda jest jednak przerażająco mało wyrafinowana.

Nie wiem czy znasz tę stronę:

www1.swr.de/podcast/xml/swr2/forum.xml
          To są pliki audio codziennej dyskusji na swr2, łatwe do ściągnięcia nawet ręcznie - mam nadzieję, że w razie czgo sobie poradzisz.
          Zwróć uwagę na sam dobór dyskutantów. Oni tam też bardzo dbają o właściwy przebieg "dyskusji", co często prowadzi do niezamierzonego humoru.

Chodzi mi o ten (inne z zupełnie innych względów też są ciekawe):
          SWR2 Forum: Russlands Wirtschaft in der Krise.

No, oczywiście jeżeli Cię to w ogóle interesuje.

• eva15 Kontrolerzy prawidłowego myślenia 26.01.09, 19:07
            W Niemczech żadna dyskusja nie obywa się bez kontrolerów prawidłowego myślenia,
            jeśli tylko w jakiś sposób dotyka to polityki. Poza tym w gremiach medialnych
            też siedzą kontrolerzy.

I to wszystko MIMO tego, iż po latach intensywnej opieki kontrolerów Niemcom i
            tak włącza się w głowach autocenzura.
            Erstens - doppelt hält besser
            Zweitens - Vertrauen ist gut, Kontrolle ist besser (jak mawiał klasyk, który się
            na tym znał)
            • komarowo Re: Kontrolerzy prawidłowego myślenia 26.01.09, 19:23
              eva15 napisała:

> W Niemczech żadna dyskusja nie obywa się bez kontrolerów prawidłowego myślenia,

Chwała Bogu, że u was, kacapskie ćwoki, zachęca się do niezależności. Ostatnio
              zachęcał OMON w hełmach balistycznych i z nagolennikami.
              • pimpus18 Re: Kontrolerzy prawidłowego myślenia 26.01.09, 20:15
                sam jesteś ćwokiem i nie masz żadnego pojęcia, o czym idzie tu rzecz.

• asmall4 no już , już uspokuj się ... 26.01.09, 20:31
                  "Co to jest nerwowość?
                  Słowem tym określamy ogólnie stan, który nie jest chorobą, ale objawem wielu
                  innych zaburzeń dotyczących układy nerwowego.
                  Układ ren, stanowiący sieć włókien nerwowych przebiegających po całym
                  organizmie, pozostaje pod naczelną kontrolą mózgowia, służąc do przepływu
                  informacji.
                  Niestety, układ nerwowy nie jest doskonały. Sieć nerwów może ulegać różnego
                  rodzaju uszkodzeniom i zaburzeniom. Wskutek chorób lub uszkodzeń, lub po prostu
                  w wyniku stresujących okoliczności, zmuszających daną osobę sprostowania trudnym
                  sytuacjom, dochodzi do stanu zwanego nerwicą.
                  Określenie to jest bardzo mało precyzyjne, gdyż obejmuje subiektywne wrażenia i
                  odczucia. Nerwica jest szczególnym stanem psychiki cechującym się brakiem
                  spokoju lub ciągłą wzmożoną pobudliwością, której pochodzenie nie jest
                  całkowicie jasne dla chorego.
                  Na szczęście, zaburzenia te zwykle występują w krótkim czasie, na ogół w
                  momencie, kiedy znika przyczyna, które je wywołała."

Bo jak nie to w pasy i tydzień internetu nie zobaczysz ...
            • pimpus18 Droga Evo, 26.01.09, 20:14
              jak zwykle niestety masz rację.

Jednak dla mnie jest to zasmucające, że nawet w tak niszowym programie, przeznaczonym dla ludzi edukowanych, prymityzowane jest tak bardzo to zagadnienie.
              Mnie zawsze śmieszą "dyskusje" w kręgu ludzi reprezentujących ten sam punkt widzenia - takie "towarzystwa wzajemnej adoracji" nieuniknienie poruszają się na granicy śmieszności i poniżej. Ten Rosjanin na niemieckim żołdzie jest po prostu żałosny. To stosowana powszechnie metoda także i tutaj.
              Rozumiem, że propaganda musi być - jednak nie tam.
              Nawet w PRL-u byli dziennikarze i pisma, które mogły pozwolić sobie nieco więcej.

Pamiętasz pewnie ten sierpniowy Putin-Interview Rotha. Ta nieprawdopodobna wpadka otworzyła oczy wielu ludziom, to naprawdę cieszy:
              www.google.de/search?hl=de&q=putin+interview&btnG=Google-Suche&meta=
              W GW świąteczna dali artykuł Władymira Miłowa.
              Poszperałem i znalazłem artykuł Izwiestii. Są tam poruszone zagadnienia tak skrzętnie omijane w różnego typu propagandowych "dyskusjach" na zachodzie, jednak jak najbardziej realne i istotne dla tamtejszej rzeczywistości.

www.izvestia.ru/politic/article3112960/
              • gollum.z.kremla Re: śmieszą takie "towarzystwa wzajemnej adoracji" 26.01.09, 20:37

Święte słowa, pimp, święte słowa... LOL
              • komarowo To uże my znajem czto napisali w Izwjestii 26.01.09, 21:40
                i czto skazał wasz KGBuru. A teraz podaj inne, równie renomowane źródła, Prawdę
                (Komsomolską) i Złego. A Kołchoźnica Mentalna dorzuci Radio Erewań i
                podtrzymacie bolszoj poziom rozgowora:-))
              • eva15 Drogi Pimpusiu, 26.01.09, 22:24
                Dzięki za linki, wywiad oczywiście i mnie wbił się w pamięć z powodu rozmiarów
                bezczelnego matactwa.
                Tak przy okazji- Th. Roth to taka płatna prost....ka, obrzydzenie bierze gdy się
                słucha co wygaduje, pasuje do polskich propagandziorów.

Bardzo dobra, wnikliwa i uczciwa w sprawach rosyjskich jest Gabrielle
                Krone-Schmalz. No więc ją siupnięto ze stołka korespondenta w Moskwie i usunięto
                praktycznie z niemieckiej tv. Czasem tylko pojawia się nocą na programach trzecich.
                • komarowo Re: Drogi Pimpusiu, 26.01.09, 22:58
                  eva15 napisała:

I znów, jak zwykle, nikt nie lubi KGB. Nic tylko się na was uwzięli - od Japonii
                  po UK i od Norwegii po Australię:-))
                • pimpus18 Tak, pamiętam ją, Evo... po fryzurze 27.01.09, 00:20
                  Napisała taką książkę: Was passiert in Russland.

Samej książki do czytania na prędko nie znalazłem, ale znalazłem wersję audio (gelesen von ihr selbst) i już nawet zrobiłem sobie image. Ma miły głos.

Jeśli Cię coś takiego interesuje, daj znać.

Zaraz na początku mówi, że sama zrezygnowała, aby dalej się tematem interesować nie musząc być już korespondentką, widać ogranicza to dość mocno swobodne pogłębianie tematu.

• eva15 Strzygł ją jej własny mąż 27.01.09, 00:52
                    To było orginalne i zabawne, gdy G. K-S opowiedziała w jakimś wywiadzie, że w
                    Moskwie zdecydowała, że będzie ją strzygł jej własny mąż i to on wymyślił tą
                    fryzurkę, bo strzyc tak naprawdę ani trochę nie umiał... Czemu padło na męża? Do
                    wyboru jest kilka odpowiedzi, mogło to być dlatego, że:

1) wtedy w Moskwie nie było fryzierów i nożyc
                    2) nożyce były i G.K-S bała się, że Putin skróci ją o głowę (via figaro z KGB)
                    3) G.K-S zafascynowana nowym zadaniem - Rosją - chciała sobie oszczędzić czasu
                    na głupoty.

Gekonokształtne wojtki wybiorą odpowiedź 2). O Twój wybór nie pytam.
                    • pimpus18 Re: Strzygł ją jej własny mąż 27.01.09, 01:34
                      Ja myślę, że z tym mężem to trochę nabujała.
                      Ona nosi od lat tę fryzurę. Nawet jeśli kiedyś nie umiał, to jednak przez te wszystkie lata musiałby się nauczyć.

Ja faceta mogę ostrzyc... kobiety się nie podejmę za żadne skarby. Raz dałem się namówić i to mi wystarczy.

• eva15 Re: Strzygł ją jej własny mąż 27.01.09, 01:43
                        Nie, chyba nie bujała. To BYŁO przed laty, a później tą fryzurę również dlatego
                        polubiła, że stała się jej znakiem firmowym.

Herr Krone(?) bądź Schmalz (?) miał widać więcej szczęścia niż Ty. A może trafił
                        na właściwą głowę?

• pimpus18 Re: Strzygł ją jej własny mąż 27.01.09, 01:51
                          tu mogę przyznać Ci rację, ausnahmsweise.

Tak się zastanawiałem: jaki fryzjer robi takie fryzury.

Mogę Cię zapewnić, że nie jest ona łatwa. Dziwna jest, ale łatwa nie.
                          Poza tym z kobietami nigdy nic nie wiadomo. Szczęściarz z niego, bo ją można polubić.

• eva15 Re: Strzygł ją jej własny mąż 27.01.09, 01:56
                            pimpus18 napisał:

>Szczęściarz z niego, bo ją można polubić.

Fryzurę czy właścicielkę?
                            • pimpus18 Re: Strzygł ją jej własny mąż 27.01.09, 02:03
                              Do fryzury na pewno zdążył się już przyzwyczaić, tym bardziej jeśli jest autorem.
                              Oni są już w tym wieku, po latach bycia ze sobą razem, docenia się te inne rzeczy.
                              • eva15 Re: Strzygł ją jej własny mąż 27.01.09, 02:07
                                So spricht die Klugheit
                  • eva15 Re: Tak, pamiętam ją, Evo... po fryzurze 27.01.09, 01:01
                    pimpus18 napisał:

> Samej książki do czytania na prędko nie znalazłem, ale znalazłem >wersję audio
                    (gelesen von ihr selbst) i już nawet zrobiłem sobie >image. Ma miły głos.

> Jeśli Cię coś takiego interesuje, daj znać.

Daję znać. G. K-S zrobiła na mnie kilkakroć dobre wrażenie w tv , więc chętnie
                    zgłębię temat licząc na to, że się nie zawiodę.

> Zaraz na początku mówi, że sama zrezygnowała, aby dalej się >tematem
                    interesować nie musząc być już korespondentką, widać >ogranicza to dość mocno
                    swobodne pogłębianie tematu.

Das spricht für sie. Zrezygnowała bowiem z wielkiej niemieckiej miłości o
                    słodkim imieniu Sicherheit.

• pimpus18 Re: Tak, pamiętam ją, Evo... po fryzurze 27.01.09, 01:15
                      Wiesz Evo, ja tu teraz tego sobie w tle słucham.
                      No nie, ktoś taki nie może być korespondentem w Rosji. Ja jej wcześniej nie słyszałem ani nie czytałem.
                      Piszesz, że jest progresywna - ale nie myślałem, że aż tak. Na pewno się nie zawiedziesz.

Jest tego 47 kawałków - razem 192 MB i trwać to może w sumie ponad 2 i pół godziny.

Mogę Ci to posłać e-mailem, jeśli chcesz.
                      Ja już Ci posłałem maila na adres gazety. Więc jeśli to w ogóle działa, to czemu nie.

• komarowo Re: Tak, pamiętam ją, Evo... po fryzurze 27.01.09, 01:45
                        pimpus18 napisał:

Smotri! Kakoj ten Robotnik uduchowiony! A i Kołchoźnica kakaja umnaja w
                        walonkach i z czerwonymi dłońmi! Oni otlićno słuszajut i panimajut pa gjermansku!
                        Aż z piersi samo wyrywa się: Urrrrrrrrrrraaaaaaaaaa
                        • pimpus18 komarowo, 27.01.09, 01:57
                          jesteś naprawdę taki tępy, by nie widzieć, że jesteś tu zbędny?

Albo taki chamski.
                      • eva15 Re: Tak, pamiętam ją, Evo... po fryzurze 27.01.09, 01:59
                        Przepraszam, dopiero teraz dostrzegłam wysyłkę, od razu odpowiedziałam. Nie
                        zrażaj się tym, proszę, wyślij i daj cynk, jak teraz, że coś puściłeś, nie
                        zawsze zaglądam do poczty.
                        • pimpus18 Re: Tak, pamiętam ją, Evo... po fryzurze 27.01.09, 02:08
                          wiesz, ja też nie.

Tylko spam, spam, spam, spam... spam!

To też z Monty Pythona.

Ja w gazecie.pl w ogóle nie mam skrzynki

Ale Twoja działa?
                          Nie wiesz przypadkiem, ile MB tam pasuje?
                          • komarowo Nu kak 27.01.09, 02:25
                            Ani Robotnik, ani Kołchoźnica nie znajut czto skrzynki w domenie
                            marchlewski.kgb.su samyje krasiwyje i u nich po 4 kilowaty?:-)
                      • eva15 Pimpusiu, piosenka na dobranoc 27.01.09, 02:05
                        de.youtube.com/watch?v=EpKKYFPQkV8
                        Szkoda tylko, że zgodnie z polityczną poprawnością aus einer Zigarette wird
                        jetzt keine.
                        • pimpus18 Evo, moja piosenka na dobranoc 27.01.09, 02:13
                          de.youtube.com/watch?v=ji3XgKTziUQ
                          bardzo fajna

Miłych snów, Evo
                          • komarowo Re: Evo, moja piosenka na dobranoc 27.01.09, 02:26
                            pimpus18 napisał:
                            > Miłych snów, Evo
                            O! A to niemal wątek bolszew-erotyczny. Komsomolec i pionierka samotrzeć? Fuj!
                          • komarowo I niech się wam przyśni wspólna lektura 27.01.09, 03:29
                            dzieł godnych rewolucjonisty. Urrrrrrrraaaaaaa

tildology.com/wp-content/uploads/2008/01/1193658208_komsomol_19.jpg
          • nie-tak Re: nie-tak, 26.01.09, 19:22
            Dzięki za link, zainteresuje się nim później, obowiązki wzywają.
            ----------------------------------------------------------------
    • darkraj Kurcze, alez ten Obama to lebski facet! 26.01.09, 18:32
      ===================================== Teraz zaczynam rozumiec szal Amerykanow na
      punkcie tego Prezydenta.
      Okazuje sie, ze nic po proznicy nie gadal, i dotrzymuje obietnic danych Wyborcom.

Czyzby dla cywilizacji nadchodzil czas normalnosci i swiatowej wspolpracy?
      Jesli takie zyczenia sie spelnia, a wszystko na to wskazuje, to bedziemy to
      zawdzieczac wlasnie Obamie.
      Putinowi tez naleza sie slowa uznania, ze nie odtracil przyjaznie wyciagnietej
      reki Prezydenta Barrack'a.
      • nie-tak Re: Kurcze, alez ten Obama to lebski facet! 26.01.09, 18:46
        darkraj, nie bądź za pewny, skoro to prawda co w tym linku piszą, to tylko
        zmiana taktyki dla zamydlenia oczu. Po połowie jego kadencji można będzie
        wnioski wyciągać i go ocenić. Ostrożność nie zaszkodzi.
        Nie zapomnij tego ze tradycja w USA jest przenoszona z rządu na rząd, przypomnij
        sobie powody napaści na Wietnam,... na Irak, chce napaści na Iran. Ta sama
        taktyka mimo ze różni prezydenci.
        www.dziennik.pl/swiat/article304936/Jak_dziala_system_Guantanamo.html
        -----------------------------------------------------------
        • darkraj Re: Kurcze, alez ten Obama to lebski facet! 26.01.09, 19:07
          nie-tak napisała:

> darkraj, nie bądź za pewny, skoro to prawda co w tym linku piszą, to tylko
          > zmiana taktyki dla zamydlenia oczu. Po połowie jego kadencji można będzie
          > wnioski wyciągać i go ocenić. Ostrożność nie zaszkodzi.
          > Nie zapomnij tego ze tradycja w USA jest przenoszona z rządu na rząd, przypomni
          > j
          > sobie powody napaści na Wietnam,... na Irak, chce napaści na Iran. Ta sama
          > taktyka mimo ze różni prezydenci.
          > www.dziennik.pl/swiat/article304936/Jak_dziala_system_Guantanamo.html
          > -----------------------------------------------------------
      • acer19 Re: Kurcze, alez ten Obama to lebski facet! 26.01.09, 18:50
        darkraj napisał:

> ===================================== Teraz zaczynam rozumiec szal Amerykanow n
        > a
        > punkcie tego Prezydenta.
        > Okazuje sie, ze nic po proznicy nie gadal, i dotrzymuje obietnic danych Wyborco
        > m.
        >
        > Czyzby dla cywilizacji nadchodzil czas normalnosci i swiatowej wspolpracy?
        > Jesli takie zyczenia sie spelnia, a wszystko na to wskazuje, to bedziemy to
        > zawdzieczac wlasnie Obamie.
        > Putinowi tez naleza sie slowa uznania, ze nie odtracil przyjaznie wyciagnietej
        > reki Prezydenta Barrack'a.
        ha ha ha ale z ciebie czubek.
        Putin po prostu probuje odzyskać władzę nad narodami które utracili po rozpadzie
        ZSRR
        • darkraj Re: Kurcze, alez ten Obama to lebski facet! 26.01.09, 19:28
          =================================== >acer19<: ales ty przyglup, ze az komp
          przygasa!
          W artykule jest mowa o stanowisku Prezydenta Obamy wobec zbrojen w Europie i
          rozszerzaniu NATO.
          Kicham na to, co planuje i co mysli Putin.

Moj komentarz dotyczyl przede wszystkim Barrack'a, a Putin zajmuje tamze raczej
          marginalna pozycje.
          Natomiast JAK Putin to wykorzysta, to juz jest jego sprawa.
          Myslisz ze jestes madrzejszy od Prezydenta Stanow Zjednoczonych, bo on nie wie,
          co robi???
          Puknij sie w leb, debilowaty oszolomie!
    • eva15 Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarczy.. 26.01.09, 18:44
      Im Putin bardziej zadowolony, tym bardziej wielcy nadwiślańscy architekci tarczy
      zrozpaczeni.

A pisałam późnym latem, że to co z tej tarczy pozostanie to zapis na taśmie
      przepychanek uczniaków Tuska i Kaczora przed posępną i surową czarną panią.
      Zostanie zapis filmowy poszturchiwań, połajanek i śmiech Kaczki z
      angielszczyzny prymuska-Tuska. Do tego dołączy pusty śmiech pokoleń.
      • nie-tak Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 18:50
        Eva15 nie zapomnij tego ze na dostawę "patriotow" wieli miliardowa umowę
        podpisali, które będą zmuszeni wsiąść i płacić za nie.
        ---------------------------------------------------------------
        • eva15 Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 18:51
          Głupiemu zawsze wiatr w oczy
          • nie-tak Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 18:53
            eva15 napisała:

> Głupiemu zawsze wiatr w oczy

I to porządnie.

----------------------------------------------------------------
            • eva15 Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 19:01
              Bo też porządnie, solidnie głupi, a nie tylko tak trochę.
              • komarowo Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 19:05
                eva15 napisała:

Wot i rozgoworywali. Robotnik z kołchoźnicą. Aż mdli.
                • asmall4 a czemu się dziwisz ... 26.01.09, 20:19
                  www.pitt.edu/~slavic/courses/russ1771/posters/seks.jpg
      • acer19 Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 18:58
        eva15 napisała:

> Im Putin bardziej zadowolony, tym bardziej wielcy nadwiślańscy architekci tarcz
        > y
        > zrozpaczeni.
        >
        > A pisałam późnym latem, że to co z tej tarczy pozostanie to zapis na taśmie
        > przepychanek uczniaków Tuska i Kaczora przed posępną i surową czarną panią.
        > Zostanie zapis filmowy poszturchiwań, połajanek i śmiech Kaczki z
        > angielszczyzny prymuska-Tuska. Do tego dołączy pusty śmiech pokoleń.
        A my Polacy patrioci trafimy znowu w sowiecką niewolą tak jak zyczy sobie Putin
        i ty sowiecka Ewo
        • kacap_z_moskwy Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 20:29
          A gdzie sowieci? Nam tez ich sie obawiac?
          • komarowo Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 21:44
            kacap_z_moskwy napisał:

> A gdzie sowieci? Nam tez ich sie obawiac?

A zjerkał u was w komsomole njet? I bez tego macie sporo zmartwień:-)
    • darkraj Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 18:47
      ewa1-23 napisała:

> Czyli Putin nie zakręcił kurka, żeby po chamsku promować północną gazrurkę? I w
      > ymusić wysokie ceny za gaz, przy starych za tranzyt? Ja się nieraz zastanawiam,
      > czy taki Putin nie ma czasem rozszczepienia jaźni...W końcu trudno psychicznie
      > wytrzymać takie ciągłe "dopasowywanie" zmiennych teorii do faktów, byle na jeg
      > o korzyść wyszło...
      =========================================== Przepraszam, ale z ta jaznia to
      chyba Ty masz problemy. I to bardzo powazne.
      Co ma wspolnego "gazrurka", ceny gazu i oplaty za tranzyt z rozbudowa
      infrastrukury militarnej jankesow w Europie???

Co maja wspolnego jakies "teorie dopasowania" ze wstrzymaniem przyjmowania do
      NATO niestabilnych, a przez to niebezpiecznych dla pokoju, panstw?
      Pogielo ciebie, czy to tylko oszolomska rusofobia?

Przeciez artykul dotyczy relacji amerykansko-rosyjskich w zakresie utrzymania
      pokoju i zniesienia antagonistycznych napiec militarnych.
      O gazie w propozycjach Waszyngtonu, nie ma ani slowa!
      Nie potrafisz czytac polskiego tekstu, czy jak???
      • ewa1-23 Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 19:02
        Nie mam trudności z przeczytaniem tekstu o obarczeniu odpowiedzialnością za zakręcenie kurka z gazem Ukrainy i innych sił "nieczystych", więc przeczytaj tekst jeszcze raz! Po drugie: "Jesteśmy gotowi uczestniczyć w dowolnej dyskusji na temat wypracowania optymalnych dróg zapewnienia międzynarodowego bezpieczeństwa - zadeklarował premier Rosji" - co przy połączeniu informacji o zamiarach budowy portu wojennego w Abchazji brzmi komicznie. Sądzę, że budowa portu wpisze się jak nic w "zapewnienie międzynarodowego bezpieczeństwa" i zniesienie napięć militarnych cha, cha... A zatem podtrzymuję treść wypowiedzi. Niestety, głównym zagrożeniem dla pokoju jest biedna, wygłodzona, autorytarna, skorumpowana, chora i pijana Rosja.
    • eva15 Strasznie USA w Afganistanie przypiliło 26.01.09, 19:00
      Coś strasznie USA w Afganistanie przypiliło, że tańczą wokół Rosji taniec sw.
      Wita. A to Jaap nie drze już japy o przegraną chuligana Saaki, przeciwnie prosi
      o rozmowy NATO-Rosja. A to Obama kokietuje puszczeniem Polaków zamiast z tarczą
      na tarczy, prosto Moskwie pod nos, ciekawe, co jeszcze się wydarzy.
      A wszystko przez to, że Pakistan daje dzielnej US-armii cięgi, a to dopiero
      początek.

Jedno jest pewne w takiej atmosferze szanse na szefa NATO dla antyrosyjskiego
      Radka z jego doktryną ataku na Rosję maleją w oczach.
      • nie-tak Re: Strasznie USA w Afganistanie przypiliło 26.01.09, 19:05
        eva15 napisała:
        > Jedno jest pewne w takiej atmosferze szanse na szefa NATO dla antyrosyjskiego>
        Radka z jego doktryną ataku na Rosję maleją w oczach.

Eva nie jesteś na czasie, Sikorski oznajmił już że nie jest kandydatem na szefa
        NATO. Co za zwrot o 360°
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6203733,Sikorski__Nie_jestem_kandydatem_na_sekretarza_generalnego.html
        • eva15 Re: Strasznie USA w Afganistanie przypiliło 26.01.09, 19:08
          Eee, Sikorski to kokietek.
          • kangur_01 Re: Strasznie USA w Afganistanie przypiliło 26.01.09, 22:13
            eva15 napisała:

> Eee, Sikorski to kokietek.
            Ja bym go nazwal "choragiewka" napewno Polska i narod go nie
            interesuja.
        • johnny-kalesony Re: Strasznie USA w Afganistanie przypiliło 26.01.09, 21:05
          Mnie odejście od planów stanowiska szefa NATO dla Radosława Sikorskiego raczej
          cieszą. Tej klasy specjalista jest potrzebny w Polsce, tutaj, na miejscu.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
      • komarowo Re: Strasznie USA w Afganistanie przypiliło 26.01.09, 19:07
        eva15 napisała:

> Coś strasznie USA w Afganistanie przypiliło.

W porównaniu z waszymi 80 tys. mołodców bez ruk i nóg, my mamy w Afganistanie
        wczasy.
      • nie-tak Re: Strasznie USA w Afganistanie przypiliło 26.01.09, 19:20
        Zobaczysz Eva15 ze Polacy w tej historii będą tak wystrychnięci na dutka ze
        sobie nie wyobrażasz. Przypomnij sobie jak Kaczka najpierw walczyła o samolot,
        później wykiwano Kaczora w Brukseli.
        Teraz Tymoszenko wykiwała ich na całej linii, przykładów jest sporo a mimo tego
        żaden z polskich polityków nie wyciągnął z niczego dla siebie konsekwentnej
        nauki, dalej brną w bagno i robią śmiech z siebie.
        www.dziennik.pl/polityka/article303826/Gazowa_narada_Kaczynskiego_i_Juszczenki.html

-------------------------------------------------------------------
        • eva15 Re: Strasznie USA w Afganistanie przypiliło 27.01.09, 00:11
          nie-tak napisała:

> Zobaczysz Eva15 ze Polacy w tej historii będą tak wystrychnięci na >dutka ze
          sobie nie wyobrażasz.

Ależ, wyobrażam sobie, wyobrażam.
    • abhaod ciekawe co wymyśli, jak ta tarcza już będzie 26.01.09, 19:02
      gotowa....

fotoforum.gazeta.pl/photo/6/sb/ff/crmy/Cib3vFYMSoPWya2QOX.jpg
    • asmall4 Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarczy.. 26.01.09, 19:04
      Fiutin się przeliczy :)
      W 1984 też wpływali na wybory w USA i się przeliczyli .
      Oddali pół Europy oraz połowę byłych republik.
      Czekamy na dalsze postępy :)
    • komarowo Jakim prawem ten KGBowski ćwok 26.01.09, 19:09
      miesza się w wewnętrzne sprawy mojego kraju. Jakim prawem odzywa się w sprawie
      systemu obronnego? Prawem Kalinina? Woroszyłowa czy może Rokossowskogo?
      • darkraj Re: Jakim prawem ten KGBowski ćwok 26.01.09, 19:47
        komarowo napisał:

> miesza się w wewnętrzne sprawy mojego kraju. Jakim prawem odzywa się w sprawie
        > systemu obronnego? Prawem Kalinina? Woroszyłowa czy może Rokossowskogo?
        ========================================= To Prezydent Stanow Zjednoczonych
        Barrack Obama byl KGBowskim cwokiem?
        Pierwsze slysze!!!!
        Bo to wlasnie Obama rezygnuje z idiotycznego pomyslu tarczy, a Ty mu za to
        ublizasz zamiast podziekowac???

Opowiedz cos wiecej, bo to naprawde frapujaca historia, albo naucz sie wyrazac
        swoje mysli w formie pisanej.
        Inaczej wychodzisz na forumowego glupka.
    • komarowo Sądząc z histerii piątej kolumny KGBistów 26.01.09, 19:14
      czują się jakby Waszyngton już, już, już, otaczały zagony Marchlewskiego,
      Luxembourg i Kona:-)
    • pentagon8 Transakcja laczona Q - tass -A fjutina 26.01.09, 19:17
      Spoko, prace nad rozmieszczeniem systemow opoznia sie, ale mysle ze przyjdzie
      wam tow.fjutin zaplacic za to odpowiednia cene:). Sikorski szefem NATO. Co jest
      gorsze towarzyszu? Jak dla mnie taki deal moze istniec. Bo z dlugofalowego
      punktu widzenia bedzie sie to lepiej oplacalo. Jak tylko USA zalatwi kwestie
      rozbrojenia nuklearnego zaczna sie prace nad tarcza. Przy tym wzrosnie mozliwosc
      elastycznego dzialania pomiedzy NATO a panstwami ''stowarzyszonymi'' - Ukraina i
      Gruzja. A wy zachdowi kacapski pomiocie nc nie zarzucicie, bo te kraje
      ''oczywiscie w struktorach sojuszu NATO nie beda''.

Kiepsko to widze fjutin. To chyba nawet gorsza perspektywa dla ciebie niz Haga
      lub nowa Norymberga. A stryczek i tak czeka morderco!
      • darkraj Re: Transakcja laczona Q - tass -A fjutina 26.01.09, 19:55
        pentagon8 napisała:

> Spoko, prace nad rozmieszczeniem systemow opoznia sie, ale mysle ze przyjdzie
        > wam tow.fjutin zaplacic za to odpowiednia cene:). Sikorski szefem NATO. Co jest
        > gorsze towarzyszu? Jak dla mnie taki deal moze istniec. Bo z dlugofalowego
        > punktu widzenia bedzie sie to lepiej oplacalo. Jak tylko USA zalatwi kwestie
        > rozbrojenia nuklearnego zaczna sie prace nad tarcza. Przy tym wzrosnie mozliwos
        > c
        > elastycznego dzialania pomiedzy NATO a panstwami ''stowarzyszonymi'' - Ukraina
        > i
        > Gruzja. A wy zachdowi kacapski pomiocie nc nie zarzucicie, bo te kraje
        > ''oczywiscie w struktorach sojuszu NATO nie beda''.
        >
        > Kiepsko to widze fjutin. To chyba nawet gorsza perspektywa dla ciebie niz Haga
        > lub nowa Norymberga. A stryczek i tak czeka morderco!
        ========================================= Nie zapomnij uprzedzic o czekajacej
        Sprawiedliwosci takze Busha i paru jego poprzednikow.
        Czy moze stosujesz wybiorcza zasade odpowiedzialnosci prawnej wylacznie do Rosjan?
    • kacap_z_moskwy Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarczy... 26.01.09, 20:18
      Putin powiedzial "Europa Wschodnia", bo pojecie Europa Srodkowo-wschodnia
      (Srodkowa) jest tylko w Polsce, chyba :)
      • przyjacielameryki Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 20:34
        kacap_z_moskwy napisał:

> Putin powiedzial "Europa Wschodnia", bo pojecie Europa Srodkowo-wschodnia
        > (Srodkowa) jest tylko w Polsce, chyba :)

A co nas może obchodzić co Putin powiedział!!!!! A czy to w ogóle kogokolwiek
        interesuje!!!
        • kacap_z_moskwy Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 20:42
          Cie to nic nie obchodzi, a tlumacza ma obchodzic :)
          • komarowo Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 21:43
            kacap_z_moskwy napisał:

Wsjo rawno czy wschodnia czy środkowa. Wy kacapy cywilizacyjnie jesteście
            Kałmucją Okołouralną. Nawet wliczając przemytników cigarietów z Królewca:-)
      • asmall4 durnu ćwoku ... 26.01.09, 22:06
        en.wikipedia.org/wiki/Central_Europe
        poniał czy za daleko do łba ...
      • eva15 Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 27.01.09, 01:10
        kacap_z_moskwy napisał:

> Putin powiedzial "Europa Wschodnia", bo pojecie Europa Srodkowo-wschodnia
        (Srodkowa) jest tylko w Polsce, chyba :)

Jest jeszcze śmieszniej: w Polsce Polska to Europa Zachodnia.
        • komarowo Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 27.01.09, 01:42
          > Jest jeszcze śmieszniej: w Polsce Polska to Europa Zachodnia.

Wot, zawsze to lepsze niż nazwa Nasza Północna Prowincja w języku Mandarynów:-)
    • przyjacielameryki Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarczy.. 26.01.09, 20:31
      O czym Wy KGB-owscy propagandziści piszecie? Tarcza w końcu na pewno powstanie,
      kwestia czasu. Zbliżenie USA z UE na pewno nastąpi i będzie bardziej efektywne
      niż za Busha. Plany Szczurka odepchnięcia USA od Europy są jedynie żałosne i
      śmieszne, podobnie jak plany podzielenie UE i NATO. Właśnie na zakończonym
      szczycie ministrów spr. zagr. UE, JEDNYM GŁOSEM wszyscy uczestnicy zgodzili się
      z potrzebą budowy szeroko rozumianej wspólnej polityki zagranicznej i JEDNYM
      GŁOSEM zatwierdzili działania zmierzające do uniezależnienia się energetycznego
      od Rosji i więcej mówiono o Nabuco niż o Nord Stream. Ta wyjątkowa, do tej pory
      nie spotykana jedność UE to zasługa Szczurka z Kremla. Dzięki !!!!!
      • nie-tak Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 20:53
        przyjacielameryki napisał:

> O czym Wy KGB-owscy propagandziści piszecie? Tarcza w końcu na pewno
        powstanie,> kwestia czasu. Zbliżenie USA z UE na pewno nastąpi i będzie bardziej
        efektywne> niż za Busha.
        Nie bądź za pewny, jak dotąd wszystko wskazuje na rozłam Unii, widać ze nie masz
        najmniejszego pojęcia o niczym a co mówić o Unii, jesteś nie na czasie i nie w
        czasie, pozostajesz z twoja mentalnością daleko z tylu i nie podążasz za
        normalnymi ludźmi. Tak ci rusofobia zaćmiła umysł ze nic nie potrafisz poza
        jednym, ubliżać Rosji.

Plany Szczurka odepchnięcia USA od Europy są jedynie żałosne i> śmieszne,
        podobnie jak plany podzielenie UE i NATO. Właśnie na zakończonym> szczycie
        ministrów spr. zagr. UE, JEDNYM GŁOSEM wszyscy uczestnicy zgodzili się> z
        potrzebą budowy szeroko rozumianej wspólnej polityki zagranicznej i JEDNYM>
        GŁOSEM zatwierdzili działania zmierzające do uniezależnienia się energetycznego>
        od Rosji i więcej mówiono o Nabuco niż o Nord Stream. Ta wyjątkowa, do tej pory>
        nie spotykana jedność UE to zasługa Szczurka z Kremla. Dzięki !!!!!
        Tu tez nie jesteś ani w czasie ani na czasie, co mówiono o Nabucco? Napisz nam,
        pokaz nam twoje wiadomości.

Jedność Unii, jaka z kim? Wszyscy byście się lepili teraz w kryzysie jak muchy
        do miodu ale przychodzi kres tego, niektórzy z Unii mówią NIE i tu maja racje.
        Przyszłość Unii wisi na bardzo, bardzo cieniutkim włosku , właśnie tacy ćwoki
        jak wy się do tego przyczynili. Żałoby po Unii nie będę nosić, raczej zafunduje
        sobie porządnego szampusa na te konto jak się rozleci. Następne miesiące będą na
        pewno ciekawe.

-----------------------------------------------------------------
    • johnny-kalesony Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarczy.. 26.01.09, 21:00
      Ta zmiana stanowiska W. Putina wobec tarczy napawa mnie ukontentowaniem. Zresztą
      - cóż innego Putin i Kreml mogą zrobić, jak tylko uśmiechnąć się i przyklasnąć
      decyzjom już dawno podjętym bez uwzględnienia głosu Rosji?
      Jak już wcześniej pisałem o taktyce min. Sikorskiego - NATO daje teraz czas
      Rosji, żeby jej dyplomacja jakoś zdołała wybrnąć z tego równania z twarzą.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
    • lubat Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarczy... 26.01.09, 22:03
      Powtórzę swój post z dnia zaprzysiężenia "mocno opalonego" prezia.
      Wtedy to pewna tiwi-idiotka zapytała działaczkę Polonii amerykańskiej, czy nie
      istnieje ZAGROŻENIE współpracy amerykańsko rosyjskiej.
      Jak widać istnieje i rośnie. A tu Wolacy tak liczyli na wojenkę:-((
      • komarowo Re: Putin zadowolony ze stanowiska Obamy ws. tarc 26.01.09, 22:07
        www.thevarsity.ca/images/varsity/2007/302/display_20071029-pp05-07-1.jpg
    • komarowo Nowoczesna lewica wierzy w obamę 26.01.09, 22:05
      www.nerepublican.com/wp-content/uploads/2008/06/obama-endorsements.jpg
    • komarowo Tożsamość tow. Evy15 Luxembourg ujawniona 26.01.09, 23:49
      www.hahakiri.com/wp-content/uploads/_SovietHero.jpg
      • eva15 Re: Tożsamość tow. Evy15 Luxembourg ujawniona 27.01.09, 01:06
        Biedaku pocieszny, mam dużo zgrabniejsze nogi.
        • haansa Re: Tożsamość tow. Evy15 Luxembourg ujawniona 27.01.09, 01:33
          eva15 napisała:

> Biedaku pocieszny, mam dużo zgrabniejsze nogi.

Bez trudu kazdy moze sobie wyobrazic nogi "kobiety"
          spedzajacej 3/4 zycia na forach.

Zainteresowania Arabow w strefie Gazy
          jezeli nie ma pod "reka" kozy tez sa nam znane
          wiec ide o zaklad -
          Dolary przeciwko rolce papieru toaletowego ...

www.lipoedem.de/dia8.jpg

• komarowo Re: Tożsamość tow. Evy15 Luxembourg ujawniona 27.01.09, 01:39
          eva15 napisała: Biedaku pocieszny, mam dużo zgrabniejsze nogi.

Wyjątkowo ci nie wierzę, zważywszy że foto pochodzi sprzed ca. 60 lat (stos CD
          Naszystów to zgrabny fotomontaż kacapa_z_centrali).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka