michelle77 13.03.09, 19:51 Powinni zastrzelić te koszmarne psy a nie bawić się w dochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukaszngw Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 21:04 właściciel na miesiąc do paki. Jako podnosiciel mydła z podłogi w łaźni. Myślę, że nie chciałby już więcej jakichkolwiek psów trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Szalejące amstafy w Krakowie 14.03.09, 15:06 > właściciel na miesiąc do paki. Na miesiąc? Na 25 lat! 1.Bydle nie zostało aresztowane... 2.bo grozi mu "Za brak ostrożności przy trzymaniu groźnych zwierząt, zgodnie z kodeksem wykroczeń, grozi tylko 250 złotych grzywny lub nagana" A ja się pytam czemu nie usiłowanie morderstwa? (nie celowe, ale jednak). To nie tylko brak ostrożności! Np. za podobną sprawę, czyli brak ostrożności w posługiwaniu się bronią, czyli machanie pistoletem i strzelanie na oślep grozi dużo więcej, a zagrożenie życia takie samo. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Szalejące amstafy w Krakowie 14.03.09, 22:48 manhu napisał: > A ja się pytam czemu nie usiłowanie morderstwa? (nie celowe, ale jednak). Jak usiłowanie może być niecelowe? Kpiny sobie urządzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 do 250zł... kpina 13.03.09, 19:54 a więc czekamy aż zagryzą dziecko, wtedy będziemy karać. No bo po co zapobiegać? Odpowiedz Link Zgłoś
vlad1 Re: do 250zł... kpina 13.03.09, 21:00 Nie jestem prawnikiem, ale czy tego aby nie można podciągnąć pod sprowadzenie powszechnego niebezpieczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
refleksyjny [...] 13.03.09, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: do 250zł... kpina 14.03.09, 15:12 Na pewno można pod coś podciągnąć, ale w polskim idiotycznym prawie wszystko musi być uregulowane, byle bzdet. Odpowiedz Link Zgłoś
amstaffan Re: do 250zł... kpina 14.03.09, 16:03 manhu napisał: > Na pewno można pod coś podciągnąć, ale w polskim idiotycznym prawie wszystko mu > si być uregulowane, byle bzdet. Tak, najlepiej o usiłowanie zabójstwa.Gorszej głupoty dawno nie czytałem. Jazdę na gapę można podciągnąć jako kradzież, przecież okrada się przedsiębiorstwo. Trzy lata paki. Rzucenie śmiecia na chodnik, ktoś może się przewrócić i rozbić głowę, to przecież ciężkie uszkodzenie ciała. Pięć lat paki. Taki przykłady można mnożyć. Co powiecie na to, co ludzie robią psom? Filmik dla tych antypsiarzy : www.maxior.pl/film/24982/Smutna_prawda_o_schroniskach . Przecież to człowiek jest największą bestią. Odpowiedz Link Zgłoś
1958d Re: do 250zł... kpina 14.03.09, 16:41 Pelna zgoda z tym co piszesz to czlowiek jest tym Amstafem- Najgorsza bestia na ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: do 250zł... kpina 14.03.09, 21:48 amstaffan napisał: > manhu napisał: > Tak, najlepiej o usiłowanie zabójstwa.Gorszej głupoty dawno nie czytałem. Więc co proponujesz? Słyszałeś o wypadkach śmiertelnych? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: do 250zł... kpina 14.03.09, 22:49 Co w języku polskim oznacza słowo "usiłowanie"? Odpowiedz Link Zgłoś
amstaffan Re: do 250zł... kpina 15.03.09, 07:18 adam.eu napisał: > amstaffan napisał: > > > manhu napisał: > > > Tak, najlepiej o usiłowanie zabójstwa.Gorszej głupoty dawno nie czytałem. > > Więc co proponujesz? Słyszałeś o wypadkach śmiertelnych? Owszem słyszałem, i bardzo nad tym boleję. Mój post, dotyczył tego konkretnego przypadku. Gdzie tu usiłowanie zabójstwa? Jeśli zaś chodzi o przypadki śmiertelne, to moim zdaniem, podpada to pod nieumyślne spowodowanie śmierci. Wydaje mi się, że większość właścicieli tych psów, w ogóle nie zdaje sobie sprawy co to za rasa. Te psy nie są dla każdego. Potrzebują dobrej socjalizacji, zarówno ze zwierzętami jak i ludźmi. Dobrego wychowania i konsekwencji. Poza tym, większość pogryzień jest spowodowana przez psy w typie rasy, a nie psy rasowe. Jak ktoś kupuję psa dla szpanu lub mody na bazarze za 200 zł. z niewiadomego pochodzenia, często po chorych psychicznie rodzicach, to nie ma co się dziwić, że zdarzają się takie przypadki. Pozwolenie na hodowle takich ras, powinny posiadać osoby zrzeszone w Związku Kynologicznym, a zakazać handlu psami nie rodowodowymi. Jeśli ktoś naprawdę nie kocha tej rasy, to dwa razy zastanowi się nad kupnem, zanim wyda 2000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: do 250zł... kpina 15.03.09, 08:02 amstaffan napisał: > > Więc co proponujesz? Słyszałeś o wypadkach śmiertelnych? > Owszem słyszałem, i bardzo nad tym boleję. Mój post, dotyczył tego konkretnego > przypadku. Gdzie tu usiłowanie zabójstwa? Jeśli zaś chodzi o przypadki > śmiertelne, to moim zdaniem, podpada to pod nieumyślne spowodowanie śmierci. Nieumyślne, czy bezmyślne spowodowanie śmierci.... Fakt, usiłowanie zabójstwa to przesada. Ryzykowanie, że ktoś może ponieść śmierć lub kalectwo to też przesada albo bezmyślność, podobnie jak szaleńcza jazda samochodem, po pijanemu, pod wpływem narkotyków itd. . > ......Te psy nie są dla każdego. Potrzebują dobrej socjalizacji ......... Bronisz (w innym poście też to zauważyłem) psów i tu Cię rozumiem. Ludzie potrafią być okrutni również dla zwierząt. Niemieccy esesmani podobno byli również szkoleni poprzez uśmiercanie rękami gołębi. Należałoby skutecznie walczyć z patologiami. Nie stwarzać zagrożenia dla ludzi ze strony zwierząt. Twoje propozycje są interesujące i godne uwagi. Zresztą o tym od czasu mówi się. Odpowiedz Link Zgłoś
amstaffan Re: do 250zł... kpina 15.03.09, 08:46 adam.eu napisał: > Bronisz (w innym poście też to zauważyłem) psów i tu Cię rozumiem. Ludzie potra > fią być okrutni również dla zwierząt. Bronię, bo dlaczego zwierze ma cierpieć za głupotę ludzi. Sam posiadam psa tej rasy, ma już 9 lat, nigdy,ale to przenigdy, nie okazał agresji do człowieka jak i innego zwierzęcia. Owszem zaatakowany potrafi się bronić, taka jest natura. Kupiłem go w renomowanej hodowli, zakup był przemyślany, a nie jakaś zachcianka. Pies jest wystawowy, zdobywał medale, wiedziałem czego chcę. Najgorzej podążać za modą. Kiedyś modne były rottweilery, ileż było pogryzień przez tą rasę. Teraz spotkało to amstaffy. Ludzie muszą czymś się dowartościować, gorzej, że później dochodzi do tragedii. Proszę mi wierzyć, że w dobrej hodowli, nie każdy może kupić takiego psa. Trzeba przejść rozmowę kwalifikacyjną, jeśli coś się nie spodoba hodowcy, szczeniaka nie sprzeda. Tym się różnią hodowle, od sprzedawców bazarowych. Odpowiedz Link Zgłoś
dr3xhab Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 19:57 Yo kolejny przykład na panujące prawo w tym państwie bezprawia. Właściciel psów okrótnie się rozbawi oczekującą go karą ! A na dodatek kolejny, bezkarny sędzia bez wyobraźni oddali powóddztwo ze względy "na małą szkodliwość społeczną". Koniecznym staje się nawiązanie kontaktów polskich sędziów z panującą rzeczywistością ! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 22:12 przy ich pracy i zarobkach raczej niemożliwy jest kontakt ze światem realnym. zresztą my dla polskich sług Temidy to tak nie do końca jesteśmy ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
ecii Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:03 Polskie kary, jeśli w ogóle mają miejsce, są śmieszne. Dla takiego właściciela - idioty, powinno być minimum 1000 EURO, 3 lata bezwzględnego więzienia i dożywotni zakaz posiadania jakichkolwiek zwierząt, nawet chomika. Zwierzęta, a te groźne dla otoczenia szczególnie, powinny posiadać tylko osoby bardzo odpowiedzialne. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:06 własciciele beda zapewne domagac sie odszkodowań ze swe psy na drodze cywilnej. Inna sprawa- ja bym raczej załatwił takiego amstafa kilkoma kopami w łeb moim solidnym buciorem. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Nie zdążyłbyś ruszyć palcem w bucie... 13.03.09, 20:14 Nie zdążyłbyś ruszyć palcem w bucie... Kolejny raz udowadniasz, że nie znasz się na temacie... dyktator_bolandy napisał: > własciciele beda zapewne domagac sie odszkodowań ze swe psy na > drodze cywilnej. Inna sprawa- ja bym raczej załatwił takiego amstafa > kilkoma kopami w łeb moim solidnym buciorem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:19 Pojedynczego może tak. Ale jeśli jednocześnie dwa zaatakują? Trzeba ze sobą nosić broń palną albo maczetę. Lepszy brzydki proces niż ładny pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Amstaff zagryzający jest nienormalny. Jak jego pan 13.03.09, 20:23 Amstaff zagryzający jest nienormalny. Jak jego pan. Normalne amstaffy bawią się z innymi psami - z owczarkami niemieckimi włącznie. zigzaur napisał: > Pojedynczego może tak. Ale jeśli jednocześnie dwa zaatakują? > > Trzeba ze sobą nosić broń palną albo maczetę. Lepszy brzydki proces niż ładny > pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Pies nie gryzący jest nienormalny. 13.03.09, 21:00 Pies należy do drapieżników. Poluje przez jawne ściganie, przeważnie w stadach. Jego w zasadzie jedyną bronią są zęby. Gdyby pies nie gryzł, padłby z głodu. Kotowate polują inaczej: indywidualnie (oprócz lwów) i z zasadzki (oprócz gepardów). Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Mój pies nie poluje :-) by jeść. Gryzie - bo ma 13.03.09, 21:06 Mój pies nie poluje :-) by jeść. Gryzie - bo ma zęby, ale nie zagryza :-) zigzaur napisał: > Pies należy do drapieżników. Poluje przez jawne ściganie, przeważnie w stadach. > Jego w zasadzie jedyną bronią są zęby. > Gdyby pies nie gryzł, padłby z głodu. > > Kotowate polują inaczej: indywidualnie (oprócz lwów) i z zasadzki (oprócz gepar > dów). Odpowiedz Link Zgłoś
aga_988 Re: Pies nie gryzący jest nienormalny. 13.03.09, 23:33 takie psy to moze i istnieja ale gdzies na syberii gdzie nie ma co jesc i panuje walka o przetrwanie. taka definicje to moze i znajdziesz w encyklopedii zwierzat. a tu mamy (albo raczej powinnismy miec) XI wiek i cywilizowany kraj gdzie pies jest zwierzeciem hodowanym przez czlowieka i nie ma prawa zagrazac otoczeniu! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Pies nie gryzący jest nienormalny. 14.03.09, 08:12 Pod warunkiem, że właściciel opanuje naturalne pierwotne instynkty psa. I o to chodzi. A może wprowadzić obowiązkowe wyrywanie zębów domowym psom? Odpowiedz Link Zgłoś
maminka-2 Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:37 dyktator_bolandy napisał: > własciciele beda zapewne domagac sie odszkodowań ze swe psy na > drodze cywilnej. Inna sprawa- ja bym raczej załatwił takiego amstafa > kilkoma kopami w łeb moim solidnym buciorem. raczej bys się posrał na rzadko ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 21:29 nie każdy jest maminką, maminsynką czy inną ciocią:) Odpowiedz Link Zgłoś
brickstone Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 22:50 taaaa. moja sunka (pit) jest raczej pipeczka do glaskania, ale chcialbym zobaczyc jak szarpiesz sie z moja poprzednia amstafka... ktos kto nie ma pojecia jak silne sa te psy nie powinien byc ich wlascicielem. a w ogole sa slodkie. wymagaja tylko sinego charakteru... Odpowiedz Link Zgłoś
sylzaj zabawy z pieskami 13.03.09, 20:08 www.ehowa.com/features/pitbullvsburglar.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
pluszsz Dlaczego w ogóle nie zakazać posiadania tych ras? 13.03.09, 20:10 Co by się stało, gdyby ustawą zabronić posiadania niektórych ras niebezpiecznych? Po prostu - są nie bezpieczne jak broń - nie można jej posiadać i już. Ja bym nie płakał. Właściciele innych raz również. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Możesz również zakazać posiadania noży. Kuchennych 13.03.09, 20:12 Możesz również zakazać posiadania noży. Kuchennych. pluszsz napisała: > Co by się stało, gdyby ustawą zabronić posiadania niektórych ras > niebezpiecznych? Po prostu - są nie bezpieczne jak broń - nie można jej > posiadać i już. Ja bym nie płakał. Właściciele innych raz również. Odpowiedz Link Zgłoś
pare.slow Re: Możesz również zakazać posiadania noży. Kuche 13.03.09, 20:27 business3 napisał: > Możesz również zakazać posiadania noży. Kuchennych. > > > pluszsz napisała: > > > Co by się stało, gdyby ustawą zabronić posiadania niektórych ras > > niebezpiecznych? Po prostu - są nie bezpieczne jak broń - nie można jej > > posiadać i już. Ja bym nie płakał. Właściciele innych raz również." To zaden argument. Faktycznie w Norwegii sa okreslone rasy zakazane. Jesli ktos przemyci takie szczeniaki i zostanie zlapany przez celnikow, zostaja uspione + kara dla wlasciciela. To skutkuje. Jest wystarczajaco duzo pieknych i madrych psow. A te stworzone do walki przez okrutnych mezczyzn sa nam NIEPOTRZEBNE! Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Są też amstaffy ułożone, bez problemów z psami i 13.03.09, 20:42 Są też amstaffy ułożone, bez problemów z psami i ludźmi - tylko to wymaga odpowiedniego szkolenia, treningu, wychowania, socjalizacji, i przede wszystkim odpowiedzialnego i zrównoważonego właściciela, który ma autorytet i dba o psa tak, że staje się prawie jak członek rodziny (włącznie z zabawami z małymi dziećmi). Ale to nie jest łatwe do osiągnięcia, i nie jest dla każdego. Wymaga czasu, wiedzy, doświadczenia, odpowiedniego podejścia, predyspozycji fizycznych i psychicznych, poświęcenia, często potu (na profesjonalnych psich kursach - pies+właściciel). Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Są też amstaffy ułożone, bez problemów z psam 13.03.09, 21:25 Jest też broń palna trzymana w takim miejscu, że żaden niedowartościowany nastolatek nie będzie mial do niej dostępu - tylko to wymaga ... przede wszystkim odpowiedzialnego i zrównoważonego właściciela. Jeśli zagwarantujesz, że wszyscy właściciele będą zrónoważeni itd, to proszę bardzo, niech sobie te buchalteriery czy inne armedstaffy będą legalne. Ale póki co, zdelegalizujmy te frankensteiny, tak jak nielegalna jest broń palna. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwiktomasz Re: Są też amstaffy ułożone, bez problemów z psam 13.03.09, 21:38 porównanie psów do broni palnej jest dalece nie właściwe prędzej należy porównać je do min przeciwpiechotnych lub czarcich zapadek, gdyz nigdy nie wiemy jaki będzie efekt iż użycia. Psy i pułapki po ich działają w zasadzie niezależnie a czasami wbrew naszej woli. Wszelkie niebezpieczne pułapki w rękach cywili są zakazane !!! Reasumując prędzej bym się zgodził na posiadanie broni niż posiadania takich psów. Inna sprawa, że źle ułożony owczarek niemiecki czy nawet wielorasowiec też bywa bardzo agresywny i niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Są też amstaffy ułożone, bez problemów z psam 13.03.09, 21:57 Pewnie i z labradora dałoby radę krwiożerczą bestię wychować. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Są też amstaffy ułożone, bez problemów z psam 13.03.09, 21:40 Moja kobiałka ma takowego, suczkę. Tyle się nasłuchałem o krwiożerczych amstaffach, że z początku robiłem w gacie na jej widok. Szybko przekonałem się, jaka jest naprawdę. Fakt, pies po kursie PT, wychowany mocną, acz dobrą ręką (i od szczęnięcia z małym dzieckiem, jako członek rodziny). Wspaniały pies (aczkolwiek wróble i gołębie mają pewnie odmienne zdanie). Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 co za brednie! ja pier...le! 13.03.09, 21:49 no i co z tego, ze ją takie amstaffy? a ile jest wyhodowanych w zlych warunkach? ile ludzi musi zginacm, byc okaleczonymi, zebyscie zrozumieli.. takie rasy są wynaturzeniem i tyle wymagają zrownowazonego wlasciciela... no pieknie a kto do licha bada zrownowazenie wlascicieli? szczegolnie tych, kupujących "podrobki" ostrych psow? widze takich zrownowazonych na osiedlu.. 18-23 lata.. dresik, lancuszek na szyjce... ostry pies na smyczy, oczywiscie bez kaganca o czym ty bredzisz , czlowieku? jedyna rada, to doprowadzenie do wyginiecia takich ras, bo one niczemu nie sluzą... wyginiecie przez obowiazkową sterylizacje i ciezkie kary za hodowle na dziko POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
ksin Re: co za brednie! ja pier...le! 13.03.09, 22:01 i tu sie mylisz, zlikwiduesz niewinne zwierzaki (pewnie źle prowadzone), a dresy zostana i niedługo potem z agresywnym kotami zaczna lazic. Pytanie kogo zlikwidowac? Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: co za brednie! ja pier...le! 13.03.09, 22:11 Dresarskie zjeby będa wtedy chodzić z gołębiami-mordercami albo bojowymi kanarkami. Nie w zwierzętach jest problem, tylko w ludziach. To ich trzeba "ułożyć". Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane Re: co za brednie! ja pier...le! 13.03.09, 22:38 To co pisze business3 jest wewnetrznie sprzeczne: normalni i zrownowazeni ludzie nie kupuja sobie amstaffow. Odpowiedz Link Zgłoś
brickstone Re: co za brednie! ja pier...le! 14.03.09, 06:04 dlaczego nie? bo Ty uwazasz sie za normalnego a masz yorka? to jestes pedalem:) to tez nie jest normalne do konca :) Odpowiedz Link Zgłoś
2rosomak4254 Re: Są też amstaffy ułożone, bez problemów z psam 13.03.09, 22:02 Jak kark z pustym ogolonym łbem posiada amstafa to pies nie rożni się niczym od właściciela. Dlatego, aby zapewnić ludziom bezpieczeństwo należy odstrzelić i amstafa i ogolony pusty łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
ksin Re: Są też amstaffy ułożone, bez problemów z psam 13.03.09, 22:04 lysine tak, psa moze da sie uratowac jesli nie byl zbyt dlugo po wpływem 'karka' Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Możesz również zakazać posiadania noży. Kuche 13.03.09, 20:44 Dlaczego "mezczyzn"? A kobiety to nie są okrutne? Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawca.mysli.wiekszej.polowy Re: Możesz również zakazać posiadania noży. Kuche 13.03.09, 20:46 tobie to sie powinno zakazac dostepu do komputera, bo pier****sz bez sensu co? moze psem bedziesz sobie robil kanapki do roboty?? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 A terorysta z kartą kredytową na gardle pilota? 13.03.09, 20:51 A terorysta z kartą kredytową na gardle pilota samolotu to co? Zakazać posiadania kart? wyznawca.mysli.wiekszej.polowy napisał: > tobie to sie powinno zakazac dostepu do komputera, bo pier****sz bez sensu > co? moze psem bedziesz sobie robil kanapki do roboty?? Odpowiedz Link Zgłoś
bcax j**** obroncy amstafow 13.03.09, 21:34 to jest pies z probowki stworzony do walki! on ma agresie we krwi stukrotnie wieksza od przecietnego zwyklego psa. 99% zagryzen przez psy sa dokonane wlasnie przez amstafy Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: j**** obroncy amstafow 13.03.09, 22:08 bcax napisał: > to jest pies z probowki stworzony do walki! on ma agresie we krwi stukrotnie > wieksza od przecietnego zwyklego psa. > 99% zagryzen przez psy sa dokonane wlasnie przez amstafy Amstaff to rasa stworzona jako pies towarzyszący i pilnujący. To pierwszy Twój błąd. Agresja wobec ludzi nie jest cechą typową rasy AST, tylko anomalią. 99% zagryzień ma miejsce przez mieszańce (kundle, jak zwą tak zwą) i nie czytasz o nich w największych portalach. Statystyki dostępne w sieci pokazują, że najwięcej pogryzień ludzi jest ze strony małych psów, zwłaszcza jamników. Dlatego, że te psy jak to psy mają naturę drapieżnika, a przy tym kompleksy i nie są poważane przez ludzi (bo co moze zrobić pudelek czy jamniczek). Ano może oszczpecić i/lub okaleczyć dorosłego człowieka (znam takie przypadki). Analogicznie: nie czytasz codziennie o robotniku, który Laguną uderzył w Fiata Pandę księgowej zabijając siebie i ją - takie rzeczy dzieją się codziennie. Na czołówkę portali trafi za to grupka nastolatków, która zawinęła BMW na drzewie w podlubelskiej wsi. Nie przeczytasz o ekspedientce zgwałconej w drodze do domu, ale o nastolatce molestowanej przez radnego tak. Itp. itd. Co oczywiscie nie zmienia faktu, że pies to nie zabawka i w gruncie rzczy nieeiwlu jest ludzi, któzy mogą takowego posiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Idiotyczny komentarz. Po co zabierasz głos? 13.03.09, 22:09 Idiotyczny komentarz. Po co zabierasz głos? bcax napisał: > to jest pies z probowki stworzony do walki! on ma agresie we krwi stukrotnie > wieksza od przecietnego zwyklego psa. > 99% zagryzen przez psy sa dokonane wlasnie przez amstafy Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Idiotyczny komentarz. Po co zabierasz głos? 13.03.09, 22:44 Mam nadzieję, że twój piesek rzuci sie kiedyś na ciebie. Ale chyba wtedy juz nie bedziesz mógł snuc na forum swoich refleksji na ten temat. business3 napisał: > Idiotyczny komentarz. Po co zabierasz głos? > Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix-kiddo Re: Idiotyczny komentarz. Po co zabierasz głos? 15.03.09, 12:23 business3 napisał: Idiotyczny, bo nie po Twojej myśli? Wybacz, ale wszystkie amstaffy, jakie w życiu zdarzyło mi się spotkać, to były agresywne bestie. Ja wiem, na pewno Twój amstaff to "łagodny jak baranek", jednak wybacz, pozwolę sobie mieć własne zdanie o tych mutantach. > Idiotyczny komentarz. Po co zabierasz głos? > > > bcax napisał: > > > to jest pies z probowki stworzony do walki! on ma agresie we krwi stukrot > nie > > wieksza od przecietnego zwyklego psa. > > 99% zagryzen przez psy sa dokonane wlasnie przez amstafy Odpowiedz Link Zgłoś
1958d Re: Idiotyczny komentarz. Po co zabierasz głos? 15.03.09, 12:44 CO za bzdury 99% to kpina 70 % to przez kundle mieszane a przez psy rasowe 5% ale pogryzien a nie zagryzien .Nie bylo przypadku zagryzienia przez amstafa z rodowodem ani jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
amstaffan Re: Idiotyczny komentarz. Po co zabierasz głos? 15.03.09, 13:02 beatrix-kiddo napisała: > Wybacz, ale wszystkie amstaffy, jakie w życiu zdarzyło mi się spotkać, to były > agresywne bestie. Ja wiem, na pewno Twój amstaff to "łagodny jak baranek", > jednak wybacz, pozwolę sobie mieć własne zdanie o tych mutantach. Nikt, nikomu nie broni mieć własnego zdania, ale wrzucanie wszystkich do jednego worka jest nie w porządku. Mogę wiedzieć ile spotkałaś tych amstaffów? Pięć, dziesięć? Ja w swoim życiu, na wystawach spotkałem setki, i nie zauważyłem, żeby były agresywniejsze od innych ras. Może spotkałaś psy w typie amstaffa, a to już inna bajka. Nazywanie psów danej rasy bestią, to już jakaś paranoja. Mało wiesz o tej rasie, zapewne swoją wiedzę zaczerpnęłaś z Faktu lub Super Expresu. Gdzie swego czasu napisano, że w Wiśle pływa wieloryb. American staffordshire terrier nie jest psem agresywnym. Od pokoleń w rasie tej prowadzi się selekcję pod kątem cech charakteru takich, jak równowaga psychiczna i opanowanie. Jest to jednak pies masywny, o żywym temperamencie, dlatego trzeba go konsekwentnie wychowywać od szczeniaka. Szczególnie ważne jest umożliwienie młodemu psu kontaktów z psami w różnym wieku i różnych ras, by w towarzystwie innych, dorosłych i zrównoważonych psów wyrobił sobie prawidłowe odruchy socjalne. Amstaffa od szczenięcia należy także przyzwyczajać do kontaktów z ludźmi. Prawidłowo zsocjalizowany pies nie zamienia się nagle w krwiożerczą bestię! W zabawach zawsze trzeba przestrzegać podstawowej zasady - dominantem jest tylko człowiek! Nie wolno stwarzać okazji do chwilowego nawet zdominowania właściciela przez psa, np. podczas zabawy w przeciąganie smyczy. Samce, z natury objawiające tendencję do dominacji, mogą sprawić osobom nieobytym z psami problemy wychowawcze. To pies o bardzo żywym usposobieniu i dużym temperamencie, dlatego powinien mieć możliwość spożytkowania nadmiaru energii podczas zajęć sportowych. Zwykłe spacery, nawet długie, mogą być niewystarczające. Ten pies musi się wybiegać, wyskakać lub wyszaleć w jakikolwiek sposób. Nie wzgardzi żadnym zajęciem - chętnie będzie uprawiał biegi przy rowerze pana, trenował agility lub brał udział w konkursach na posłuszeństwo. Dzięki doskonałemu węchowi i umiejętnościom aportowania, amstaff używany jest również jako pies polujący. Posiada niezaprzeczalny talent psa-ratownika, dzięki czemu wykorzystywany jest do poszukiwań ludzi zaginionych pod lawinami. Odpowiedz Link Zgłoś
1958d Re: Idiotyczny komentarz. Po co zabierasz głos? 15.03.09, 13:53 W pelni sie z toba zgadzam ci wszyscy pseudo znawcy amstafow nigdy nie mieli zadnego psa i czesto myla amstafa z bokserem nie powinni zabierac glosu amstaf jest wspanialym towrzyszem i inteligentnym psem ratuje ludzi spod gruzow a we francji spod lawin ale w Polsce panuje amstafofobia debili ktorzy uroili sobie ze on musi zabijac i tak traktuja to zwierze czesto sie rozczarowuja i porzucaja wtedy psa do schroniska albo katuja DEBILE Odpowiedz Link Zgłoś
amstaffan Re: Idiotyczny komentarz. Po co zabierasz głos? 15.03.09, 14:04 1958d napisał: > W pelni sie z toba zgadzam ci wszyscy pseudo znawcy amstafow nigdy > nie mieli zadnego psa i czesto myla amstafa z bokserem nie powinni > zabierac glosu amstaf jest wspanialym towrzyszem i inteligentnym > psem ratuje ludzi spod gruzow a we francji spod lawin ale w Polsce > panuje amstafofobia debili ktorzy uroili sobie ze on musi zabijac i > tak traktuja to zwierze czesto sie rozczarowuja i porzucaja wtedy > psa do schroniska albo katuja DEBILE Nie ma po co się tak denerwować. Szkoda nerwów. Jeśli ktoś ubzdura sobie coś w głowie, to żadne argumenty nie pomogą. Ludzie nie mają swojego zdania, wierzą we wszystko co gazety piszą i telewizja powie. Takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
1958d Re: Idiotyczny komentarz. Po co zabierasz głos? 15.03.09, 14:57 Jak tu sie nie denerwowac mam juz drugiego psa tej rasy jeden zyl 10 lat a ten ma 9 i nie mialem zadnego problemu ani z jednym ani z drugim najgorszy przypadek to taki ze pogryzl sie z rotwajlerem. I nie nosze zadnych dresow niech przyjada do mnie i sami zobacza jak muj amstaf wylize wszystkich gosci. Odpowiedz Link Zgłoś
1958d Re: j**** obroncy amstafow 14.03.09, 01:20 Co za bzdury zajmij sie rybami ale tylko tymi w akwarium bo o karpiach nie masz pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Możesz również zakazać posiadania noży. Kuche 13.03.09, 21:27 wyznawca.mysli.wiekszej.polowy napisał: > tobie to sie powinno zakazac dostepu do komputera, bo pier****sz bez sensu > co? moze psem bedziesz sobie robil kanapki do roboty?? Psem nie, ale może z psa? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a od kiedy nóż sam z siebie kogoś zabija? hm? 13.03.09, 21:46 zapisz sie do jakiejś szkoly, na lekcje logiki i zrozum, żaden pies nie jest do opanowania na 100%, jak to jest pudel to nie problem, dostanie kopa w d i po nim, a jak to jest takie bydle to my mamy problem... nie kumasz? POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Chyba logikę miałeś z POpaprańcem jakimś??? 13.03.09, 22:10 Chyba logikę miałeś z POpaprańcem jakimś??? monster1972 napisał: > zapisz sie do jakiejś szkoly, na lekcje logiki > > i zrozum, żaden pies nie jest do opanowania na 100%, jak to jest > pudel to nie problem, dostanie kopa w d i po nim, a jak to jest > takie bydle to my mamy problem... nie kumasz? > > POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 no i wylazł z pisiora pisior:) hehe 13.03.09, 22:42 a zdjecie firera jaroslawa masz nad łozkiem? podobno niektorzy z was maja:) :) POlak-ateista ps. nie mam nic wspolnego z PO Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Możesz również zakazać posiadania noży. Kuche 13.03.09, 22:40 Juz się debil właściciel amstafa produkuje. business3 napisał: > Możesz również zakazać posiadania noży. Kuchennych. > Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Możesz również zakazać posiadania noży. Kuche 14.03.09, 04:33 i zakazać pisania takim debilom jak Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
pluszsz Złe porównanie - noży z amstafem 14.03.09, 09:32 Noże są pożyteczne i służą miliardom ludzi - codziennie. Do czego są te psy? W większości do pokazania -mam większego fiuta -mogę cię skrzywdzić -jestem karkiem -jestem lepszy od ciebie (i mogę cię skrzywdzić, albo twojego psa) Użyteczność tych psów jest ostatecznie żadna, a ryzyko zbyt duże. Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Dlaczego w ogóle nie zakazać posiadania tych 13.03.09, 20:37 W Polsce wymyślono bodaj 11 lub 14 ras groźnych (z czego większość bez sensu, bo ich praktycznie w Polsce nie ma, np. akbash dog). Akurat amstafów na tejże liście nie ma, pewnie nawet słusznie, bo one na ogół nie atakują ludzi, za to psa czy inne zwierzę potrafią przerobić na krwawą masę. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Dlaczego w ogóle nie zakazać posiadania tych 13.03.09, 21:33 pluszsz napisała: > Co by się stało, gdyby ustawą zabronić posiadania niektórych ras > niebezpiecznych? Po prostu - są nie bezpieczne jak broń - nie można jej > posiadać i już. Ja bym nie płakał. Właściciele innych raz również. KAŻDY PIES JEST NIEBEZPIECZNY. Nawet pudel, jamnik czy bernadryn potrafią zdemolować inne zwierzę, albo człowieka. Istotnie, pewne rasy psów z racji budowy i temperamentu sa bardziej niebezpieczne niż inne, ale psów bezpiecznych nie ma. Są tylko ułożone, dopilnowane i te rozbestwione przez bezmyślnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Dlaczego w ogóle nie zakazać posiadania tych 13.03.09, 22:14 możesz sobie zabronić. w RP 3 tak naprawdę prawa nie respektuje się. Prawo ma się głęboko. RP 3 jest słabiutka jak kotek. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Amstaff to normalny pies. 13.03.09, 22:22 Amstaff to normalny pies. family.webshots.com/photo/2029113460102292807EHkuLy Odpowiedz Link Zgłoś
2rosomak4254 Re: Amstaff to normalny pies. 13.03.09, 22:28 business3 napisał: > Amstaff to normalny pies. No dobrze, w takim razie pomyliłem się. Dlatego zmienimy kolejność i najpierw petardę odpaloną włożymy w d...ę karkowi a potem amstafowi. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Czy ty rozumiesz to co piszesz? 13.03.09, 22:30 Czy ty rozumiesz to co piszesz? 2rosomak4254 napisał: > business3 napisał: > > > Amstaff to normalny pies. > > No dobrze, w takim razie pomyliłem się. Dlatego zmienimy kolejność i > najpierw petardę odpaloną włożymy w d...ę karkowi a potem amstafowi. Odpowiedz Link Zgłoś
janus9 Re: Dlaczego w ogóle nie zakazać posiadania tych 14.03.09, 00:19 Tak jest w kazdym normalnym kraju , po kazdym pogryzieniu czlowieka przez psa, lub psa przez psa , zbiera sie normalny sad ktory decyduje o uspieniu psa , w 95 procetach psa takiego sie usypia. Jezeli pogryzienia psow jedej rasy staja sie sprawa nagminna to sie zakazuje trzymania tej rasy albo wprowadza naprawde wielkie obostrzenia w jej hodowli. W 90 procentach w PL psy ktore pogryzly ludzi nadal hasaja sobie wesolo ... co "kraj" to obyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
1958d Re: Dlaczego w ogóle nie zakazać posiadania tych 14.03.09, 00:35 A dlaczego nie usypiac ludzi za zabicie psa w ochydny sposob niech gryza jak najwiecej niech sie mszcza bo tu prawa nie ma.Urzadzaja walki psow sami wyzwalaja agresje to sa bydlaki do uspienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Witamy w Polsce 13.03.09, 20:13 Chcesz mieć sportowy karabinek niewiele silniejszy od wiatrówki? Zezwolenie. Chcesz mieć psa-mordercę? Kupujesz na bazarku. Psy tego typu powinny być traktowane tak jak broń! Specjane zezwolenia, obowiązkowe szkolenia, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Witamy w Polsce 14.03.09, 04:38 Głos rozsądku na deblicznym poletku - to nie winny pies jeno właściciel i poniesie straszne konsekwencje zapłaci 250 złotych! Psy są miłe i mają tipsy na pazurkach! Debiliczny właściciel bez psa jest bezbronny. Żadne szkolenie, zezwolenie, psycholog, filolog - po prostu zakaz posiadania, hodowania piesków! Odpowiedz Link Zgłoś
free3gawr-on Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:14 Jacy ludzie stanowiący prawo takie jego egzekwowanie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:20 "Ratujcie mnie!!!! Gonią mnie amstaffy!!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:20 Natychmiast zastrzelic właścicieli! Odpowiedz Link Zgłoś
pare.slow Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:23 W Norwegii psy, ktore niebezpiecznie zaatakowaly czlowieka sa usmiercane przez policje, ale nie strzela sie na miejscu. Najpierw sa izolowane. Wlasciciel jest karany surowo, i traci tez swojego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:27 Psy uśpić, właścicielowi przyłoić tak po 10 000 PLN za każdego zagryzionego psa i do tego zwrot wszelkich kosztów (pochówek zagryzionych psów, koszty postępowania sądowego, koszt nabycia nowych trzech psów itp.) Tylko wysokie kary mogą wpłynąć na zmianę świadomości, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kocigulasz koniecznie te piesiuńcie wpuścić do sejmu a potem 13.03.09, 20:31 koniecznie te piesiuńcie wpuścić do sejmu a potem do pałacu prezydęckiego, Wolska będzie bezpieczniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:32 Szalejące amstafy na służbie Ziobry I Kaczyńskich zagryzły kundle Ćwiąkalskiego. Gazeta Wyborcza-Odrażający ,brudni,żli. Odpowiedz Link Zgłoś
klassa A w Sopocie szaleją wszystkie rasy! 13.03.09, 20:34 Na 1 metrze kwadratowym trawników przy chodnikach (i samych chodnikach)leży średnio 20 gówien.Nic nie pomaga. Lobby przemysłu okołopsiego (i kociego),mające obroty kilka miliardów rocznie skutecznie promuje modę na trzymanie zwirzaków w domach.A debili zwani miłośnikami zwierząt przybywa. Odpowiedz Link Zgłoś
maminka-2 Re: A w Sopocie szaleją wszystkie rasy! 13.03.09, 20:39 pieprzysz nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 W Sopocie szaleje Karnowski... 13.03.09, 20:43 W Sopocie szaleje Karnowski... klassa napisał: > Na 1 metrze kwadratowym trawników przy chodnikach (i samych chodnikach)leży > średnio 20 gówien.Nic nie pomaga. Lobby przemysłu okołopsiego (i kociego),mając > e > obroty kilka miliardów rocznie skutecznie promuje modę na trzymanie zwirzaków w > domach.A debili zwani miłośnikami zwierząt przybywa. Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:40 Przyznam, że nie znam się na temacie, ale 2 amstafy zagryzające 3 owczarki niemieckie mnie zaskoczyły... myślałem, że te drugie są jednak może nie agresywniejsze, ale silniejsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Znam amstafa bezkrwawo pokonującego kaukaza :-) 13.03.09, 20:50 Znam amstafa bezkrwawo pokonującego kaukaza :-) Amstaffy są silnymi psami, bardzo aktywnymi, energicznymi, wesołymi i skorymi do zabaw/ćwiczeń, potrzebują dużo ruchu i różnych aktywności. Mają podwyższoną odporność na ból, i reaktywność - która może być wykorzystana odpowiednio-pozytywnie i nieodpowiedzialnie-negatywnie. balrog008 napisał: > Przyznam, że nie znam się na temacie, ale 2 amstafy zagryzające 3 owczarki > niemieckie mnie zaskoczyły... myślałem, że te drugie są jednak może nie > agresywniejsze, ale silniejsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Znam amstafa bezkrwawo pokonującego kaukaza : 13.03.09, 21:43 AST vs. wilczur to jak Bruce Lee vs. Andrzej Gołota :) Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 to moze zamknij sie z takim w klatce i nie pierdol 13.03.09, 21:58 tu glupot amstafy i inne takie to nie są psy, to są maszyny do zabijania.. i tylko po to zostały wyhodowane wszystkie takie rasy powinny byc zdelegalizowane, jak broń... i koniec piesni... a do czasu wyginiecia gatunkow przez obowiazkową sterylizację (wlascicieli takich bydlat nalezaloby rowniez sterylizowac, bo z mozgiem slabo u nich, po co złe genu promowac?) kazdy posiadacz takich szczęk na 4 lapach powinien przejsc badanie psychologiczne, aby sprawdzic, czy nadaje sie na opiekuna tego czegos i co? pasuje? POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
business3 [...] 13.03.09, 22:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sylzaj Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 21:00 Wejdź na mojego wcześniejszego posta,to zobaczysz jakie to są pieski Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Takie TEŻ są - ale TAKICH nie powinno być :-( 13.03.09, 21:08 Takie TEŻ są - ale TAKICH nie powinno być :-( sylzaj napisała: > Wejdź na mojego wcześniejszego posta,to zobaczysz jakie to są pieski Odpowiedz Link Zgłoś
fakej Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 21:02 balrog008 napisał: > Przyznam, że nie znam się na temacie, ale 2 amstafy zagryzające 3 owczarki > niemieckie mnie zaskoczyły... myślałem, że te drugie są jednak może nie > agresywniejsze, ale silniejsze ;) No faktycznie amstafy wyglądają na niezłe mięśniaki ale są też jakby mniejsze od wilczurów, więc o ile jeszcze bym rozumiał klasyczny wpie...to zagryzienie trzech owczarków niemieckich wydaje się dość dziwne. Chociaż może to były jakieś produkty wilczuropodobne jakich sporo. Swoją drogą ciekawe ile trzeba by było wypasionych owczarków na dwa dobre amstaffy aby szanse były mniej więcej wyrównane. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:47 Zastrzelić to powinni zasrańca, który jest ich właścicielem. Amstaffy to nie są psy dla każdego, a w naszym pięknym kraju kupują je zazwyczaj pie...ni dresiarze. Psy się wychowuje i również nad amstaffem można panować. Tyle, że widywałem czasem, jak imbecyle wyrabiają w tych psach agresywne postawy, a to już jest paranoja. Zanim zaczniecie winić psa, to pomyślcie o jego właścicielu. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Pełna zgoda z twoją opinią 13.03.09, 21:10 Pełna zgoda z twoją opinią bnch napisał: > Zastrzelić to powinni zasrańca, który jest ich właścicielem. Amstaffy to nie są > psy dla każdego, a w naszym pięknym kraju kupują je zazwyczaj pie...ni dresiar > ze. Psy się wychowuje i również nad amstaffem można panować. Tyle, że widywałem > czasem, jak imbecyle wyrabiają w tych psach agresywne postawy, a to już jest p > aranoja. Zanim zaczniecie winić psa, to pomyślcie o jego właścicielu. Odpowiedz Link Zgłoś
the_vicious_one Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 21:10 bnch niestety ma rację. Problem nie leży w psach, ale w ich właścicielach. A pierwszym "inteligentem" był ten, który wyhodował rasę psów do walki. Z tym, że są ludzie, którym odpowiada charakterek astów (to psy, które wymagają bardzo ostrego traktowania i ciągłych treningów, ale są bardzo inteligentne). Co do listy psów niebezpiecznych, powinna zawierać też dopisek, że chodzi o psy ras agresywnych + ich pochodne. A najlepiej wprowadzić ustawowe regulacje co do potencjalnych właścicieli psów takich ras... jakieś badania psychologiczne czy coś. Po prostu mało kto jest w stanie nad takim psem zapanować. Swoją drogą zdziwiłam się, jak niska jest kara za niedopilnowanie agresywnych psów. Ja na spacerze z moim psiakiem (rasa ekstremalnie łagodna, nawet szczeka rzadko) zostałam pouczona, że za puszczanie psa bez smyczy i kagańca (dodam, że z dala od drogi) mogę dostać 300 zł mandatu... Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 20:58 Jeśli zostanie podjęta decyzja o uśpieniu, to i tak muszą przejść obserwację. Po to, by stwierdzić, czy nie są chore na wściekliznę. Odpowiedz Link Zgłoś
2rosomak4254 Re: Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 22:08 Zamiast badań, proponuję włożyć takiemu amstafowi petardę w d..ę i podpalić. Po chwili należy to samo zrobić łysemu właścicielowi a to przywróci Go społeczeństwu. Gwarantuję, że i łysa pala i pies straci wszelką agresję a przecież większości obywateli o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Szalejące amstafy w Krakowie 14.03.09, 10:15 Rozumiem gimnazjalisto, że jeśli pogryzie Cię pies, kot czy inne zwierzę domowe, natychmiast je zabijesz i spalisz. I słusznie, może być jednego frajera mniej - wścieklizna rozwija się powoli, gdy pojawią się pierwsze objawy, należy jedynie czynić przygotowania do pogrzebu, bo śmierć przychodzi niezawodnie, agonia trwa kilka dni w niewyobrażalnych bólach. Coś o czym wie doskonale dorosła część populacji ludzkiej, jest nieprzyswajalne dla różnej maści chłopczyków, którzy jedynie potrafią pisać idiotyczne komentarze. Na miejscu Twego ojca wziąłbym Cię na kolano i obił solidnie tyłek pasem. Niekiedy po takim zabiegu rozum wraca na właściwe miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
model.testowy Znowu! 13.03.09, 20:59 "Za brak ostrożności przy trzymaniu groźnych zwierząt, zgodnie z kodeksem wykroczeń, grozi tylko 250 złotych grzywny lub nagana." To jakaś kpina! Odpowiedz Link Zgłoś
jermaj Szalejące amstafy w Krakowie 13.03.09, 21:01 Mojego syna na moim podwórku dotkliwie pogryzł amstaff . Wystąpiły komplikacje typu ropowica i zagrożenie życia z tego powodu . Nie będę się rozpisywał . Pokrótce powiem że wyrok jaki zapadł w tej sprawie ( ściganej z urzędu ) brzmiał: umorzenie !!!!!! Rozbawił mnie pewien fragment uzasadnienia " pogryzienie nastąpiło samoistnie , bez winy właściciela " . Żadnego mandatu ani wyroku skazującego , nawet pokrycia kosztów sądowych . Kpina w biały dzień . Jak tu nie mówić o skorumpowanym wymiarze sprawiedliwości i panujących w nim "układach" jerzymajzer1@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Granda! Powinieneś się odwołać do wyższej instancj 13.03.09, 21:13 Granda! Powinieneś się odwołać do wyższej instancji. jermaj napisał: > Mojego syna na moim podwórku dotkliwie pogryzł amstaff . Wystąpiły komplikacje > typu ropowica i zagrożenie życia z tego powodu . Nie będę się rozpisywał . Pokr > ótce powiem że wyrok jaki zapadł w tej sprawie ( ściganej z urzędu ) brzmiał: u > morzenie !!!!!! Rozbawił mnie pewien fragment uzasadnienia " pogryzienie nastąp > iło samoistnie , bez winy właściciela " . Żadnego mandatu ani wyroku skazujące > go , nawet pokrycia kosztów sądowych . Kpina w biały dzień . Jak tu nie mówić o > skorumpowanym wymiarze sprawiedliwości i panujących w nim "układach" jerzymaj > zer1@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Jestem właścicielem amstaffa 13.03.09, 21:01 Mam 4 - letnią sukę amstaffa. Zabrałem ją do siebie z trudnych warunków u poprzedniego właściciela, nie mając pojęcia o "sławie" tej rasy psów. Jest to mój pierwszy pies - układałem go "na wyczucie". Teraz jest przykładem łagodnego, przyjacielskiego psa - uwielbia dzieci, wychowała dwa małe koty, rywalizując o opiekę nad nimi z naturalną matką, towarzyszyła dzieciom na prowadzonych przeze mnie koloniach, bawiąc się z nimi i będąc ich ulubienicą ( z wzajemnością). Nigdy nie wykazywała agresji w kierunku ludzi - jedyny wyjątek to rowerzyści, których gania - ale to jako efekt sytuacji, gdy rozpędzony rowerzysta wjechał mi w grupę kolonijną i pies zapamiętał, że rower to zagrożenie dla podopiecznych. Teraz jest ulubienicą mojej 2- letniej córki. Oczywiście - mam do psa ograniczone zaufanie, nigdy np. nie zostawiam go sam na sam z córką. Wydaje mi się, że mit groźnych ras jest nieco przesadzony - najwięcej zależy od warunków i sposobu wychowania psa oraz osobowości właściciela. Można mieć łagodnego amstaffa i wściekłego jamnika. Odpowiedz Link Zgłoś
jednokolanko Re: Jestem właścicielem amstaffa 13.03.09, 21:27 Nie ufałabym zanadto zwierzęciu. Też mieliśmy sukę - bernardyna. Uwielbiała dzieciaki. Ale kiedyś znienacka ugryzła jedno dziecko. Nie wiemy, jakie były powody, dzieciak twierdzi, że się bawił z nią. Ale uśpiliśmy psa. Nie można puszczać do dzieci zwierzaka, który już raz kogoś ugryzł. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Jestem właścicielem amstaffa 13.03.09, 21:49 > Można mieć łagodnego > amstaffa i wściekłego jamnika. Swego czasu pogryzł mnie jamnior od kumpla, bo to przecież cholerny myśliwy, w dodatku rozpuszczony (kto by układał jamnika). Praktycznie na codzień mam do czynienia z suką AST, nie raz dostała w tyłek, albo wyszarpałem ją w zabawie i nawet nie mruknęła. Amstaffy są świetne, ale nie dla byle kogo. Niestety, często są właśnie w posiadaniu byle kogo. W sumie coś jak BMW :P Odpowiedz Link Zgłoś
and_kok Re: Jestem właścicielem amstaffa 14.03.09, 07:07 do czasu człowieku. pewnego dnia przez tego psa może czegoś w twoim domu zabraknąć. wielokrotnie "łagodny" amstaf czy bullterrier atakował i gryzł na oślep domowników - przykładów jest naprawdę wiele. JESTEM ZA ZAKAZEM TRZYMANIA TAKICH PSÓW, LUB BEZWZGLĘDNYM EGZEKWOWANIEM ZAKAZU PUSZCZANIA ICH LUZEM. PRZEPISY MÓWIĄ: W MIEJSCU PUBLICZNYM ZAWSZE NA SMYCZY I W KAGAŃCU - ALE I TO ZA MAŁO ... SPACER Z DZIECKIEM PO LESIE A TU NAGLE WYBIEGA TAKI PIES A 100 M ZA NIM WŁAŚCICIEL IDIOTA CZY TEŻ BURAK - dla mnie bez różnicy. NA TAKIE OKAZJE TRZEBA MIEĆ SZEROKI KOZIK W KIESZENI, SZEROKI BO MAŁY NÓŻ, NIE ROBI WIELKIEJ RANY, A RANA ZADANA TAKIEMU PSU MUSI BYĆ GŁĘBOKA I SZEROKA BY SZYBKO SIĘ WYKRWAWIŁ, POTEM NOŻEM MOŻNA EWENTUALNIE PODWAŻAĆ ZACIŚNIĘTE SZCZĘKI (te rasy miewają szczękościsk). POZDRAWIAM ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Po co komu takie groźne psy w dużym mieście? 13.03.09, 21:08 Chyba, że jakiś dresiarz chce się tak "dowartościować". Odpowiedz Link Zgłoś