rijselman12.0 Re: Bp Tyrawa: na naszych oczach wymiera Europa 03.05.09, 15:38 ...muzulmanom rowniez... Odpowiedz Link Zgłoś
lactum Bp Tyrawa: na naszych oczach wymiera Europa 03.05.09, 15:41 I kto to mowi? Przedstawiciel tych, ktorzy sa odpowiedzialni za zniszczenie i upadek wielu kultur ziemi, tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Pie...sie panie Tyrawa. 03.05.09, 15:46 Najgorsza zaraza to islam, komunizm i katolicyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars popieram 03.05.09, 16:05 hehehe nie mow tak bo cie tu niejaki kaczka zbeszta...sadzac po nienawisci ksiadz jakis....a swoja droga racje masz w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd I co biskupi robią w tej sprawie? 03.05.09, 16:04 Ile mają dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 przeciez to księża mają czynny w tym udział!! 03.05.09, 16:04 ubolewam nad takim brakiem pokory i przyznania do winy - to właśnie kościół katolicki odpycha młodych wiernych postawą swoich księży ale i coraz częściej zakonników! Wiarę i postawę można szerzyć świecąc nieskazitelnym przykładem! To nie czasy analfabetów gdy dawano bezkrytycznie wiarę we wszystko co mówili księża! Ludzie nie przestają wierzyć w Boga i nie przestają być chrześcijanami - ale coraz częściej patrza bardzo krytycznie i wnikliwie na tzw. chierarchów! Co widzimy - szkoda czasu na pisanie bo każdy to widzi, tylko jedni milczą a inni buntują się! Tych drugich jest coraz więcej! Może nich księża i dostojnicy koscielni zaczęli żyć tak jak wymagaja tego od innych! Dlaczego mają być uprzywilejowani? Skąd np. rangi generalskie, zaszczyty, bogactwo - jak to sie ma do głoszenia pokory i nauk Chrystusa?! Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Brawo! 03.05.09, 16:12 Prosimy o wiecej takich wypowiedzi, a już niedługo frekwencja w kościołach będzie wynosiła zero. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Bp Tyrawa: na naszych oczach wymiera Europa 03.05.09, 16:29 Biskupie waż się do roboty! Poszukaj sobie żonę i płódż dzieci ile zechcesz! Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Gdyby nie celibat 03.05.09, 17:22 Gdyby nie celibat i sluby czystosci to Polska bylaby bogatsza o cale kilkusettysieczne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Opuchniety z głodu i zmartwienia, kolejny spaślak 03.05.09, 16:30 kłamie jak najety, gdyż absolutnie przekonany jest o debiliźmie parafian. 1. Europa moze i wymiera duchowo ale ciagle nie beczkuje dzieci. 2. Konstytycja 3go Maja byla postepowa ale nie demokratyczna. Jedynie ograniczala samowole magnaterii i szlachty. Ponadto od poczatku byla martwa. 3. Europa juz nie debatuje nad dlugoscia ogorka. Ta zostala precyzyjnie okreslona razem z wymogami jakosciowymi. I powyzsze bardzo odpowiada zdecydowanej wiekszosci nabywcow. Podobnie z biciem dzieci, ktore w nie do zaakceptowania jest w "cywilizacji smierci". Co jeden biskup to glupszy - wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Opuchniety z głodu i zmartwienia, kolejny spa 03.05.09, 18:16 Cywilizacja śmierci ,to unicestwianie czlowieka na na czterokomórkowym etapie rozwoju ,a nie beczkowanie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.lasota Przecież kościół wymordował miliony! 03.05.09, 16:32 I to mówi przedstawiciel organizacji, która w swojej historii wymordowała miliony ludzi ze szczególnym okrucieństwem podczas krucjat, palenia na stosie, torturami. Jak taka zakłamana organizacja jak kościół może się wypowiadać w kwestiach molarności i tego co prawe. Przecież te hieny od stuleci żerują na biednych i niedouczonych, aby napychać swoje tłuste brzuchy i budować świątynie. Nawet po dziś dzień swoje ośmiornicze macki kościół wyciąga po pieniądze z państwa i wtrynia się w nieswoje sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod 11,2% bezrobocia i z czego oni mają żyć ? 03.05.09, 16:42 klechy myślą tylko o wciskaniu ciemnoty i nabijaniu kabzy Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Bp Tyrawa: na naszych oczach wymiera Europa. Racja 03.05.09, 16:44 Z przeczytanych postów wyłania mi się człowiek lewackiego postępu, człowiek ukształowany przez redaktora Gazety Wyborczej, dla którego "kiełbasa" ( czytaj pełne koryto i czysty chlew)jest wartością nadrzędną. Co tam patriotyzm,wartości moralne, korzenie z których się wywodzę (tozsamośc) wazne jest, że mam przyjemność, jestem nazarty, dwa psy, zaliczyłem kolejną wycieczkę, mam pracę w której się realizuję, robię zakupu w supermarkecie w niedzielę i święta, a to zaledwie ideła wieprza. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Bp Tyrawa: na naszych oczach wymiera Europa. 03.05.09, 16:55 a kto ci broni żreć sieczkę i modlić się o zmiłowanie ? dziadostwo.blox.pl/resource/rydzyk3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Bp Tyrawa: na naszych oczach wymiera Europa. 03.05.09, 18:21 Nikt nikomu nie broni miec 10 dzieci .Życ z nimi w jednej izbie ,stac w kolejkach po paczki żywnościowe i kleczec dzień w dzień w kościele, prosząc boga o poprawę losu ,rzucając ostatnią złotowkę na tacę ,bo wszechmocny bóg potrafi wszystko ,tylko nie wypłacać pensje swoim urzednikom, których sam w końcu powołał ,czyli zatrudnił . Odpowiedz Link Zgłoś
milena-kurzepa Re: Bp Tyrawa: na naszych oczach wymiera Europa. 03.05.09, 17:07 enedue3 napisał: > Z przeczytanych postów wyłania mi się człowiek lewackiego postępu, > człowiek ukształowany przez redaktora Gazety Wyborczej.. jak dla mnie mozesz zdechnac smieciu xianski jako jeb..y bezdomny menel pod mostem..za to z modlitwa na ryju i swieczka w anusie ...zdychaj jak i tobie podobni szmato parszywa katolska!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: Bp Tyrawa: na naszych oczach wymiera Europa. 03.05.09, 18:46 enedue3 napisał: > Z przeczytanych postów wyłania mi się człowiek lewackiego postępu, > człowiek ukształowany przez redaktora Gazety Wyborczej, dla > którego "kiełbasa" ( czytaj pełne koryto i czysty chlew)jest > wartością nadrzędną. I co, boisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
milena-kurzepa pieprzony dziadyga xianski 03.05.09, 17:04 to skasujcie celibat ciołki watykanskie i niech xiezza płodza na potege bachory z zakonnicami...a jak nie pasi to wypierdata zgrajo pedałow. Odpowiedz Link Zgłoś
dziwak4 Bp Tyrawa: na naszych oczach wymiera Europa 03.05.09, 17:11 Mala wiedza zbliza cie do Boga, duza wiedza oddala cie od Boga, a prawdziwy profesjonalizm czyni cie wierzacym. :) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Religia to jak alkoholizm. Łatwo wpaść, trudniej 03.05.09, 17:14 się wyleczyć, ale Europa już z tego uzależnienia powoli się wydobywa co powoduje wściekłość żerujących na uzaleznionych. Odpowiedz Link Zgłoś
chilly Modlitwy o wzrost powołań 03.05.09, 17:18 Jak tu skojarzyć straszenie wymieraniem Europy z modlitwami o wzrost powołań kapłańskich, czyli o zwiększenie liczby osób żyjących w celibacie? Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Modlitwy o wzrost powołań 03.05.09, 17:34 Szukasz logiki w nauczaniu biskupów? Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Pan Tyrawa plecie androny - po co to w newsach? 03.05.09, 17:30 To, ze pan Tyrawa zaprezentował swoje poglądy w czasie spotkania z chętnymi, by ich wysłuchać - nie oznacza, że powinien to jeden z najważniejszych punktów dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernik Wymierają biskupi. 03.05.09, 17:40 Wymierają także biskupi. Może ci, co przyjdą po nich będą mądrzejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Wymierają biskupi. 03.05.09, 22:54 Nie ma mowy. Jakim prawem ktoś kto sam sobie przypiłą plakietkę z napisem biskup (co to słowo w ogóle oznacza?) miałby brać od ludzi za to pieniądze rządzić się i wmawiać innym, że mają go słuchać? Przecież to bez sensu, gdzie tu logika? Biskup sriskup, ludzie, co wy? Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk Uwolnić zakonnice z klasztorów 03.05.09, 17:45 ale przed uwolnieniem zapłodnić !! :-) To byłby katolicki wkład w rozwój chrześcijańskiej Europy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Wymrze, wymrze, grypka nam pomorze 03.05.09, 17:47 Natura jest mądra, cierpliwa jest, gdybym nie kochał natury bym był jak cymbał grzmiący....troche się zapędziłem ale wciąż mam ten sam dylemat; czy natura (dobór naturalny, walka, śmierc słabszych) to Bóg (miłosierdzie, pokój, przebaczenie)jak natura to nie Bóg to co ona robi na tej planecie panie biskupie? Proszę o wszybką odpowiedź bo nie wiem co mam kochac.... Odpowiedz Link Zgłoś
queserasera Laickiej bezideowość (czytaj naukę) zamienić na 03.05.09, 18:08 brednie hebrajskich pastuchów a moralny marazm (czytaj etykę i filozofię) na poddanie klechom. C U D O W N I E ! Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg w Krak. i Gda. objawia się to upadkiem Kościoła 03.05.09, 18:43 to znaczy wyzbyciem się przyzwoitości, uczciwości i ubóstwa - kładą łapy na publiczną ziemię, nie bacząc na zgorszenie. Przykład rozkładu widac - idzie z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 słyszałem na mieście, że 03.05.09, 18:46 po wygraniu eurowyborów płaskostopcy będą lansować ideę paneuropejskiego konkordatu, jako punktu w eurokonstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: słyszałem na mieście, że 03.05.09, 19:34 I czemu nie. Z pewnością nie będzie tak kagańcowy jak gniot podpisany przez rząd Suchockiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy czytelnik: na naszych oczach wymiera Kościół 03.05.09, 19:09 Stajemy się świadkami, jak na naszych oczach wymiera Kościół, który coraz bardziej pogrąża się w laickiej bezideowości i moralnym marazmie" - powiedział czytelnik GW. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_banan Bp Tyrawa: na naszych oczach wymiera Europa 03.05.09, 19:13 Jeśli Europa umiera to jest to piękna śmierć :) Odpowiedz Link Zgłoś