macarthur Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklisty 29.06.09, 13:20 szczerze powiedziawszy wątpiłem w taki wyrok,jednakże pozwala on przywrócić wiarę w sprawiedliwość, uzasadnienie mojej myśli, policjant nie może być trójcą w jednej osobie czyli policjantem sędzią i katem, on ma zatrzymać przestępcę,sąd skazać, a kat wykonać wyrok jeśli taki zapadnie, jeśli będziemy takie sprawy załatwiać na ulicy to Polska stanie się bantustanem a nie krajem unijnym zabijaniu za brak prawa jazdy - moje stanowcze nie,tym bardziej że moich obserwacji wynika że Polska Policja wbrew obiegowej opinii chętniej sięga po pistolet niż amerykańscy szeryfi i prawie zawsze trafia kulą w płot Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy masz racje, macarthur 29.06.09, 13:24 tylko na nieszczescie dla tego mlodego czlowieka tym razem trafili kula w plot, zamiast plotu trafiajac w niego (if you know what i mean)... Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 29.06.09, 13:26 Manipulujesz, bo przecież on nie zginął za brak prawa jazdy o czym dobrze wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 29.06.09, 13:36 macarthur napisał: > policjant nie może być trójcą w jednej osobie czyli policjantem > sędzią i katem, A jest? Skąd ten pomysł? To po co policjanci dostają broń, skoro w twoim świecie takową może dysponować JEDYNIE kat? Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 29.06.09, 13:58 myślę że mie po to żeby strzelać do motocykli, ale może po to żeby odstrzeliwać durne łby jak twój i w tym celu nawet cekaemy powinni ustawiać na rogatkach bo już tutaj na forum ich widzę ponad setkę unhappy napisał: > macarthur napisał: > > > policjant nie może być trójcą w jednej osobie czyli policjantem > > sędzią i katem, > > A jest? Skąd ten pomysł? To po co policjanci dostają broń, skoro w twoim świeci > e > takową może dysponować JEDYNIE kat? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 29.06.09, 14:45 > myślę że mie po to żeby strzelać do motocykli, Nawet do motocykli którymi poruszają się bandyci nie chcący zatrzymać się do kontroli i usiłujący najechać na policjanta? > ale może po to żeby odstrzeliwać durne łby jak twój Skończyły się argumenty i zaczęły wycieczki osobiste? Szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 29.06.09, 18:35 Przede wszystkim policjanci nie są bogami. Jeżeli zachodzi zagrożenie dla życia Policjanta to ma prawo użyć broń ostrą. Szanowny kierowca miał psi obowiązek zatrzymać się do kontroli a nie pędzić na policjanta. Widząc blokadę i uzbrojonych po zęby policjantów co on sobie myślał? Że to akcja przeciwko pijanym kierowcom? Kolejna sprawa to to, że panie kolego nikt nikogo nie zastrzelił za brak prawo jazdy. Biorąc pod uwagę to, że kierowca zamiast się zatrzymać pędził na gliniarza, to ten miał pełne prawo sądzić, że ma do czynienia ze ściganym przestępcą. Z obserwacji uważasz, że policja polska częściej sięga po broń niż amerykańska? A to gdzie takie obserwacje przeprowadziłeś? Oglądając W11 i Strażnika Teksasu? Widziałem jak ostra potrafi być policja amerykańska. Widziałem jak zatrzymywali dealerów. Gdyby polska policja tak działała to chyba całkowicie byś sie zapłakał Odpowiedz Link Zgłoś
jedi_pl Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklisty 29.06.09, 13:28 Ehh... Ja jednak jestem za policja, ktora cos moze zrobic. W Stanach za niezatrzymanie sie do kontroli zniszcza ci samochod w poscigu, a jesli dalej bedziesz uciekal, to cie zastrzela. Takie prawo. Nikt nic nie zrobi policjantom, chyba, ze... da im nagrode za dobrze pelniona sluzbe. W Polsce nie dosc, ze nic nie maja prawa zrobic, ja jeszcze maja dawac pieniadze przestepcy. Pomylka jakas. Prawo ewidentnie zostalo zlamane przez gowniarza na motocyklu. Nie mial prawa jazdy, prawie potracil policjanta, nie zatrzymal sie na blokadzie... kolo do odstrzalu. Popieram Policjanta w 100%! A analogia do 3 kolesi z nozem... malo trafiona. Chyba, ze najpierw sam do nich poszedlem, zbluzgales, zwyzywales, zgwalciles dziewczyne jednego z nich... To juz bardziej. Sprawa jest jasna. Trzeba liczyc sie z konsekwencjami naszych dzialan. Popelniam przestepstwo - jestem karany. Nawet, jesli kara jest smierc. Bylaby ewidentna wina policjanta, gdyby gowniarz sie zatrzymal, podniosl raczki do gory i wtedy go zastrzelili, ale on... uciekal, zagrozil zyciu policjanta... Zwykly przestepca! Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 01.07.09, 17:47 dżedaj, a ten Texas to jeszcze uesofej czy już meksyk? Bo się przez godzinę pipczyli z jakimś bandziorem co sie do kotroli nie zatrzymał, zamiast go po naszemu: kulka w plery i po sprawie? www.policyjni.pl/Policyjni/1,91152,6777510,Zobacz_spektakularny_poscig_za_piratem_drogowym__WIDEO_.html Odpowiedz Link Zgłoś
polsz strzały 29.06.09, 13:33 "Profesorowie Zbigniew Hołda i Jan Widacki, którzy komentowali tę sprawę w mediach, podkreślali, że nie oddaje się strzałów ostrzegawczych w terenie zabudowanym, już nie wspominając o strzelaniu do człowieka." Grzecznie zaprasza się zbira za miasto, otacza teren kordonem, żeby cywile nie podeszli, pół godziny strzela w powietrze a potem można spróbować do człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
janostrzyca Kolejny głupi wyrok sądu. 29.06.09, 14:09 Postawiony przez sędzię wymóg, żeby policjant celował i trafił w koło (w domyśle oponę) pędzącego motocykla jest idiotyczny i niemożliwy do spełnienia niezależnie od poziomu wyszkolenia policjanta. W oponę pędzącego motocykla może by trafił strzelec wyborowy i to z odpowiedniej broni i w otymalnych warunkach. Wymaganie tego od zziajanego sierściucha z pistoletem maszynowym świadczy o braku kompetencji sądu. Zresztą samo trafienie motocyklisty w ruchu świadczy o całkiem niezłych umiejętnościach strzeleckich policjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Kolejny głupi wyrok sądu. 29.06.09, 19:23 Powtarzam raz jeszcze. Piszcie maile podtrzymujące na duchu tych kanadyjskich terminatorów, którzy uchronili świat przed groźnym terrorystą! - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Re: Kolejny głupi wyrok sądu. 29.06.09, 20:22 Kolejne absurdalne porównanie. Naprawdę nie widać różnicy między pędzącym motocyklistą na policjanta biorącego udział w blokadzie a strzeleniem do człowieka stojącego i nic nierobiącego??? Naprawdę dla Ciebie to taka sama sytuacje? Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Kolejny głupi wyrok sądu. 30.06.09, 10:50 Stojący i nic nie robiący???!!! Ty sobie żarty robisz!!! Popytaj tych kanadyjskich copów to dopiero usłyszysz jakiego szaleńca mieli na swojej drodze. Przestań już zmyślać chłopczyku. Idź i wyczyść mundurek tatusiowi. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Re: Kolejny głupi wyrok sądu. 30.06.09, 21:14 Po co mam pytać jak jest nagranie? > Przestań już zmyślać chłopczyku. Idź i wyczyść mundurek tatusiowi. Argumentów braknie to zaczynają się wycieczki osobiste. Żałosne. Znizając się do twego poziomu: szerokiej drogi dawco organów Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Kolejny głupi wyrok sądu. 30.06.09, 22:06 marlon2006 napisał: > Po co mam pytać jak jest nagranie? Nagranie czego? Zeznań tych policmajstrów z K.K.? I co oni tam mówili? Że spokojny chłopina "stał sobie i nic nie robił"? Znizając się do twego poziomu: jesteś matołkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra Teraz gnojki zaczną rozjeżdżać policjantów 29.06.09, 19:36 dziesiątkami. Głupota polskich sędziów bywa przerażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklisty 29.06.09, 20:11 Trochę się tu pomieszało niektórym:) Sąd, szanowni państwo, nie odbywał się nad policjantem, tylko nad odszkodowaniem dla rodziców zabitego. Sąd, o ile redaktor wiernie przedstawił jego pogląd, nie ocenił prawa policjanta do użycia broni, a jedynie sposób w jaki z tego prawa skorzystał. Nie jest więc tak, że policjat miałby się bać używania pistoletu, a jedynie ma zwracać uwagę na to jak to robi. Drodzy państwo, wyobraźcie sobie pościg zatłoczonymi ulicami. Policjant, zgodnie z postulatem używania broni wobec przestępców, oddaje za bandytą serię z automatu. Ginie pięciu przypadkowych przechodniów, ośmiu zostaje rannych, ale bandyta trafiony w nogi pada. Pełen sukces policji? Bijecie brawo, bo policjant zatrzymał groźnego bandytę? Pozostaje życzyć aby taki pościg nigdy nie miał miejsca w waszej przytomności. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 29.06.09, 20:20 Szanowny forumowicz dokonał błędnego porównania i sprowadza sprawę do absurdu. Koleś jechał na policjanta i ten strzelił do niego. Kierowca widział, że to nie akcja przeciwko pijanym kierowcą. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 29.06.09, 20:24 brando, stary już jesteś... daj szansę młodym.... Ten "koleś" przejechał koło tego policjanta dwa razy - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 30.06.09, 09:36 Zgadza się, dwa razy. Raz przejechał blokadę i nie pojechał dalej tylko wykręcił i jechał na policjanta, który stał między radiowozami blokującymi drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 30.06.09, 09:39 A tak na marginesie to stary nie jestem. Może raczej bardziej rozsądny. Trzeba wiedziec kiedy i jak można się pobawić. Zabawa z uzbrojoną po żeby policją jest skrajnym debilizmem i brakiem odpowiedzialności. To nie ma nic wspólnego z młodością Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 30.06.09, 10:42 marlon2006 napisał: > Zgadza się, dwa razy. Raz przejechał blokadę i nie pojechał dalej tylko wykręci > ł > i jechał na policjanta, który stał między radiowozami blokującymi drogę. > Marlon, nie zmyślaj. Policja nie potrafiła skutecznie zablokować motocyklisty co najmniej dwoma radiowozami??? Amatorszczyzna i tyle. Koleś strzelajacy serią popisał się tak samo jak nasze orły w nangar kel... Tam trzeba było zapłacić odszkodowania rodzinom i tu też będzie trzeba. Za brak profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 30.06.09, 21:19 Reasumując średnio inteligentny człowiek wie o tym, że blokada nie służy łapaniu pijanych traktorzystów. Policjant miał prawo uważać, że ma do czynienia z poszukiwanym przestępcom. Koleś jechał na niego i ten do niego strzelił. Chcial się pobawić z gliniarzami to się pobawił. Jego wybór i za niego zapłacił. Nangar Khel to całkowicie inna sprawa i porównanie jednego do drugiego nie ma żadnego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 30.06.09, 22:21 marlon2006 napisał: Koleś jechał na niego i ten do niego strzelił. A inteligentne(w przeciwieństwie do ciebie...) pociski, zawróciły i trafiły kolesia w plecy... Policjant miał prawo uważać, że ma do czynienia z > poszukiwanym przestępcom(...) (...)Nangar Khel to całkowicie inna sprawa i porównanie jednego do drugiego nie ma > żadnego sensu(...) Ma, ma. Tamte orły myślały, że strzelajom do bandytów (terrorystów). A, że strzelały z moździerzy z krzywom lufom, to odszkodowania rodziną zabitych kobiet i dzieci - zapłacom... Chyba, nawet już zapłacili. Odpowiedz Link Zgłoś
mario-z Śmierć w Chodlu to wina państwa 30.06.09, 08:38 To jest wina tylko i wyłącznie Śp. Marcinka a nie Państwa Polskiego czy nawet jego rodziców, Marcin był dorosły i sam odpowiadał za swoje czyny i ponosił za nie karę, w tym przypadku poniósł największą z możliwych, natomiast co się tyczy Pani sędzi to niech ta Pani nie wydaje naszych pieniędzy z których utrzymujemy ten kraj na odszkodowanie dla rodziny przestępcy, tak przestępcy bo jak można nazwać osobę która prowadzi pojazd bez uprawnień, nie zatrzymuje się na policyjnej blokadzie i chce rozjechać policjanta? PRZESTĘPCA. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Sąd: Policja ma zapłacić za śmierć motocyklis 30.06.09, 23:12 pani sędzina była pewnie uczennicą posłanki Wróbel.ten kraj nie zasługuje na litość. Odpowiedz Link Zgłoś
instruktor001 Śmierć w Chodlu to wina państwa 30.06.09, 23:58 1. Zarządzenie o dokonywaniu wpisów na forach przez funkcjonariuszy w obronie działań policji rzeczywiście daje efekty - pogratulować! 2. Do wszystkich tłuków, którzy nie rozumieją tekstu - wbijcie sobie do swoich tępych głów, że sąd nie obwinia policjanta więc przestańcie go bronić, bo nikt go nie atakuje. 3. Gratuluję wyroku sędzi Stelskiej! Jest on dla mnie zaskoczeniem, bo o naszym sądownictwie opinię zawsze miałem bardzo negatywną, a tu taki RODZYNEK UCZCIWOŚCI. Brawo! Pani sędzio, wiem, że całe stado Pani koleżanek i kolegów będzie Panią atakować. Tak już jest - ludzie uczciwi, a więc i uczciwi sędziowie i sędzie są wytykane palcami. Bo większość.... wiadomo... 4. Od dwóch lat, pod nickiem "instruktor" (mam prawo bo szkoliłem policjantów) wbijałem na forach ludziom do głowy, że nie policjant jest winien, tylko to, że BYŁ NIEWYSZKOLONY. Wtedy różni oszuści (niektórzy uważali się za prokuratorów, dla mnie to oszuści) wmawiali, że jak 10 lat wcześniej policjant widział glaberyt (PM84P) na oczy to był przeszkolony. Nie, nie był. Nie umiał się posługiwać tą bronią, to dla mnie jasne, bo to wynika nawet z opisu zdarzenia w Chodlu. Jeszcze raz gratuluję sędzi Stelskiej odwagi, a jeśli prawnik reprezentujący policję zaskarży ten wyrok, zamiast z pokorą go przyjąć to będzie to oznaczało, że policja NIE MA HONORU! Więc proponuję przełożonym chwilę refleksji, bo możecie jeszcze więcej szkody wyrządzić policji... Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
grymas50 Re: Śmierć w Chodlu to wina państwa 01.07.09, 09:51 uczony instruktorze 001.Jeżeli Wiesz, kiedy można przyjąć, że policjant jest DOUCZONY to zaslugujesz by być 007. Instruktorze. Każda sytuacja jest inna. W każdym dniu każdy czlowiek jest w innej sytuacji psychofizycznej a więc inaczej reaguje. Jeżeli uważasz,że tym werdyktem nie "skazano" tego policjanta to grubo się mylisz.Mam pytanie. U*czestniczyłeś w blokadzie na ktorej zatrzymywano przestępców. Jeśli tak to czy Ci policjanci przechodzili jakiś specjalny trening ?/oczywiście oprocz Ciebie/ Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: Śmierć w Chodlu to wina państwa 01.07.09, 12:46 grymas50, zamiast robić nieprzyjazne grymasy w stronę instruktora, przeczytaj jego posta ze zrozumieniem. To wystarczy, żebyś awansował z grymasa pięćdziesiątego na siódmego. Z 001 na 007 to żaden awans. ;) Bezstresowej służby życzę - fa77 Odpowiedz Link Zgłoś