diver77 Chory kraj niestety.... 02.07.09, 14:31 Co za chory kraj niestety ! Nie doznał jeszcze resocjalizacji bo domaga się internetu ! W każdym normalnym kraju nawet dożywocie jest orzeczone z minimalną karą więzienia rzędu 18-25 lat max... a facet siedzi 27, urwał się na przepustce kilka miesięcy i raczej można to zrozumieć więc przesiedział ponad 25 lat... a wyjdzie za W innych krajach miałby internet i telewizję kablową w swojej celi za kilka euro na miesiąc... Ale uczy się fizyki... jeszcze by potwierdził jakąś teorię że cały ten system jest oparty na nieudolnych karierowiczach którzy boją się jakichkolwiek zmian...na przykład spowodować żeby następne powodzie nie wyrządziły już tyle zniszczeń ! A tak w ogóle to mam wrażenie że polski tzw wymiar sprawiedliwości nic się nie zmienił od czasów komuny a wręcz przeciwnie sytuacja się pogorszyła.... wszyscy na wszystkich donoszą i codzienie się słyszy w mediach po kilka razy zwrot.... "złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa"... nawet jeśli chodziło o 5 groszy albo o przejście przez skrzyżowanie na czerwonym świetle... bo za to jest pewnie mandat w wysokości kilkuset złotych tak jakby to komuś przeszkadzało kiedy nie ma na horyzoncie żadnego samochodu ?! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Chory kraj niestety.... 02.07.09, 16:09 diver77 napisał: > Co za chory kraj niestety ! > Nie doznał jeszcze resocjalizacji bo domaga się internetu ! Nie, nie dlatego. Dlatego, że wiele razy dostawał szansę i za każdym razem ją marnował. > W każdym normalnym kraju nawet dożywocie jest orzeczone z minimalną karą > więzienia rzędu 18-25 lat W Polsce 25 lat. Chyba jednak zauważyłeś, że był skazywany jeszcze kilka razy. Też za niewinność? Może za domaganie się internetu? > "złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa"... nawet jeśli chodziło o 5 > groszy albo o przejście przez skrzyżowanie na czerwonym świetle... bo za to jes > t > pewnie mandat w wysokości kilkuset złotych Nie. Za przejście na czerwonym świetle jest mandat 50 złotych. > tak jakby to komuś przeszkadzało > kiedy nie ma na horyzoncie żadnego samochodu ?! Kiedy nie ma na horyzoncie żadnego samochodu na pewno nikt nie zawraca sobie głowy mandatowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Fizykoterapia 02.07.09, 14:53 Jestem wybitnym polskim naukowcem, specjalistą od fizyki współczesnej termonuklearno-kwantowej. Proszę wybaczyć że nie przedstawię się z nazwiska ale proszę mi wierzyć że jestem tym za kogo się podaję. Spotkałem się ze sprawą pana Kolano i jestem przekonany że mamy do czynienia z geniuszem śmiem twierdzić większym od Einsteina. Ten człowiek okrył zasadę przenoszenia się w czasie, w przyszłość, przeszłość oraz w bok (mówiąc kolokwialnie). A to dzięki genialnej koncepcji wprowadzenia liczby zespolonej i do pojęcia czasu. Stworzył również genialny model wszechświata - wg którego wszechświat to dwie "bańki" połączone zerem. Uważam iż rząd Tuska popełnia KARYGODNY błąd trzymając takiego Geniusza w więzieniu. Za tę sprawę Tusk powinien trafić pod Trybunał Stanu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: Fizykoterapia 02.07.09, 15:14 zalobanarodowa napisała: > > Jestem wybitnym polskim naukowcem, specjalistą od fizyki współczesnej > termonuklearno-kwantowej. Proszę wybaczyć że nie przedstawię się z nazwiska ale To może chociaż uczelnia? > proszę mi wierzyć że jestem tym za kogo się podaję. Spotkałem się ze sprawą pan > a > Kolano i jestem przekonany że mamy do czynienia z geniuszem śmiem twierdzić > większym od Einsteina. Ten człowiek okrył zasadę przenoszenia się w czasie, w > przyszłość, przeszłość oraz w bok (mówiąc kolokwialnie). A to dzięki genialnej > koncepcji wprowadzenia liczby zespolonej i do pojęcia czasu. Stworzył również > genialny model wszechświata - wg którego wszechświat to dwie "bańki" połączone > zerem. Mogę prosić o listę publikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Re: Fizykoterapia 02.07.09, 15:46 Dodam jeszcze coś aby podkreślić genialność tych teorii. Jeżeli możemy poruszać się w czasie w bok to znaczy że możemy przejść do piątego i innych wymiarów, czyli zobaczyć zupełnie inne rzeczywistości i najprawdopodobniej trafić do świata zmarłych! Jest to więc pierwsza teoria naukowa która wyjaśnia tzw. życie po śmierci. Otwiera ona drogę do podróży w "zaświaty" w tę i spowrotem! Otwiera ona zatem drogę do wskrzeszania zmarłych! Podróżnik w wymiarach może zabrać zmarłego, przenieść go do naszego wymiaru a potem już można umieścić jego duszę w sklonowanej powłoce! Jest to zatem sposób na nieśmiertelność! Odpowiedz Link Zgłoś
mentice Stan nauki polskiej: Obiecuje modlitwe ! 02.07.09, 15:32 Modlmy sie ! O nogi, bo o glowe juz za pozno! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Fizykoterapia 02.07.09, 15:59 więzień sam znalazł sposób na zresocjalizowanie, dziwne, ze wszyscy to widzą poza decydentami.... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Fizykoterapia 02.07.09, 16:20 isa.stern napisała: > więzień sam znalazł sposób na zresocjalizowanie Rzecz w tym, że na razie skuteczność tego sposobu jest zerowa. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Fizykoterapia 02.07.09, 18:28 Facet siedzi w pierdlu prawie 30 lat. Znalazł sie tam za głębokiej komuny, teraz jest 2009 rok. Czy ty naprawdę uwazasz, z e on MOZE ZACZAC ZYC WSROD POLSKIEGO SPOLECZENSTWA I ZE ONO MU NA TO POZWOLI? Ten facet NIGDZIE na wolnosci na znajdzie pracy na SWOJE papiery , odnotowujęce odsiatkei to tak długą. Nawet jelsi go zatrudnią jako ciecia, to jego szef bedzie mu codzinnie przypominał, z e jest smieciem , który siedział i nalezy dizkeowac za 800 zł trzy razy dziennie i pracować po 12-14 godzin. .. Ot, taki naród, z elubi komuś pokazać , ze jest zerem... Takze on z tego pierdla nie wyjdzie nigdy, bo nawet jak skończy mu się ta kara, to tam wróci , gdyz nie umie zyć poza wiezieniem , a społecznstwo skutecznie mu jeszcze jakiekolwiek próby "uspołecznienia" utrudni. I wtedy rzeczywiscie będzie mozna powiedzięc - ojej, resocjalizacja nie wyszła. Jakby ktoś kiedys chciał, zeby wyszła... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Fizykoterapia 03.07.09, 15:00 Ależ ja doskonale wiem, jak trudna jest społeczna readaptacja skazanych. Doskonale też wiem, że jej ułatwienie leży w najlepiej pojętym interesie społeczeństwa. Tu jednak dyskusja jest o jednym konkretnym skazanym, który dostawał szanse i je marnował. Odpowiedz Link Zgłoś
drhector1 anuszka i inni 02.07.09, 16:12 przepraszam, ale przede wszystkim proszę wyobrazić sobie sytuację w której to pani znajduje się w więzieniu odsiadując już w nim kilkadziesiąt lat, a życie pisze różne scenariusze często niezależne od nas samych, na jakiej podstawie rzuca pani zdania poparte jedynie innymi brukowcami(narkotyki itp), czy zna pani tego człowieka osobiście? Jeśli nie, to prywatne dygresje prosze zostawić wyłącznie dla siebie i nie upubliczniać ich tu, na forum. człowiek jest tylko człowiekiem i popełnia błędy, ale ma prawo do życia(czyt. spełniania się) ale ludzka zawiść i zazdrość potrafi odebrać to prawo co widzimy na pani przykładzie, być może artykuł jest zmyślony(ale nie sądze) być może nie istnieje ktoś taki jak Jan Kolano, tylko że to pomimo wszystko nie daje pani prawa do oczerniania drugiej osoby, osoby w której drzemią resztki chęci do życia Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: anuszka i inni 02.07.09, 16:20 Ktoś kwestionuje prawo tego pana do "spełniania się"? Rzecz w tym, że te kilka kar to za coś jednak miał orzeczone. Wielokrotnie, w różnych miejscach musiałem tłumaczyć różnym półgłówkom, że kara jest pozbawienie wolności i że nie są do przyjęcia pomysły sprowadzające się do znęcania nad osadzonym (tak chętnie na forach zgłaszane). Nie można jednak przesadzać w drugą stronę. Przecież ten Jasio nie jest niewiniątkiem prześladowanym przez bezduszny system, lecz ... i tu należałoby użyć pewnego wyrazu fachowego z dziedziny psychologii, trudno to jednak zrobić, bo stał się on inwektywą. Łatwo się jednak domyślić, jakiego. Niestety brak mu refleksji nad tym, co robił. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.salvator Fizykoterapia 02.07.09, 19:58 Tak się składa, że osobiście znam Jana Kolano i to od wielu lat, człowieka niezwykle skromnego, który nie tworzy dla sławy (dlatego swoich prac nie publikuje w fachowych czasopismach), pieniędzy (gdyż żyje niesłychanie skromnie i w spartańskich warunkach)lub by sobie skrócić pobyt w więzieniu. Jego motywacją nie jest nuda, jak to opacznie napisała autorka tekstu, tylko głębokie poczucie winy. Jego marzeniem jest stworzyć coś, co będzie ratowało ludzkie życie - życie, które zabrał innemu człowiekowi, bądź coś, co poprawi byt jak największej grupie społecznej. Ma wiele opracowań na swoim koncie uznanych przez wybitne autorytety naukowe. Łatwo jest go oceniać po skutkach jego postępowania, nie znając przyczyn. Jest osobą niepełnosprawną z niedowładem dłoni, ma bardzo ciężką sytuację rodzinną, lecz nie skarży się na swój los i zawsze powtarza - "ja swoje życie przegrałem, ale nie poddam się, bo mogę coś zrobić dla dobra innych", "oby Dobry Pan Bóg mi wybaczył, bo ja sobie wybaczyć nie mogę, że zabrałem komuś życie". To jest człowiek, który konsekwentnie dąży do wyznaczonego celu z pokorą wobec innych ludzi. To nie pean na jego cześć, to tylko garść prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
grim.00 Fizykoterapia - Co za idiota dał taki tytuł ?? 03.07.09, 00:21 pl.wikipedia.org/wiki/Fizykoterapia Fizykoterpia - jedna z form fizjoterapii i część medycyny fizykalnej, w której na organizm oddziałuje się rozmaitymi bodźcami fizycznymi, pobieranymi z natury (Słońce, borowina) lub wytwarzanymi specjalnymi urządzeniami (krioterapia, prądy różnego rodzaju). Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Tytuł akurat świetny 03.07.09, 15:02 Tytuł akurat świetny. Wzięcie go dosłownie jakoś nie świadczy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś