Dodaj do ulubionych

Fizykoterapia

• diver77 Chory kraj niestety.... 02.07.09, 14:31
      Co za chory kraj niestety !
      Nie doznał jeszcze resocjalizacji bo domaga się internetu !

W każdym normalnym kraju nawet dożywocie jest orzeczone z minimalną karą
      więzienia rzędu 18-25 lat max... a facet siedzi 27, urwał się na przepustce
      kilka miesięcy i raczej można to zrozumieć więc przesiedział ponad 25 lat... a
      wyjdzie za

W innych krajach miałby internet i telewizję kablową w swojej celi za kilka euro
      na miesiąc...

Ale uczy się fizyki... jeszcze by potwierdził jakąś teorię że cały ten system
      jest oparty na nieudolnych karierowiczach którzy boją się jakichkolwiek
      zmian...na przykład spowodować żeby następne powodzie nie wyrządziły już tyle
      zniszczeń !

A tak w ogóle to mam wrażenie że polski tzw wymiar sprawiedliwości nic się nie
      zmienił od czasów komuny a wręcz przeciwnie sytuacja się pogorszyła.... wszyscy
      na wszystkich donoszą i codzienie się słyszy w mediach po kilka razy zwrot....
      "złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa"... nawet jeśli chodziło o 5
      groszy albo o przejście przez skrzyżowanie na czerwonym świetle... bo za to jest
      pewnie mandat w wysokości kilkuset złotych tak jakby to komuś przeszkadzało
      kiedy nie ma na horyzoncie żadnego samochodu ?!
      • spokojny.zenek Re: Chory kraj niestety.... 02.07.09, 16:09
        diver77 napisał:

> Co za chory kraj niestety !
        > Nie doznał jeszcze resocjalizacji bo domaga się internetu !

Nie, nie dlatego. Dlatego, że wiele razy dostawał szansę i za każdym razem ją
        marnował.

> W każdym normalnym kraju nawet dożywocie jest orzeczone z minimalną karą
        > więzienia rzędu 18-25 lat

W Polsce 25 lat. Chyba jednak zauważyłeś, że był skazywany jeszcze kilka razy.
        Też za niewinność? Może za domaganie się internetu?

> "złożył zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa"... nawet jeśli chodziło o 5
        > groszy albo o przejście przez skrzyżowanie na czerwonym świetle... bo za to jes
        > t
        > pewnie mandat w wysokości kilkuset złotych

Nie. Za przejście na czerwonym świetle jest mandat 50 złotych.

> tak jakby to komuś przeszkadzało
        > kiedy nie ma na horyzoncie żadnego samochodu ?!

Kiedy nie ma na horyzoncie żadnego samochodu na pewno nikt nie zawraca sobie
        głowy mandatowaniem.

• zalobanarodowa Fizykoterapia 02.07.09, 14:53

Jestem wybitnym polskim naukowcem, specjalistą od fizyki współczesnej
      termonuklearno-kwantowej. Proszę wybaczyć że nie przedstawię się z nazwiska ale
      proszę mi wierzyć że jestem tym za kogo się podaję. Spotkałem się ze sprawą pana
      Kolano i jestem przekonany że mamy do czynienia z geniuszem śmiem twierdzić
      większym od Einsteina. Ten człowiek okrył zasadę przenoszenia się w czasie, w
      przyszłość, przeszłość oraz w bok (mówiąc kolokwialnie). A to dzięki genialnej
      koncepcji wprowadzenia liczby zespolonej i do pojęcia czasu. Stworzył również
      genialny model wszechświata - wg którego wszechświat to dwie "bańki" połączone
      zerem. Uważam iż rząd Tuska popełnia KARYGODNY błąd trzymając takiego Geniusza w
      więzieniu. Za tę sprawę Tusk powinien trafić pod Trybunał Stanu!!!
      • furry Re: Fizykoterapia 02.07.09, 15:14
        zalobanarodowa napisała:

>
        > Jestem wybitnym polskim naukowcem, specjalistą od fizyki współczesnej
        > termonuklearno-kwantowej. Proszę wybaczyć że nie przedstawię się z nazwiska ale

To może chociaż uczelnia?

> proszę mi wierzyć że jestem tym za kogo się podaję. Spotkałem się ze sprawą pan
        > a
        > Kolano i jestem przekonany że mamy do czynienia z geniuszem śmiem twierdzić
        > większym od Einsteina. Ten człowiek okrył zasadę przenoszenia się w czasie, w
        > przyszłość, przeszłość oraz w bok (mówiąc kolokwialnie). A to dzięki genialnej
        > koncepcji wprowadzenia liczby zespolonej i do pojęcia czasu. Stworzył również
        > genialny model wszechświata - wg którego wszechświat to dwie "bańki" połączone
        > zerem.

Mogę prosić o listę publikacji?
        • zalobanarodowa Re: Fizykoterapia 02.07.09, 15:46
          Dodam jeszcze coś aby podkreślić genialność tych teorii. Jeżeli możemy poruszać
          się w czasie w bok to znaczy że możemy przejść do piątego i innych wymiarów,
          czyli zobaczyć zupełnie inne rzeczywistości i najprawdopodobniej trafić do
          świata zmarłych! Jest to więc pierwsza teoria naukowa która wyjaśnia tzw. życie
          po śmierci. Otwiera ona drogę do podróży w "zaświaty" w tę i spowrotem! Otwiera
          ona zatem drogę do wskrzeszania zmarłych! Podróżnik w wymiarach może zabrać
          zmarłego, przenieść go do naszego wymiaru a potem już można umieścić jego duszę
          w sklonowanej powłoce! Jest to zatem sposób na nieśmiertelność!
          • spokojny.zenek Popieram :))) 02.07.09, 16:10
            Popieram :)))
          • furry Re: Fizykoterapia 03.07.09, 14:27
            OK, teraz załapałem :-)
    • mentice Stan nauki polskiej: Obiecuje modlitwe ! 02.07.09, 15:32
      Modlmy sie !
      O nogi, bo o glowe juz za pozno!
    • isa.stern Fizykoterapia 02.07.09, 15:59
      więzień sam znalazł sposób na zresocjalizowanie, dziwne, ze wszyscy to widzą
      poza decydentami....
      • spokojny.zenek Re: Fizykoterapia 02.07.09, 16:20
        isa.stern napisała:

> więzień sam znalazł sposób na zresocjalizowanie

Rzecz w tym, że na razie skuteczność tego sposobu jest zerowa.

• iluminacja256 Re: Fizykoterapia 02.07.09, 18:28
          Facet siedzi w pierdlu prawie 30 lat. Znalazł sie tam za głębokiej
          komuny, teraz jest 2009 rok. Czy ty naprawdę uwazasz, z e on MOZE
          ZACZAC ZYC WSROD POLSKIEGO SPOLECZENSTWA I ZE ONO MU NA TO POZWOLI?

Ten facet NIGDZIE na wolnosci na znajdzie pracy na SWOJE papiery ,
          odnotowujęce odsiatkei to tak długą. Nawet jelsi go zatrudnią jako
          ciecia, to jego szef bedzie mu codzinnie przypominał, z e jest
          smieciem , który siedział i nalezy dizkeowac za 800 zł trzy razy
          dziennie i pracować po 12-14 godzin. .. Ot, taki naród, z elubi
          komuś pokazać , ze jest zerem... Takze on z tego pierdla nie wyjdzie
          nigdy, bo nawet jak skończy mu się ta kara, to tam wróci , gdyz nie
          umie zyć poza wiezieniem , a społecznstwo skutecznie mu jeszcze
          jakiekolwiek próby "uspołecznienia" utrudni.

I wtedy rzeczywiscie będzie mozna powiedzięc - ojej, resocjalizacja
          nie wyszła. Jakby ktoś kiedys chciał, zeby wyszła...
          • spokojny.zenek Re: Fizykoterapia 03.07.09, 15:00
            Ależ ja doskonale wiem, jak trudna jest społeczna readaptacja skazanych.
            Doskonale też wiem, że jej ułatwienie leży w najlepiej pojętym interesie
            społeczeństwa. Tu jednak dyskusja jest o jednym konkretnym skazanym, który
            dostawał szanse i je marnował.
    • drhector1 anuszka i inni 02.07.09, 16:12
      przepraszam, ale przede wszystkim proszę wyobrazić sobie sytuację w której to
      pani znajduje się w więzieniu odsiadując już w nim kilkadziesiąt lat, a życie
      pisze różne scenariusze często niezależne od nas samych, na jakiej podstawie
      rzuca pani zdania poparte jedynie innymi brukowcami(narkotyki itp), czy zna pani
      tego człowieka osobiście? Jeśli nie, to prywatne dygresje prosze zostawić
      wyłącznie dla siebie i nie upubliczniać ich tu, na forum. człowiek jest tylko
      człowiekiem i popełnia błędy, ale ma prawo do życia(czyt. spełniania się) ale
      ludzka zawiść i zazdrość potrafi odebrać to prawo co widzimy na pani
      przykładzie, być może artykuł jest zmyślony(ale nie sądze) być może nie istnieje
      ktoś taki jak Jan Kolano, tylko że to pomimo wszystko nie daje pani prawa do
      oczerniania drugiej osoby, osoby w której drzemią resztki chęci do życia
      • spokojny.zenek Re: anuszka i inni 02.07.09, 16:20
        Ktoś kwestionuje prawo tego pana do "spełniania się"?
        Rzecz w tym, że te kilka kar to za coś jednak miał orzeczone.
        Wielokrotnie, w różnych miejscach musiałem tłumaczyć różnym półgłówkom, że kara
        jest pozbawienie wolności i że nie są do przyjęcia pomysły sprowadzające się do
        znęcania nad osadzonym (tak chętnie na forach zgłaszane). Nie można jednak
        przesadzać w drugą stronę. Przecież ten Jasio nie jest niewiniątkiem
        prześladowanym przez bezduszny system, lecz ... i tu należałoby użyć pewnego
        wyrazu fachowego z dziedziny psychologii, trudno to jednak zrobić, bo stał się
        on inwektywą. Łatwo się jednak domyślić, jakiego. Niestety brak mu refleksji nad
        tym, co robił.
    • jedyny.salvator Fizykoterapia 02.07.09, 19:58
      Tak się składa, że osobiście znam Jana Kolano i to od wielu lat, człowieka
      niezwykle skromnego, który nie tworzy dla sławy (dlatego swoich prac nie
      publikuje w fachowych czasopismach), pieniędzy (gdyż żyje niesłychanie skromnie
      i w spartańskich warunkach)lub by sobie skrócić pobyt w więzieniu. Jego
      motywacją nie jest nuda, jak to opacznie napisała autorka tekstu, tylko głębokie
      poczucie winy. Jego marzeniem jest stworzyć coś, co będzie ratowało ludzkie
      życie - życie, które zabrał innemu człowiekowi, bądź coś, co poprawi byt jak
      największej grupie społecznej. Ma wiele opracowań na swoim koncie uznanych przez
      wybitne autorytety naukowe. Łatwo jest go oceniać po skutkach jego postępowania,
      nie znając przyczyn. Jest osobą niepełnosprawną z niedowładem dłoni, ma bardzo
      ciężką sytuację rodzinną, lecz nie skarży się na swój los i zawsze powtarza -
      "ja swoje życie przegrałem, ale nie poddam się, bo mogę coś zrobić dla dobra
      innych", "oby Dobry Pan Bóg mi wybaczył, bo ja sobie wybaczyć nie mogę, że
      zabrałem komuś życie". To jest człowiek, który konsekwentnie dąży do
      wyznaczonego celu z pokorą wobec innych ludzi. To nie pean na jego cześć, to
      tylko garść prawdy.
    • grim.00 Fizykoterapia - Co za idiota dał taki tytuł ?? 03.07.09, 00:21
      pl.wikipedia.org/wiki/Fizykoterapia
      Fizykoterpia - jedna z form fizjoterapii i część medycyny fizykalnej, w której
      na organizm oddziałuje się rozmaitymi bodźcami fizycznymi, pobieranymi z
      natury (Słońce, borowina) lub wytwarzanymi specjalnymi urządzeniami
      (krioterapia, prądy różnego rodzaju).
      • spokojny.zenek Tytuł akurat świetny 03.07.09, 15:02
        Tytuł akurat świetny.
        Wzięcie go dosłownie jakoś nie świadczy dobrze.
      • uburama No właśnie. Znacznie lepszy byłby "Strzał 05.07.09, 11:06
        w kolano"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka