kierzk.lit.agent Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 11:54 Zamiast udzielic pomocy materialnej rodzinie to najlepiej zabrac dziecko, ale to ci sad bez serca i rozumu. Co ma przeszlosc z terazniejszoscia? Sedzia napewno tez ma swoja przeszlosc, ale kto o tym wie.Ciekawa jestem jak by sedzia reagowal gdyby mu jego szczesliwe dziecko gdzie tylko troche przy tylu dzieciach nieporzadku jest dziecko zabrali? Najwazniejsze ze dzieci maja dobre wychowanie sa zdrowe, zadbane,nie gloduja, sa dobrze tolerowane przez rodzicow nie sa bite. Wiek rodzicow nie gra tu zadnej roli. Sad powinien sie wiecej interesowac dziecmi od Alkoholikow i narkomanow a nie porzadnych ludzi gdzie dzieci sa szczesliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ma7da Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 12:07 Włos się jeży a nóż sam rozkłada w kieszeni. Co się dzieje w tym kraju. Sami skorumpowani urzędnicy. Nikt mi nie powie, że Pani Sędzina jest uczciwą osobą wydając tak absurdalny wyrok. Zgdzam się w pełni z poprzednikiem patologia na każdej ulicy a sądy nic. Na mojej ulicy mieszka kilka takich rodzin, nieważne. Wracając do Pani sędziny to wydaje mi się, ż e zajmuje się handlem żywym towarek. Nie można matce zabrac dziecka tuz po urodzeniu tłumacząc, że to dla dobra maleństwwa. Skora tak się martwiła o dobro dziecka to mogła zabrać matke razem z dzieckiem do siebie i pilnować czy dzieje mu się krzywda. To, że ktoś jest biedny nie oznacza od razu upośledzenia i złych zamiarów. Moze sędzina podzieliłaby się majątkiem z ta rodziną, wtedy podłoga by lśniła.. Chory kraj i wymiar sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_dworas Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 12:08 Nie wiem czy ktoś kto jest zdrowy na umyśle mógłby wydać taką decyzję o zabraniu dziecka, dziwię sie też dlaczego, skoro w tej rodzinie jest tak źle, nikt nie reagował wcześniej i co robią pozostałe dzieci w tym domu skoro ich matka jest "upośledzona". Wydaje mi się że może być odwrotnie może ktoś przebada panią Jolantę Biniak i kuratora sądowego albo sprawdzi ich konta bo ich postępowanie jest conajmniej niezrozumiałe... Oddajcie dziecko rodzinie i nie róbcie wstydu... Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Brak słów 05.08.09, 13:23 Pewnie można w całej sprawie znaleźć dużo błędów procesowych. Ale może to da się również zakwalifikować jako dyskryminację i w ten sposób wymusić na państwie polskim (niestety, w tym przypadku małą literą) jakieś odszkodowanie dla tej rodziny. Wstyd mi za mój kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenna73 Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 13:40 "Kobieta jest niezaradna" kurator mógłby(jakby chciał)porozmawiać z opieką społeczną i pani mogłaby wpaść od czasu do czasu, możeby się dało kobietę z aktywizować do dzialania ..... ale poco Odpowiedz Link Zgłoś
tw52 Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 14:08 zarowno pani sedzina jak i pani lekarka podtrzymuja godnie tradycje manipulacji spolecznej w duchu III rzeszy i stalinowskiego ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
a2mt Re: Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 14:50 Dlaczego treść tej dziennikarskiej produkcji ma już inną treść i inny (mniej dramatyczny) tytuł niż kilka godzin temu? Szczególnie żal fragmentu o słowach piosenki śpiewanych przez dzieci. Czy ktoś się zastanowił czy przypadkiem komuś nie robi krzywdy? Proponuję, by sprawy opiekuńcze i rodzinne rozstrzygać na forach internetowych i w redakcjach, szczególnie tabloidów. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator_9 Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 14:52 a co się dziwicie pewno ta " swieta krowa " miała zapotrzebowanie na noworodka to se do pensji dorobiła - Odpowiedz Link Zgłoś
emunah73 Re: Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 15:17 Wczoraj jak przeczytałam tę historię to się popłakałam. To straszne, co zdarzyło się tym ludziom. Dzisiaj jednak po przetrawieniu tej historii - jedna rzecz mi się w niej nie zgadza. Jak to się stało, że ta kobieta pozwoliła sobie zabrać dziecko? Niedawno sama urodziłam synka i kiedy próbowałam sobie wyobrazić tę sytuację - nie pozwoliłabym na to w żadnym razie. Opuściłabym nocą szpital, cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 17:08 To słabo przemyślałaś. Przecież to "niezaradna" matka to nie umiała się bronić i nie starczyło odwagi przeciwstawić się szpitalowi i sądowi. Odpowiedz Link Zgłoś
biwalencik Re: Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 17:13 To rowniez niezaradna matka: Matka zabiła dziecko. Rzuciła nim o ziemię http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article165882/Matka_zabila_dziecko_Rzucila_nim_o_ziemie.html Niestety zaden kurator nie zdarzyl. Takie wypadki maja miejsce w Polsce prawie co tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
koala386 Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 15:24 podać do publicznej wiadomości nazwisko kuratora i rodziny której obiecała dziecko. Kurator powinien natychmiast być aresztowany a sędzia zabrany immunitet i do aresztu. Duże prawdopodobieństwo handlu dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
euramer Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 15:24 A moze sad byl przekonany, ze w nowej rodzinie dziecko bedzie mialo o wiele lepsze warunki do rozwoju? Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 17:10 Przekonany? A czym i na jakiej podstawie dowodowej? Na oko, "na które chłop umarł"? Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Komunistyczne metody. 05.08.09, 17:12 kylax napisał: > Zblizamy sie do Szwecji... > ######## bzdury piszesz. A nawiasem, daleko nam do Państwa opiekuńczego jakim jest Szwecja i niemożliwe abyśmy się szybko zbliżyli. raczej nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
biwalencik Re: Komunistyczne metody. 05.08.09, 17:14 Wlasciwie blisko nam: Za klapsy odebrali dzieci Polakom. Szwedzi nie pozawalają bić dzieci - nikomu. Przekonali się o tym polscy imigranci, którym za klapsy odebrano dzieci. www.pardon.pl/artykul/5636/za_klapsy_odebrali_dzieci_polakom_slusznie_glosuj Odpowiedz Link Zgłoś
s_yla73 Re: Niekonsekwentni krzykacze. 05.08.09, 17:56 Człowieku, nie widzisz różnicy?? Co innego reagowac na zło, o którym sie wie, a co innego pomóc rodzinie, której nie stać na pewne rzeczy!!!! Czytaj dokładnie zanim coś powiesz ! Oprócz kiepskiej sytuacji materialnej i "bałaganu w domu" tej rodzinie nie mozna nic zarzucić!!!!! Rany , ludzie myślecie, czytajcie zanim ocenicie!!! i czasami postawcie sie po drugiej stronie barykady!! Łatwiej zrozumieć! Odpowiedz Link Zgłoś
biwalencik Re: Niekonsekwentni krzykacze. 05.08.09, 18:03 > Czytaj dokładnie zanim coś powiesz ! Oprócz kiepskiej sytuacji > materialnej i "bałaganu w domu" tej rodzinie nie mozna nic > zarzucić!!!!! Czyzbys buyla kuratorem w tej miejscowosci? A moze masz dostep do akt sprawy? Bo jesli swoja opinie opierasz tylko na reportazu, to ja nie mam wiecej pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Do kiedy rządy wrednych babsztyli w Polsce? 05.08.09, 18:15 Ta "sędzina", ta "ordynatorka" i wiele, wiele więcej bab w kraju to przypadki ciężkich upośledzeń, chamstwa, arogancji jakiej świat nie widział. Panie Prezydencie, to są konsekwencje wiekowego lizania "pań" po "rączkach"! Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Do kiedy rządy wrednych babsztyli w Polsce? 05.08.09, 18:27 Długo nad tym myslałeś ? Nie spotkałeś sie z podobnymi zachowaniami panów sedziów czy ordynatorów ? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: Do kiedy rządy wrednych babsztyli w Polsce? 05.08.09, 19:19 maura4 napisała: > Długo nad tym myslałeś ? Nie spotkałeś sie z podobnymi zachowaniami > panów sedziów czy ordynatorów ? Krótko, bo sprawa woła o pomstę do Nieba. Jeżeli masz zamiar bronić feudalnych zachowań rodaków i rodaczek, to znaczy że sama należysz do tego gatunku kobiet, z którego Polska musi się codziennie wstydzić przed całym światem. Może w Afganistanie chłopaki się czegoś nauczą, bo naszym schamiałym paniom wypadałoby przywrócić ich miejsce w społeczeństwie. Czy panom sędziom lub ordynatorom małżonka Prezydenta lizałaby rączki? A więc, przypadkowo, odkryliśmy wspólnie tajemnicę ich chamstwa i arogancji - czują się wyalienowani i odrzuceni przez damy... Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Niekonsekwentni krzykacze. 05.08.09, 18:22 No widzisz sam przytoczyleś argumenty, że tam gdzie trzeba sądu nie ma. Tam gdzie dzieci są zadbane, dopilnowane wtrąca swoje trzy grosze krzywdząc ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
biwalencik Re: Niekonsekwentni krzykacze. 05.08.09, 18:47 Skadze znowu. Pokazal zaklamanie tych wszystkich, ktorzy dra szaty nad odebranym teraz dzieckiem. Tak samo dra, kiedy zdazy sie tragedia. Niekonsekwentni jacys sa. Nie pamietaja .... Odpowiedz Link Zgłoś
kamalaska Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 18:50 Takich rodzin są w Polsce tysiące. Matka lekko upośledzona, a dzieci chodzą takie jakby niedomyte, włosy sterczące, i ten wieczny głód w oczach. Znam osobistych przypadków chyba z 10, ale nikt tam dzieci nie zabiera. Rodzą się dalej, wychowują w tym syfie na podłodze i jedzą chleb z dżemem cały rok. Nie da się tego zahamować, ani zaleczyć.Moja matka mówi "głupi z głupim głupków rodzą". Nieszczęściem jest, gdy rodzi się dziecko niepełnosprawnego z upośledzonym. Potem ma adhd,cos z nauk i głową. Znam też dziecko "upośledzonych", które urodziło się zupełnie zdrowe psychicznie i nawet zdolne. Sąsiedzi długo i podejrzliwie lustrowali dziewczynkę, ale potem się okazało, że jako jedyna z domu(8 osób) uczy się w szkole podstawowej dla dzieci zdrowych. Odpowiedz Link Zgłoś
net.darek71 chodzi o moralność ? 05.08.09, 19:21 A może sędzina to jakiś nawiedzony moher i zrobiła to ze względów światopoglądowych - bo rodzina niesakramentalna ? W naszym rzekomo świeckim państwie takie rzeczy są możliwe..... Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Re: chodzi o moralność ? 05.08.09, 19:47 net.darek71 napisał: > A może sędzina to jakiś nawiedzony moher i zrobiła to ze względów > światopoglądowych - bo rodzina niesakramentalna ? W naszym rzekomo świeckim > państwie takie rzeczy są możliwe..... Gdzie tam, zwykła polska baba-hiena... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 20:49 skandal i nic więcej,kurator tak stwierdził,a sąd postanowił,bo ślubu nie mają ,a na podłodze okruchy,na wsi !!!,a kobieta ociężała umysłowo jak cała wieś i pół Polski,tzw. norma w tych środowiskach, teraz ona zreaktywnieje i dostanie depresji,bo każda matka by dostała zę jej dziecko zabrali,on dostanie zawału, i reszta dzieci do domu dziecka,a te małe do adopcji,bo znajomi już na nie czekają. i to nazywa się polityka prorodzinna idioty,bo że 3 dzieci dobrze wychowali i żyją w zgodzie to nie jest dowód na to,że są wydolni wychowawczo,ale na roboty do Anglii nie pojechali,żeby dvd kupić, i to jest dowód ,że są mało cwani Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka4400 Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 21:13 W tym przypadku, ewidentnie, silniejszy wykorzystuje słabszego! Cóż z tego, że nie ma w tym domu rzeczy materialnych, które pozwalają innym sądzić i oceniać, że jest dobrze albo źle ludziom którzy w nim zamieszkują. W Polsce biedę widać coraz mocniej, jednak niektórym ludziom zbyt trudno jest dostrzec coś więcej chociaż powinni!! Takiej rodzinie wystraczy pomóc. Odebranie dziecka w żadnym razie nikogo nie uszczęśliwi, ani rodziny - która na nie czekała, ani tego dziecka, które wyląduje w Domu dziecka. Zbyt mało jest ciągle wnikliwości i ludzkich odruchów w pracy konkretnego kuratora i sędziego. Ich praca, jak praca lekarza, może uratować lub zniszczyć komuś życie! Odpowiedz Link Zgłoś
usundzuny Czy w sądach pracują normalni ludzie ? 05.08.09, 21:24 Statystycznie 90 procent obsady sędziowskiej to kobiety z czego 2/3 to stare panny i rozwódki w związku z czym atmosfera w tych instytucjach jest delikatnie mówiąc nienajlepsza. Pod pozorem sztucznej uprzejmości wielokroć kryje się intryganctwo fałsz i zakłamanie w którym ta prawnicza nacja celuje do tego stopnia ,ze niejedna chętnie wbiłaby "koleżance" nóż w plecy. Niestety w sądach rodzinnych obsada sędziów kobiet wynosi 100 procent a gdy przypadkiem trafi tam jakiś mężczyzna to długo w tym towarzystwie nie wytrzyma. Po kilku latach pracy widać już na co dzień skutki zawodowego zboczenia a efektem są sztampowe prosto "z szuflady" orzeczenia. Pytam jaki stosunek do rodziny może mieć sędzia stara panna lub rozwódka z która mąż nie mógł wytrzymać bo w domu też miał sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
codein Re: Czy w sądach pracują normalni ludzie ? 07.08.09, 12:18 usundzuny napisał: >Pytam jaki stosunek do rodziny może > mieć sędzia stara panna lub rozwódka z która mąż nie mógł wytrzymać bo w domu > też miał sąd. Odpowiedź: względny. Tak samo względny, jak stosunek starego pana lub rozwodnika, z którą żona nie mogła wytrzymać, bo w domu też miała sąd. Teraz ja zadaję pytanie: jaki stosunek do in vitro, antykoncepcji i aborcji mogą mieć kiecuny i szamani, którzy ślubują celibat? Dodatkowe pytanie w ankiecie: Czy nie lubisz bab i dlaczego? ;) Cheers Odpowiedz Link Zgłoś
leoniszki Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 05.08.09, 22:35 czytam i jestem zdumiony.to tak można?czytam i jestem wkurzony.jak tak można?myślę...a może myślenie jest już zbędne? Odpowiedz Link Zgłoś
codein Ludzie są na sprzedaż 07.08.09, 12:06 Może pani sędzina dostała odpowiednią kasę za taki wyrok? Może należałoby się bliżej przyjrzeć rodzinie zastępczej? Nie od dziś wiadomo, że sanitariusze potrafią uśmiercić w karetce pacjenta ze względu na jego organy wewnętrzne, dlaczego by nie zabrać matce dziecka, które spełnia jakieś wydumane wymogi rodziny zastępczej (albo kogokolwiek, komu taką dziewczynkę rodzina potem "użyczy"), kiedy kasa będzie odpowiednia? Tak idiotycznych postanowień nie czyni się bez powodu. Może za kilka lat dziewczynka "zniknie" (bo wiadomo: rodzina zastępcza, dziecko się nie socjalizuje) i "pojawi się" gdzie indziej: w burdelu lub w jakiejś klatce obok królików doświadczalnych. A szary lud potrafi tylko się oburzać i ćwiczyć swoje seksizmy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Sąd: A teraz zabierzemy wam dziecko 07.08.09, 18:08 jednak wygląda to na jakiś biznes adopcyjny,szukają naiwnych,co to nie zaprotestują,wpisze im się bałagan na stole,a niemowlak to przez rok w łóżku leży,zanim siądzie przy stole na kolanach matki czy ojca,albo sam dojdzie do stołu,w każdym razie jakieś wygórowane żądania i wizje rodem z Dynastii,gdzie nikt nic nie robi,tylko piłuje paznokcie i gada,bo na wsi ludzie pracują w polu,fizycznie,nawet pocą się i brudzą,albo zabłocą,i nikt 3 x dziennie nie pierze koszuli,jak w reklamie proszku do prania, bo by zbankrutował,więć pisze się im bajkę o brudzie,zabiera dziecko,najlepiej schodzą niemowlaki,daje do rodziny zastępczej, rodzina dostaje chyba za to pieniądze,może się nimi z kimś dzieli, a kurator wyszukuje znowu frajerów do adopcji,sąd to przyklepuje i interes idzie. Jak się kurator naczyta harlekinów i dynastii,to potem pensji nie starcza na takie życie,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 A od kiedy to dywany na podłodze 27.08.09, 22:43 sa synonimem bogactwa, a goła podłoga synonimem biedy? Qrwa jakis kretyn to chyba pisał. Ja nie mam dywanów w domu mam gołe panele bo łatwiej mi sie tak sprzata. Pozatym nie lubie dywanów. Odpowiedz Link Zgłoś