duziabuzia 25.08.09, 12:17 inspekcja robotniczo-chłopska wiecznie żywa...brawo PZPR.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pukury Tak drogo być nie może 25.08.09, 12:20 tak jest ! nalezy reaktywowac " inspekcje robotniczo/chlopska " ! poza tym - rozpaczac Bitwe o Handel . tropic bezwzglednie przejawy spekulacji ( chowanie towaru na zapleczu itp ) . najlepiej to przywrocic kartki , kontraktacje i obowiazkowe dostawy . i wrocimy sobie do " ukochanego " prl. " ukochany kraj , umilowany kraj , ukochane i miasta i wioski !" . Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 12:48 Trzeba mieć nieźle narąbane, żeby porównywać Sawickiego do Minca . Jeśli olać nośny tytuł artu, to inicjatywa ministra wychodzi na całkiem rozsądną propozycję. I niema nic wspólnego z zamordyzmem wojny o handel. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 12:57 Rzeczywiście, bardzo rozsądne jest, żeby grupka opłacanych przez nas urzędników łaziła po sklepach i pisała raporty po ile jest szynka. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:13 Jeśli chcesz przepłacać twoja sprawa, ale z pewnością znajdą się klienci którzy zechcą skorzystać z takich informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:15 Wolę żeby nie opłacać z moich pieniędzy podatników, a będzie mnie stać i na 10 kilo tej szynki. Weź sobie młotek a potem się palnij w ten socjalistyczny łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:21 Głupiś i tyle. Gdyby nie było w ogóle podatków odpowiednio szybko wzrosłyby ceny tak, że zysk byłby iluzoryczny, za to nie byłoby za co chronić twojego głupawego tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:23 Ooo... Ceny by wzrosły, a zysk był iluzoryczny? A to skąd wzięłaś? Z "Kapitału" wiadomego autorstwa? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:33 Za dużo kasy na rynku wywołuje inflację. Z resztą nie ma o czym gadać poziomy podstawowych podatków są określone przez UE więc o likwidacji podatków nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:35 > Za dużo kasy na rynku wywołuje inflację. I jak się obniży podatki, to my od tego zbiedniejemy? :DDD Dziecko, ty się wypowiadasz na tematy o których nie masz pojęcia. >Z resztą nie ma o czym gadać poziomy podstawowych podatków są określone przez UE więc o likwidacji podatków nie ma mowy. Oczywiście. Najpierw trzeba wyjść z UE, co chętnie bym widział. To jest w naszym interesie, a Twój durny rząd tego nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek nie dyskutuj z głupimi 25.08.09, 13:53 ksiaze_olsztyn napisał: > I jak się obniży podatki, to my od tego zbiedniejemy? :DDD > Dziecko, ty się wypowiadasz na tematy o których nie masz pojęcia. Dlatego demokracja jest ustrojem dla "ludowych grandziarzy". Demokracja bazuje na wyborach ludu, w którym zawsze 95% owego ludu składać się będzie z takich bezrozumnych "makowych panienek", jak również z Ikonowiczów, Biedroniów, Środowych, Lepperów czy Pawlaków. Tylko od chwilowego składu ludowych grandziarzy zależy jaki kształt wyłoni się z wodzenia z nos owej 95% większości gawiedzi wyborczej przeznaczonej do spędzania na wybory i wrzucania kartki. Owi ludowi grandziarze są ową elitą rządzącą ludem, tak jak przez tysiące lat zawsze elita rządziła tłumem. Problem z jakością i doborem owej elity ludowych grandziarzy. Warto wspomnieć, że skład lokalnych ludowych grandziarzy nie powstaje bynajmniej nad Wisłą, jak by się mogło gawiedzi wydawać na pierwszy rzut oka. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:58 ksiaze_olsztyn napisał: > > Za dużo kasy na rynku wywołuje inflację. > > I jak się obniży podatki, to my od tego zbiedniejemy? :DDD > Dziecko, ty się wypowiadasz na tematy o których nie masz pojęcia. W zasadzie tak, bo bardzo poważnie wzrosną nasze wydatki. > >Z resztą nie ma o czym gadać poziomy podstawowych podatków są określone pr > zez > UE więc o likwidacji podatków nie ma mowy. > > Oczywiście. Najpierw trzeba wyjść z UE, co chętnie bym widział. To jest w naszy > m > interesie, a Twój durny rząd tego nie robi. Polska poza UE. Dobre. Bardzo dobre. Czym zastąpiłbyś dotacje które dostajemy z Brukseli? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 14:02 > Polska poza UE. Dobre. Bardzo dobre. Czym zastąpiłbyś dotacje które dostajemy z Brukseli? Na świecie za darmo można dostać tylko w łeb. Zapamiętaj to sobie. I przypomnij sobie, że my do Brukseli wpłacamy, tam trochę kradną, a potem dostajemy z powrotem. Huraaa! Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 14:09 Póki co dostajemy znacznie więcej niż wpłacamy. Dotacje z UE to 10% naszego budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 15:16 Dobrze powiedziane - PÓKI CO. Odpowiedz Link Zgłoś
glos_europy głupsze jesteś nawet od Pawlaka... 25.08.09, 14:04 Dotacje zastąpione by były pieniędzmi, które wpłacamy do wspólnego gara UE,oraz pieniędzmi z obniżenia podatków i likwidacja zbędnej biurokracji co spowodowałoby zatrzymanie pieniędzy w kieszeni obywateli... ..każdy mógłby sam zadecydować na co wydać, i co gdzie nabyć... ..wolny rynek sam się reguluje.. ale w UE wolnego rynku od dawna nie ma, dlatego jest kryzys... Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: głupsze jesteś nawet od Pawlaka... 25.08.09, 14:12 Nie jest to takie proste jak piszesz, bo do UE wpłacamy relatywnie niewielkie pieniądze w porównaniu do tego co otrzymujemy. Obniżenie podatków spowoduje zredukowanie do zera inwestycji infrastrukturalnych. Przecież sam drogi nie zbudujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: głupsze jesteś nawet od Pawlaka... 25.08.09, 15:23 > Obniżenie podatków spowoduje zredukowanie do zera inwestycji > infrastrukturalnych. Przecież sam drogi nie zbudujesz. I tak póki co nikt nie umie zbudować. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:14 To jest zwyczajny monitoring cen. Klienci zagłosują nogami jeśli ten czy inny sklep przegnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:16 A państwo z ich podatków musi opłacać ten cały "monitoring"? Ja sam wiem co ile kosztuje na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:23 Musi, bo primo nie dasz rady monitorować całego kraju a secundo nie podzielisz się z nikim tymi informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:24 Oczywiście, że nie potrzebuję monitorować całego kraju, bo to tylko wy, socjaliści, chcecie mieć wszystko pod kontrolą i centralnie sterowane. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:31 Rząd musi mieć trochę szerszą perspektywę niż ty i nie może opierać się na gdybaniu tylko na rzetelnych danych. Monitoringu a sterowanie nie chodzą dziś pod rękę. PRL się skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:33 Ale po co rządowi ta "perspektywa" i "rzetelne dane"? Niech zapewni wolność gospodarczą, to problemy same znikną. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:35 A któż w tym momencie tłumi chłopstwo, przetwórstwo czy markety? Nikt, dzięki temu jesz drogo, byle co, a o jakości już nawet nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:37 Akurat gadasz głupoty, bo tłumiona jest działalność gospodarcza obywateli. Najlepszym przykładem są babcie, które tanio sprzedają pietruszkę i które siłą się usuwa z ulicy, bo nie zarejestrowały działalności, nie zapłaciły ZUSu albo innego srusu. Widać, że nie rozumiesz czym jest wolność gospodarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:42 Tłumienie wolności gospodarczej akurat wychodzi obywatelom na dobre. Wszystko co robią robią na czarno i nie dzielą się z państwem efektami swojej pracy zatrzymując zyski dla siebie, co wg. twoich teorii jest sytuacją optymalną. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:48 "> Tłumienie wolności gospodarczej akurat wychodzi obywatelom na dobre." Taki tekst dyskwalifikuje Cię jako rozmówcę. Żegnam. Możesz iść zwiedzać mauzoleum Lenina. >Wszystko co robią robią na czarno i nie dzielą się z państwem efektami swojej pracy zatrzymując zyski dla siebie, co wg. twoich teorii jest sytuacją optymalną. Patrzy wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:53 Twoja ślepota na przejawy rzeczywistości jest porażająca. Mimo niesprzyjających warunków szara strefa ma się świetnie i żadnych podatków nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 14:03 > Mimo niesprzyjających warunków szara strefa ma się świetnie i żadnych podatków nie płaci. I bardzo słusznie, bo nikt nie powinien płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 14:13 No. Nawet do zakutego łba można czasem coś wtłuc. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek ... bredzisz, kobieto 25.08.09, 14:01 makova_panenka napisała: >A któż w tym momencie tłumi chłopstwo, przetwórstwo czy markety? >Nikt, dzięki temu jesz drogo, byle co, a o jakości już nawet nie >wspomnę. Ceny w Polsce są najniższymi cenami w całej Europie. Dwa razy biedniejsi Rosjanie mają wieprzowinę po 30zł/kg, a mleko UHT po 5-6zł/kg. Podobnie u 4 razy biedniejszych Ukraińców. Ceny na Litwie, Słowacji, w Czechach są 20-30% wyższe niż w Polsce. We Francji (dokładne sprawdzenie na terenie całej Francji sprzed paru lat) nawet "wymiarowe" pomarańcze z sąsiedniej Hiszpanii czy "wymiarowej krzywizny" ogórki były cztery razy droższe niż w Polsce. A tacy pożyteczni idioci, jak ty, chcący komisji robotniczo-chłopskich doprowadzą tylko do silnego podwyższenia poziomu cen na "regulowanym rynku". Nie wypowiadaj się w tematach, o których nie masz zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: ... bredzisz, kobieto 25.08.09, 14:05 Głupiś. Horrendalne różnice pomiędzy cenami zakupu surowców a wyrobów gotowych spowodują wyniszczenie krajowych producentów a to tylko przyspieszy wzrost cen żywności, która będzie pochodzić wtedy z importu. Przytoczone przez ciebie przykłady potwierdzają tylko ten trend, bo produkty o których wspomniałeś pochodziły z importu, nie ze źródeł krajowych. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: ... bredzisz, kobieto 25.08.09, 14:23 makova_panenka napisała: >Horrendalne różnice pomiędzy cenami zakupu surowców a wyrobów >gotowych spowodują wyniszczenie krajowych producentów a to tylko >przyspieszy wzrost cen żywności, Odpowiedz choć sobie samej, czy jesteś zbyt ograniczona, aby zrozumieć, że w Polsce (w sieciach handlowych) jest NAJNIŻSZY poziom cen w całej Europie ? Trzeba ci to tłumaczyć w jakiś specjalny sposób ? I to tylko dlatego mamy najniższy poziom cen żywności, bo inne kraje od dawna mają "regulowaną gospodarkę", albo przez różne komisje i unijne procedury, jak we Francji, albo przez mafiozów-urzędników, jak na Wschodzie. A socjalistyczni pożyteczni durnie tylko leją wodę na młyn hołocie chcącej namnożyć następne tysiące szkodliwych dla gospodarki stanowisk dla swoich pociotków. Jak trzeba być głupim, aby chcieć komisji, która powie lewemu matołowi ... który sklep ma najniższe ceny. Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
poppers68 Re: ... bredzisz, kobieto 27.08.09, 00:08 Moment.... Skoro na Zachodzie tak drogo, to niech mi ktoś powie, dlaczego widzę tabuny polskich aut w Wildau (A 10 CENTER) pod Berlinem, czy we Frankfurt/Oder???? I może ktoś mi odpowie ,dlaczego jeżdżę od wielu lat do Deutschland na zakupy??? Odpowiem, BO JEST OBECNIE I TANIEJ LUB PODOBNIE CENOWO A JAKOŚĆ PRODUKTÓW JEST O NIEBO WYŻSZA OD NASZYCH. NAWET TYCH KONCERNOWYCH ,GDYŻ KONCERNY W POLSCE OD DAWNA JUŻ MAJĄ SŁABY KONTAKT ZE SWOIMI HEADOFFICES! RZĄDZĄ POLSCY MENAGO I EFEKT JEST TAKI ,ŻE LIPTON ICE TEA UNILEVERA NIE DOŚĆ ,ŻE KOSZTUJE W RP 5,45 PLN VS. 4.02 PLN W PRZELICZENIU NA ZŁOTÓWKI W NIEMCZECH ,TO JESZCZE SMAKOWO NAWET NIE LEŻAŁ OBOK TEGO NIEMIECKIEGO... Mam pisać dalej o Niemczech vs. RP ? O cenach alkoholi ,kosmetyków , serów,ciuchów ESPRIT , JOOP czy innych a ich odpowiednikach w Polsce? Mam pisać o NAJWAŻNIEJSZEJ kwiestii przyświecającej handlowcom na Zachodzie : dać klientowi prawo wyboru produktów". A my co mamy w RP? Od Olsztyna do Żagania ciągle te same marki spożywcze na półkach ,ciągle te same Hortexy ,Międzychody i inne tematy klasy B w porównaniu z Zachodnimi markowymi produktami. Mam pisać o niemieckiej polityce wyprzedaży ,gdzie konsument WIDZI całą historię produktu z jego schodziącą kaskadowo ceną ze 68 € na 12 € ????? Mam pisać o PAZERNOŚCI polskich handlerów ,właścieli hurtowni, butików ,czy sklepów - handlujących na 35% marży operacyjnej każdy? GDZIE RENTOWNOŚĆ BUSINESSU = CHATA 145 M2 POD MIASTEM ZA 2 LATA?? Niema o czym mówić. Pytam kolegę z koncernu alkoholowego ,dlaczego ich whisky 0.7 l koszuje w RP 67,00 pln a w Germanii 9,99 €....Patrzy na mnie ,jakby z konia zleciał... Szkoda o tym mówić - "róbta autostrady do Świecka" tylko szybciej a cała ściana Zachodnia za moment się wypnie na "dobre -bo polskie".... Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: ... bredzisz, kobieto 27.08.09, 12:37 poppers68 napisał: >dlaczego widzę tabuny polskich aut w Wildau Ostatnio, będąc na wakacjach na Litwie też tam kupowałem, mimo 30% wyższych cen. Zaczynasz "kumać" ? >BO JEST OBECNIE I TANIEJ LUB PODOBNIE CENOWO Utwierdzisz się w przekonaniu, jeśli potwierdzisz bzdurę ponownie ? >LIPTON ICE TEA UNILEVERA NIE >DOŚĆ ,ŻE KOSZTUJE W RP 5,45 PLN VS. 4.02 PLN "Porcja" dania za parę groszy i ja mam to pamiętać czy nie się w Polsce tego kupić za 3.99 ? Może porównamy cenowo wysokiej jakości wędliny polskie i niemieckie. Nie wspomnę, że kupuję poza sklepem z tradycyjnej wytworni, gdzie szynka bez nastrzyku wodnego i bez fosforanów kosztuje mnie 26zł/kg a tradycyjny boczek wędzony 18zł/kg. >TO JESZCZE SMAKOWO NAWET NIE LEŻAŁ OBOK TEGO NIEMIECKIEGO... Gdy niektórzy Polacy starają się porównywać taką polską wędlinę z typową wędliną niemiecką nie kosztującą 100zł/kg, to też stwierdzają, że ona nawet nie leżała obok naszej. > Mam pisać dalej o Niemczech vs. RP ? O cenach >alkoholi ,kosmetyków , serów,ciuchów ESPRIT , JOOP No, napisz. I nie wstawiaj marek lokalnych, o których tu co najwyżej matki pamiętają, że "nie wolno dawać dzieciom". Co napiszesz ? O najtańszym łyskaczu 36% alc. 0.7l za 10 eur ? Najtańsza wódka "ojczysta" jest tu po 13zł za 0.5l. Wyborowa czy Bols odpowiednio, 21zł i 19zł za 0.5l. Kupisz tam taniej markowe wódki ? Podobnie z markowym ketchupem, jogurtem, mlekiem, wodą miner., owocami, warzywami, chlebem, jajkami, mięsem, rybami itd.itd.. Podrzuć jeszcze ceny fryzjera, mechanika samochod., remontowca mieszkaniowego i będziesz miał komplet "niskich cen". Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ja Tak drogo być nie może 25.08.09, 12:26 Aby wejść do supermarketu ze swoim towarem trzeba tęgo się opłacać. Płacisz za wejście, za szczyt regału za wyspę za dobrą półkę za imieniny alejki, marketu itd. Po prostu za wszystko. Pracownicy marketu nawet nie rozłożą ci dobrze twojego towaru bo mają to w d... Musisz sam swoimi ludźmi robić wszystko lub płacisz na lewo pracownikom marketu aby odkryli i ułożyli towar, usunęli przekładki tekturowe itd. Do tego kilkudziesięciodniowe terminy płatności i warunek zwrotu towaru jak nie pójdzie. Wyglada na to, że markety wcale nie maja marży na twoim towarze albo maja minimalną. Zyja z innych opłat i maja w d.. czy sprzedadzą twój towar czy tez nie bo i tak i tak zarobią. Opłaty dodatkowe ida na inna firmę i już mamy odpowiedź dlaczego markety maja taką niska marżę w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Tak drogo być nie może 25.08.09, 12:27 A mi się wydawało, że od tego jest Urząd Skarbowy, nie poseł PSL. :D Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio ile ten zespół ma ksztować podatników? 25.08.09, 12:36 bo ze pociotki i inne rodzinne koneksje tam będę to norma PSL Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: ile ten zespół ma ksztować podatników? 25.08.09, 12:43 Jeśli będziesz korzystać z ich pracy sporo zaoszczędzisz nie kupując tam gdzie drogo więc nie martw się o koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: ile ten zespół ma ksztować podatników? 25.08.09, 13:00 Ja już nie kupuję tam gdzie drogo, więc żadne trójki Sawickiego nie są mi do tego potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio Gdzie jak kupuję to mohja sprawa 25.08.09, 13:57 ale i moja sprawą jest interesowanie się na co idą moje podatki, rozumiesz? na inspekcje robotniczo chłopskie na mam ochoty dawać Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Gdzie jak kupuję to mohja sprawa 25.08.09, 14:00 Nikt ci nie będzie mówił gdzie masz kupować. Jeśli masz zamiar przepłacać, twoja sprawa. Robaczku i tak nie masz wpływu na największe pozycje wydatków budżetowych więc twoje oburzenie pachnie hipokryzją. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio A ja myślę że jestes tu z nadania KC PSL 25.08.09, 14:29 wiec nie wyj partyjnych demagogii bo forum to nie wiec partyjny prosiaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Gdzie jak kupuję to mohja sprawa 25.08.09, 14:49 tobie jest potrzebny urzednik,zeby ci powiedzial,gdzie jest drogo,a gdzie tanio? Sama tego nie widzisz? To moge pogratulowac tylko nauczycielom,ktorzy cie uczyli Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Posrednik zarabia wiecej od producenta 25.08.09, 12:44 Widac na przykladzie 95 procent towarow.Woda ze zrodla kosztuje drozej od mleka,na niektore towary jest 200-procentowy narzut,na wiekszosc ponad 100-150 procent.Najdrozej jest w sklepach osiedlowych.Najtaniej nadal niby w marketach,choc w rzeczywistosci jedynie Biedronka to siec,w ktorej ceny sa do przelkniecia.Polowa Polakow zarabia grosze i zyje z glodowych rent,emerytur i zasokow.Nic dziwnego,ze dyskonty to wazniejsze dla co drugiego Polaka miejsce,niz kadedra.Tym bardziej,ze pleban coraz czesciej narzeka na niskie nominaly banknotow na tace,a byle pogrzeb,chrzest czy slub kosztuje"co laska",ale nie mniej niz 500-1000 zlotych.To wlasnie tak,jak chcial zalozyciel katolicyzmu-Jezus Chrystus.Tylko nie przewidzial rezydencji dla biskupow z dworem slug,proboszczow- milionerow,najnowszych samochodow u wiejskich plebanow itd. Akcja Sawickiego spali na panewce.W PSL najlepiej wychodzi pozorowanie dzialan,a ta zalosna partia cos za bardzo przypomina mi Sama Brone,przedsiebiorstwo zalozone przez wiejskiego oszusta,ktory chcial dopchac sie do konfitur z wladzy.Pokazcie mi biednego czlonak PSL...To tak,jakby pokazac biednego ksiedza. W dzisiejszym The Fuck niejaki Rybinski,reporter dawniejszego Itd.kiedy czul rzeczywistosc,obecnie filozof i Belzebub,jak sie lubi nazywac,wyzywa pomysl od Inspekcji Robotniczo-Chlopskich ze stanu wojennego.Nie wie,dupek zalosny,ze biednemu nawet sto zlotych wiecej w porfelu ratuje zycie.Rybinski,tak jak i Rokita,Zakowski,Najsztub,Lis i krasko zarabiaja dziesiatki tysiecy zlotych.Zra w najdrozszych knajpach i jezdza po swiecie jako fraucymer kaczora lub premiera,albo odwiedzaja dziesiatki partys organizowanych przez rozmaite lobbies.Tam tez zre sie do oporu,a i napic sie wypada.Najdrozszych trunkow za darmo.Biedak idzie z kartka do Bioedronki i liczy kazde 20 groszy.Bo panstwo go nie utrzyma,jak mu zabraknie do wyplaty.I nie bedzie jego zdjec w tabloidach,ze kupil nowego Lexusa lub dzieki kochance w banku stac go bylo na dwa- trzy Ferrari,kazde w innym kolorze.A za jeden wystep w telewizornii cwoki dostaja po 10-20 tysiecy zlotych.Z naszych podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Posrednik zarabia wiecej od producenta 25.08.09, 12:46 > W dzisiejszym The Fuck niejaki Rybinski,reporter dawniejszego > Itd.kiedy czul rzeczywistosc,obecnie filozof i Belzebub,jak sie lubi> nazywac,wyzywa pomysl od Inspekcji Robotniczo-Chlopskich ze stanu wojennego I bardzo słusznie mówi Ryba. A Ty skończ z tym socjalistycznym dziamgoleniem i zastanów się dlaczego jest taka sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Posrednik zarabia wiecej od producenta 25.08.09, 13:16 Dlatego że w Polsce oszukującemu nie dzieje się krzywda. Monitoring Sawickiego pozwoli przynajmniej na omijanie wyjątkowo pazernych szkodników. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Posrednik zarabia wiecej od producenta 25.08.09, 13:17 Taaa, niby w jaki sposób?! Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Posrednik zarabia wiecej od producenta 25.08.09, 13:24 Jeśli zostanie wskazane gdzie jest drożej a gdzie taniej to dość oczywiste który sklep wybiorą klienci. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Posrednik zarabia wiecej od producenta 25.08.09, 13:26 Ale w normalnym kraju ludzie to nie debile, którym rząd mówi w którym sklepie jest fajnie. Ty oczywiście uważasz ludzi za upośledzonych i chcesz ich niańczyć, jak każdy lewak. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Posrednik zarabia wiecej od producenta 25.08.09, 13:28 W normalnych krajach ludzie są po trzykroć większymi debilami niż Polacy i dają się orzynać z jeszcze większą łatwością. Tyle że ich na to stać, a nas nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Posrednik zarabia wiecej od producenta 25.08.09, 13:30 Ja mówię o normalnym kraju, a nie o jakimś euro-socjalizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek ... jak się lęgną takie SOCJAListyczne indywidua ? 25.08.09, 14:13 makova_panenka napisała: >Jeśli zostanie wskazane gdzie jest drożej a gdzie taniej to dość >oczywiste który sklep wybiorą klienci. Ty naprawdę jesteś aż tak głupia czy tylko taką udajesz na potrzeby schlebienia PSL-owskich pomysłów z tymi inspekcjami robotniczo-chłopskimi ? Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: ... jak się lęgną takie SOCJAListyczne indywi 25.08.09, 14:14 Ujadasz bez sensu. Kto chciałby płacić więcej skoro mógłby mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: ... jak się lęgną takie SOCJAListyczne indywi 25.08.09, 14:34 makova_panenka napisała: > Ujadasz bez sensu. > Kto chciałby płacić więcej skoro mógłby mniej? Może ty faktycznie potrzebujesz wskazówek, jak porównywać sklepy, pod kątem cenowym ? Różne są patologie umysłowe. Wyjaśniam jak to zrobić bez żadnej inspekcji robotniczo-chłopskiej: Musisz pójść do wielu różnych sklepów w okolicy. Najlepiej różnego typu, nie wyłączając: osiedlowych, discount'ów czy hipermarketów. W każdym prosisz (lub tylko spisujesz z cenówek) o zestaw co najmniej kilku towarów najczęściej kupowanych w najczęsciej kupowanych ilościach. Notujesz na kartce z jakiego sklepu kupiłaś towar i ile zapłaciłaś z każdy oraz podsumowujesz łączną kwotę zakupu. Po odwiedzeniu wszystkich sklepów porównujesz, który ma najniższe ceny. Ufff, i to wszystko. Co powoduje tak ogromne spustoszenie w mózgu, że wyzwala potrzebę inspekcji robotniczo-chłopskiej dla stworzenia porównania cenowego ? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Chcieliście socjalizmu. 25.08.09, 12:44 to macie. I głosujcie dalej na PO/PSL/PiS/SLD. Ekonomiczny idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Chcieliście socjalizmu. 25.08.09, 13:18 Co ma monitoring cen do socjalizmu. Bredzisz bez sensu a socjalizmie nie ma bladego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Chcieliście socjalizmu. 25.08.09, 13:20 Ma bardzo dużo. Te urzędasy, które będą łazić po sklepach, powinny zostać wypieprzone na zbity ryj a nie zajmować się głupotami. Podatnicy mają prawo do swoich pieniędzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Chcieliście socjalizmu. 25.08.09, 13:27 Proponowałbym zapoznać się na co i w jakim procencie idą podatki. Kłapiesz japą, a problem nie leży w groszowych wydatkach na przyjrzenie się złodziejskim supermarketom. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Chcieliście socjalizmu. 25.08.09, 13:29 Posłuchaj, twardy socjalistyczny łbie: każdy sklep ma prawo kupować od rolników za ile mu się podoba i sprzedawać ludziom za ile mu się podoba. Nazywanie tego złodziejstwem to zwykłe oszczerstwo. Radzę się zapoznać z definicją słowa KRADZIEŻ. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Chcieliście socjalizmu. 25.08.09, 13:40 Ludzie mają prawo wiedzieć ile przepłacają za "luksus" kupowania w supermarketach. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Chcieliście socjalizmu. 25.08.09, 13:42 Taaa. I dlatego to musi być płacone z podatków - mafia urzędasów nękająca sklepy. Już nie mogę z Ciebie, bredzisz takie głupoty, że już u mnie w domu wszyscy się z Ciebie śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Chcieliście socjalizmu. 25.08.09, 13:44 Powtarzam, koszy nękania sklepów są niczym w porównani np. z kosztami wojny w Afganistanie czy utrzymania Senatu i Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Chcieliście socjalizmu. 25.08.09, 13:49 Nie. To kolejny idiotyzm wymyślony przez populistów-lewaków-cwaniaków, którzy będą wciskać ciemnym ludziom, że to dla ich dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
morqadir Re: Chcieliście socjalizmu. 25.08.09, 14:50 może i koszty akurat tego bezsensu są stosunkowe niewielkie ( choć wątpie , sklepów sporo a im więcej etatów się stworzy tym więcej znajomych będzie można tam zatrudnić ) , z tym ze takich bezsensów jest cała masa i razem daję to już spore pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
bunio34 Re: Chcieliście socjalizmu. 25.08.09, 13:46 A kto broni tym ludziom iść do sklepu osiedlowego skoro w marketach jest tak drogo? I kto broni rolnikowi otworzyć sklep w którym mleko czy chleb będzie kosztować 30 groszy? Po tych cenach klientów nie będzie musiał długo szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszpir2 Re: Chcieliście socjalizmu. 25.08.09, 14:07 > Ludzie mają prawo wiedzieć ile przepłacają za "luksus" kupowania w supermarketa Jakie przepłacanie ? Jak kupuję tam gdzie jest taniej , ale tez oferowany produkt musi być smaczny i dobry. Jak nie jest kupuję inny który mi smakuje i odpowiada :) Woda mineralna ? W Biedronce chyba 0,59zł , mąka poniżej 1zł i itd ... Wystarczy pochodzić i samemu znaleźć odpowiednie dla nas produkty ... Jeden kupi wodę mineralną za 2zł (bo znanej marki) a inny za 0,6zł .. W marketach (hipermarketów zbytnio nie lubię) kupuje sporo taniej niż w sklepiku osiedlowym. Także w markecie kupuję taniej niż na rynku , bezpośrednio od rolnika ... Nie rozumiem czemu PSL nie zacznie sprawdzać cen na rynkach i "ryneczkach" gdzie rolnicy bezpośrednio swoje produkty ... Bez kas fiskalnych , bez rachunków , bez podatków a ceny ? Ceny w większości wyższe niż w sklepie ... To zwykłe mydlenie oczu i propaganda ... Jeśli rolnicy tak dbają o portfele swoich klientów to czemu sprzedają swoje produkty po tak wysokich cenach ? Zawsze mnie zastanawiało czemu jabłka od PL rolnika są obecnie droższe (w poromocjach)od nektarynek/pomarańczy/brzoskwiń/bananów które muszą zanim dotrą do PL przebyć tysiące kilometrów i przejść przez wielu pośredników ... A jabłka prosto z PL sadu sprzedawane na rynku (bez podatków i itd) są droższe ... I to samo dotyczy innych produktów , bezpośrednio od rolników ... Fasolka szparagowa po 4-4,5zł bezpośrednio od rolnika , czyli drożej nawet niż winogrona ... Państwo to powinno zająć się "ryneczkami" i tymi "biedymi" rolnikami którzy na lewo sprzedają swoje produkty ... Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon jakby masz rację 25.08.09, 13:42 tylko po co te inwektywy ? ----------------------------------------- www.slodkiezycie.pl - portal społecznościowy dla CUKRZYKÓW, ich rodzin i LEKARZY DIABETOLOGÓW Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: jakby masz rację 25.08.09, 13:45 Bo to utopista, zwolennik partii tego nieudacznika Korwina-Mikke czy jak mu tam. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: jakby masz rację 25.08.09, 13:50 Ale nie wiem co jest utopijnego w tym, żeby np. zlikwidować ZUS. Możesz to wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: jakby masz rację 25.08.09, 13:55 ZUS można zlikwidować, ale co w zamian? Emerytury nie można powierzyć instytucjom komercyjnym, które mogą przestać istnieć w każdej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: jakby masz rację 25.08.09, 14:04 > Emerytury nie można powierzyć instytucjom komercyjnym, które mogą przestać istnieć w każdej chwili Póki co, to zanosi się na to, że ZUS padnie lada moment :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: jakby masz rację 25.08.09, 14:16 ZUS będzie ratowany przez państwo do upadłego, prywatna firma ubezpieczeniowa po prostu utonie. Razem z twoimi pieniędzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: jakby masz rację 25.08.09, 15:21 Będzie ratowany, za wszelką cenę, nawet ogromnego długu w budżecie. Tylko kretyn nie pilnuje swojej firmy ubezpieczeniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
peperro Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:09 Może lepiej wprowadzić od razu ceny regulowane, no i oczywiście kartki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
karw123 Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:10 Przychodzi IRCHa do przetwórcy: IRCHa: - Dlaczego kupujecie wiśnie po 30gr a sprzedajecie po 1PLN? P: - Bo rolnicy to frajerzy :) Przychodzi IRCHa do Tesco: IRCHa: - Dlaczego kupujecie wiśnie po 1PLN a sprzedajecie po 4PLN? Tesco: - Bo kupujący to frajerzy :) I co się stanie? Wielkie halo na cały kraj jacy to źli Ci czy tamci. Jakie z tego wniosek? Ludzie to debile.... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:17 Dokładnie. I jeszcze chcą, żeby rząd za ich pieniądze rozwiązał ich problemy w taki idiotyczny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 13:47 Rząd powie tylko: ludzie omińcie Tesco i pośredników, nie bądźcie frajerami. Ludzie będą zadowoleni, pośredników trafi szlag, a Tesco - Tesco i tak sobie poradzi, przestanie sprzedawać wiśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 14:05 ja tam bym wolał, żeby mój rząd mnie poważniej traktował, a takimi rzeczami zajmować się powinni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 14:17 Ale to jest fakt, Tesco wycofuje ze sprzedaży produkty na których nie może odpowiednio się obłowić. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 15:21 Ale co mnie obchodzi Tesco? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Pan Sawicki nie zauważa, że na firmach handlowych, 25.08.09, 13:24 i przetwórczych, jeszcze bardziej niż na wszystkich obywatelach, żerują monopoliści dostarczający energię, gaz i wodę. Gaz miał stanieć bo spadły ceny zakupu w Rosji ale nie staniał tylko zdrożał bo PGNiG podniosło odpowiednio ceny "za przesył". I szafa gra, zyski nie spadną! Jeżeli woda kosztuje nawet 12 zł za m3 a prąd zdrożał (rząd uwolnił ceny i dał monopolom pełną swobodę) o 100% to jak mają spadać marże? Panie Sawicki, radzę walnąć się w ten głupi łeb. Dopóki jako rząd nie ukrócicie samowoli cenowej monopoli dostawców mediów - nic się nie poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
chip.hop Ale głupota, wstyd dla PSL-u 25.08.09, 13:29 co to da, chyba tylko tyle, że robota będzie dla swoich Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Dajecie na luz, 25.08.09, 13:42 Jak putin to robi, to tylko z siebie robi idiotę ojca narodu!!!! Ale jaja, Ten PSL to na margines trza wysłać i to jak najszybciej :) Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Dajecie na luz, 25.08.09, 14:01 Niewątpliwe, ale tak się składa, że PSL zawsze przemyka się przez próg wyborczy, bo chłopstwo wie, że brak PSLu w Sejmie oznacza koniec przywilejów i nie chcą do tego dopuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Dajecie na luz, 25.08.09, 14:09 eeee, tracą z czasem, kiedyś mieli i 30%. Chłop już wie, na kogo może liczyć - na siebie. A jeszcze po SO utrwalili się w tym :) Mam nadzieję, że teraz pójdą w odstawkę na przynajmniej 3 kadencje Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Dajecie na luz, 25.08.09, 14:18 Nie ma szans. Dostaną 6% ale do Sejmu wejdą. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Tak drogo być nie może 25.08.09, 15:01 Lepszy PZPR dla wąskiej grupy Balcerowicz (komunista...były członek PZPR) Bielecki (doradzał Solidarności a teraz liberał? xD) i Tusk? Oni tworzą ekosystem dla siebie i sobie PO.dobnych. Czy kogoś dziwi, że to się innym nie podoba? Każdy gra dla siebie...Oni też więc każdy walczy o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
willx Re: Tak drogo być nie może 25.08.09, 15:24 To wszystko tylko potwierdza wszelkie psychologicznie teorie o ucieczce od wolności. To tylko pokazuje, że jest mnóstwo ludzi chcących powrotu socjalizmu, a nawet komunizmu i że ten ustrój w końcu wróci, będzie święcić wielki europejski triumf i na dodatek to jeszcze partie prawicowe będą dumne, że go wprowadziły! Brawo, brawo, brawo, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 26.08.09, 01:59 W Polsce nie ma partii prawicowych w sejmie, więc nie wiem o czym mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
celko Tak drogo być nie może 25.08.09, 15:35 Dość tego złodziejstwa i wyzysku co jest nazywany wolnym rynkiem. Popieram tego typu incjatywy.Tylko nie piszcie, że jestem homo sovietikus. Pozwólcie że sparafrazuje "Wolny rynek tak wypaczenia nie". Jestem uczciwym człowiekiem i tego oczekuję od innych tj. od przedsiebiorców. Niech zysk nie przesłania im wszystkiego. Też jesteście ludźmi. Nie zawsze można schować się za "wolny rynek". Popieram tą inicjatywę. Pewna konrola jest potrzebna. Powiem jeszcze raz "Wolny rynek tak. wypaczenia nie". Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Tak drogo być nie może 26.08.09, 01:58 Jakie znowu wypaczenia, lewacki mądralo? > Dość tego złodziejstwa i wyzysku co jest nazywany wolnym rynkiem. :DDD > Popieram tego typu incjatywy.Tylko nie piszcie, że jestem homo > sovietikus. TAK. JESTEŚ HOMO SOVIETICUS. Odpowiedz Link Zgłoś