representation1 Żydzi mają monopol na martyrologię 01.09.09, 23:15 Chyba się boją, że przestaną być narodem wybranym, jeśli inne narody za często będą mówić o swoich ofiarach. A co z holokaustem, który narodom z Kanaanu urządziły plemiona Żydowskie pod wodzą Mojżesza? Wtedy wybijało się mieszkańców zdobytych miast do nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
han_pasado W dupie mam opinie żydów i ruskich! 01.09.09, 23:16 Żadna nacja nie będzie nam naszej historii pisać!! Odpowiedz Link Zgłoś
i.zosia Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie na ... 01.09.09, 23:19 Maja wylacznosc bo slowo HOLOKAUST oznacza zaglade Zydow. Nie Polakow, nie Rosjan, nie Ormian. Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie n 01.09.09, 23:22 toz nikt im tego holokaustu zabierac nie zamierza. ale powinni przyjac do wiadomosci, ze inne narody tez swoista zaglade przezyly. Odpowiedz Link Zgłoś
i.zosia Re: Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie n 02.09.09, 01:32 A to Holokaust Polakow nie dotyczyl? Polscy Zydzi nie istnieli? Zreszta ta Rada nie neguje zbrodni katynskiej, a jedynie mowi, ze porownanie jej do holokaustu jest nie na miejscu, z czym sie jak najbardziej zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie n 02.09.09, 07:13 oczywiscie, ze Holokaust w glownej mierze dotyczyl Polakow. Zarowno zydow, jak i innych wyznan. a ja uwazam, ze porownanie jest jak najbardziej oczywiste, a jego krytyka ze strony CRŻ jest bezczelna. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie n 02.09.09, 13:01 Nie moj drogi. Holocaust dotyczyl tylko i wylacznie Zydow, bez wzgledu na ich obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Ma rację przewodniczący 01.09.09, 23:21 Z Katyniem porównywać Holocaustu nie ma co - nie ta skala, nie te przyczyny. Ale już z Wielkim Głodem lat 1932-33 to z pewnością można porównywać Zagładę Żydów i co do skali i co do przyczyn (tu klasowe, tam rasowe). I na dodatek śmierć głodowa to bardzo paskudny sposób umierania, szczególnie, że rozciągnięty w czasie i najpierw patrzysz jak powoli umierają twoje dzieci i najbliżsi. Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie na ... 01.09.09, 23:22 dla mnie nie ma porównania Katynia z Holocaustem - poza róznicami liczebnymi , skalą zbrodni, w Katyniu zginęli czynni oficerowie, żołnierze,ci, którzy podjęli walkę i swoje życie świadomie położyli "na szali" - Holocaust - to zagazowanie i spalenie dzieci, kobiet i starców, a więc tych najsłabszych, podlegających ochronie - jest wojna, giną mężczyźni, żołnierze, taki los, ale likwidacja narodu ? Odpowiedz Link Zgłoś
niszczkaczyzm Re: Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie n 02.09.09, 00:26 konikdrewniany07 napisała: ale > likwidacja narodu ? pie...sz koles... likwidowano obywateli polskich(francuskich,wegierskich,czeskich,rosyjskich,rumunskich etc..) wyznania mojzeszowego...o jakim narodzie mozna było mowic w latach 1939-1945??? nie było panstwa israel!!!!! zydzi haniebnie naciagaja fakty i tworza wokoł siebie nimb najbardziej poszkodowanych w tej wojnie!!!!Nie znosze kacapow ale ich wiecej zgineło niz zydów . Smierc polskiego oficera od kul w potylice jest czyms gorszym niz smierc zyda w komorze gazowej? bo co qrwa? bo mniej nas zgineło bando pejsatych ch...i?????!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niszczkaczyzm Re: Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie n 02.09.09, 00:27 PS...przepraszam za bluzgi ale sie wqrwiłem na maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
z_klifow Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie na ... 01.09.09, 23:26 Niestety wiele srodowisk wykorzystuje holocaust do swoich celow i srodowiska te chca byc monopolistami w tym co robia. Wedlug nich innych takich zbrodni jak holocaust nie ma i nie bedzie, inaczej walor zerujacych na zbrodniach dokonanych na Zydach (choc w rzeczywistosci rowniez na osobach im pomagajacych) uleglby dewaluacji. Ten rasistowski punkt widzenia wraz ze sposcizna Hitlera, czyli dzieleniem ofiar na Zydow i nie-Zydow, jest wyjatkowo obrzydliwy. Rasizm niektorych srodowisk zydowskich po prostu przeraza. Slychac w nim byc moze te sama nute, ktora sklonila wielu wyalienowanych Zydow do udzialu w zbrodniach stalinowskich. Liczy sie tylko to, by przekrecic i wypaczyc intencje faktow (teraz waznych uroczystosci) dla wlasnych politycznych korzysci. Badzmy jednak pewni, ze wielu przyzwoitych Zydow przeciwstawia sie i wstydzi takiego rasistowsko-autystycznego podejscia. Przeciwstawiaja sie oni rowniez falszowaniu i negowaniu zbrodni stalinowskich. Nawet jesli tacy szlachetni ludzie sa oni nieliczni wsrod reprezentantow Centralnej Rady Żydów w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
bondkowski Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie na ... 01.09.09, 23:27 a ja powiem tak: od czasów L.O. byłem Żydom bardzo przyjazny, to samo na studiach, przeżywałem tak wielką stratę narodu żydowskiego. Jednak od dłuższego czasu obserwuję jakąś bardzo niedobrą tendencję. Dostrzegam, ku memu zdziwieniu, że dziś Żydzi zdają się mieć więcej pretensji do Polaków niż do Niemców... Kompletnie tego nie rozumiem.. Czy to oznacza, że Żydzi po prostu nas, jako Polaków, większościowo zwyczajnie nie lubią...? Nie wiem, ale wiem jedno, przeróżne wypowiedzi różnych przedstawicieli Żydów zaczynają mnie coraz bardziej irytować.. Kwestia Jedwabnego, żądania jakichś odszkodowań od Polaków (sic!), to zaczyna być doprawdy żenujące. Opamiętajcie się bo stracicie sympatię u wielu fajnych ludzi. No chyba, że macie to gdzieś... ALe wtedy nie dziwcie się, że odpłaca Wam się tym samym. Odpowiedz Link Zgłoś
fotorad Re: Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie n 02.09.09, 07:37 jak jeszcze dłużej pożyjesz to lepiej zobaczysz jacy są naprawdę żydzi przewrotni.jak byłem młody tez miałem taki pogląd jak ty bo widziałem świat w 2 kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Niemieccy Żydzi przeciw porównywaniu Katynia 01.09.09, 23:28 Kaczor nie ma zadnych manier ,ani dobrego wychowania. Czy ktos wspominal w PL czarna przeszlosc i machinacje finansowe rodziny Bushow,jak tenze prezydent teksanski (bo nie amerykanski!) byl nad Wisla z wizyta? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Wszystko się rozbija o wieloznaczność słowa naród. 01.09.09, 23:30 Katyń był mordem na narodzie Polskim. Holocaust był mordem na narodzie Żydowskim. Po polsku oba te zdania są jak najbardziej prawdziwe. Tyle że oznaczają zupełnie inne pojęcie narodu. W pierwszym chodzi o naród jako zbiorowość - pewien "organizm" tworzący państwo. Zabijając jego inteligencję - w Katyniu było sporo żołnierzy rezerwy - lekarzy, inżynierów, urzędników. Ich wszystkich łaczyła wierność Polsce jako państwu. To byli ludzie różnych kultur, wyznań czy nawet narodowości (Żydów też) - wszyscy jednak byli gotowi bronić Polski w jakiej żyli. W drugim chodzi o genocyd. Zabijanie WSZYSTKICH ludzi należących do jakiejś zbiorowości by tą zbiorowość znieść z powierzchni Ziemi. Nikogo z hitlerowców nie interesowało KIM się czuli członkowie tej zbiorowości (tu właśnie różnica - bo w Katyniu mordowano za to że czuli się Polakami). Mordowano fizycznie naród jako ludzi określonej rasy - genów. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Niemieccy Żydzi przeciw porównywaniu Katynia 01.09.09, 23:34 dobiczek napisał: > no,no Prezydent Rzeczpospolitej ma sie pytac zydow co ma w Polsce > powiedziec? co jest stosowne a co nie ? ciekawych czasow dozylem Swoj swojego nie musi pytac,hehe. To taki cyrk tylko przed publika. Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak Re: Niemieccy Żydzi przeciw porównywaniu Katynia 01.09.09, 23:39 Jedno jest pewne. Lech Kaczyński ma słabe wyobrażenie o Holokauście. Trochę mi wstyd za Niego. Nawet więcej niż trochę! Odpowiedz Link Zgłoś
soldadura104 śmierć Faryzeusza i Goja nie mogą się równać 01.09.09, 23:44 W Katyniu też ginęli Żydzi. Czy Holokaust nie wynikał przejęcia przez Hitlera pojęcia Narodu wybranego i przełożenia na Naród aryjskich panów. Jak można równać śmierć Żyda ze śmiercią goja polskiego oficera. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Nijak. Dla wierzącego żyda goj jest zwierzęciem 01.09.09, 23:49 bez duszy. Jak można porównać mordowanie człowieka do mordowania zwierzęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Nijak. Dla wierzącego żyda goj jest zwierzęci 02.09.09, 13:20 Czysty belkot. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: Nijak. Dla wierzącego żyda goj jest zwierzęci 03.09.09, 00:28 profanum_vulgus napisał: > bez duszy. Jak można porównać mordowanie człowieka do mordowania > zwierzęcia. > Rzeczywiscie tak moze napisac tylko durny goj. Odpowiedz Link Zgłoś
bulorz Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie na ... 01.09.09, 23:47 Hitler był zbrodniarzem-antysemitą, a nie tylko zbrodniarzem jak Stalin. Dlatego nie da się ich porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek Lawrenti Beria byl by dumny z rodakow! 01.09.09, 23:55 Zbrodnie zydowskiego KGB z szefem Beria na czele faktycznie sa nieporownywalne Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Lawrenti Beria byl by dumny z rodakow! 02.09.09, 13:21 To Beria byl Zydem? To moze w takim razie tez i Dzierzynski? Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: Lawrenti Beria byl by dumny z rodakow! 03.09.09, 00:33 palikotek napisała: > Zbrodnie zydowskiego KGB z szefem Beria na czele faktycznie > sa nieporownywalne Jak odkryles,ze Beria byl Zydem,zagladales mu do spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
krulik34 ....... 01.09.09, 23:58 Niemieccy Żydzi? Po co są niemieccy żydzi po 1945 roku w Niemczech? Czy ci ludzie nie mają wstydu, jestesmy zakłamanym gatunkiem, inteligencja czy jak ktoś woli Bóg zrobiło z nas bezwstydne, kłamliwe zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
niszczkaczyzm Re: ....... 02.09.09, 00:47 krulik34 napisał: > Niemieccy Żydzi? Po co są niemieccy żydzi po 1945 roku w > Niemczech? jak to po co??? maja tam biznessy i kroja ciezka kase -tak jak w całej UE > Czy ci ludzie nie mają wstydu, jestesmy zakłamanym gatunkiem, > inteligencja czy jak ktoś woli Bóg zrobiło z nas bezwstydne, > kłamliwe zwierzeta. wstyd???? im jest obce poczucie wstydu...usiłuja go wzbudzac w innych...a dla nich tylko geszeft sie liczy...nawet na krwi milionów pobratymców. Moja babcia która mieszkała we Lwowie podczas okupacji opowiadała mi jak jeszcze byłem nastolatkiem o tym co było w lwowskim getcie - trupy lezace na ulicach (z głodu) i bogate zydówki wystrojone w futra z norek i obwieszone złotem balujace w ekskluzywnych knajpach jako kompletny kontrast. Wiem to był bal na Titanicu ale to nie zmienia faktu ze jedni marli w getcie z głodu a inni dostawali paczki ze Szwjcarii czy USA i zyli bez problemów ( do czasu wywozki do Treblinki czy Oswiecimia) Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 monopol zagrozony 01.09.09, 23:59 no i tak szkalowac ukochanego Stalina... nie pokochaja Kaczora w Izraelu Odpowiedz Link Zgłoś
ashruc Szkoda ze zydzi z iranu nie protestuja............ 02.09.09, 00:01 bo tam tez sa zydzi Odpowiedz Link Zgłoś
musicetain jak najbardziej na miejscu i dlaczego 02.09.09, 00:02 przeciez to jest takie jasne i oczywiste dla kogokolwiek kto wie troche o historii polski, ze kaczynski zrobil to bo putin, bo rosja nie chca sie przyznac do "LODOBOJSTWA" w katyniu i dzieki temu moga sie uchylac od jednostkowej odpowiedzialnosci. Bo narod polski mimo iz minelo tyle dekad od zbrodni w katyniu wciaz musi chodzic i prosic pod ruskimi drzwiami o £askawe wydanie nam jakichs bodaj akt, bysmy mogli dowiedziec sie, co tak naprawde wydarzylo sie z naszymi rodakami. przeciez to nie jest sprawiedliwe i to nie jest na miejscu. czemu o tym nie napisza gazety? bo to nie na reke polityce miedzynarodowej? ja podziwiam kaczynskiego za to ze ma jaja putinowi w twarz powiedziec co nas najbardziej boli, na oczach calego swiata. i ludzie powinni to doceniac! Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: jak najbardziej na miejscu i dlaczego 02.09.09, 00:09 musicetain napisała: Bo narod polski mimo > iz minelo tyle dekad od zbrodni w katyniu wciaz musi chodzic i > prosic pod ruskimi drzwiami o £askawe wydanie nam jakichs bodaj akt, > bysmy mogli dowiedziec sie, co tak naprawde wydarzylo sie z naszymi > rodakami. A najbardziej mnie rozczulił Putin, jak powiedział, że da nam dostęp do akt katyńskij, kiedy Polacy dadzą jemu dostęp do akt o "polskich zbrodniach" na Sowietach. To nie mógł Kacap jeden sobiw poczytac, jak tu siedzieli przez 50 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
niszczkaczyzm [...] 02.09.09, 00:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: no teraz toscie mnie p...ne moski wqrwili 02.09.09, 04:58 Pięknie napisane. Niestety, jesteśmy tylko Polakami, można nami pomiatać i wolno nas zabijać. A w samą śmierć można głośno powątpiewać. Zupełnie jak w radiu Erewań. To nie nas zabijano w czasie wojny, tylko my mordowaliśmy dla pieniędzy, wiadomo kogo. Za negowanie śmierci, krzywd żydów grożą za to paragrafy. Taka to już sprawiedliwość wśród narodów świata. A ci "czosnkożercy" to nie na miejscu. Trzeba jeść czosnek bo dobry i przede wszystkim bardzo zdrowy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ifenomeni Niemieccy Żydzi o słowach Kaczyńskiego: Nie na ... 02.09.09, 00:13 no jasne, holocaust jest ważniejszy, śmierć Żyda jest bardziej tragiczna jak Polaka... To już chyba jakaś psychoza, szkoda że nie powiedzieli, że nasz prezydent to antysemita - czasami lubią tym pojęciem rzucać, czy to pasuje do sytuacji czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
3miastowy nielogiczne zydowskie wywody 02.09.09, 00:17 skoro nie mozna porownywac ofiar - to jakim cudem wychodzi im, ze holocaust byl wyjatkowy? wyjatkowy w stosunku do czego? Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 Re: nielogiczne zydowskie wywody 02.09.09, 00:23 liczy sie kasa, nie logika maja kase, wiec zamiast logiki moga stosowac Talmud Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: nielogiczne zydowskie wywody 02.09.09, 15:16 To powiedz nam kotku co Talmud mowi na ten temat. Czy ty w ogole wiesz co to jest Talmud? Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: nielogiczne zydowskie wywody 02.09.09, 15:15 Wyjatkowy w swoich ideologicznych zalozeniach: wymordowac caly narod, wlacznie z malymi dziecmi, bez wzgledu na jakiekolwiek inne aspekty: poglady, miejsce zamieszkania, wyksztalcenie, zawod, plec, wiek, nawet religie. Jedynym powodem byla czysto biologiczna przynaleznsc do okreslonej grupy narodowej. Czegos takiego do tej pory w historii nie bylo. Nawet jak Turcy masowo mordowali Ormian w Armenii, to nie ruszali Ormian mieszkajacych w kontrolowanej wtedy przez Turcje Jerozolimie. Najblizsze porownanie to masowe mordowanie Romow przez nazistow oraz tzw. "wojna domowa" w Rwandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastowy Re: nielogiczne zydowskie wywody 02.09.09, 21:34 alez ja doskonale rozumiem na czym polega wyjatkowosc holokaustu. Aby dostrzec te wyjatkowosc - trzeba holokaust zestawic z innymi mniej lub bardziej podobnymi wydarzeniami - sam to zreszta robisz piszac o eksterminacji Ormian. Niemiecka rada zydow bredzi - pojecie holokaust funkcjonuje w dyskursie publicznym ze wszystkimi tego konsekwencjami. Co do Katynia - porownanie uzyte przez Kaczynskiego ma gleboki sens - przeczytaj raz jeszcze przemowienie Kaczynskiego - Kaczynski nie stawia znaku rownosci. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdordavidov [...] 02.09.09, 00:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Nie na miejscu jest również jakakolwiek polemika 02.09.09, 00:33 Jest tylko próbą zwrócenia uwagi na siebie przez środowiska żydowskie. Nie lubię Kaczyńskiego, może nie powinien porównywać on dzisiaj ze sobą ofiar tego, czy innego bestialskiego ludobójstwa. Ale faktem jest, że obie zbrodnie - Holokaust i Katyń BYŁY zbrodniami ludobójstwa dokonanymi przez zbrodnicze systemy totalitarne. W tym sensie wypowiedź prezydenta Polski ma jednak sens, i za przeproszeniem WARA OD TEGO tym, którzy właśnie chcą się teraz licytować, kto był większą ofiarą II Wojny Światowej. Z artykułu GW wynika, że są to jednak bardziej środowiska żydowskie. Właśnie za to inne narody nie lubią Żydów. Czy musi tak być? Odpowiedz Link Zgłoś
niszczkaczyzm Re: Nie na miejscu jest również jakakolwiek polem 02.09.09, 00:37 czaromir napisał: > Właśnie za to inne narody nie lubią Żydów. Czy musi tak być? oni sie qrwa sami prosza z jakims masochistycznym nichilizmem zeby im przyp...c , nawet ja bedac osoba o ile nie pozytywnie to neutralnie nastawiona do zydów i popierajaca ich w konflikcie z palestynczykami w swietle takiego stwierdzenia jeze sie i obrzucam ich inwektywami. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Nie na miejscu jest również jakakolwiek polem 02.09.09, 15:19 Katyn byl olbrzymia zbrodnia, ale nie byl ludobojstwen. Zapoznaj sie z definicja tego okreslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
niszczkaczyzm Re: Nie na miejscu jest również jakakolwiek polem 02.09.09, 18:38 elucidator napisał: > Katyn byl olbrzymia zbrodnia, ale nie byl ludobojstwen. Zapoznaj sie z > definicja tego okreslenia. > a od ilu zabitych zaczyna sie u ciebie ludobojstwo??? co ty qrwa pieprzysz gamoniu zryty...mam w dupie twoje zasrane definicje pachole moskiewsko-zydowski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Nie na miejscu jest również jakakolwiek polem 02.09.09, 19:35 Uspokoj sie i posluchaj co madrzejsi od ciebie mowia. Ludobojstwo (po angielsku genocide) to pojecie prawne, zdefiniowane przez miedzynarodowe konwencje pod auspicjami ONZ. Jest ono zdefiniowane jako m.inn. celowe i systematyczne fizyczne mordowanie ludzi w celu calkowitego lub czesciowego fizycznego wyniszczenia grup etnicznych, rasowych, religijnych czy narodowych. W oryginalnym tekscie konwencji ludobojstwem jest: ...any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such: (a) Killing members of the group; (b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group; (c) Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part; (d) Imposing measures intended to prevent births within the group; (e) Forcibly transferring children of the group to another group. Polscy oficerowie zamordowani w Katyniu nie byli sami w sobie grupa etniczna, rasowa, religijna czy narodowa. I dlatego masowe morderstwo na nich popelnione, ilu by ich nie bylo, nie moze byc traktowane jako ludobojstwo w poprawnym tego slowa znaczeniu. A tereaz mozesz sobie nadal rzucac obelgami ile tylko dusza zapragnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fryzjer09 komuna to zydzi 02.09.09, 00:45 Katyn byl mordem Polskich Katolikow wokonany poprzez zydowskich bolszewitskich Komunistow. Kaczynski zapomnial dodac ze MKWD to bastion zydostwa. 99% sztabu NKWD stanowili zydzi. Nalezy swiatu to przymominac przy kazdej okazji. I to jest prawdziwy powod dlaczego zydom sie to nie spodobalo. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: komuna to zydzi 02.09.09, 15:21 Zapominasz ze spory odsetek polskich oficerow zamordowanych w Katyniu bylo Zydami, wlacznie z owczesnym naczelnym rabinem WP. Przestudiuj sobie listy z nazwiskami zamordowanych oficerow. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Niemieccy Żydzi ,150.000 w armii Hitlera? 02.09.09, 00:48 1.Reakcje skloconej o pieniadze i wplywy Centralnej Rady Żydów w Niemczech sa zrozumiale.Osobiscie mi znane.Inny temat. 2.Ale jak mam rozumiec zarzuty jesli zapomniano wspomniec przy okazji ze zydzi (ja nazywam hebrejczycy)niemieccy byli w Wehrmacht,SS i innych formacjach?Jak mogli zabijac swoich rodakow? Jak mogli finansowac Hitlera?Czy znali jego plany? Czy wiedzieli o pochodzeniu Hitlera i mysleli ze ten czlowiek, poprzez wojne i masakry wzbogaci okreslona grupe bogatych? Podaje informacje za wydawnictwem Gruner + Jahr.Rowniez aktywnym w Polsce.Link co prawda po niemiecku ale dzieki google mozecie sobie przetlumaczyc. www.stern.de/politik/geschichte/wehrmacht-hitlers-juedische-soldaten-514034.html Zrodlo Oliver Pietschmann/DPA 2005 Dodatkowo buecher.hagalil.com/sonstiges/rigg.htm Byl plan opanowania Rosji i zloz naturalnych a Hitler byl marionetka. Po co ciagle konflikty miedzy hebrejczykami w roznych krajach? Komu one sluza? Po co to oburzenie z powodu Kaczynskiego,ktore wie ile w AK bylo obywateli polskich pochodzenia hebrejskiego a ilu zginelo w Katyniu? Hebrejczycy przeciw hebrejczykom? Czy epidemia innej grypy sie rozpoczela? Moze ktos mi wytlumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: Deutschblütigkeitserklärung mieli, 02.09.09, 01:53 a wiec byli uwazani za aryjczykow. Albo mieli mieszane pochodzenie (Mischlinge). Wg kryteriow nazistowskich nie byli Zydami, (za wyjatkiem tych, ktorzy byli na "lewych" papierach). Nieporozumienie zapewne polega na tym, ze ten historyk z linku do Sterna, Rigg, przyjal inne kryteria przynaleznosci do narodu zydowskiego niz nazisci. Tyle o Riggu i jego ksiazce, natomiast sugestie autora postu, ze Zydzi w III Rzeszy byli zorganizowana sila mogaca na cos wplywac, sa tak absurdalne, ze nie warto sie nimi zajmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: Niemieccy Żydzi ,150.000 w armii Hitlera? 02.09.09, 11:37 Mysle,ze tlumaczenie Tobie czegokolwiek jest strata czasu. slowianinie!. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Niemieccy Żydzi ,150.000 w armii Hitlera? 02.09.09, 12:39 oba systemy byly astawione na ludobojstwo: i nazizm i komunizm. Zydzi wspierali komunizm, dlatego ciezko im zaakceptowac fakt, ze zbrodnie komunistyczne, ktos porownuje do hitlerowskich. Polacy byli represjonowani przez jednych (nazistow) i drugich (komunistow). Akcja AB z wrzesnia-pazdziernika 1939, Katyn to tylko symbole zmowy komunistow i nazistow przeciwko Polakom. Zydzi przesladowani byli jedynie przez Niemcow. Nie nalezy zapominac, iz nawet Francuzi dobrowolnie pakowali Zydow w wagony i ofiarowywali Nioemcom (np. spontaniczne 'transporty' Zydow z Panstwa francuskiego ze stolica w Vichy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Niemieccy Żydzi ,150.000 w armii Hitlera? 02.09.09, 13:10 swojski_fr_1 napisał: > oba systemy byly astawione na ludobojstwo: i nazizm i komunizm. > Zydzi wspierali komunizm, dlatego ciezko im zaakceptowac fakt, ze > zbrodnie komunistyczne, ktos porownuje do hitlerowskich. "Żydzi wspierali"? Jaki procent ogólnorosyjskiej populacji Żydów wspierał że tak twierdzisz? jedni wspierali drudzy wręcz przeciwnie, zostawali pozbawieni majątku, a jeszcze inni życia. A może to polscy Żydzi wspierali komunizm? To skąd można ich znaleźć na listach Katyńskich? > Polacy byli represjonowani przez jednych (nazistow) i drugich > (komunistow). Akcja AB z wrzesnia-pazdziernika 1939, Katyn to > tylko symbole zmowy komunistow i nazistow przeciwko Polakom. Możesz podać co wspólnego mają naziści z Katyniem? > Zydzi przesladowani byli jedynie przez Niemcow. > Nie nalezy zapominac, iz nawet Francuzi dobrowolnie pakowali Zydow > w wagony i ofiarowywali Nioemcom (np. spontaniczne 'transporty' > Zydow z Panstwa francuskiego ze stolica w Vichy. Wiesz z tym "tylko" to tez ciekawostka. Czyli Żydzi w ZSRR nie byli prześladowani tak samo jak Polacy? Zwłaszcza Polscy Żydzi uwarzający się za Polaków? A rosyjscy Żydzi to byli jakoś chronieni? Róznica oczywiście jest. Tyle że inna. ZSRR podbijał narody, przesiedlał je, mordował ludzi by złamać wolę narodów ale genocydów raczej nie robił. Naziści względem Żydów(ale i Cyganów) robili genocyd. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: represja represji nierówna 02.09.09, 13:25 swojski_fr_1 napisał: "Polacy byli represjonowani przez jednych (nazistow) i drugich (komunistow). (...)Zydzi przesladowani byli jedynie przez Niemcow" Zakres tych represji byl nieporownywalny. Polacy nie byli uznawani za "podludzi" (Untermensche), przeznaczonych do unicestwienia. Np. w GG istnialy szkoly, nawet wyzsza szkola zawodowa w Warszawie, gdzie nauczali profesorowie z przedwojennej politechniki. Czy po to Niemcy uruchomili te szkoly, zeby potem zabic absolwentow? Nie bylo planu "ostatecznego rozwiazania kwestii polskiej", tylko zydowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś