mikatym 12.09.09, 16:10 Czy mogę podać prawie czteroletniemu dziecku kropelki Esberitox N? Jeśli tak to jakie dawkowanie Pani zaleca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaalbrecht Re: Esberitox N krople 12.09.09, 21:18 można podać ale osobiście nie stosuję homeopatii. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia101 Re: Esberitox N krople 22.10.09, 09:26 Mój Michalek skonczył 13 miesiecy i od około 5 miesiecy podaje Esberitox poczatkowo 3x 5kropli, jak pomagało po około 2 miesiącach ,i maly nie miał juz żadnych infekcji, (jak co miesiac od 2 miesiaca zycia) zmiejszyłam do 2x 5kropli i jest Super zero katarków kaszelków itd, teraz stosuje 1x5kropli jak zaleciła pediatra, chyba ze pojawi sie jakas infekcja to znowu podawac 3x5kropli. Osobiscie bardzo polecam, katar to przeciez najgorsze paskudztwo dla dziecka, ani spać ani jesć.Ja podaje z jedzeniem bo niedobre jest. A przerw nie trzeba robic jak podaje sie tak mała dawke 1x5kropli i działa. Niech mi nikt nie wmawia ze karmienie uodparnia bo powiesze...... Karmiłam 2 dzieciaczków do 7 miesiaca i starszy przestał chorować po 5 latach a młodszy od 2 miesiaca juz byl na antybiotyku dlatego nie przestane podawac Esberitoxu póki działa bo zdrowie i samopoczucie dzieciatka jest najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Esberitox N krople 26.10.09, 13:40 > można podać ale osobiście nie stosuję homeopatii. A Esberitox N jest lekiem homeopatycznym? Skąd te informacje? Sądziłam, że to lek ziołowy. Nie wykazuje też cech typowych dla homeopatii: smakuje wstrętnie ;) (nie składa się wyłącznie z cukru/wody/alkoholu). Ma przeciwskazania i ostrzegają przed skutkami ubocznymi (które w homeopatii nie występują). Nasza pediatra też nie stosowała leków homepatycznych, ale Esberitox N przypisała i tym jednym, szczególnym przypadku pomógł :) Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś