Dodaj do ulubionych

zatkany nos

25.09.10, 12:45
mój syn w nocy chrapie lub śpi z otwartą buzią. w dzień mam wrażenie że ma zatkany nos łapie oddech buzią i głośno przełyka ślinę. laryngolog wykluczył przerośnięty 3 migdał. co to może być
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: zatkany nos 25.09.10, 14:10
      zatoki, idź do innego laryngologa i nie daj się zbyć.
      • czarna_12 Re: zatkany nos 25.09.10, 20:03
        może być alergiczne, przewlekłe zap zatok,krzywa przegroda nosowa,lub 3 migdał najczęsciej.czy migdał był badany kamerką?czy paluchem?
        • kaseta77 Re: zatkany nos 27.09.10, 06:52
          laryngolog po prostu pozaglądał do gardła i na tej podstawie ocenił. Kazał tylko przepłukiwać wodą morską trochę pomogło ale nie na długo. Być może to będzie alergia ale oprócz tego syn nie ma żadnych innych objawów które mogły by na to wskazywać. Chyba wybiorę się jeszcze raz do innego laryngologa.
    • czarna_12 Re: zatkany nos 27.09.10, 08:21
      córka obecnie lat 8,5 właśnie po wycięciu 3 migd jest o niebo lepiej w koncu nie chrapie, nos się udrożnił i oddycha przez nos i nie spi z otwartym dziobem.przez 5 lat się męczyliśmy wiecznie nos zaglucony i chrząkanie i 4 laryngologów po badaniach właśnie paluchem lub zwyczajnym zaglądaniu do gardła wykluczało 3 migd.w koncu znalazłam prywatnie(100zł) takiego co obejrzał kamerką i stwierdził 80%przerostu!!!.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka