Dodaj do ulubionych

Brzydki zapach z buźki

18.10.10, 21:36
Moj synek - 2 lata - od jakiegoś czasu zwłaszcza po drzemce lub spaniu ma nieprzyjemny, taki jakby bakteryjny zapach z buzi, trwa to juz od końca sierpnia, nie jest to codziennie, jakies 3 razy w tygodniu, nie ma gorączki, kataru, kaszlu, czerwonego gardła itp. jest pogodny. Nie wiem z czym to powiazać i czy powinnam się tym jakoś specjalnie przejmować?
Dodam, że prawdopodobnie wychodzą mu 5-tki choć nie wiem czy ma to jakieś znaczenie?!
Obserwuj wątek
    • pocztkasia Re: Brzydki zapach z buźki 19.10.10, 19:44
      ja miałam podobną sytuację i pediatra kazała odrobaczyć.U nas pomogło!!
      • iwonagos Re: jak się odrobacza? 23.10.10, 23:01
        Brzydki zapach z buzi to i problem mojej 5-letniej córki. Pytanie jak w temacie. Czy na własna rękę można odrobaczyć? Czy trzeba iść do lekarza, zrobić badanie kału? Ewnenualnie co kupiś (jeżeli można bez recepty)?
    • angatek81 Re: Brzydki zapach z buźki 19.10.10, 21:45
      Słyszałam, że brzydki zapach z ust może być objawem posiadania robaków. Ponoć naturalnym środkiem na robaki są świerze pestki z dyni.
    • pinia82 Re: Brzydki zapach z buźki 20.10.10, 12:23
      Chyba pójde do lekarza w takim razie, a jakie badania trzeba wykonać?
      Może się zgadzać, gdyż ostatnio był faszerowany słodyczami a to super pożywka dla rozwoju robactwa wszelakiego.
    • to_wlasnie_cala_ja Re: Brzydki zapach z buźki 20.10.10, 17:31
      u nas jest jednym z objawów refluksu
    • kasiaalbrecht Re: Brzydki zapach z buźki 23.10.10, 21:10
      warto pokazać się stomatologowi, ew 2-3 tyg probiotyk i jesli nie będzie poprawy ewentualnie gastrolog

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka