Dodaj do ulubionych

Córeczce nie rosną włosy

18.03.11, 21:34
Chciałabym skonsultować problem mojej córeczki,ma 3,5 roku i z tyłu główki ciągle miejsce,w którym nie rosną jej włosy - niby widać cebulki,placek nie jest całkiem łysy, "zacebulkowany" ale włosy nie rosną :(
Miejsce na główce nie zmieniło się odkąd zostało wyleżane,w drugim mc życia.
Córeczka śpi przeważnie na boku,jednym i drugim,nie ma tak,żeby leżała cały czas na plecach plackiem.Ogólnie ma rzadkie włoski,ale w każdym innym z miejsc główki ładnie rosną,chociaż powoli,łysinę z tyłu udaje nam się jednak zamaskować na chwilę,kiedy reszta włosów się podnosi lub odchodzi na boki,wszystko jest na widoku.

Czy to może być jakąś patologią? Nie wiem zupełnie,gdzie udać się z tym problemem.
Fryzjerka powiedziała,że to bardzo dziwne,bo skoro są cebulki,włosy powinny rosnąć...
Obserwuj wątek
    • beauty_jasmin Re: Córeczce nie rosną włosy 18.03.11, 21:46
      Przede wszystkim wizyta u dermatologa, moze to byc lysienie plackowate,a te ma przerozne podloza, od silnego stresu po choroby tarczycy wlacznie. dziecko powinien zobaczyc dermatolog, przyda sie zrobic badania i wtedy wiadomo jak dalej postepowac. Nic nikt nie poleci poki dziecko nie zostanie zdiagnozowane. Pozdrawiam
      • e-laura Re: Córeczce nie rosną włosy 19.03.11, 14:30
        Dlatego właśnie szukam drogi do rozwiązania problemu,ponieważ póki co nie wiem od czego zacząć.
        Dziś zrobiliśmy morfologię z rozmazem,do dermatologa też się w poniedziałek zapiszemy.
    • e-laura Re: Córeczce nie rosną włosy 26.03.11, 21:35
      Zrobiliśmy morfologię,jedynie RDW jest lekko podwyższone, 16,2 przy normie max do 14,8

HGB 12,3

MPV 8,6

Rozmaz:
      gra.seg [%] 40
      limfocyty 55
      monocyta 2
      eozycyty 3

Nasza lekarka jest na urlopie,czy możemy spokojnie czekać jeszcze kilka dni ,aż wróci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka