Dodaj do ulubionych

Vercef jak działa

10.10.11, 11:39
Moja corka poszla od wrzesnia do zerówki i juz bierze drugi antybiotyk...
tym razem Vercef czy ktos podawal jak działa bo zaznacze że córka dusi sie kaszlem odrywa jej sie bardzo i jak złapie ja taki atak kaszlu to tak ja wymeczy ze az mi jej szkoda ma przekrwione oczy katar ktory trwa juz drugi tydzien no i ten paskudny atak kaszlu co mniej wiecej 2 godziny
czy jest szansa ze ten Vercef zadziala
Obserwuj wątek
    • czarna_12 Re: Vercef jak działa 10.10.11, 21:31
      vercef to dobry antybiotyk,ale oczywiście działa na bakterie.Bardzo możliwe jeżeli osłuchowo ok to że kaszle przez spływający katar a że kaszel dusi może potrzebny by był jakiś syrop rozkurczający oskrzela,ja osobiście nawet z zapalenia oskrzeli wyciągalam dzieci na syropie przeciwzapalnym pulneo.
    • evikon Re: Vercef jak działa 10.10.11, 22:44
      Vercef to antybiotyk (jaki dostała pierwszy?) Zapisany został przez lekarza który widział wskazania. Na pewno wskazaniem do antybiotyku nie jest katar czy kaszel (zwłaszcza nocny lub nad ranem bo jest on w większości przypadków spowodowany spływaniem wydzieliny z nosa i nieprawidłowym torem oddychania - dziecko z zatkanym nosem oddycha ustami). Zadbaj o prawidłową toaletę nosa to bardzo ważne u dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka