Dodaj do ulubionych

Waga poniżej 3 centyla

21.02.12, 10:28
Witam,

proszę mi doradzić co robić. Moja córcia 8 mscy waży ok 6900g (waga urodzeniowa 3240 spadła do 2900 przy wypisie). Wzrostu ma ok 70-71 cm. Z ostatnich badań krwi wszystko było ok i poziom żelaza także. Robione kiedyś badanie moczu i cystografia mikcyjna także były ok. Robione kiedyś badanie poziomu tsh też w normie. Moja córcia bardzo mało je (rano ok 260ml kaszki mannej, potem powinna zjadać mleko na 2gie śniadanie ale ostatnio nie je nic, na obiadek nie chce jeść obiadków wczoraj zjadła 190g kleiku z jabłuszkiem i gruszką, potem ok 30g jogurtu i na kolację ok 180ml kleiku ryżowego) Nie jestem w stanie "wmusić" w nią więcej i zjada tylko tyle ile powyżej napisałam. Jakiś czas temu prowadziłam dziennik ile zjadała i okazało się, że miesiąc temu te porcje były takie: rano 280ml kaszki, potem 180ml mleka, na obiad ok 100g obiadku, potem 100g jogurtu i na kolację 180ml kleiku). Nie wiem dlaczego teraz zjada tak mało :( jest ciut podziębiona i zakatarzona i możliwe że idą jej ząbki ale mimo wszystko przez cały miesiąc nie przytyła ani grama :( co robić?

Proszę o pomoc i podpowiedź co zrobić żeby mała więcej jadła i trochę przybrała na wadze i znalazła się powyżej 3 centyla?
Dziękuję za pomoc

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: Waga poniżej 3 centyla 23.02.12, 21:12
      obecne problemy mogą wynikać z zabkowania i infekcji, wskazane byłoby ew badanie moczu i raz jeszcze morfologia jesli były wykonane miesiac lub dłużej temu, plus ew dodatkowo do tego co je dodawanie tłuszczu ( masło, oliwa), a jak pozostali domownicy jak wygląda na siatkach wzrost, masa,obwód głowy od urodzenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka