Dodaj do ulubionych

suchy kaszel

14.03.12, 22:42
witam.Moja 3 letnia córka od kilku dni ma katar i kaszel.Kaszle tylko w nocy kiedy śpi, w dzień nie.Kaszel jest tak paskudny, że powoduje wymioty, jest ciągły.Kaszle 10 min i dalej śpi, po kilku godzinach znów ma atak kaszlu z wymiotami.Pediatra przepisał Dexa Picko( nie znam poprawnej pisowni) ale jej to nie pomaga.Katar też ma paskudny- zatkany nos.Kiedy kaszle daje jej coś do picia, syrop i tyle.Nie wiem jak mam jej pomóc, bardzo się męczy.Prosze o porade i diękuje.
Obserwuj wątek
    • aganiunia_1977 Re: suchy kaszel 16.03.12, 14:48
      Ja miałam podobną historię z moją córeczką (4 lata), bardzo suchy kaszel trwający dłuższą chwilę, głównie w nocy, dziecko już się bardzo męczyło. Nawiasem mówiąc często łapie infekcje, chodzi do przedszkola, poza tym ma zdiagnozowany 3 migdał. Byłam u lekarza i w płucach i oskrzelach było czysto. Kupiłam w końcu inhalator i zaczęłam jej robić inhalacje z samej soli fizjologicznej - 3x dziennie i pomogło. Do tego dostawała jeszcze syrop na kaszel - Levopront 2x3ml, potem 1x3ml i Pulneo - 3x7,5ml. Najważniejsze, że obyło się bez antybiotyku.
    • kasiaalbrecht Re: suchy kaszel 20.03.12, 20:42
      może to wynikać ze ściekajacej wydzieliny z nosa wtedy kiedy leży, byc moze tez za duzo jak dla niej syropu i moze wystepuje nadprodukcja sluzu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka