Dodaj do ulubionych

masć do oczka

03.11.12, 21:02
witam! mam pyt. czy masc Cusi Erythroycin 0.5% jest bezpieczna dla niemowlaków? okulista zlecił stosowac 4 razy dziennie u ojej 2 msc córki bo ropieje jej oko. kazała na palec naniesc masc i nałozyc do srodka oka odwijając dolną powiekę- czy słusznie? po tej masci zauwazyłam zaczerwienienie powieki u dziecka czy związku z ty powinnam przestac stosować? do kontroli mamysie zgłosic jak skończymy tubkę 5mg prosze o odp na wszystkie moje pyt to dla mnie bardzo wazne z góry dziękuhe
Obserwuj wątek
    • lan83luc Re: masć do oczka 06.11.12, 09:10
      Maść się stosuje zarówno u dorosłych jak i niemowląt czy noworodków. Masc możesz nanieść bezpośrednio poddolną powiekę jezyli tubka jest z długim aplikatorem a jak nie to na palec i do oczka. Zaczerwienienie - nie mam pojęcia mozesz zadzwonić do lekarza i sie zapytać.
    • alpepe Re: masć do oczka 06.11.12, 09:57
      jak moim córkom zdarzyło się ropiejące oko, to robiłam mocną herbatę, nasączałam naparem płatki kometyczne, odczekiwałam, aż kompresy nie będą za ciepłe i przykładałam do oczu lekko uciskając ujścia gruczołów łzowych, by się oczyszczały z ropy. Kilka razy dziennie, po dwóch dniach ropa była już tylko wspomnieniem.
    • ewa.misko-wasowska Re: masć do oczka 07.11.12, 21:31
      Maść bezpieczna, zaczerwienienie może być wynikiem zakażenia bądź reakcji alergicznej.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka