Dodaj do ulubionych

AzitroLEK jakie dawki?

12.12.12, 17:09
Mój 3 letni syn o wadze 13 kg dostał zalecenie stosowania Azitrolek 5 dni po 5 ml, ma słabe zapalenie oskrzeli, bez kataru, gorączki.
Wiem, że z lekarzem się nie dyskutuję ale w ulotce tego leku jest napisane całkiem inne o wiele mniejsze dawkowanie.
1 dzień 3,5ml kolejne dni 1,75 ml.
Czy nie zaszkodzę synowi wyższym dawkowaniem?
Proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • sakis Re: AzitroLEK jakie dawki? 12.12.12, 19:46
      Moja córka też miała zaleconą inną dawkę niż w ulotce (przez 5 dni po 2 ml). Mała miała wtedy około 5 miesięcy, więc gdybym miała się sugerować ulotką to nie powinnam w ogóle jej tego podać. Podałam jej i wszystko było OK.
      • szczota12 Re: AzitroLEK jakie dawki? 13.12.12, 08:09
        Dziękuję za odpowiedź : )
    • zona_mi szczota12 14.12.12, 16:12
      Po pierwsze sygnaturka nie powinna przekraczać wysokości 70 pikseli (ok. 4 wersów), po drugie - nie wolno zamieszczać w niej ofert.
      Proszę zmniejszyć sygnaturkę i usunąć z niej link do aukcji.
    • tomanksa Re: AzitroLEK jakie dawki? 14.12.12, 18:45
      Mój synek waży 15 kg ( ma 4 lata) , też dostał Azitrolek na zapalenie oskrzeli i też w większych dawkach i niż te w ulotce, tyle, że on dostał lek na 3 dni po 6,5 ml ( w ulotce było chyba 4 ml) . Synek już skończył brać ten antybiotyk i raczej nic mu nie jest, a lek ten z pewnością postawił go na nogi ( działanie niemal natychmiastowe)
    • szczota12 Re: AzitroLEK jakie dawki? 16.12.12, 16:19
      Po pierwsze- gdzie jest o tym informacja-ja nie widzę takowej?
      Po drugie -z całym szacunkiem moje sygnaturki na żadnym innym forum nie przeszkadzają więc nie bardzo rozumiem dlaczego tu panują inne zasady.
      Po trzecie- to nie oferty allegro tylko link do aukcji charytatywnych, które są prowadzone na rzecz fundacji do której należy moje ciężko chore dziecko -też na żadnym innym forum nie przeszkadza nikomu.
      Zaglądam tu rzadko po rady, mogę nie zaglądać wcale-POWODZENIA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka