Dodaj do ulubionych

dziwne ruchy u 9msc dziecka

30.07.13, 16:21
Witam serdecznie. Jakiś miesiąc temu moja córka zaczęła wykonywać dziwne ruchy. Wygląda to mniej więcej tak, że leżąc na brzuszku krzyżuje raczki i bierze je do góry albo ciągnie za bluzkę i przy tym podciąga nóżki do góry. Cała się wtedy poci i denerwuje. Zaczyna mnie to przerazać. Na dodatek od kilku dni znowu coś zauważyłam. Mianowicie porusza ramionkami i tułowiem raz w prawo raz w lewo, takie jakby zygzaki, jak wąż. Co to może być?
Obserwuj wątek
    • ewa.misko-wasowska Re: dziwne ruchy u 9msc dziecka 31.07.13, 12:48
      Witam,
      trudno ocenić, sugeruję konsultację pediatryczną, dobrze jest nagrać niepokojące Panią ruchy i pokazać lekarzowi, jeżeli lekarz również stwierdzi, że to niepokojące objawy skieruje córeczkę do neurologa,
      pozdrawiam serdecznie
      • silke85 Re: dziwne ruchy u 9msc dziecka 01.08.13, 09:39
        Dziekuje za odpowiedź. W poniedziałek mamy wizytę u neurologa. Pani doktor mam jeszcze jedno pytanie. Robiłam ostatnio córce badania krwi i moczu, w wynikach wyszła umiarkowana neutropenia (neut 13,1, lymph 76,7), nasza pediatra mówi że tak może być ale czy faktycznie? Do tego wyszedł jej podwyższony wapń we krwi - 2,71 i nieliczne moczany bezpostaciowe w moczu. Mamy skierowanie na usg z podejrzeniem kamicy. Czy ten wapń i moczany mogą być objawem czegoś innego?
        Jeszcze jedno, mała ma takie poprzeczne bruzdy na dużych paznokciach u stóp, co może być przyczyną skoro wapń jest podwyższony?
        Pozdrawiam serdcznie.
        • mammajowa Re: dziwne ruchy u 9msc dziecka 04.08.13, 21:42
          a jak żelazo? u nas takie paznokcie były przy anemii. tej fizjologicznej.
          • silke85 Re: dziwne ruchy u 9msc dziecka 05.08.13, 09:27
            Właśnie żelaza nie miała robione. A hemoglobina wysoka.
    • silke85 Re: dziwne ruchy u 9msc dziecka 06.08.13, 11:21
      Pani doktor czy mogłabym prosić o jakieś informacje odnośnie tej neutropeni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka