Dodaj do ulubionych

duzy problem ze snem 2 latka

10.05.14, 14:11
Witam! i proszę o pomoc!
Moja corka ma 2.5roku odkad zakonczylysmy przygode ze smoczkiem zasypianie i sen to jakiś koszmar. To się ciagnie już kilka miesięcy. Wczesniej było tak kolacja kąpiel i sen około 20stej. Smoczek buziaki i dobranoc. Czasem się budzila raz czy dwa ale wystraczylo podac jej smoczek i wode jeśli chciała. A teraz szopki niestworzone nic nie pomaga, ulubione misie, szmatka, swiatlo, czytanie bajek (czasem się uda), czasem jak posiedze obok.. ale w nocy budzi się wiele razy, placze, krzyczy nie da się jej uspokoić, kopie, dziwne rzeczy wyprawia. Nie musze mowic jak meczace to jest. W dzień spi 1.45-2 godziny. W dzień nie ma problemu. A spac w dzień musi bo inaczej pada popołudniu nieprzytomna i marudzi strasznie.

A i tak od początku nie było z nia latwo. Urodzila się z wada serduszka i pierwszy rok prawie w ogole nie spalam, ciągaliśmy się po lekarzach is zpitalach, a ona sypiala masakrycznie.
Teraz ma zdrowe serduszko, myslalam ze teraz już będzie dobrze, zaczelo się dopiero po odstawieniu smoczka.
Nie wiem już co mam robic, z bezsilności wstawania do niej pozwoliłam jej przychodzić do mnie w nocy. Ale to już dawno nie pomaga nawet jak ze mna spi to ma takie ataki (?!).
W dzień jest grzeczna, w przedszkolu tez.
Jestem z nia sama, nie ma kto mi pomoc.
Doradzcie cos bo wykańczam się psychicznie i fizycznie. Sama pracuje, wracamy to tez nigdy nie siadam, żeby jej zapewnić wszystko i chciałabym odpocząć chociaż w nocy.
HELP!
Obserwuj wątek
    • mamuska91no Re: duzy problem ze snem 2 latka 10.05.14, 14:17
      dodam jeszcze ze czasem krzyczy NIE NIE! poki zacznie plakac
    • lea228 Re: duzy problem ze snem 2 latka 10.05.14, 16:29
      też tak miałam idento, syn z lipca 2011 niestety wgrał smoczek! ale smoczek jest tylko do zaśnięcia, albo jak sie uda to mały sam chowa go pod poduszke, od momentu jak dostał go spowrotem budzi się tylko raz i albo bierze sam smoczka albo nie,

zaraz bedzie burza głosów, że matka jest wygodna.....

a i apropo zgryzu, córka starsza wyrzuciła smoczka przed roczkiem, i tak chodzi do ortodonty i ma aparat zębowy,

a mały z czasem sam go wyrzuci z czasem (albo zgubi..;)
      • mamuska91no Re: duzy problem ze snem 2 latka 10.05.14, 17:56
        jeśli nic się nie zmieni to może tez pozwole jej ssac w nocy bo nie widze innego wyjścia, z dnia na dzień chudne i mam co raz mniej energii ile można nie spac?! :/
        • lea228 Re: duzy problem ze snem 2 latka 10.05.14, 19:01
          ja też pracuje i miałam nieprzespane noce, a syn w ciagu dnia jest jak samolot wszedzie go pełno i jak jest już mega zmeczony wpada w histerie.. i wtedy idzie w ruch smok i spać,
    • e-kasia27 Re: duzy problem ze snem 2 latka 10.05.14, 19:47
      Masz sumienie tak męczyć dziecko?!
      Cóż ci ten smoczek tak przeszkadzał?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka