Dodaj do ulubionych

wirus bez objawów?

01.07.14, 18:08
Pani Doktor, kolejny raz zrobiliśmy morfologie by skontrolować neutrofile i jestem totalnie załamana. Segmenty 2%, Limfocyty 70%, Kwasochlonne 6 ale MONOCYTY 22%. Brak oznak infekcji, zabkuje.. Kolejna morfologia za tydzień. Co to może Oznaczać? Bardzo proszę o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • in-of-s Re: wirus bez objawów? 01.07.14, 20:47
      Aha i w rozmazie (recznym) komentarz: obecne komórki limfoidalne i monocytoidalne. Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem jak wytrzymam do kolejnego badania
      • lea228 Re: wirus bez objawów? 03.07.14, 07:34
        Witam i coś sie wykluło? bo to tak jakby jakaś infekcja miała być..
        • in-of-s Re: wirus bez objawów? 03.07.14, 08:17
          No właśnie nie :-( Ma leciutko zapchany nosek, bo jak śpi to mu czasami "furczy " ale to już miał 2 dni przed badaniem

Szczerze mówiąc wariuje z niepokoju, boje się jakiejś białaczki. Bardzo proszę o opinie czy tak może być...
          • lea228 Re: wirus bez objawów? 03.07.14, 09:56
            ja też wariuje syn zdrowy a węzły ma jak śliwki i coraz więcej....siwieje...staram sie nie myśleć...ale cały czas myśle o najgorszym, dziś ide do pediatry.. szukam przyczyny .....bo nie rozumiem tego...gdyby był chory.. czy coś..a u niego wszedzie kulki kuleczki kule na całej szyji, pod pachami i w pachwinach...ma podwyższone limfocyty 68% i LDH 314

a ty kiedy masz wizyte???
            • in-of-s Re: wirus bez objawów? 03.07.14, 09:59
              Wizytę mam dopiero we wtorek i powtórna morfologie.
              Ale 68% limfocytów jest przecież ok
              • lea228 Re: wirus bez objawów? 03.07.14, 10:04
                ale węzły są nie ok;((((((

a w jakim wieku masz dziecko ,mój ma prawie 3 latka

a może coś złapała? miała badania na monoukleoce, cytomegalie, toxoplazmoze, yersinioze, chlamydie?????

ja na własną rekę mam zrobić yersioniooze i chlamydie i toxo bo monoukl i cytomegalia ujemne
                • in-of-s Re: wirus bez objawów? 03.07.14, 10:09
                  Syn skończył rok. Miał na ebv i cmv i wyszło ujemnie. To skąd takie Monocyty? Plus neuropenia :( miesiąc temu miał monocytow i neutrofili po 13%.
                  A miałaś usg tych węzłów?
                  • lea228 Re: wirus bez objawów? 03.07.14, 10:29
                    alek od urodzenia ma monocytów od 9 do 18%

• in-of-s Re: wirus bez objawów? 03.07.14, 11:04
                      Daj znać po wizycie, pewnie dostaniesz skierowanie na usg.

Mój właśnie Monocyty miał ok, tylko miesiąc temu 13 a teraz te 23. I tylko 2% neutrofilii to jakaś masakra :/
                      No i te monocytoidalne i limfoidalne :((
                      • lea228 Re: wirus bez objawów? 08.07.14, 14:03
                        i jak mały?
                        • in-of-s Re: wirus bez objawów? 08.07.14, 19:47
                          Dziękuję za pamięć. Jesteśmy po wizycie w szpitalu. Morfologia lepsza, tj. 6 % monocytow no ale tylko 5% neutrofilii. Stwierdzono neutropenie.

A jak u Ciebie?
                          • lea228 Re: wirus bez objawów? 08.07.14, 20:50
                            jutro odbieram wyniki....
                            • in-of-s Re: wirus bez objawów? 08.07.14, 21:23
                              Będzie dobrze :)

Rozmawiałam dziś z lekarzem - u dzieci wszystko się dopiero ustawia w tym wieku
                              • lea228 Re: wirus bez objawów? 08.07.14, 21:52
                                a dowiedziałas sie co to są te:
                                limfoidalne i monocytoidalne?
                                • in-of-s Re: wirus bez objawów? 09.07.14, 03:51
                                  Są to młode formy krwinek, w małej ilości są ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka