Dodaj do ulubionych

czy figlolandy....

30.08.14, 20:18
Czy warto puszczać dziecko do figlolandu? Chodzi mi o to, że takie miejsca tak naprawdę są chyba bardzo brudne. Dzieci chuchają, ślinią się tam wchodzą często w brudnych ubraniach. Czy to nie jest czasem siedlisko bakterii i infekcji? To wszystko kotłuje się w pomieszczeniu zamkniętym. Czy ja przesadzam? Jaka jest opinia Pani doktor i Państwa w tej kwestii?
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: czy figlolandy.... 02.09.14, 09:59
      Masz rację, ale moja siedmiolatka odkąd skończyła jakieś 2,5 roku czasem, z rzadka, bywa w tego typu przybytkach, i żyje i jest zdrowa.
    • karolina33331 Re: czy figlolandy.... 02.09.14, 10:50
      Moje astmatyczki nie woziłam do 6 roku życia. Teraz rzadko zdarza się, ale staram sie nie przesadzać. Jeśli Twoje dziecko nie choruje na żadną chorobę przewlekłą to według mnie nie ma się czego obawiać.
      • ewelinapatrycjapola Re: czy figlolandy.... 02.09.14, 18:56
        no wiem.Dzieci tam chodzą i żyją. Tylko jakiś czas temu ktoś rodziny oglądał program w telewizji a tam jakaś Pani Pediatra mówiła coś na kształt tego, że to syf i lepiej dzieci tam nie puszczać. Że: dziecko tam pluje, siknie, czasem i ciut kupki może zostawić. No i jak to się sprząta i czyści? Bo podobno tego się nie czyści.
        To fajna kolorowa zabawa ale bez tego można przeżyć. Zwykłe place zabaw są teraz równie kolorowe.
        • karolina33331 Re: czy figlolandy.... 02.09.14, 21:19
          Na pewno lepsze place zabaw na powietrzu lub zajęcia zorganizowane. Moja córka niedługo skończy 7 lat i od roku chodzi na taniec, balet i basen. Figloparki raz na pół roku :)
        • rulsanka Re: czy figlolandy.... 02.09.14, 21:41
          Raz na jakiś czas można, choć szybko to się nudzi. Na pewno rozwija wyobraźnię przestrzenną, orientację. Mój młodszy był kilka razy, pierwszy raz jak miał z 8 miesięcy, teraz ma prawie 2 lata. Ani razu się po tym nie pochorował. Starszak też ani razu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka