jamaika1 07.06.07, 14:04 czy mozliwa jest daleka podroz samochodem z dwumiesicznym maluchem?mam tu na mysli wyjazd za granice,ok.1500km.i ewentualnie jak sie do takiej podrozy przygotowac aby maluch byl jak najbardziej bezpieczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2006.mea1 Re: podróz z noworodkiem 07.06.07, 14:08 Ja bym się bała jecyhac z takim maluchem w taką podróż a co na to pediatra ? Pytałaś Odpowiedz Link Zgłoś
mariken jest możliwa :) 07.06.07, 14:35 trzeba się jedynie dość często (co 3 godziny jeśli maluch nie jest częściej głodny) zatrzymywać na tzw. rozprostowanie kości ;). jeśli dziecko jest zdrowe, dlaczego nie? oczywiście w takim upale jak jest teraz musisz dobrze przemyśleć kiedy wyjechać itd - najlepiej chyba jechać nocą, maluch śpi i nie jest tak wściekle gorąco :). uważaj tylko na klimę w aucie - za duża różnica wewnątrz auta i na zewnątrz może spowodować przeziębienie. weź zwilżony ręcznik by w razie czego schłodzić malucha - ja wieszam go na rączce od fotelika. no i apteczka - coś na zbicie gorączki (czopki efferalgan 80mg są super), cebion, euphorbium na katar, coś na odparzenia. aha, jeśli jedziecie do innego kraju UE to warto zaopatrzyć się w kartę EKUZ (w NFZ wydają od ręki jeśli masz komplet dokumentów). karta pozwoli na bezpłatną wizytę u lekarza w razie czego :). miłej podróży :), joaska z kaliną Odpowiedz Link Zgłoś
tm3741 Re: podróz z noworodkiem 09.06.07, 22:15 ja leciałam samolotem 2 godziny i to już była tragedia. nie wyobrażam sobie tak długiej podróży,co z kąpielą? Odpowiedz Link Zgłoś
mariken :) 10.06.07, 00:30 co z kapiela? nic :) dziecku nic nie bedzie jak raz nie wykapie sie o stalej porze. wczoraj z polroczna corka jechalismy z warszawy do hamburga, najpierw 6,5h pociagiem, potem 3h samochodem. podroz w zasadzie przespala, budzila sie na jedzenie i troche zabawy. akurat z takimi maluchami jezdzi sie najlatwiej ;))))) joaska Odpowiedz Link Zgłoś