Dodaj do ulubionych

cukrzyca ciazowa

18.07.07, 22:43
Jestem w 32tygodniu ciazy i wlasnie sie dowiedzialam ze mam cukrzyce ciazowa
lekarze nastraszyli mnie,ze moje dzieciatko moze urodzic sie chore.Ja ciagle
nie moge sie powstrzymac od placzu jak to-przeciez na usg wszystko bylo
dobrze.Skierowali mnie do szpitala do Poznania w piatek tam jade,ale nie moge
przestac o tym myslec poziom mialam 147 co pan doktor moze mi powiedziec na
ten temat.Tak bardzo sie boje!!!
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: cukrzyca ciazowa 19.07.07, 11:01
      Klaudia bez paniki, cukrzyca ciążowa nie przesądza o tym że dziecko jest chore,
      choć oczywiście prawdopodobieństwo zwiększa, najważniejsze jednak, że jest
      wykryta i będą jakieś kroki podjęte, bo najgroźniejsza jest zostawiona sama
      sobie i nieleczona. Nie taki diabeł straszny, ja miałam wynik 185 i udało się
      cukry utrzymywać na właściwym poziomie tylko dietą, choć i insulina nie jest
      taka straszna. Dostaniesz glukometr i będziesz musiała poziom cukru sprawdzać
      kilka razy dziennie no i podstawa to dieta, dieta, dieta, jak chcesz wyślę Ci
      na maila dietkę cukrzycową dla ciężarnych.
      • kinga9610 Re: cukrzyca ciazowa 19.07.07, 11:33
        witaj.ja też mialam wykrytą cukrzycę tak jak ty w tym samym czasie.stosowalam
        dietę i po miesiącu sama się cofneła .mały urodzil się zdrowy .dodam że upaly
        powodują zwiększenie cukrów we krwi , a tu ciąża zmiany hormonalne .u mnie też
        wykryto w lipcu tylko w 2005 r :-)) nie martw się wszystko będzie dobrze ,
        insulinę dadzą dopiero jak cukier będzie ponad 200. a jak się czujesz bo ja
        byłam bardzo osłabiona i serce mi łomotalo.lekarze sami nie wiedzieli co mi
        jest a ja sama zrobiłam powtórke glukozy i po godzinie bylo 160.powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka