Dodaj do ulubionych

do pana doktora

22.11.07, 23:17
Moja 16 miesieczna córka niedawno miała obnizone wartosci Ig(A G M)
teraz troche wzrosły.Miała tez kilka m-cy stan podgoraczkowy a teraz od
kilkunastu dni ma rano od 35,0 do 36,0 a wieczorem od 37,0 do 37,4.Ma takze
złe wyniki moczu tzn wyhodowano pałeczki gram ujemne i proteus mirabilis.Dodam
równiez ze jeszcze nie chodzi.Czy to jest wszystko ze sobą powiazane.Błagam o
szybką odp.
Obserwuj wątek
    • mamajudytki.pl Re: do pana doktora 23.11.07, 12:46
      czy mógłby pan doktor mi pomóc albo któraś z mam bo bardzo sie denerwuje.Dodam
      jeszcze ze mała jest w dobrej formie, ma apetyt.Wydaje mi sie równiez ze rano z
      pieluchy czuc nieprzyjemny zapach.a oto wyniki moczu barwa-słomk. odczyn-kwasny
      ciezar gat.-1015 białko-l.opa cukier,billirubina,ciała ketonowe-uj.
      urobillinogen-norma nabłonki płaskie-pojed. krwinki białe-5-8
      krw.czerwone-sporadyczne bakterie-bardzo liczne.Z góry dziekuje za odp.
    • mikolaj_danko Re: do pana doktora 25.11.07, 12:37
      W jakim mianie Proteus wyhodowano? Jakie były wartości immunoglobulin? Dziewczynka staje samodzielnie, raczkuje, za rączkę podtrzymywana chodzi? Była kiedyś oglądana przez neurologa? Często choruje?
      • mamajudytki.pl Re: do pana doktora 25.11.07, 13:22
        panie doktorze proteus mirabilis 10^6/ml moczu Ig A 0,43g/l IgM 0,44g/l IgG
        6,09g/l miesiac temu zaczeła sama siadac a wstac nie potrafi ale probuje coraz
        czesciej.Nie raczkuje ale potrafi sama od niedawna przejść pare kroków.Chodzimy
        na konsultacje do neurologa, przepisał nam lucetam.Jutro jedziemy do ginekologa
        dzieciecego bo ostatnio jak bylismy u pani nefrolog to stwierdziła czesciowo
        zrośniete wargi sromowe.
        • mamajudytki.pl Re: do pana doktora 25.11.07, 13:26
          aha a co do tego czy choruje to owszem choruje ale wydaje mi sie ze nie az tak
          czesto
    • mamajudytki.pl Re: do pana doktora 26.11.07, 15:09
      Panie doktorze bardzo pana prosze moze pan mi odpowiedzieć
      • mikolaj_danko Re: do pana doktora 27.11.07, 20:00
        Miano bakterii wskazuje na zakażenie układu moczowego, któremu sprzyja sklejenie warg sromowych małej. Badanie ogólne moczu nie było robione? Konsultacja z ginekologiem/urologiem dziecięcym napewno sie przyda. No i warto się nad antybiotykiem zastanowić.

Na przyszłość: jeżeli czekasz na moją odpowiedź, to nie podnoś wątku - zawsze zaczynam od najstarszych postów, wiec podnoszenie odwleka moją odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka