Dodaj do ulubionych

Zaburzenia snu

12.05.08, 21:25
Moja córka skończyła 7 miesięcy.Od jakiegoś czasu śpi bardzo niespokojnie.W ciągu dnia śpi ok 3 nawet 4 razy po godz do 2 godz.jednak nawet w dzień nie potrafi przespać jednorazowo godz.Budzi się po 30 min czasem z płaczem czasem z przerażeniem.Kiedy śpi w łóżeczku budzi się nawet co 15 min. siada, wstaje(dodam że zaczęła raczkować w 4 miesiącu a wstawać ok 6 miesiąca)usypiam ją i ponownie zasypia na 15 do 30 min po czym znowu się budzi.Kiedy leżę z nią w łóżku jest troszkę lepiej.To samo dotyczy nocy.Nie wiem czy córka przeżywa wydażenia całego dnia i czy to normalne,jednak trwa to już od kilku tygodni i obawiam się czy dziecko nie nabawi się nerwicy.Nie wykazuje żadnych oznak bólów,czasem jest bardzo spocona(śpi w bodach z krótkim rękawkiem więc raczej jej nie przrgrzewam).Wygląda to mniej więcej tak-wieczorem ją usypiam kładę do łóżeczka a po kilku mniutach ona już siedzi lub stoi i woła swoje "eeeeeeee" kiedy wchodzę do pokoju wygląda na przestraszoną,usypiam ją ponownie a po kolejnych min to samo i tak całą noc.Zazwyczaj ok 4 czasem 5 na ranem mam serdecznie dość i biorę małą do łóżka.Córka budzi się ok 6 i buszuje do 8 czasem 9 potem zasypia na 2 godz oczywiście snem podobnym jak w nocy.Najgorsze są momenty gdy mała budzi się z płaczem czasem kilka min płacze i dopiero później daje się uspokoić i ukołysać do snu ponownie.Nie wiem co mam zrobić żeby spokojnie przespała choć parę godz w nocy, ona potrzebuje spokojnego snu, a ja już powoli nie daję rady wstawać co pół godz w nocy.Czy to normalne i samo minie czy coś jest nie tak?Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mikolaj_danko Re: Zaburzenia snu 20.05.08, 19:52
      A nie zaczęła przypadkiem ząbkować córa? Może spróbuj podac jej viburcol w czopku na noc, zobaczysz czy będzie spokojniejsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka