yoaha 25.05.08, 19:21 Witam. Czy można 7-miesięcznemu dziecku podawać żółtko z jajka ugotowanego na miękko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_12 Re: jajko na miękko? 26.05.08, 09:28 nie wiem czy mozna ponieweaz nie przyszlo mi to do glowy moja corcia ma 9 mies i robie jej jajecznice z calego jaja a mozna dopiero po 12 mies.gdy miala 7 dawalam ugotowane cale co 2 dzien do zupki b.jej smakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: jajko na miękko? 26.05.08, 12:39 Mysle że po roku można ale ja bym nie ryzykowała ze względu na salmonelle czy ptasia grypę.. lepiej zawsze dac ugotowane na twardo Odpowiedz Link Zgłoś
chusinka Re: jajko na miękko? 26.05.08, 22:08 witajcie!Ze tak nawiaze do tematu bo tu przeczytałam ze kolezanka robi dziecku jajecznice a jak ja robisz na parze?Czy nie?Bo moja córeczka ma skonmczone 8 miesiecy i tez chcialm jej zrobic jajecznioce.Dzieki z gory za rade.A co do jajek na miekko nie podawalabym balabym sie lepiej zagotuj i do zupki! Odpowiedz Link Zgłoś
o-lcia Re: jajko na miękko? 26.05.08, 22:13 A no wlasnie, ostatnio siostra ktora ma juz dwojke duzych dzieci wmawiala mi,zebym podawala malej jajko ugotowane na mieko, a nie na twardo,bo ona tak kiedys podawala.Oczywiscie nie robie tak ze wzgledu na salmonele i inne historie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_12 Re: jajko na miękko? 28.05.08, 10:03 na patelni. daje troszke maselka i leciutko scinam zeby nie byla za mocno sucha pomimo tego ze moja mala reaguje na np.serek wysypką i mleko podobne rzeczy jajecznice wsuwa i nic jej nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
yoaha Re: jajko na miękko? 27.05.08, 11:28 Ja tego broń Boże nie robię. Zapytałam, bo bratowa tak robi, podobno wyczytała to w jakiejś książce. Odpowiedz Link Zgłoś