24.07.08, 17:07
Witam!Jestem mama 10miesiecznej córeczki.Moje pytanie dotyczy tego kiedy mozna stwierdzic ze dziecko ma biegunke jak robi duzo kupek jedna po drugiej i wodniste?I czy jest np.jakas ilosc kupek dziennie?Wiem wiem dziwne pytanie jak kazde dziecko jest inne.Poprostu boje sie ze przeocze oczywiste fakty.Moja córcia robi czasem nie całkiem wodniste ale takie papkowate i niewiem czy jest to powód do zmarwien?
Obserwuj wątek
    • betty-226 Re: biegunka 24.07.08, 17:42
      Biegunka może być wtedy, kiedy nagle zmienia się ilość i jakość kup, wtedy, kiedy pojawia się krew, śluz... Jeśli normalnie dziecię robi 3 kupy dziennie, to o biegunce można mówić wtedy, kiedy ta ilość się zwiększy. I biegunka trwa, a nie bywa czasem. Jeśli maluch czasem zrobi jakąśtam kupę, to jeszcze o niczym nie świadczy. A papkowata kupa to całkiem niezła kupa ;)
      • betty-226 ***dodane przez moderatora*** 25.07.08, 17:28
        *******chusinka
        ********25.07.08, 17:15

Dzien dobry!Jestem mama 10miesiecznej córeczki.Juz wczesniej zadałam pyatnie własnie o biegunke ale nasuneło mi sie kolejne wiec pisze.W poprzedniej odpowiedzi pisało ze biegunka jest a nie zdarza sie czyli ciagnie sie dłuzej niz 1dzien tak?A co jesli dziecko naprzykład ciagu 2godzin kilka kupek zrobi?Bez zadnych innych objawów nie pokojacych.Czy wówczas mozna stwierdzic ze naprzykład cos zjedzonego zaszkodziło.Mojej córeczce tak sie zdarzyo było to jednorazowe zdarzenie i potem wszstko z kupkami wróciuło do normy ale nie byłam u lekarza gdyz nic innego sie nie dziło niewiem czy słusznie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka