agusja1 27.08.08, 09:31 Witajcie, 4 dni temu zaszczepiłam swoje 15 m-czne dziecko na odre, świnke i rózyczke Priorixem. Dziś w nocy dostał biegunki. Czy może być to reakcja poszczepienna. Naczytałam się dziś o tej szczepionce i boję się o autyzm. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusja1 Re: Biegunka po Priorixie?? 27.08.08, 09:40 A dodam jeszcze, że od szczepienia w nocy źle sypia, wierci się, kopie, marudzi i ciężko go uspokoić. Odpowiedz Link Zgłoś
joannadunin Re: Biegunka po Priorixie?? 27.08.08, 14:09 Też jestem ciekawa opinii eksperta. U nas podobnie, tylko biegunka wystąpiła wcześniej - synek rano był zaszczepiony a późnym wieczorem pierwsza "brzydka" kupa. Ja uzyskałam dwie sprzeczne opinie: pielęgniarka z punktu szczepień stwierdziła kategorycznie, że nie, po przy tej szczepionce pierwsze nieporządane objawy mogą wystąpić po tygodniu, natomiast pediatra (inny nie z tej przychodni) stwierdził, że jak najbardziej. Zalecił podawanie enterolu 2 razy dziennie. Po 2 - 3 dniach powinno minąć. Zobaczymy, u nas druga doba biegunki i na razie bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenadorota Re: Biegunka po Priorixie?? 27.08.08, 22:55 U nas też była biegunka i wymioty po tygodniu od szczepienia :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: Biegunka po Priorixie?? 27.08.08, 23:35 Moze byc biegunka od razu po szczepieniu, to wina wirusa odry. Dawajcie dzieciom przez kilka tygodni probiotyki bo wirus odry osadza sie w jelitach i je niszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: Biegunka po Priorixie?? 28.08.08, 19:58 u nas okazalo sie ze to zwykly wirus rota ktory zbiegl sie ze szczepieniem.dlatego wiele rodzicow obarcza wina szczepionke za wystapienie jakiejs choroby.w wiekrzosci wypadkow sa to zbiegi okolicznosci a dzieci mimo szczepienia i tak by zachorowaly.co do autyzmu to sa to tezy dawno obalone przez naukowcow i lekko przestarzale. Odpowiedz Link Zgłoś