Dodaj do ulubionych

Zielony katar i kaszel

05.01.09, 09:08
witam mój 6cio miesięczny bobas ma od kilku dni katar a od 2 dni zielony , na dodatek też kaszle takim mokrym nie dającym sie odkrztusić kaszlem daje mu flegamine i pyrosal a także smaruje maścią pulmex baby i pod nosek maścią majerankową,dawałam mu już kropelki do nosa nasiwin ,psiukam też wodą morską i nic , dodam że nie ma gorączki ma też mniejszy apetyt, co robić iść do lekarza czy jeszcze poczekać ?
Obserwuj wątek
    • blueaha Re: Zielony katar i kaszel 05.01.09, 10:49
      Ja poszłam, ale mój maluszek miał do tego podwyższoną temperaturę i tutaj (w
      Belgii)pediatra przypisała mi takie kropelki antybakteryjne do nosa. Bo jak
      zielony katar to bakteryjny i moga te bakterie zainfekowac np uszka albo
      oskrzela, tak ,że chyba warto sie pokazac pediatrze dla spokoju, ze sie nic nie
      zaniedbało. My też leczyliśmy sie jak ty ale nie było poprawy. Dopiero te
      kropelki. Zycze zdrowia maluszkowi;-)
    • reniason Re: Zielony katar i kaszel 05.01.09, 14:30
      nie lecz dziecka na własną rękę i to jeszcze tak malutkiego!!!! idż
      do pediatry!!! nie każdy syrop co brało dziecko wcześniej jest dobry
      tym razem.U mojego rocznego synka katar po trzech dniach zszedł na
      oskrzela i mieliśmy straszne zapalenie oskrzeli nie bylo gorączki.
      Ja jestem pielęgniarką ale sama nie mam odwagi leczyć dziecka. U
      mojego synka na katar pomaga tylko psikanie solą morską odciąganie
      (koniecznie żeby nie poszło na uszy lub oskrzela) i masc majerankowa
      pod nosek.
      • bobas_1 Re: Zielony katar i kaszel 05.01.09, 19:42
        masz racje , nie ma co wciskać chemii bobasowi jutro jade do lekarza , dzisiaj zauważyłam że już mu w oczkach ropa sie pojawia, mam nadzieje że nie bendzie to nic poważnego (a wręcz bende sie modliła o to) bo chyba wyrzuty sumienia mnie zagryzą że tak długo zwlekałam z pójściem do lekarza.
        • blueaha Re: Zielony katar i kaszel 05.01.09, 23:32
          Napis zco tam p. dr na te oczka przypisał bo u Małego mojego też oczka ropieja
          po tym katarze, na pewno sobie gila wtarł w oczy w nocy i klops;-(
          • bobas_1 Re: Zielony katar i kaszel 06.01.09, 20:48
            Witam dostał kropelki do oczu TOBREX (podaje je do oczu i noska po 2 krople)i ATECORTIN do ozcu, niestety poszło na oskrzela i dostał augumentin, mam nadzieje że przejdzie , dzienkuje wszystkim za porady życze dla bobasów zdrówka;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka