Dodaj do ulubionych

posiew kału

16.04.09, 22:19
Witam.
Bardzo proszę o pomoc.Moja 8 miesięczna córka ma dziwne prężenia,napinanie całego ciała.Zaciska piąstki na brzuszku,ciągnie sie za ubranie, jeśli leży to podnosi obie nóżki do góry i jest cała naciągnięta.Przy tym jakby robi brzuszki.A jak jest na rękach(lubi tylko noszenie przodem do świata) to mocno łapie za ręce i podnosi nogi do góry, jakby siedziała w powietrzu i tez robi brzuszki.Gdy sama siedzi to tez jeździ pupką.Przy tym jest z nią pełen kontakt, wodzi wzrokiem za nami jak to robi,nawet to przerywa.Takie zachowanie nasila się, zaczęło jak miała 4 miesiące i było tylko przy ubieraniu; a teraz prawie non stop.Przy tym bardzo sie poci i czasmi jak chcę ją ubrac to siła musze odginać raczki od tułowia tak ma mocno zaciśnięte.Moja pediatra twierdzi,ze to zachowanie to jest onanizm niemowlęcy i to minie z wiekiem, tylko jak na razie to nie mija a się pogłębia.Podobnie mówiła neurolog.Ale małą to ewidentnie męczy,czasami płacze jak to robi, jakby ją coś bolał w brzuszku albo swędziało.Je normalnie, ładnie przybiera na wadze.Robiłam już różne badania,neurolog mówi że ok,usg brzuszka ok,badanie moczu ok,badanie kału pod kątem owsików,pasożytów, i lamblii też ujemny.
Ale zrobiłam posiew kału pod kątem grzybów i wyszła candida parapsilosis++;flora fizjologiczna jelita grubego +++.Określono też lekowrażliwość -nystatyna,mikonazol,ketokonazol.Pediatra mówi,że nie trzeba tego leczyć tylko podawać jej przez miesiąc probiotyki typu lacido baby lub lakcit.Czy aby na pewno?Czytałam, że obecność grzybów daje często różne objawy.Proszę o poradę co mam robić,co to może być?I co z tymi grzybkami?
Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ircia_s Re: posiew kału 18.04.09, 10:13
      jeśli chodzi o pasożyty to kał i tak trzeba powtórzyć bo nie zawsze
      wychodzą przy pierwszych próbach, natomiast z włąsnego doświadczenia
      wiem że leczenie candidi tylko probiotykami to darmowa strata
      pieniędzy na probiotyki, moja przez 4 mi-ce brania dicofloru nie
      pozbyła się tego miała candide spp. i w końcu przeleczenie
      flukonazolem i potem dopiero na zmianę dicoflorem i enterolem
      przyniosło efekt (nyststyna pomaga na bardzo krótko i szybko grzyb
      wraca i się na nią uodparnia więc nie proponuję). do dziś posiewy
      kału w kierunku grzybów ujemne. i co ważne dieta w tym czasie z jak