zuza_ona 06.07.09, 19:32 Mam w domu wcześniaka i po 2 m-cu miałam wprowadzić żelazo,mam prośbę -od jakiej dawki rozpocząć,ile i jak podawać ferrum mojemu dziecku.Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaktosik Re: ferrum-pytanie o stosowanie 06.07.09, 21:10 Moim zdaniem to trzeba pojsc do lekarza, po pierwsze po recepte, po drugie po ustalenie stosowania i badania, bo chyba bez zrobienia morfologii i poziomu zelaza to sie nie pdoaje Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: ferrum-pytanie o stosowanie 06.07.09, 23:26 a tu jesteś w błędzie,bo wszystkie wcześniaki mają podawane żelazo po urodzeniu profilaktycznie,a badanie jest dopiero za miesiąc lub dwa.U lekarza owszem byłam,receptę też mam,ale dokładnie nie pamiętam od jakiej dawki mam zacząć podawanie.W trakcie rozmowy z lekarzem dziecko było szczepione i niestety niektórych rzeczy nie zapamiętałam,ale jak będę musiała to udam się do lekarza jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: ferrum-pytanie o stosowanie 07.07.09, 21:00 dawka profilaktyczna 2x1 ml ale warto wykonać morfologię Odpowiedz Link Zgłoś
szczota12 Re: ferrum-pytanie o stosowanie 07.07.09, 18:02 A mój syn wcześniak nie dostał profilaktycznie żelaza i ma anemie z którą się męcze już dwa miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś