Dodaj do ulubionych

Autyzm syn chodzi na palcach

18.07.11, 17:48
witam serdecznie pytam tak jak w tytule syn jest dzieckiem autystycznym i ciągle chodzi nam na palcach upominam go ale nic z tego nie wychodzi widac że kontroluje sie jak go upomne ale to wszystko na chwile bo potem znowu śmiga na palcach.byliśmy u ortopedy lekarka powiedziała że nie widzi jakiegoś problemu żeby miał napięcie i że nawet teraz dobre do niego jest to że chodzi na palcach że nie będzie miał za to płaskostopia hmmm nie wiem co myśleć to chyba żadne pocieszenie bo wiem ze jak nic nie zrobie to do igra się czegoś gorszego przykurczu czy moze nawet jeszcze czegoś gorszego .rok temu byliśmy na rehabilitacji ale syn nie dał sie dotknąć ani pani doktor ani pani rehabilitantce czyli nici z jakiś masażów,ale za dwa tygodnie mam wizyte znowu w poradni rehabilitacyjnej chciałam zapytać o co mam pytać o co prosić o jakie skierowania na jakie masaże.Bardzo proszę o opinie bo już nie mam siły się zamartwiać.dziękuje za odpowiedz Mama Jacka
Obserwuj wątek
    • barbara.skrzynska Re: Autyzm syn chodzi na palcach 20.07.11, 09:31
      Wita! Proszę o podanie wieku dziecka
      • 85aneczka Re: Autyzm syn chodzi na palcach 20.07.11, 09:41
        syn ma 4 latka.mam też młodszego syna który ma niecałe dwa latka i zauwazyłam ze młodszy naśladuje starszego i sam już zaczyna mykać czasem na palcach mam nadzieje że tylko go naśladuje i szybko mu minie.pozdrawiam
        • barbara.skrzynska Re: Autyzm syn chodzi na palcach 26.07.11, 07:52
          Witam! Jeśli synek potrafi chodzić na całych stopach, to niesądzę żeby było coś groźnego. Doradzam jednak wizytę u ortopedy dziecięcego i neurologa.
    • 85aneczka Re: Autyzm syn chodzi na palcach 27.07.11, 14:50
      dziękuję pani Basiu za odpowiedz na pewno odwiedzimy lekarzy specjalistów i neurologa i ortopedy.dziękuję jeszcze raz.
      a tak dostaliśmy dziś ćwiczenia do domu z poradni rehabilitacyjnej pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka