lemuriza 26.09.04, 18:49 TOMASZU GOLLOBIE JESTEŚ WIELKI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 18:51 MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ ZE MOJE SERCE JEST PO TYM MECZU STARSZE O JAKIES 10 LAT. Ta huśtawka nastrojów, to było straszne. Ale koniec był.... Ludzie w zyciu tak nie szalałam z radości! Cieszę się że mogłam to przeżyć!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 18:57 jestem tak zmęczona jakbym tony węgla przewaliła. o godz. 0.30 powtórka meczu w Polsacie. Nie wiem czy wytrwam, bo okropna mnie słabość wzięła... Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 19:01 I co? Miny zrzedły tym, co nas wyzywali od buraków jakichś? No! Mogą nam teraz skoczyć! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 19:08 E tam Teklo już nas wyzywają od fuksiarzy, i ze Tarnów to wieś itp,itd. Właśnie czytałam. "Jeszcze jeden piekny dzień, dzięki Wam czuję się jakbym wygrał sam" - tak właśnie śpiewa w Radiu Maks Artur Rojek. I tak się czuję. Boże, co za dzień !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 19:38 Załujcie, że Was tam nie było. Ta radość, te śpiewy, to We are the champions, te sztuczne ognie... Ech, długo będę to wspominać. Na razie jestem tak zmęczona jakbym z pięć godzin grała w siatkówkę:) Moja siedmiolatka po trzecim wyścigu płakała z rozpaczy, jakoś ja pocieszałam. Potem sama siedziałam z głową ukrytą w dłoniach:) a wtedy on mnie przytulała i mówiła : nie martw się Ciociu może jeszcze wygrają... Tak było:) Zaraz bedą wiadomości sportowe - zobaczcie to sami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 20:05 lemuriza napisała: > Ta radość, te śpiewy, to We are the champions W trosce o interesy mojego ulubionego zespołu muzycznego zapytam z przekorą: a opłaty do ZAIKS-u wniesione za wykorzystanie utworu? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 20:07 teklat napisała: > I co? Miny zrzedły tym, co nas wyzywali od buraków jakichś? Buraki są teraz czerwone - ze szczęścia. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 20:08 P.S. Na obiad miałem dziś barszcz czerwony. Wiadomo - z buraków. Może to był ten znak? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 20:10 lemuriza napisała: > jestem tak zmęczona jakbym tony węgla przewaliła. Eee, tona węgla to pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 20:03 lemuriza napisała: > MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ ZE MOJE SERCE JEST PO TYM MECZU STARSZE O JAKIES 10 LAT. ZUS jak to czyta, to się raczej niezbyt cieszy. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 20:40 powiem Ci tak qwerty: wiele meczów oglądałam na zywo i w TV, ale tego co przeżyłam dzisiaj ( chodzi mi o te straszne nerwy, te chwile zwątpienie), to nigdy , nigdy nie przeżyłam. Slav tak zmęczony, że poszedł spać. Mnie trochę przeszło, może wytrwam do 0.30 bo chciałabym to zoabczyć raz jeszcze. W końcu taka noc nie zdarza się co noc:). Jakbym miała video tobym sobie nagrała, a tak:(. Pozostaje mi czekać. Oj, było ciężko. Był moment że ręce mi się tak trzęsły, normalna delirka. I tylko patrzyłam na slava, żeby mi jakąś nadzieję dał, ze będzie lepiej, a on miał też taką mi taką minę, że po prostu lepiej nie mówić. Oj, straciliśmy sporo zdrowia, ale warto było!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 20:43 Ale mi chodziło tylko o to, że ZUS się niezbyt cieszy, bo im obywatel starszy tym mu wcześniej świadczenia trzeba będzie wypłacać. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 21:01 przecież wiem o co Ci chodziło, ja tylko tak sobie piszę...z radości. ale serducho to mnie cos boli, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 21:03 Uuuu, to niedobrze. Żeby choć z miłości... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 21:37 oj boli, boli więc do 0.30 nie wytrzymam, a szkoda. Idę spać, poczekam jeszcze na te sztuczne ognie, bo to trzeba zobaczyć. I to będzie tyle na dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 22:07 ależ były cudne sztuczne ognie!!!!! akurat z mojego balkonu widok był przedni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 22:08 Ups, przegapiłem. Ale mam usprawiedliwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: UDAŁO SIĘ 26.09.04, 22:46 Akurat nie. Prozaiczne: tutejsze (forumowe) obowiązki... Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 00:02 Tak, widzę co się dzieje niestety. olej go qwerty, niech się spełnia w pisaniu. Widać nie może inaczej. A tak na marginesie to , siedzę sobie i czekam jednak na powtórkę meczu ( nie wiem jak jutro wstanę) i czytam komentarze na onecie. No i jest tak, ze Unia nie jest moralnym zwyciezcą, że nie jestesmy dla nich mistrzami, ze nie sztuka wygrywać jak są pieniądze, że armia zaciężna itd,itp. I tak sobie myślę dlaczego w ludziach tyle frustracji i nienawiści? I tak sobie myślę, jacy oni wszyscy wspaniali. Bo nikt nie ma armii zaciężnej, wszyscy jeżdżą samymi wychowankami, ha,ha. Myslałby kto. Bo jak u nich pojawiłby się zamozny sponsor to by go przegnali, ha,ha. Po co im pieniadze? Jakby im sponsor zafundował Golloba i Rickiego toby nie cieszyli się, że wygrywają tylko by ich wygwizdywali, ha,ha. Ludzie są smieszni doprawdy. ale tej radości nam nie zabiorą, niech sobie piszą swoje bzdury. Są tacy sami jak nasz sanduszko - frustraci , którym nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 00:07 a tutaj poczytajcie sobie, zwróćcie uwagę na zapis meczu bieg po biegu to będziecie wiedzieć co się działo i dlaczego serducho mnie boli. www.unia.tarnow.pl/index1.html Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 00:29 a teraz idę oglądać mecz - tym razem na spokojnie ( a na margniesie to pisałamw innym wątku, że dziś "nabiję" wpisów, dotrzymałam słowa - szkoda, ze w tak radosnym dla Tarnowa dniu byłam tu osamotniona):) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 17:27 lemuriza napisała: > szkoda, ze w tak radosnym dla Tarnowa dniu byłam tu osamotniona):) No co? Przecież tu byłem? Tylko że o sporcie nie umiem pisać, więc się zbytnio nie odzywałem... Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 09:35 lemuriza napisała: > Oj, było ciężko. > Był moment że ręce mi się tak trzęsły, normalna delirka. > I tylko patrzyłam na slava, żeby mi jakąś nadzieję dał, ze będzie lepiej, a on > miał też taką mi taką minę, że po prostu lepiej nie mówić. > Oj, straciliśmy sporo zdrowia, ale warto było!!!!!!!!!!!! Skad ja to znam ...skad ja to znam. TAka dola nas kibicow;) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 12:13 wiesz atob Ty pewnie nie wiesz, ale ja jako dziewczę młode zakochana byłam w jednej I ligowej drużynie piłkarskiej do szaleństwa, i wiele meczów przezyłam,u siebie i na wyjazdach:) ale czegoś takiego jak wczoraj to uwierz mi.... NIGDY!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 16:11 Zgadzam się z tytułem; "UDAŁO SIĘ". Jako, że ja tylko "przejazdem", to składam gratulacje. Umarł Król, nich żyje Król. Mecz widziałem tylko w TV w środku nocy. Oj, nie szło Jaskółkom, nie szło. No, ale choć Tomka poza torem nie trawię, to przyznaję TOMASZ GOLLOB jest WIELKIM SPORTOWCEM. Naprawdę jest wart każdej sumy. I jeszcze jedno:"Nie przenoście nam Golloba (Tomka) do Bydgoszczy....":-))). Proszę mnie źle nie zrozumieć. Ale znaczenie lepiej jest, gdy TG jeżdzi np. w Tarnowie. Żużlowa Bydgoszcz nigdy nikomu tyle nie zawdzięczała co TG, ale ... . To była miłość zabójcza. Gollob nie tylko był najlepszy na torze, ale do wszystkie się wtrącał i mieszał. A w Tarnowie jest zdrowy układ. Gollob jedzie, wygrywa i zarabia ( ew. pomoga innym zawodnikom). Jeszcze raz gratulacje i pozdrawiam P.S. A jakie plany kadrowe na przyszły sezon ? A pozostałe nie pytam- wiadomo obrona tytułu:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 19:13 A ja wcale nie miałam na myśli tego co Ty, pisząc "udało się". Zgodzę się, ze ten mecz Jaskółkom nie do końca wyszedł, ale skończyli sezon jednak z 4 pkt. przewagą, nie przegrali u siebie ani jednego meczu. Wszyscy piszą o pechu innych, bo kontuzje Drabika, bo ten nie dojechał, bo w tym i tamtym meczu Atlas miał pecha. Unii los też nie rozpieszczał. Przypomnę: absencja Jacka Golloba ( kontuzja), potem Staszek Burza ( kontuzja), wypadek Marcina Rempały - na szczęście mniej brzemienny w skutkach, a teraz Janusz Kołodziej. Nie jechaliśmy również całego sezonu w optymalnym składzie, więć drażnią mnie komentarze jakiego to mamy fuksa, a inni pecha. Zresztą długo mogłabym jeszcze pisać:). Co do Golloba - nie znam go poza torem. Nie wiem co wyrabiał w Bydgoszczy, u nas ( oprócz pamiętnego incydentu z Bajerskim) zachowuje się jak profesjonalista. Widziałeś jego zachowanie wczoraj w parkingu? A o jeździe już nie wspomnę - PROFESOR. Jestem pod dużym wrażeniem. Zresztą powiem szczerze jak słuchałam meczu z Gdańska kiedy to Unia niepodziewanie awansowała do E-ligi, pierwsze co sobie pomyśłałam: rany, zobaczę Golloba, na żywo, super! Nawet nie marzyłam wtedy, ze będzie jeździł dla Unii.Dzisiaj jestem cały czas pod wrażeniem - euforia nie mija. Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: UDAŁO SIĘ 28.09.04, 09:52 Moje "Udało się" dotyczy tylko niedzielnego meczu. Walczyli, nie podali sie po kilku biegach i zmęczyli przeciwnika. Nie musisz mnie przekonywać, że Unii ten tytuł się należał. Już to gdzieś pisałem i jeszcze raz potwierdzam. Żużel to taki sport, gdzie liczy się miejsce na mecie i koniec. To, że ktoś nie pojechał lub, że miał defekt i przez to drużyna przegrała nie ma znaczenia. To jest niejako wkalkulowane w tą zabawę. Co do TG, najlepszy polski żuzlowiec w historii, ale w Bydgoszczy miał wpływ na wszystko. Na to jaki ma być tor, jaki skład, a nawet jakie przełożenie ma założyć "junior" ( nawet jeśli to juniorowi nie pasowało). A z tego co słyszałem, Gollobowi bardzo szybko w Tarnowie wyjaśniono co do niego należy. To super. A tytuł cieszy, jeszcze to uczucie pamiętam ;-))) A jakie plotki krążą po Tarnowie na temat przyszłego roku ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 28.09.04, 10:02 czawez napisał: > Moje "Udało się" dotyczy tylko niedzielnego meczu. Walczyli, nie podali sie po > kilku biegach i zmęczyli przeciwnika. Nie musisz mnie przekonywać, że Unii ten > tytuł się należał. Już to gdzieś pisałem i jeszcze raz potwierdzam. Żużel to > taki sport, gdzie liczy się miejsce na mecie i koniec. To, że ktoś nie pojechał > > lub, że miał defekt i przez to drużyna przegrała nie ma znaczenia. To jest > niejako wkalkulowane w tą zabawę. > Co do TG, najlepszy polski żuzlowiec w historii, ale w Bydgoszczy miał wpływ na > > wszystko. Na to jaki ma być tor, jaki skład, a nawet jakie przełożenie ma > założyć "junior" ( nawet jeśli to juniorowi nie pasowało). A z tego co > słyszałem, Gollobowi bardzo szybko w Tarnowie wyjaśniono co do niego należy. To > > super. > A tytuł cieszy, jeszcze to uczucie pamiętam ;-))) > A jakie plotki krążą po Tarnowie na temat przyszłego roku ? > Pozdrawiam a skąd Ty jesteś? Z Bydogoszczy czy Częstochowy? wiesz, plotki krążą o zakupie Hampela. Na razie wszyscy się cieszą i ja też wciąż "przeżywam". to bardzo miłe uczucie - pierwszy raz w moim zyciu czuję cos takiego. Wczesniej miałam okazję świętować - awanse do I ligi - piłkarzy, siatkarek - brązowe , srebrne medale siatkarek ( oczywiście nie w Tarnowie:)), ale mistrzostwa - nigdy. Dlatego tak się cieszę! Odpowiedz Link Zgłoś
czawez Re: UDAŁO SIĘ 28.09.04, 11:06 A z Bydzi jestem. Polonia była DMP '92,'97,'98,'00,02. Czyli nie tak dawno;-)) I polecam: www.rlach.republika.pl i www.speedway.org Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 28.09.04, 12:17 no to pozdrawiamy, bardzo, bardzo serdecznie. Tak myślałam - bo jedynie Bydgoszcz nam życzliwa w tym zużlowym światku. A w Bygdoszczy kiedyś byłam - ale nie na meczu:) Ładne miasto. Zajrzyj czasem na nasze forum. Tu jest miło:) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 28.09.04, 12:21 zapomniałam o Toruniu : oni tez czasem miło się odezwą. Choć tego Bajerskiego to mają wybitnie nieudanego, no ale co zrobić. Tak to już jest. Gollob tez go bić nie był powinien:). nie ma co wracać zresztą do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 16:28 Ja przezylem :( cos gorszego :( Slynny mecz Legia -Widzew 2-3 Tfu tfu mimo ze nie chce pamietac to nie moge zapomniec . Tak szybko tlumaczac to byl mecz decydujacy o MP i na kilka minut bodajze 3!!!! przed koncem prowadzimy 2-0 . Ci co ogladali w TV szli do lodowek po szampana ...tylko ze jak wrocili z powrotem przed ekran bylo juz 2-3 i vice- mistrzostwo :(:(:( A matki\zony\kochanki\dziwczyny\siostry...tego wieczoru schodzily nam z drogi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 17:32 atob napisał: > A matki\zony\kochanki\dziewczyny\siostry tego wieczoru schodzily nam z drogi Eeee, postawa niegodna dżentelmena... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 19:19 a co do planów na przyszłość ( to odnosnie pytania kolegi co to przejazdem), to dzisiaj w prasie Slak się wypowiadał, ze Rafineria zostaje ( ale czy to takie pewne, skoro nowy prezes w Orlenie od października?), i ze będa chcieli zostawić Rickiego i Gollobów i jeszcze kogoś kupić ( słuchy chodzą , ze to Hampel).Podobno ma odejść Grzegorz Rempała. Bardzo nie podobało mi się ostatnie zdanie w relacji w Tempie dot. Rempały. Coś w tym stylu, że Grzesiek chce odejsć, i że po dzisiejszym wystepie nikt nie będzie go zatrzymywał. Jakie to okrutne, prawda? tak pisać w takim dniu. a wogole jak dziś przeczytałam w interii relację jakiejś nędznej dziennikarzyny jaka to niby fatalna organizacja meczu była, to normalnie mało nie spadłam z krzesła. Ot, dziennikarze... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 19:23 lemuriza napisała: > Ot, dziennikarze... Dobić. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 27.09.04, 19:20 nieźle, nieźle atob, mogę tylko współczuć. a Ty wiesz czemu Legii nie lubią? bo ja wiem. I przyznam się , że tez nie lubiłam - takie czasy były. Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: UDAŁO SIĘ 28.09.04, 00:34 lemuriza napisała: > a Ty wiesz czemu Legii nie lubią? > bo ja wiem. A dlaczego? Bo jestesmy najlepsi?;) Tylko nie pisz o "powolaniach do wojska" > I przyznam się , że tez nie lubiłam - takie czasy były. No wiesz Iza...przeciez kibice Legii to jakze kulturalni ludzie :););) Jestesmy tacy spokojni ...romantyczni ...itp :) JAk nas mozna nie lubic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 28.09.04, 09:56 sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - atob przeciez tak było! dlatego Legii nie lubieli, bo zabierała zawodników innym klubom. Ja to pamiętam!!! no ale było minęło. Mnie to już nie rusza. Pozdrawiam Cię kibicu Legii. Bardzo symaptyczny kibicu Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: UDAŁO SIĘ 28.09.04, 10:29 lemuriza napisała: > sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - atob przeciez tak było! Alez ja nie neguje ze tak bylo. Ale bylo tez tak ze: - pilkarze gorniczych klubow pracowali na kilku!!!! etatach w kopalni .Sam czytalem wywiad gdzie jakis kopacz mowil ze go wstyd ogarnial bo jego ojciec tez pracowal w kopalni . Wstyd za to ze on nawet nie bedac pod ziemia oficjalnie pracowal tam po 12 godzin - Zawodnicy "kolejowych" tak samo ... - innych "branzowych " klubow tez ... Takie byly czasy ... > dlatego Legii nie lubieli, bo zabierała zawodników innym klubom. A moze zdrowy mezczyzna nie isc do wojska?:) Dlaczego ma nie isc ? Dlatego ze pilkarzy sie nie bierze? Jego byl wybor ...chce byc normalnie w wojsku czy w tzw kompani sportowej ;) Ostatnio jakis skoczek z Norwegii ??? Nie pamietam nazwiska tez odbywal sluzbe wojskowa. Sportowcy to nie swiete krowy. > Ja to pamiętam!!! Eeee niemozliwe :) Zza mloda musialas wtedy byc:) > no ale było minęło. Dokladnie > Mnie to już nie rusza. Mnie juz tez > Pozdrawiam Cię kibicu Legii. > Bardzo symaptyczny kibicu Legii. Rowniez Cie pozdrawiam sympatyczna kibico Uni Tarnow:) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 28.09.04, 10:42 atob, ja mam już swoje lata, zapewniam Cię, ze pamiętam, wcześniej chyba biegałam na mecze niż TY. ja się kiedyś spotkamy to ja Ci pokażę, wycinki z meczów, które zbierałam i wklejam do zeszytu ( chyba sa gdzies w piwnicy).Mam jeszcze lepsze - z lat 70- ale to już dzieło mojej mamy. ja biegałam na mecze kiedy u na grał m.in. Maicek Śliwowski, Piotrek Czachowski, Krzysztof Tochel, Modest Boguszewski i wielu,wielu innych. Pamiętasz te nazwiska? a jak było z etatami, to masz rację, tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
atob Re: UDAŁO SIĘ 28.09.04, 11:04 lemuriza napisała: > atob, ja mam już swoje lata, zapewniam Cię, ze pamiętam, wcześniej chyba > biegałam na mecze niż TY. To akurat mial byc komplement z mojej strony ze nie pamietasz ... Ale ja nie potrafi prawic komplementow kobietom jak widac :( > ja się kiedyś spotkamy to ja Ci pokażę, wycinki z meczów, które zbierałam i > wklejam do zeszytu ( chyba sa gdzies w piwnicy).Mam jeszcze lepsze - z lat 70- > ale to już dzieło mojej mamy. Czemu nie ?Chetnie rzuce okiem > ja biegałam na mecze kiedy u na grał m.in. Maicek Śliwowski, Piotrek > Czachowski, Krzysztof Tochel, Modest Boguszewski i wielu,wielu innych. > Pamiętasz te nazwiska? Dawa pierwsze . No wiesz ...jakbym mogl nie znac . Z pozostalymi troche gorzej:) > a jak było z etatami, to masz rację, tak było. I w milej atmosferze proponuje skonczyc rozmowe na ten temat bo zaraz zrobi sie nam na forum rozmowa rodem z kibice.pl :D Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: UDAŁO SIĘ 28.09.04, 11:35 > ja biegałam na mecze kiedy u na grał m.in. Maicek Śliwowski, Piotrek > Czachowski, Krzysztof Tochel, Modest Boguszewski i wielu,wielu innych. > Pamiętasz te nazwiska? no pamiętasz, bo to akurat chłopki z W-wy były, z tego co pamiętam:) Odpowiedz Link Zgłoś