Dodaj do ulubionych

Dzień dobry wszystkim

18.03.05, 07:43
Jakiś widzę zastój się zrobił - wszyscy się szykują do spotkania?:)
no to ja mówię Wam "dzien dobry" , miłego dnia i do miłego zobaczenia.
Obserwuj wątek
    • teklat Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 09:17
      Dzień dobry, dzień dobry! :))
      W Krakowie tymczasem nie pada i jest ciepło, choć mokro. Śnieg jakoś poznikał
      odsłaniając straszne brudki i smrodki. Teraz czekamy na trawę i inne
      zieloności. Już niedługo. Zresztą - wszystko jest lepsze od zimna i śniegu...
      Do zobaczenia, do jutra....
      Chociaż - ja tu jeszcze zajrzę przed jutrem :))
      • lemuriza Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 09:58
        ta bliskość wiosny nastraja mnie ogromnie optymistycznie, energii mi przybyło,
        domek sprzątam wiosennie, czytać mi się znowu chce ( czytam super ksiązkę
        Teklo "Przezimowanie". , to jest powieść o Sylwii Plath, swietna książka, z
        niesamowitym klimatem, świetnie oddająca emocje Sylwii , polecam).
        I do zobaczenia jutro, choć pewnie też jeszcze tu zajrzę.
        • lemuriza Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 10:15
          Teklo, zajrzyj do poczty:)
          • lemuriza Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 12:50
            to może teraz o marzeniach?
            zawsze marzyło mi się takie zajęcie jak na tym zdjęciu co tu link zaraz wkleję.
            Siedzieć przy biurku i pisać sobie, tworzyć.... ( ale nie to co muszę pisać w
            pracy:)).
            Mieć taki wolny zawód - zyć z niego i cieszyć się nim:). Pisać, pisać...
            Czasem sobie tak siedze i piszę, ale wyżyć sie z tego nie da:(
            Popatrzcie jakie piekne zdjęcie:

film.onet.pl/F,9665,1,14,galeria.html
            • qwerty.tarnow Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 13:25
              Iiii na maszynie...
              Moje pierwotne doświadczenia wskazują, że albo pisanie ręczne (szybciej), albo
              komputer (pisze się to co pasuje, a potem się kompiluje jedną ałość z tego).
              • lemuriza Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 13:38
                nie no qwerty...jak zwykle praktyczny do bólu...
                • lemuriza Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 13:41
                  a ja Ci powiem, ze na maszynie uczyć się pisałam własnie, bo czasy były trochę
                  inne.Komputery to była wielka rzadkość.
                  Oczywiscie nie ma co dyskutować o wyższości komputera nad maszyną... tyle, ze
                  maszyna to jakby duszę miała... ( zwłaszcza taka jak ta na zdjęciu), a
                  komputer...
                  a wiesz, mam taką 19 letnią koleżankę ( komputer ma a jakże), ale właśnie
                  kupiła sobie maszynę i napisała list do mnie , na tej maszynie właśnie.Ale ona
                  romantyczna jest, ta moja koleżanka.
                  • qwerty.tarnow Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 13:58
                    Znaczy: ja nie mówię dawniej - to był rzeczywiście sens na maszynie. Ale teraz?
                    Jak jest ręcznie, to potem przynajmniej rękopis pozostanie po twórcy i cenny
                    przedmiot na aukcjach kolekcjonerskich oraz ważny eksponat muzealny.
                    A jak na komputerze, to powstaje możliwość edytowania do woli tekstu bez
                    konieczności przepisywania powtórnego całości.
                    A maszyna? I tak trzeba to potem napisać na komputerze by wydrukować, a poza
                    tym strasznie dużo huku i palce bolą (no, chyba że maszyna elektroniczna). ;-)
                    • teklat Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 14:19
                      Śmiejcie się, śmiejcie... a ja marzę o dobrze piszącej strasznie starej
                      maszynie do pisania. Gesie pióro i piasek do szuszenia atramentu to już może
                      zbyt muzealne, ale stara maszyna ma styl i wdzięk. Kiedyś wypatrzyłam takie
                      cudeńko w jakiejś antykwarni w Krakowie - Ideal się nazywała i była dodatkowo
                      miniaturowa - Lemur - zakochałabyś się w tej maszynie tak jak ja!
                      No nic to, poczekam, aż mi się maszyna zestarzeje (Łucznik, kupiony w czasach,
                      gdy trzeba było mieć pozwolenie na zakup maszyny - chyba w 1985 roku)
                      • qwerty.tarnow Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 14:21
                        U mnie w domu leży coś chyba z lat 60-tych.
                        • lemuriza Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 14:24
                          żartujesz qwerty, ładna jest?????
                          no moze byś sprzedał... co????
                          jak wygląda???
                          ja bym kupiła jakby wygladała tak ładnie jak ta na zdjeciu...
                          • qwerty.tarnow Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 14:29
                            No coś tego typu, tylko bardziej "roztelepana", bo to było z odrzutu, a
                            raczej "towar zaksięgowany do zniszczenia jako zużyty" - już przed 30 laty.
                            • lemuriza Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 14:33
                              znaczy nie pisze w ogóle?
                              • qwerty.tarnow Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 14:37
                                ZNaczy: pisać pisała, ale się czcionki zacinały często i taśmę cięły strasznie
                                przy okazji. Nigdy nie konserwowana. Ja jej już ok. 5 lat na oczy nie
                                widziałem, więc nawet nie wiem co tam z tego zostało.
                                • qwerty.tarnow Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 14:42
                                  A wygląd to coś jak to lub to .
                                  • lemuriza Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 14:57
                                    śliczne są:)
                                    • qwerty.tarnow Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 15:01
                                      Bardziej coś jak ta druga - bo maszyna ma walizkę całą i jest przykręcona do
                                      deski, która stanowi jeden z boków walizki.
                                      • lobuzek1 Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 16:39
                                        Ja strasznie lubie tego typu maszyny. Mam w piwnicy praprzodka kalkulatora,
                                        czyli arytmometr, udało mi się go zachamęcić z PKS-u w Jaśle. Szkoda, że nie
                                        działa. Jest w Tarnowie punkt naprawy takich maszyn, to musze go dać i będzie w
                                        sam raz do liczenia. A w ogóle to mi się marzy taka stara kasa sklepowa,
                                        najlepiej jeszcze z korbką. Może ktoś coś ma?
                                        • qwerty.tarnow Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 16:48
                                          Jedynie liczydło z podstawówki. ;-)
                                          • caro333 Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 21:23
                                            Kochani,jestem w Tarnowie!Straszna była droga.5,5 godz w deszczu.Jeszcze nigdy
                                            moje wycieraczki tak długo nie pracowały! Mam nadzieję,że nic sie nie
                                            zmieniło.Jutro 16.00.!:)))
                                            • qwerty.tarnow Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 21:29
                                              caro333 napisał:

> 5,5 godz w deszczu.Jeszcze nigdy moje wycieraczki tak długo nie pracowały!

To coś w krótkie trasy jeździsz. :-P

> Mam nadzieję,że nic sie nie zmieniło.Jutro 16.00.!:)))

Ho,ho,ho Od wczoraj to tutaj rewolucja........................ czyli jutro o 16.
                                              • lubona Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 22:42
                                                Tak, 15,05 mam autobus - mam nadzieję, że przyjedzie.
                                                • qwerty.tarnow Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 22:46
                                                  Jest niemożliwym żeby nie przyjechał. :-)
                                                • teklat Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 22:48
                                                  Noooo... ja wystartuję z Krakowa... jak zrobię sobie makijaż u jakiejś
                                                  wizażystko-makijazystko-profesjonalistki :))) Przecież nie mogę się pokazać tak
                                                  saute....
                                            • lobuzek1 Re: Dzień dobry wszystkim 18.03.05, 23:05
                                              Ooo, Caro, dzisiaj Twoje autko namokło, a jutro Ty się nawilżysz przepisowo!
                                              Już się nie mogę doczekac spotkania!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka