30.04.05, 03:37
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: do moderatora 30.04.05, 20:00
      Istnieje takie rozwiązanie. Ale zgłoś to do redakcji portalu GW. By wyciągnęli
      odpowiednie wnioski w stosunku do całego forum i zablokowlai odpowiednie IP i
      odpowiednie nicki. A ja sam tego forum ze względu na debila nie pozwolę zmienić
      na zamknięte. Zawsze było otwarte, jest i takim pozostanie.
    • qwerty.tarnow Re: do moderatora 01.05.05, 00:49
      Bo w pewnym sensie jest to moje forum. :-P Jak i pozostałych stałych i wiernych
      forumowiczów. Nie po to włożyliśmy w niego tyle serca i wysiłku, by teraz jakiś
      atakujący debil miał nam w korzystaniu z niego przeszkodzić.
      Nieprawdą jest też jakoby usuwane były wątki osób, z którymi sie nie zgadzamy.
      Usuwane są za to wpisy chamskie, wulgarne i jawnie prowokujące. A nadto na to
      forum nie mają i nie będą miały wstępu osoby, które jawnie popierają debila i
      jego działalność. To nie jest prywatna wojna. To jest egzekwowanie swoich praw,
      których nikt nie może nam odebrać. Nawet choćby się tak usilnie jak debil
      starał.
      Forum nie cierpi. Brakować paru osób, które chciały jedynie bruździć, chamsko
      się zachowywać i jawnie prowokować na pewno nam nie będzie. I forum nigdy nie
      wymarło i nie wymrze. Choć wiadomym jest że wielu by sobie tego życzyło.
      Pozostanie też w niezmienionym składzie (także u władzy). Bo na szczęście nie
      gościom o tym decydować.
    • qwerty.tarnow Re: do moderatora 01.05.05, 11:05
      Szanowny "przyjacielu" wrogów tego forum. Chcesz obrażać? Lżyć? Znieważać?
      Chcesz dołączyć do grona tych co mienią się "obrońcami wolności słowa"?
      Oczywiście wolności fałszywie pojmowanej! Debile i inne jednostk atakujące to
      nie nasze środowisko - to jest właśnie wytwór takiej wolności Internetu, nad
      którą nikt dotąd nie próbował zapanować. Przyszedł kres ku temu.
      Jeśli dwóch panów o których tak zawzięcie się bijesz rzeczywiście chciało "się
      jedynie podroczyć", to robiło to w wysoce niestosownej formie. I pomimo szansy
      na poprawę nie wykazali takiej woli. Wobec tego nie życzymy sobie ich w naszym
      gronie. I będzie to dotyczyło każdego, kto na przyszłość będzie podejmował
      jakiekolwiek próby pertraktacji i zwykłych rozmów towarzyskich z debilem. Nie
      zasługują takie osoby na nasz szacunek. I wcale nie musimy im go okazywać. Czy
      to było wesołe? A nasze forum jes zbyt poważne? Nie sądzę. Ich
      pozimoim "wesołości" jest niższy od dna. A u nas wcale nie jest śmiertelnie
      poważnie. Potrafimy się weselić, ale i smucić. Nie pozowlimy jednak, by ktoś
      popsuł tą atmosferę, którą udało nam się tutaj przez ten cały czas naszej
      bytności na forum stworzyć. Będę brutalny ten jeden raz i chamski, ale w tej
      sytaucji to przywołam słowa Jacka Zdrojewskiego - jakie? Sami poszukajcie w
      sieci. :-P
      • lobuzek1 Re: do moderatora 01.05.05, 11:15
        To kolejny przyczynek do stwierdzenia, że "inność" naszego forum jest solą w
        oku dla tych, którym się to nie podoba. No cóż, jak im się nie podoba to niech
        szukają innego forum, bo na tym dla nich miejsca nie było, nie ma i nie będzie.
        Widac niektórzy czują się dobrze, jak skryci za parawanem nicka mogą pobluzgać
        bezkarnie na innych. Ale na tym forum to nie przejdzie.
        • lubona Re: do moderatora 01.05.05, 15:28
          Już któraś z kolei osoba zarzuca nam, że rozmawiamy o swoich sprawach, że
          jesteśmy monotematyczni, że brak nam poczucia humoru, itd. Jakoś jednak nie
          zauważyłam z ich strony zadnej błyskotliwej wypowiedzi, żadnego nowego, przez
          nich stworzonego wątku. No tak, krytykować , oskarżać, wyśmiewać innych to
          łatwizna. Tak najprościej, gorzej, jeśli już ma się dać coś od siebie. Tysiące
          razy witaliśmy z radością nowych forumowiczów i cieszymy się z ich wpisów.
          Obrażać się jednak nie damy i na pewno nie wynika to z naszej megalomanii, ale
          z poczucia własnej godności. Dyskutować też trzeba umieć, a jak widać to dla
          niektórych trudna sztuka. W ich wypadku to nie dyskusja, ale agresja. Na tym to
          ma polegać? Chyba jednak nie i tego będziemy się trzymać.
    • qwerty.tarnow Re: do moderatora 01.05.05, 17:23
      A choćby nawet o balkonach. :-P Nikt nikogo nie zmusza do odpowiadania w takich
      wątkach. I do czytania tego. Jeśli ktoś nieciekawy jest owych rzeczy, to może
      czytać co innego i założyć inny wątek z tematem, który go interesuje.
      Nie problem krytykować wszystko co się ma podane na tacy. Trudniej zaproponować
      coś od siebie. A takich wpisów niestety ani Ty (oprócz normalnych początkowo
      pytań o wpisy debila), ani pozostali krytycy tego forum, którzy opuścili go już
      w karnym szyku, nie dokonali. Więc pozostałe rozważania w tym przedmicie uważam
      za bezprzedmiotowe.
      Poza tym pomyliły Ci się role moderatora czatu i moderatora forum. Tu nie
      moderator rzuca tematy. Moderator tylko czuwa nad całością.
      Nasze metody są skuteczne. I będą jeszcze bardziej. Nasze - bo jak już pisałem -
      czego nie zdążyłeś zauważyć - forum to nie tylko ja, ale i reszta stałych
      forumowiczów. Debil ma taki sukces - to niestety smutna prawda - że stanęło za
      nim paru innych nierozumnych internautów, którzy go bronią i stają z nim w
      jednym szyku. Ciekawe że tego nie widzisz, i nie starasz się dostrzec, że sam
      jesteś na prostej drodze do przyłączenia się do takiej grupy. Z tym, że wcale
      to nie jest GTW a raczej G(rupa) W(zajemnej) A(doracji) W W(ulgaryzmach) I
      O(obmowach) B(ez) K(rztyny) P(oczucia) P(rzyzwoitości).
      A! I nie licz czasami na zbyt wiele, bo się możesz srodze zawieść. :-P
      (A swoją drogą, żeby się załapać do kategorii, o której piszesz w ostatnim
      akapicie, to trzeba spełnić jeden podstawowy warunek, a Ty niestety - jak
      większość naszego społeczeństwa - nie znasz go, bo nie zapoznałeś się z prostą
      wskazówką kierującą ku temu. Wskazówką dostępną powszechnie i jawnie. Ale tak
      to jest jak się nie czyta tego co trzeba, a daje posłuch debilom i mącicielom
      internetowym. Przykro mi z tego powodu.)
    • teklat Re: do moderatora 01.05.05, 17:43
      Słuchaj, Cortez.
      Po pierwsze - tak naprawdę to niewiele jest tutaj osób, które nie były
      atakowane - w sposób naprawdę obrzydliwy, przez ludzi, których prawdopodobnie
      wychowywało jakeiś zapyziałe podwórko
      Po drugie - jeśli chcesz tutaj pisać, masz jakieś pomysły na nowe wątki, nie
      podoba Ci się to, co tu piszemy - to po prostu spróbuj coś zaproponować. To
      chyba łatwiejsze i może bardziej satysfakcjonujące niż ciągłe szukanie
      argumentów na to, że to forum jest beznadziejne, nudne i niegościnne...
      Po trzecie - bardzo łatwo jest stać z boku i mieć komfortowe poczucie, że błoto
      i bluzgi, które tu na nas się zrzuca, Ciebie nie dotyczą. Tak naprawdę, to
      niewiele wiesz, bo jeśli nawet czasem zdarza Ci sie coś przeczytać z tych
      bluzgów, to jest to odrobina tego, co tu codziennie jest wyrzucane. I zapewniam
      Cię, że nie wyrzuca się tekstów innych niż te obrażające nas.
      Po czwarte - po raz któryś z rzędu przychodzi mi wyjaśniać, że tak się składa,
      że ludzi mieszkających w Tarnowie jest tutaj niewiele. Dlatego problemy samego
      Tarnowa i okolic pojawiają się tu dosyć rzadko - co, i tu mogę się z Tobą
      zgodzić, jest pewną słabością tego forum. Ale - to jak ono wygląda, to, o czym
      tutaj sie pisze i jak się pisze, jest zasługą ludzi, którzy tu bywają -
      kilkorga ludzi z Tarnowa i okolic oraz zdecydowanej wiekszości spoza Tarnowa,
      których do tego forum przyciągnęły różne powody. Ty przyszedłeś tutaj
      niedawno i z tego, co widzę, usiłujesz nas ustawiać. Nie zauważyłam, byś na
      innych forach jakoś szczególnie aktywnie działał. Jeśli masz ochote działać
      tutaj, może spróbuj. Ale zapewniam Cię, że strategia jaką obrałeś - polegająca
      na wchodzeniu gdziekolwiek i od progu pouczaniu mieszkańców i stałych bywalców,
      nie daje dobrych wyników. Jeśli masz zastrzeżenia do naszej gościnności, to
      spróbuj przyjrzeć się sobie - jako gościowi - trochę krytyczniej.

A poza wszystkim - nawet jeśli piszemy tutaj nie po czyjejś myśli, nawet, jeśli
      piszemy tu o kwiatkach, balkonach, książkach, filmach itp bzdurach, to nikomu
      tym nie szkodzimy, nikogo nie obrażamy. Z pewnością istnieje jakieś bardziej
      konkretne miejskie tarnowskie forum. Jeśli by mi sie to nie podobało, to z
      pewnością poszukałabym czegoś, co bardziej by odpowiadało moim gustom lub
      potrzebom.
      Pozdrawiam
      TeklaT.
    • qwerty.tarnow Re: do moderatora 01.05.05, 17:45
      No proszę! Brawo! Pięknie! Aż sobie zapiszę chyba myśl przebijającą z Twojej
      wypowiedzi. Czyli co? Nastały takie czasy, że rację ma ten co lży, znieważa,
      zniesławia, w ogóla narusza nie tylko normy prawne ale i społeczne? Tak? No to
      dziękuję, za życie w takim społeczeństwie, w którym Ty będziesz wprowadzał owe
      zasady.
      Poza tym zbyt młody na tym forum jesteś, aby znać przedmiot sprawy, więc się
      lepiej nie wypowiadaj, bo jeszcze się ośmieszasz w oczach pozostałych
      forumowiczów. Oni wiedzą, kogo debil atakował i kogo atakuje. Także co do
      rozmów z "panami", których wymieniłeś nie masz kompletnie racji - jakoś nikt
      nie zgłaszał zastrzeżeń co do tego, że ich dwóch wypadło z gry. Co więcej -
      nastąpiło pełne przyzwolenie na wykluczenie ich z zabawy. Bo jak nie umieją
      przestrzegać reguł, to my ich tolerować w naszym gronie więcej nie musimy i nie
      będziemy.
      Nie zauważyłeś również, iż owszem, Lemuriza wyszła z przyjazną ręką na inne
      fora, tylko że tam odpowiedziało jej chamstwo i wulgaryzm w osobie debila oraz
      dwóch przyklaskujących mu osób. Które to niekulturalne zachowania usiłują
      ciągle czy to osobiście czy przez pośredników wprowadzić na niniejsze forum. Na
      to zgody nie będzie nigdy!!!
      A co do kwestii kiedy się urodziłem - owszem, wyrosłem w czasach, które
      wspominasz. Ty wydaje się nie masz chyba jednak o nich zielonego pojęcia i
      znasz je tylko z opowiadań wielce pokrzywdzonych pampersów politycznych, którzy
      też w owych czasach byli jedynie w stanie życia zarodkowego, a dziś
      jako "wielcy znawcy historii" będą się brać za jej rozliczanie. Jeśli tak jest,
      to naprawdę szkoda, że jako jednostka ludzka nie potrafisz uczciwie i we
      własnym sumieniu popatrzeć na przeszłość, a nie jedynie reprezentować tylko
      pogląd, że "wszystko co przed 1989 r. powstało to jest z definicji złe i należy
      to zniszczyć".

I jeszcze jedna refleksja. Już tak ogólnie. Proszę... Do czego to doszło.
      Apogeum wszelkich zachowań negatywnych w społeczeństwie. Tydzień wszyscy
      wytrzymali. Ale po tym tygodniu ciszy, wszystko co negatywne wybuchnęło ze
      zwielokrotnioną siłą. Za takie społeczeństwo jako obywatelowi polskiemu jest mi
      po prostu wstyd...
      • lemuriza Re: do moderatora 01.05.05, 21:57
        Łomatko.....
        Nie było mnie chwilkę, a tu .. znowu to samo.
        Kochani moi Przyjaciele z forum Tarnów, proszę zakończcie te dyskusje z tymi,
        którym przeszkadza nasze forum.
        I tak ich nie przekonacie do swocih racji.
        Po co tracić czas i energię?
        • teklat Re: do moderatora 01.05.05, 22:26
          lemuriza napisała:

proszę zakończcie te dyskusje z tymi,
          > którym przeszkadza nasze forum.
          > I tak ich nie przekonacie do swocih racji.
          > Po co tracić czas i energię?

Chyba po prostu masz rację... Gadamy z kimś - źle, bo lubimy mieć rację i
          koniecznie chcemy być górą. A przecież zwykli normalni ludzie lubią, jak się im
          nawtyka i pozostawia bez szansy obrony. Jeśli próbujemy się bronić - to bywamy
          nieuprzejmi i łatwo obrażamy tych, którzy przed chwilą nas obrazili... Nie
          gadamy - źle, bo ignorujemy. Jeśli nam się nie podobają czyjeś impertynencje,
          obelgi, wyzwiska (a przecież powinny nam się podobać, bo gość w dom - Bóg w
          dom)- to jesteśmy hermetyczni i odrzucający obcych.
          Jesteśmy poza tym nudni, nieciekawi, nietolerancyjni, kiszący się we własnym
          sosie. Zyjący na marginesie życia społecznego, kulturalnego, gospodarczego
          miasta Tarnowa. Jesteśmy towarzystwem wzajemnej adoracji...

I bardzo dobrze sie z tym czujemy. Więc dajcie nam spokój Wy wszyscy, którym
          nasz dobrostan przeszkadza. My się Was nie czepiamy, więc może i Wy odczepcie
          się od nas, OK?
    • lobuzek1 Re: do moderatora 01.05.05, 20:16
      Słuchaj Cortez.
      A co ci to przeszkadza, że rozmawiamy sobie o balkonach, kotach, ogrodach,
      falach Dunajca i wycieczkach rowerowych? Bo mnie nic a nic nie obchodzi o czym
      rozmawiasz na innych forach i nawet nie zamierzam się tego dowiadywać a co
      dopiero wtrącać. Jeśli ci nasze forum nie pasuje to po prostu je opuść i nie
      próbuj nas nawracać na siłę, bo niewiele osiągniesz. Chyba już do ciebie
      dotarło, że marne masz szanse na zmianę tego forum, gdyż krytykanctwem i
      negowaniem naszych poczynań jak na razie osiągnąłeś bardzo niewiele, a widoki
      na przyszłość są marne.
      Ważne że nam się kiśnie dobrze we własnym sosie, a tobie jak widac i kilku
      innym osobom bardzo to nie w smak. Ja sie cieszę, że po użeraniu się z bandą
      idiotów w realu mogę choć wirtualnie porozmawiać sobie z NORMALNYMI I LUBIANYMI
      PRZEZE MNIE LUDŹMI. Nie mam zamiaru przechodzić z realnego młyna w drugi
      wirtualny.
      Jesli koniecznie chcesz kogoś zmieniać to znajdź sobie inne forum. Tyle w tym
      temacie.
    • lemuriza Re: do moderatora 01.05.05, 22:02
      cortez,na forum mieleckie wchodzę od dłuzszego czasu ( jakieś 1, 5 roku) rzadko
      bo rzadko, ale jednak .. z powodów osobistych:) Nie wchodziłam tam dlatego, że
      nie nudziło mi się na forum Tarnów.Wchodziłam, bo chciałam się dowiedzieć co
      słychać w mieście, które jest bardzo bliskie memu sercu.
      Na forum Jasło weszłam, zobaczyć co pisze Okowita.
      Nikt z forum Tarnów, a już na pewno nie qwerty - mi nie przeszkadzał.
      Jeśli już ktoś to robił to były to osoby pokroju Jarmułki i Adasia.
      • kuczman Re: do moderatora 02.05.05, 05:21
        Jednym ze spoiw tego forum sa korzenie Tarnowskie. Jedni je zapuszczaja- inni
        pamietaja...
        Corteza nie chce krytykowac bo pewna prawda przebija z jego wypowiedzi. To
        forum jest niejako mini spoleczenstwem i jako takie moze popelniac bledy znane
        z prawdziwej historii. Moze to wielkie przeniesienie, ale czemu nie?
        Ameryka miala prohibicje- czy cos to dalo?
        Dzisiaj wartosci moralne sa afiszowane a doprawdy niewielu widzi jak prezydent
        doi kraj- w Polsce nie jest lepiej...
        Nie ma prawdy absolutnej. Regulowanie wszystkiego nie jest efektowne a
        przesadzic jest bardzo latwo.
        Rozumie wulgaryzmy i poparlem to fizyczna solidarnoscia z reszta forumowiczow.
        Jednak oczekuje swobody wypowiedzi dla wszystkich poza ta granica.
      • lemuriza Re: do moderatora 02.05.05, 08:44
        w moją wypowiedź wkradł sie błąd, powinno być: Nie wchodziłam tam dlatego, ze
        nudziło mi się na forum Tarnów.
        Prośba do forumowiczów stałych: WIEM ZE LUBICIE NASZE FORUM, ALE NIE BROŃCIE GO
        JUŻ PRZED TYMI, KTÓRYM SIĘ NIE PODOBA.
        TO NIC NIE DA. TERAZ PRZEPUSZCZAJĄ ONI JAKIŚ ZMASOWANY ATAK, KTOREGO NIE
        ROZUMIEM.DAWNO ZRESZTĄ PRZESTAŁAM STARAĆ SIE TO ROZUMIEĆ. TO NIC NIE DA.
        PO PROSTU BADZCIE, PO PROSTU PISZCIE,JAK DAWNIEJ.
        NIE DAJCIE ZEPSUĆ INNYM TEGO CO RAZEM TU BUDOWALIŚMY.
        • lubona Re: do moderatora 02.05.05, 18:56
          Usłyszałam wczoraj piosenkę. Śpiewa ją piosenkarka, o której już tu kiedyś
          mówiliśmy, nie pamiętam nazwiska. Ma taki (dla mnie) paskudnie skrzeczący,
          metaliczny głos. Ona mi sie nie podoba, tzn. jej głos, ale refren piosenki bardzo.
          "Co ci da ta złość, odpuść sobie, bądź gość, odpuść sobie, to dotyka i ciebie"
          Koniec, kropka, ja skończyłam.
          • teklat Re: do moderatora 02.05.05, 19:04
            Tatiana Okupnik z zespołu Blue Cafe?
            A ja lubie ten jej skrzek. Jest taki murzyński... I zupełnie nie pasuje do tej
            drobnej kobieciny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka