Dodaj do ulubionych

Balkony' 2006

27.04.06, 23:07
Wiec chcialem Wam powiedziec ze choc teraz jestem gora!
Hiacynty pieknie blekitne i czerwone juz przekwitly, z magnolii wiekszosc
platkiw juz opadla! Tulipany w pelni zas, jak i inne drzewa kwitnace wczesnie.
Wiekszosc krzewow juz ma listki, drzewa coraz zielensze.
Nawet bluszcz juz ma liscie wokol okna.
Ha! A u Was szaro:P:P:P
Obserwuj wątek
    • tradycja1 Re: Balkony' 2006 27.04.06, 23:24
      szaro i punk-rockowo...
      • teklat Re: Balkony' 2006 28.04.06, 09:25
        I tu się mylisz! Od kilku tygodni hartuję na moim balkonie rośliny domowe, te
        które dobrze się czują na zewnątrz - papirus, niektóre kaktusy, bluszcz,
        zioła... A od tygodnia mam już porządnie ukwiecony balkon. W tym roku mam na
        pomarańczowo-żółto. I po raz pierwszy mam cynie. Oprócz tego aksamitki, coś, co
        przypomina krzaczasty rumianek a jest chyba jakąś odmianą chryzantemy. I troche
        pnącego jednorocznego kolorowego z liści zielska.
        A w zbliżający się weekend uszyję mnóstwo szmacianych połyskliwych rybek, ltóre
        porozwieszam po całym balkonie. I będę mieć parasol, bym w wolne dni mogła
        posiedzieć rano przy kawie na swoim balkonie.
        Tak mam. :)
        • kuczman Re: Balkony' 2006 28.04.06, 13:01
          Moj kaktus, przywieziony z Nebraski- przezimowal na zewnatrz bez problemow i juz
          dobrze sie ma. Twardziel.
          • tradycja1 Re: Balkony' 2006 28.04.06, 14:25
            Moja mama dala czadu w tym roku bo dostala rozsady pomidorow sztuk 12 ;) i z
            nimi tak tancuje w dzien wyrzuca na powietrze noca zabiera do domu i juz
            zapowiedziala ze je w weekend wsadza w ziemie...a zadanie pielegnacji pomidorow
            zlecila po sasiedzku bo leci do Polski, Nie wiem czy bedzie miala jakas radosc z
            tych pomidorow, oszpecila tylko ogrod :(
            • lemuriza Re: Balkony' 2006 28.04.06, 17:14
              Od tygodnia porządkuję balkon, maluję, sadzę itp.
              Dziś znowu przywlekłam z Burku mnóstwo kwiatów.
              Innym razem opowiem.
              Mam strasznie mało czasu, bo za 15 min. wychodzę na siatkówkę:).
              • teresa50 Re: Balkony' 2006 29.04.06, 10:41
                Mój balkon szary rzeczywiście. Nie mam czasu na zakup roślinek :-( Zrobię to po
                powrocie z weekendu. Pozdrawiam wszystkich wypoczynkowo ! Bawcie się dobrze!~
                • lemuriza Re: Balkony' 2006 29.04.06, 12:08
                  Pomalowałam moje wiklinowe meble ( wymagały odświeżenia). pomalowałam koszyczki
                  na kwiaty ( na niebiesko, tak jak meble). Posadziłam już mnóstwo kwiatów (
                  chociaż jeszcze nie jest obsadzony cały balkon).
                  Niecierpki, verbeny, begonie, lobelie i inne ( w tym po raz pierwszy rosliny,
                  które nie kiwitną).
                  Kolory różnorakie, z przewagą różu i fioletu.
                  Uprałam balkonowe dywaniki.
                  Teraz pozostaje czekaż aż balkon robuja pełnią barw, no i kiedy wino będzie
                  miało listki ( to już niedługo):).
                  • kuczman Re: Balkony' 2006 29.04.06, 13:35
                    Pewnie ze sa rozne, ale z zasady to zazdroszcze Ci tych mebli wiklinowych-
                    podoba mi sie weranda z kompletem solidnych, ciezkich wiklinowych mebelkow z
                    fajnymi poduszeczkami... moze mleczno bialawe albo ciemne.
                    • tradycja1 Re: Balkony' 2006 29.04.06, 14:27
                      No dobra a jak pada deszcz( czy zacina nawet, na balkon kryty zakladam) to nie
                      niszczy to wikliny?
                      • lemuriza Re: Balkony' 2006 29.04.06, 14:51
                        Wilkina niszczy się nawet w domu.
                        To w końcu kruche "tworzywko".

Najgorzej jak nie jest niczym zaimpregnowana i stoi na balkonie.
                        Moje meble były dotychczas pomalowane takim impregnatem barwy....
                        hmm....ciemnoniebieskiej, indygo?
                        Niestey nigdzie nie znalazłam podobnego i musiałam kupić farbę do drewna o
                        mniej więcej podobnej barwie ale niestety okazało się, że nie jest matowa i
                        jak na mój gust za bardzo się błyszczy.
                        Niestety to nie to samo. Tamta była ładniejsza.
                        Ja mam dwa fotele i stolik, no i kilka koszyków.
                        Trochę mój balkon taki werandowaty, bo i dzikie wino jest.
                        Chyba wiem, co amsz na myśli Kuczman. Taka piekna weranda, cała w kwiatach!!!!
                        Albo taka oszkolona, gdzie można byłoby całe mnóstwo roślin doniczkowych
                        poumieszczać i w zimie mieć ogród zimowy.
                        Marzenia!!!!!!!
                        • kuczman Re: Balkony' 2006 29.04.06, 20:59
                          Nie...
                          Podwyzszona od poziomu ulicy- czyli na rowni z parterem ale zadaszona-
                          wiktorianskie domy takich duzo mialy. Ale moze byc i spartansko nowy, futurystyczny.
                          No ostatecznie moze byc i z kwiatami;))
                          images.meredith.com/bhg/images/03/ss_BKS049377.jpg
                          • kuczman Re: Balkony' 2006 30.04.06, 15:35
                            Wiem ze wiosna to i deszcze bez ktorych nie bedzie kolorowo (no dobra, pustynia
                            tez ma kolory). Ale jak z rynny gulgocze i spac sie chce... uwielbiam deszcze,
                            ale raczej jesienne.
                            • kuczman Re: Balkony' 2006 22.05.06, 13:50
                              Moj quasi balkon, czyli patio w formie plyty z zywego betonu ma sie wspaniale.
                              Bluszcz w tym roku probuje zawladnac cala sciana, rozpaczliwie wymachuje
                              licznymi mackami szukajac nowych punktow wsparcia. Sliczny jest!
                              Ale najwieksza radosc sprawiaja mi kaktusy ktore przywiozlem z Nebraski, pewnie
                              wbrew przepisom zabraniajacych przemieszczania roslin naturalnych. Przezimowaly
                              w doniczce na zewnatrz i teraz chyba zabieraja sie do kwitniecia.
                              Kaktusy to moje najulubiensze "kwiaty":))
                              img158.imageshack.us/my.php?image=img31323wm.jpg
                              • juliett74 Re: Balkony' 2006 23.05.06, 03:31
                                Piekne te twoje kaktusy kuczman. Tez mam taras. Probuje uratowac moje male
                                drzewko, sosenke.Bylo piekne, kupilam przed Bozym Narodzeniem. Sasiadka ile
                                razy mijala nasz taras zachwycala sie . Az w koncu wiatr przewrocil mi donice i
                                drzewko sie polamalo... Co sie dalo uratowac, wsadzilam zpowrotem.Teraz chodze,
                                dogadzam, podlewam,stosuje odzywki,zmienilam ziemie i donice i zasadzilam
                                bratki dookola. Coby bylo weselej i...czekam. Mam nadzieje, ze odzyje.
                                A tak na marginesie, ja tez lubie kaktusy.
    • kuczman Re: Balkony' 2006 03.06.06, 18:55
      Dodam jeszcze ze kaktus rosnie jak na drozdzach, az milo patrzec!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka