Dodaj do ulubionych

rany boskie jak goraco

IP: *.dipool.highway.telekom.at 08.06.03, 21:41
a ma byc jeszcze gorzej .wscieklo sie czy co.
Obserwuj wątek
    • Gość: lemuriza Re: rany boskie jak goraco IP: *.solutions.net.pl 08.06.03, 21:54
      Było gorąco, było ale dziś to przynajmniej można było w wodzie się schłodzić (
      och, jak przyjemnie). A jutro... jutro zostanie tylko mineralna, wentylator...
      biureczko, komputer i dawaj.
      Idę na balkon, bo juz jest chłodniutko, posiedzę chwilę i na gwiazdki
      popatrzę. U mnie świecą mocniej niż w centrum Tarnowa i piekniej. To taki
      przywilej mieszkania tak daleko od centrum.
      • Gość: gomez Re: rany boskie jak goraco IP: *.dipool.highway.telekom.at 08.06.03, 21:57
        niezly pomysl cos zimnego w szklance jakas muzyczka nastrojowa cicho puszczona
        da sie zyc.jest szansa na mily wieczor
        • Gość: lemuriza Re: rany boskie jak goraco IP: *.solutions.net.pl 08.06.03, 22:22
          właśnie mam zimną wodę z soczkiem.
          Własnie sprawdzałam pogodę na cały tydzień. Cały tydzień będzie gorąco ( w
          sobotę się pewnie spieprzy jak się będzie chciało trochę nad wodą odpocząć).
          Jak to przeżyć w pracy? Przy takiej pogodzie o godz. 13.00 nie jestem już w
          stanie normalnie myśleć.Słowa mi się placzą i w ogóle. A Wy? Jak Wam idzie?
          • tradycja1 Re: rany boskie jak goraco 08.06.03, 22:32
            U mnie jest chlodno caly czas i leje praktycznie nie wychodze z dlugich
            spodni:)
            Cieplej bylo w maju w Polsce niz w czerwcu w Chicago:(
            • Gość: lemuriza Re: rany boskie jak goraco IP: *.solutions.net.pl 09.06.03, 19:30
              Tradycjo, jeśli jesteś w USA, to jak Ty chcesz się wybrać do Zbylitowskiej
              Góry. A dzisiaj było tak gorąco, że "mózg parował", ale przyszła burza i
              zrobiło się fajniutko.
              No to ciepełka Ci trochę życzę!
              • tradycja1 Re: rany boskie jak goraco 09.06.03, 22:26
                Do Zbylitowskiej Gory mialam sie wybrac przed wylotem do USA(bylam w PL 8
                tygodni)bede rowniez we wrzesniu wiec chyba nic straconego:)
    • Gość: okropna_gaduła Re: chyba niebo się wściekło IP: *.west.tarnow.pl 09.06.03, 19:40
      Dziś nad Tarnowem i okolicami przeszła nawałnica.Miałam emocji co niemiara,
      ponieważ jechałam w tym czasie samochodem.Dopadło mnie w Melsztynie.I nawet
      nie chodzi o pioruny walące dookoła i grad bębniący o dach samochodu,ale
      potoki wody przelewające sie przez drogę- jechało się b. powoli w fontannach
      wody,dosłownie ściany wody-wycieraczki nie nadążały.Powalone drzewa,połamane
      gałęzie na drodze,a w Sukmaniu zapalił się od pioruna dach jakiegoś
      budynku.Niesamowite wrażenie: płonący budynek w strumieniach deszczu,straż
      rozwijająca węże.
      Niestety nie potrafię tak sugestywnie opisywać jak Gomez i tak poetycko jak
      Marcin:)
      • Gość: lemuriza Re: chyba niebo się wściekło IP: *.solutions.net.pl 09.06.03, 19:54
        ładnie piszesz, szkoda, że to akurat nie temat na radosne pisanie.
        • Gość: qwerty Re: chyba niebo się wściekło IP: 202.190.29.* 09.06.03, 19:55
          I teraz z gorącego tematu zrobił się temat mokry...
          • Gość: lemuriza Re: chyba niebo się wściekło IP: *.solutions.net.pl 09.06.03, 20:11
            I tak świat sobie płynie z falą gorąca lub... wody
            • Gość: qwerty Re: chyba niebo się wściekło IP: 202.190.29.* 09.06.03, 20:14
              Panta rei - wszystko płynie (np. śmieci parę godzin temu płynęły po drodze),
              albo pływa (np. truskawki, jarzyny i ziemniaki u moich sąsiadów moczą się teraz)
              • Gość: okropna_gaduła Re: chyba niebo się wściekło IP: *.west.tarnow.pl 09.06.03, 22:10
                Szkoda tych truskawek:((( Uwielbiam truskawki....
                • Gość: qwerty Re: chyba niebo się wściekło IP: 202.190.29.* 09.06.03, 22:23
                  Wyjdzie jutro, albo za kilka dni co to będzie. Czy coś się ostanie czy nici z
                  uprawy?
    • qwerty.tarnow Re: rany boskie jak goraco 06.06.04, 23:47
      Gorąca nie ma. Chyba że się ma w pokoju włączony non-stop komputer i zamkniete
      okno wieczorem. To wtedy rzeczywiście robi się dość ciepło.
      • lobuzek1 Re: rany boskie jak goraco 13.06.04, 23:12
        Aż się nie chce wierzyć, że rok temu tak było upalnie. Fajnie było wtedy. Nie
        mogłem dojść do ładu z rzeczami po przeprowadzce...
        • tradycja1 Re: rany boskie jak goraco 14.06.04, 02:34
          A u mnie jak w piekarniku.
          Goraco ale i sporo burz zwlaszcza noca.
          • 1gomez Re: rany boskie jak goraco 14.06.04, 09:58
            a nas schladzaja rozmaite fronty atmosferyczne.jeden odszedl wczoraj w poludnie ale pani w telewizji mowila ze juz idzie drugi.ma jaszcze kawalek bo idzie z nad norwegii ale dojdzie jak amen w pacierzu.
            pomyslec ze w tamtym roku mialem zainstalowany prysznic na zewnatrz obok miejsca pracy i wlazilem pod niego kilkanascie razy dziennie .bez tego pewnie bym nie wyrobil mialem bowiem zaszczyt pracowac na polu bez kawalka cienia nad glowa
    • ellenai moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 15.06.04, 20:08
      celsjusza!!!!! tradycjo zazdroszcze tobie w tym chicago chlodow!wczoraj mnie
      slonko jeszcze przypieklo nieco ale jest ok!okropna gadula bardzo plastycznie
      opisala nawalnice "melszytnska"miejsca te znam wiec od razu wyobrazilam sobie
      co ona biedna przechodzila!
      nic,moi drodzy nie dajmy sie usmazyc!cmok
      • qwerty.tarnow Re: moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 15.06.04, 20:12
        A jeśli już smażyć, to kotlety. Bo zgłodniałem. :-)
        • ellenai Re: moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 15.06.04, 20:33
          um qwety,temperatura jest tak wysoka ze tluszcz sie pali,nici z kotletow!
          • qwerty.tarnow Re: moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 15.06.04, 21:34
            To należy piec bez tłuszczu, na teflonowej patelni, ekologicznie, zdrowo i
            bezcholesterolowo. ;-)
            • ellenai Re: moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 16.06.04, 16:21
              fuj niesmaczne toto!
              • lobuzek1 Re: moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 16.06.04, 16:56
                A u nas pewnie tylko z 15. I do tego wieje. Dramat, a wczoraj tak ładnie było!
                • qwerty.tarnow Re: moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 16.06.04, 17:25
                  W budynku w krótkim rękawie nie wytrzyma. Na zewnątrz krótki rękaw tylko jeśli
                  się natrafi na Słońce wyglądające zza chmur.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka