Gość: gomez IP: *.dipool.highway.telekom.at 08.06.03, 21:41 a ma byc jeszcze gorzej .wscieklo sie czy co. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lemuriza Re: rany boskie jak goraco IP: *.solutions.net.pl 08.06.03, 21:54 Było gorąco, było ale dziś to przynajmniej można było w wodzie się schłodzić ( och, jak przyjemnie). A jutro... jutro zostanie tylko mineralna, wentylator... biureczko, komputer i dawaj. Idę na balkon, bo juz jest chłodniutko, posiedzę chwilę i na gwiazdki popatrzę. U mnie świecą mocniej niż w centrum Tarnowa i piekniej. To taki przywilej mieszkania tak daleko od centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: rany boskie jak goraco IP: *.dipool.highway.telekom.at 08.06.03, 21:57 niezly pomysl cos zimnego w szklance jakas muzyczka nastrojowa cicho puszczona da sie zyc.jest szansa na mily wieczor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemuriza Re: rany boskie jak goraco IP: *.solutions.net.pl 08.06.03, 22:22 właśnie mam zimną wodę z soczkiem. Własnie sprawdzałam pogodę na cały tydzień. Cały tydzień będzie gorąco ( w sobotę się pewnie spieprzy jak się będzie chciało trochę nad wodą odpocząć). Jak to przeżyć w pracy? Przy takiej pogodzie o godz. 13.00 nie jestem już w stanie normalnie myśleć.Słowa mi się placzą i w ogóle. A Wy? Jak Wam idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: rany boskie jak goraco 08.06.03, 22:32 U mnie jest chlodno caly czas i leje praktycznie nie wychodze z dlugich spodni:) Cieplej bylo w maju w Polsce niz w czerwcu w Chicago:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemuriza Re: rany boskie jak goraco IP: *.solutions.net.pl 09.06.03, 19:30 Tradycjo, jeśli jesteś w USA, to jak Ty chcesz się wybrać do Zbylitowskiej Góry. A dzisiaj było tak gorąco, że "mózg parował", ale przyszła burza i zrobiło się fajniutko. No to ciepełka Ci trochę życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: rany boskie jak goraco 09.06.03, 22:26 Do Zbylitowskiej Gory mialam sie wybrac przed wylotem do USA(bylam w PL 8 tygodni)bede rowniez we wrzesniu wiec chyba nic straconego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okropna_gaduła Re: chyba niebo się wściekło IP: *.west.tarnow.pl 09.06.03, 19:40 Dziś nad Tarnowem i okolicami przeszła nawałnica.Miałam emocji co niemiara, ponieważ jechałam w tym czasie samochodem.Dopadło mnie w Melsztynie.I nawet nie chodzi o pioruny walące dookoła i grad bębniący o dach samochodu,ale potoki wody przelewające sie przez drogę- jechało się b. powoli w fontannach wody,dosłownie ściany wody-wycieraczki nie nadążały.Powalone drzewa,połamane gałęzie na drodze,a w Sukmaniu zapalił się od pioruna dach jakiegoś budynku.Niesamowite wrażenie: płonący budynek w strumieniach deszczu,straż rozwijająca węże. Niestety nie potrafię tak sugestywnie opisywać jak Gomez i tak poetycko jak Marcin:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemuriza Re: chyba niebo się wściekło IP: *.solutions.net.pl 09.06.03, 19:54 ładnie piszesz, szkoda, że to akurat nie temat na radosne pisanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: chyba niebo się wściekło IP: 202.190.29.* 09.06.03, 19:55 I teraz z gorącego tematu zrobił się temat mokry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemuriza Re: chyba niebo się wściekło IP: *.solutions.net.pl 09.06.03, 20:11 I tak świat sobie płynie z falą gorąca lub... wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: chyba niebo się wściekło IP: 202.190.29.* 09.06.03, 20:14 Panta rei - wszystko płynie (np. śmieci parę godzin temu płynęły po drodze), albo pływa (np. truskawki, jarzyny i ziemniaki u moich sąsiadów moczą się teraz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okropna_gaduła Re: chyba niebo się wściekło IP: *.west.tarnow.pl 09.06.03, 22:10 Szkoda tych truskawek:((( Uwielbiam truskawki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: chyba niebo się wściekło IP: 202.190.29.* 09.06.03, 22:23 Wyjdzie jutro, albo za kilka dni co to będzie. Czy coś się ostanie czy nici z uprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: rany boskie jak goraco 06.06.04, 23:47 Gorąca nie ma. Chyba że się ma w pokoju włączony non-stop komputer i zamkniete okno wieczorem. To wtedy rzeczywiście robi się dość ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: rany boskie jak goraco 13.06.04, 23:12 Aż się nie chce wierzyć, że rok temu tak było upalnie. Fajnie było wtedy. Nie mogłem dojść do ładu z rzeczami po przeprowadzce... Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: rany boskie jak goraco 14.06.04, 02:34 A u mnie jak w piekarniku. Goraco ale i sporo burz zwlaszcza noca. Odpowiedz Link Zgłoś
1gomez Re: rany boskie jak goraco 14.06.04, 09:58 a nas schladzaja rozmaite fronty atmosferyczne.jeden odszedl wczoraj w poludnie ale pani w telewizji mowila ze juz idzie drugi.ma jaszcze kawalek bo idzie z nad norwegii ale dojdzie jak amen w pacierzu. pomyslec ze w tamtym roku mialem zainstalowany prysznic na zewnatrz obok miejsca pracy i wlazilem pod niego kilkanascie razy dziennie .bez tego pewnie bym nie wyrobil mialem bowiem zaszczyt pracowac na polu bez kawalka cienia nad glowa Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 15.06.04, 20:08 celsjusza!!!!! tradycjo zazdroszcze tobie w tym chicago chlodow!wczoraj mnie slonko jeszcze przypieklo nieco ale jest ok!okropna gadula bardzo plastycznie opisala nawalnice "melszytnska"miejsca te znam wiec od razu wyobrazilam sobie co ona biedna przechodzila! nic,moi drodzy nie dajmy sie usmazyc!cmok Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 15.06.04, 20:12 A jeśli już smażyć, to kotlety. Bo zgłodniałem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 15.06.04, 20:33 um qwety,temperatura jest tak wysoka ze tluszcz sie pali,nici z kotletow! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 15.06.04, 21:34 To należy piec bez tłuszczu, na teflonowej patelni, ekologicznie, zdrowo i bezcholesterolowo. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 16.06.04, 16:21 fuj niesmaczne toto! Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 16.06.04, 16:56 A u nas pewnie tylko z 15. I do tego wieje. Dramat, a wczoraj tak ładnie było! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: moi drodzy u mnie dzis ponad 40 stopni 16.06.04, 17:25 W budynku w krótkim rękawie nie wytrzyma. Na zewnątrz krótki rękaw tylko jeśli się natrafi na Słońce wyglądające zza chmur. Odpowiedz Link Zgłoś