Gość: gomez IP: *.dipool.highway.telekom.at 05.10.03, 20:12 czy w tym kraju nie ma nic swietego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lemuriza Re: spalili misia stanislawa bareji IP: *.is.net.pl 05.10.03, 20:24 Gość portalu: gomez napisał(a): > czy w tym kraju nie ma nic swietego jak to spalili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: spalili misia stanislawa bareji IP: *.dipool.highway.telekom.at 05.10.03, 20:31 normalnie stal na wystwie we wroclawiu i go spalili.hanba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemuriza Re: spalili misia stanislawa bareji IP: *.is.net.pl 05.10.03, 20:54 Gość portalu: gomez napisał(a): > normalnie stal na wystwie we wroclawiu i go spalili.hanba To fakt, hanba. A moze to byli ci sami parowkowi skrytozercy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: spalili misia stanislawa bareji IP: *.lodz.mm.pl 05.10.03, 20:55 No a wystawa. Wystawy nie zajęło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobuzek Re: spalili misia stanislawa bareji IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 05.10.03, 21:17 Parówkowym skrytożercom stanowczo mówimy NIE!!! Szkoda misia. Ale film i legenda pozostaną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: spalili misia stanislawa bareji 05.10.03, 21:41 Gość portalu: lobuzek napisał(a): > Parówkowym skrytożercom stanowczo mówimy NIE!!! > Szkoda misia. Ale film i legenda pozostaną!!! Podpisano: Dziedzic Pruski Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: spalili misia stanislawa bareji 05.10.03, 22:10 P.S. A co to była za wystawa? I kto spalił tego misia? Organizatorzy czy jacyś wandale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobuzek Re: spalili misia stanislawa bareji IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 06.10.03, 22:11 Nie dam głowy, ale to było chyba objazdowe Muzeum HUmoru z Zywca. Widziałem "temu misiu" w Zakopanem i oczywiście mam z nim zdjęcie. Wystawa fajna, polecam stronę www.muzeumhumoru.onet.pl, czy jakoś tak. Imponująca kolekcja etykietek z tanich win! WOW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: spalili misia stanislawa bareji 06.10.03, 21:07 A podobno przy budowanym w Warszawie Centrum Olimpijskim ma być coś poświęcone Barei (to za to "łubudubu, niech żyje nam prezes naszego klubu"?); albo był to żart którego nie zdementowano. Odpowiedz Link Zgłoś
okropna_gadula Re: spalili misia stanislawa bareji 06.10.03, 23:09 Miś był na pewno kultowy ale nie wiedziałam ,że był święty. Bareja z pewnością by się ucieszył. A w naszym kochanym kraju naprawdę nie ma nic świętego,skoro sędzia Sądu Rejonowego w Jarosławiu Maciej Wilczyński wydał wyrok o spaleniu 23 obrazów zarekwirowanych przez celników na przejściu granicznym .Obrazy spłonęły w sądowej kotłowni.Zostały rozpoznane na zdjęciach zrobionych przez celników jako prawdopodobnie XIX wieczne ikony. Informacja pochodzi z czwartkowej wyborczej (2.10.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: spalili misia stanislawa bareji 06.10.03, 23:19 No - kapitalnie! Więcej nie napiszę, bo na takie barbarzyństwo brak mi słów. I cóż mu te ikony zawiniły? Odpowiedz Link Zgłoś
okropna_gadula Re: spalili misia stanislawa bareji 06.10.03, 23:36 A w tej gazetowej informacji była jeszcze wypowiedż pani wiceprezes tegoz sądu Anny Sierpińskiej że: "na obrazach były jakieś postaci",na pytanie -czy sędzia nie miał wątpliwości,że to mogą być ikony pada odpowiedż - "sędzia się na tym nie zna" a dlaczego nie powołał biegłego do oceny?-"bo to zadanie urzędu celnego". Szczerze mówiąc ta informacja zwaliła mnie z nóg. Postuluję żeby nazwiska tych sędzów wyryć na frontonie budynku jarosławskiego sądu.Przeszli do historii jak Herostratos.... Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: spalili misia stanislawa bareji 06.10.03, 23:42 No cóż - trochę mniejsze wymagania mamy od szewca, trochę większe od wykształconych prawników... (za przeproszeniem tych forumowych) Odpowiedz Link Zgłoś
okropna_gadula Re: spalili misia stanislawa bareji 06.10.03, 23:59 Otóż,pozostając z szacunkiem dla niewykształconych szewców - efekt ich nieszczęsnych czynów jest taki sam. Powiem nawet więcej:szewc przynajmniej miał motyw.... Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: spalili misia stanislawa bareji 07.10.03, 00:07 No cóż - być może w Jarosławiu też postanowią po wsze czasy nie używać nazwiska pana Wilczyńskiego? Choć ja uważam, że jednak lepsze byłoby zaproponowane przez Ciebie wykucie nazwiska profana w najbardziej widocznym miejscu - ku przestrodze potomnych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: spalili misia stanislawa bareji IP: *.solutions.net.pl 09.10.03, 21:38 nie trzeba go karac wystarczy spradwzic na ktorym bazarze kupil sobie swiadectwo ukonczeniu studiow.et polska czasem chce sie wyc Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: spalili misia stanislawa bareji 09.10.03, 23:35 Słyszałem, że za 25 zł można kupić. A dla porównania sama opłata urzędowa za wydanie rzeczywistego dyplomu na studiach to coś w przedziale 50-75 zł. Odpowiedz Link Zgłoś