tradycja1 23.11.03, 22:27 Jaki jest? Czy czujecie sie bezpieczni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: Tarnow noca 23.11.03, 22:30 Na głównej ulicy, idąc z kimś, to może jeszcze pół biedy. Na szczęście nie muszę zbyt często po Tarnowie chodzić nocami. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Hameryka nocą 23.11.03, 22:44 zalezy od miejsca. Jest ciemno i glucho,ale miasta plona niezliczona iloscia swiatel. W zaleznosci od dzielncy jest bezpiecznie albo i nie. Nad chicagowskim niebem tysiace swiatelek...to ladujace i startujace samoloty. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow O samolotach 23.11.03, 22:50 Samoloty nad domem to ja też mam. Co prawda nie lądujące i startujące, tylko przelatujące - do tego na dużej wysokości, ale mam. I to w pokaźnej liczbie. I tak się zastanawiam: podobno jesteśmy niezbyt bogatym społeczeństwem (Polska), to skąd tych ludzi stać na te przeloty tam i z powrotem. A samoloty latają w różnych kierunkach. Po 3, 4, 5 na godzinę. W lecie to czasami widać jak leci kilka jeden za drugim (mnie udało się przyuważyć kolumnę 5 takich samolotów). Hmmm? Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: O samolotach 23.11.03, 22:58 Pewnie gdzies w Twojej okolicy jest kanal powietrzny. A ludzie podrozuja, odwiedzaja rodziny, maja tysiace spraw i zalatwien,ich praca tego wymaga itp. Mieszkalam kiedys blisko lotniska O'Hare to tak glosno bylo od samolotow ze jak rozmawialam przez telefon to nie slyszalam nic poza hukiem silnikow samolotu.Rozmawiam z kims i mowie: -Poczekaj samolot ................ (ktos)- czekaj teraz jest u mnie chwilka....OK juz. ...................... - Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O samolotach 23.11.03, 23:01 U mnie głośno nie jest - samoloty latają wysoko. Ot tak, tylko mnie to skłoniło do powyższych refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: O samolotach 23.11.03, 23:06 W Tarnowie tez mieszkam niedaleko ulicy Lotniczej wiec chyba jestem skazana na samoloty. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O samolotach 23.11.03, 23:09 To może kupisz sobie jeszcze do kompletu samolot? Choćby nawet Mig-a z wojskowego demobilu. ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: O samolotach 23.11.03, 23:12 Zaczne od znalezienia pilota. Potem pomysle o samolocie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O samolotach 23.11.03, 23:16 Model treningowy stoi przy wjeździe na obwodnicę. :-))) Ewentualnie polecam małą szkołę latania na sprzęcie z demobilu w okolicach Sędziszowa Małopolskiego (przy drodze E-40 na Rzeszów). Tam ktoś ma koło domu cały arsenał. Włącznie z transporterem opancerzonym, śmigłowcem, i paroma jeszcze innymi rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O samolotach 23.11.03, 23:20 W Koszycach Wielkich kiedyś też widziałem na podwórzu u kogoś wojskowy transporter opancerzony. A między Rzeszowem a Łańcutem od ponad roku stoi przy drodze odmalowany cywilny śmigłowiec - żadne pogotowie lotnicze, żadna wystawa. Stoi sobie na działce ogrodzonej siatką - tylko helikopter, ogrodzenie i pusta działka. Dziwny ktoś miał pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: O samolotach 23.11.03, 23:29 Jednym słowem mobilizuje nam się społeczeństwo. Mobilizuje i militaryzuje. A jednocześnie do wojska to nikt nie chce iść. Więc jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Tarnow noca 25.11.03, 16:34 P.S. Pojęcie "Tarnów nocą" jest względne, bo zimą szybciej robi się ciemno i choć jest już na zwnątrz mrok i noc, to jeszcze toczy się normalne życie i można się nie bać na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Tarnow noca 25.11.03, 18:40 Ja tam się i tak nie boję.... Nie łażę specjalnie nocą po mieście, ale jeśli już mi sie to zdarzy, to żaden strach się mnie nie ima. Chyba nie jestem potencjalną ofiarą złoczyńców - ponoć takie są. "Ciosy karate ćwiczyłam z moim bratem" Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Tarnow noca 25.11.03, 18:59 U mnie w nocy to strach, nie-strach; nie wiem. W każdym razie żadna przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
okropna_gadula Re: Tarnow noca 25.11.03, 23:00 Tradycja napisała: >W Tarnowie tez mieszkam niedaleko ulicy Lotniczej wiec chyba jestem skazana na samoloty. Nie martw sie Tradycjo!Na ul.Lotniczej zrobiono ściezke rowerową i jest zakaz ruchu z wyjatkiem rowerów.Więc samoloty tym bardziej Ci nie grożą. I właśnie na konto tej ścieżki rowerowej w ostatnim czasie ul. Lotnicza została wyasfaltowana. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Tarnow noca 26.11.03, 02:18 :) Fajnie,wiosna bede miala gdzie jezdzic na rowerze, bezsenna noca. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Tarnow noca 26.11.03, 13:25 U nas już jest wiosna! :-))) Ciepło, ładnie, trawa rośnie i się zieleni... Odpowiedz Link Zgłoś