Dodaj do ulubionych

Uznanie dla polskich pilotów

05.12.03, 20:46
Którzy latają na sprzęcie takim jaki mamy, czyli wadliwym, starym, wciąż się
psującym. A mimo to latającym bezpiecznie. I potrafiącym wyjść z wielu
opresji bezpiecznie.
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 05.12.03, 20:47
      Podobnie z pilotami rosyjskimi. Ich sprzęt jest w jeszcze gorszym stanie.
      • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 05.12.03, 20:51
        Bo nie jest sztuką latać na sprzęcie doskonałym, wyposażonym w najnowsze
        osiągnięcia techniki, który praktycznie poleciałby bez pilota, tylko na
        sprzęcie starym, bez wielu akcesoriów technicznych. I taki stary samolot jest
        niejednokrotnie lepszy od nowego, bo tamten złom poleci nawet jeśli mu jeszcze
        jedna część nawali. A nowy przy najmniejszej usterce skomplikowanego sprzętu
        odmawia posłuszeństwa.
    • tradycja1 Re: Uznanie dla polskich pilotów 05.12.03, 20:49
      Tez im jestem bardzo wdzieczna ze bezproblemowa podroz na skrzydlach LOTu na
      trasie PL-USA.
      A mowia Lotem blizej...........ziemi.
      • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 05.12.03, 21:01
        To Ty na skrzydłach siedzisz? Nie w kabinie? W takim razie się nie dziwię, że
        podróż może być z przygodami! :-PPP
        • tradycja1 Re: Uznanie dla polskich pilotów 05.12.03, 23:11
          czasami jak nie mam juz wyboru w miejscach to biore te 20,21,22,23,24 to
          akurat na skrzydle wypada, a zawsze chce sidziec w drugiej czesci.
          na business class mnie nie stac :(
          • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 05.12.03, 23:30
            Hahaha

Nie wiedziałem, że istnieje określenie "siedzieć na skrzydle" na oznaczenie
            foteli na wysokości skrzydeł. Mi chodziło o rzeczywiste siedzenie na
            skrzydle. ;-PPP
            • tradycja1 Re: Uznanie dla polskich pilotów 05.12.03, 23:51
              Ja wiem o co ci chodzilo, tylko coz tu napisac?
              Troche wieje i zimno wiec siedziec sie nie da.

Jak ktos zna juz samolty to i zna numery miejsc.
              w Boingu 767 znam chyba caly rozklad..np siedzenia 17 i 34 nie rozkladaja sie
              wiec ich unikam 8 10 to miejsca dla inwalidow albo matek z dziecmi ich tez
              unikam..itd...
              • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 05.12.03, 23:57
                Ja za to znam rozkład miejsc w pociągu trakcji elektrycznej (czymś muszę się
                w końcu pochwalić, skoro samolotem w życiu nie leciałem :-P ). I taki pociąg
                składa się przeważnie z dwóch zespołów po 3 wagony każdy. I w każdym wagonie
                jest "takie coś" wydzielone. Tylko że w dwóch skrajnych wagonach tym "czymś"
                są kibelki, a w środkowy wagonie jest to po prostu fragment zespołu napędowego.
                • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 06.12.03, 00:00
                  P.S. I spróbujcie mi napisać, że to jest nieprzydatna informacja! To jest
                  NAJWAŻNIEJSZA informacja w strategicznych momentach! ;-))))))))))))))))))))))))
                  • tradycja1 Re: Uznanie dla polskich pilotów 06.12.03, 00:49
                    Pociagi znam troche gorzej, ale nie jest zle...
                    Co do siedzen to nie pamietam.Pospieszne maja I klase w srodku skladu
                    przewaznie dwa wagony dla palacych i nie palacych ktore rozdziela WARS.
                    Z ubikacji staram sie nie korzystac, podrozuje zawsze sama z bagazami, co
                    dodatkowo utrudnia wycieczki do toalaty;)
                    • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 06.12.03, 12:18
                      Pociągi pospieszne to już osobna historia. Tam sposób ułożenia wagonów nie
                      jest nigdy pewny.
          • lobuzek1 Re: Uznanie dla polskich pilotów 06.12.03, 10:10
            Wracając ze Stanów kilka lat temu też trafiło mi się miejsce przy oknie i
            właśnie na skrzydle. Wrażenie niesamowite!
            • tradycja1 Re: Uznanie dla polskich pilotów 06.12.03, 16:30
              Ja na skrzydle nie lubie bo malo widac, a czasami przy pieknej pogodzie w
              dzien naprawde sa cudne widoki.
              Na lotach krajowych nie ma nic gorszego jak siedziec na skrzydle wlasnie,
              taki huk i widok krecacego sie smigla.Unikajcie miejsc 5-10.
              • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 06.12.03, 17:20
                Dzięki za radę. Ale mnie to taki lot na razie dłuuuugo nie grozi. :-)))
                • tradycja1 Re: Uznanie dla polskich pilotów 06.12.03, 23:55
                  Nigdy nic nie wiadomo, a lot samolotem to nie jest chyba za kare.
                  • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 06.12.03, 23:59
                    Na razie się nigdzie nie wybieram. A na przelot samolotem to mnie jeszcze
                    dłuuugo nie będzie stać.
                    • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 07.12.03, 00:01
                      Znaczy - może bym i sobie uskładał po jakimś czasie na taki lot, ale jest tyle
                      ważniejszych wydatków. A latanie smolotem to dla mnie na razie towar zbytkowny.
                      • tradycja1 Re: Uznanie dla polskich pilotów 07.12.03, 00:12
                        Rozumiem ale tak poza wnikaniem w finanse to loty krajowe i europejskie( np na
                        wakacje) nie sa tak koszmarnie drogie ,zakladajac ze nie lata sie w kazdym
                        tygodniu.
                        • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 07.12.03, 00:14
                          Wiem, że tu trochę taniej. Ale ja mimo wszystko nie skuszę się. Napiszę
                          więcej: nawet mnie za granicę nie ciągnie!
                          • tradycja1 Re: Uznanie dla polskich pilotów 07.12.03, 00:16
                            Nawet na wakacje? Zwiedzic chocby sasiadujace z nami kraje?
                            • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 07.12.03, 00:17
                              W życiu za granicą nie byłem. No, chyba że palcem po mapie albo po globusie.
                              • tradycja1 Re: Uznanie dla polskich pilotów 07.12.03, 00:27
                                No tak alkoholu nie pijasz wiec nawet na Slowacje nie miales po co jechac mimo
                                ze to tylko 150 km.

Moze masz po prostu brak potrzeb na to co nieznane, a pewne sytuacje daja ci
                                poczucie spokoju, ktory z pewnoscia jest dla Ciebiec wazny.
                                • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów 07.12.03, 00:28
                                  Hehe
                                  Coś w tym jest!
    • lobuzek1 Re: Uznanie dla polskich pilotów-helikopter 06.12.03, 10:18
      www.hurtwood.demon.co.uk/Fun/copter.swf
      Każdy może sobie polatać z premierem.
      • qwerty.tarnow Re: Uznanie dla polskich pilotów-helikopter 06.12.03, 12:40
        To samo jest pod tym adresem już od kilku miesięcy:

www.tanienotebooki.pl/pogodzinach.php
        I podobno jeszcze można wygrać nagrodę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka