1gomez 06.12.03, 09:38 pewnikiem sie ktos powiesil.uczeni nudziarze twierdza ze masy powietrza itp,itp.a madrosc ludowa mowi ze jak dmucha to sie ktos powiesil.pewnie mial powody.w kazdym razie czesc jego pamieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atob Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 09:45 To pewnie sie powiesil gdzies w waszej okolicy bo u nas nie wieje tak strasznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
1gomez Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 11:49 nagle przestalo dmuchac pewnie go odcieli.dalsze wydarzenia bede relacjonowal na biezaco Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 12:20 Odcięli, i wywieźli do kostnicy do innego miasta. (najlepiej na północ albo na zachód). :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
1gomez Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 14:30 a co sie ze sznurem stalo? wiem ze przed wojna skazaniec mogl zapisac sznur w testamecie.sznur taki to silny talizman szczescie przynosi.poniewaz zyjemy w obecnych czasach twierdze ze sznur ukradli.dokonac tego mogli prominetni politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 15:09 Jak jest w testamencie, to jeszcze chwilę zejdzie zanim ktoś spadek otrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 18:07 qwerty.tarnow napisał: > Odcięli, i wywieźli do kostnicy do innego miasta. (najlepiej na północ albo na > zachód). :-PPP Nie na zachód, ale do Bochni. Wieje tak, że chyba będe musiała trzymać okno, bo boję sie, ze wywieje. Na dodatek spadł śnig i leży sobie na trawnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 18:24 qwerty.tarnow napisał: > U mnie to samo. :-((( Zrobiło mi sie lzej, bo myslałam, że to tylko tu. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 18:33 W tym momencie trochę jakby wiatr ustał... Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 18:40 qwerty.tarnow napisał: > W tym momencie trochę jakby wiatr ustał... U mnie nie. Nieustannie próbuje wyrwać mi okna z futryn. Zrobiło się -2. Kurcze,komu te plusowe temperatury przeszkadzały? :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 18:44 Ps. A może to już "mokra Baśka" się już mści? :(( Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 18:52 Czy dzień, który nie cały czas był mglisty, można uznać za "mokry"? Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 18:56 qwerty.tarnow napisał: > Czy dzień, który nie cały czas był mglisty, można uznać za "mokry"? To zależy wg mnie od stanu "podłoża", jeżeli miało czas wyschnąć, to chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 19:01 No bo wszystko rozchodzi się teraz o to przysłowie: czy Barbara była po wodzie (lodzie)? Czy też raczej nie? Ale choćby i nawet, to i tak to przysłowie już od kilku lat się nie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 19:05 U mnie była własciwie cały czas po wodzie. Jednak co racja , to racja. Przy tych naszych anomaliach pogodowych musimy chyba tworzyć nowe przysłowia. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lubona Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 19:15 To może ktoś sie pokusi? Chociaż nie bedzie to łatwe w takich warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 20:20 "Pierwszy (wymienić nazwę miesiąca) jaki, cały miesiąc taki." albo "Gdy w (wymienić nazwę dnia bądź święta) wiater duje, znak że zmiana się szykuje" Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 18:45 U mnie wiatr też wraca pomału. :-((( Dlatego: słońcu i ciepłu mówię TAK, dla wiatru i chłodu - NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 16:23 U mnie za to jest awaria wody.To chyba ktos musial kogos zamordowac, mam nadzieje ze sprawce szybko znajda bo juz zaczynam odczuwac brak wody. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 17:15 Oj! Jeśli woda zostanie dowodem rzeczowym w sprawie o morderstwo, to nieprędko ją odzyskasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 18:00 qwerty ale jej prorokujesz ponuro heheh:(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: ale dmucha dzisiaj 06.12.03, 18:08 U mnie śniegiem lekko sypnęło, to czemu innym ma być lepiej z taką np. wodą? ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś