Dodaj do ulubionych

zdolnosc kredytowa

IP: *.echostar.pl 23.05.11, 18:25
chcialabym sie dowiedziec czy mamy z mezem jakakolwiek sznase na wlasne m ;-) maz zatabia 2500 netto nie ma zadnych kredytw ja zarabiam 2000 tys netto lecz place rate 1000 zl na pozyczke hipoteczna. Nie mamy dzieci i innych zobowiazan
Obserwuj wątek
    • michas007 Re: zdolnosc kredytowa 23.05.11, 20:00
      Czy będziecie mieć wkład własny?
      Czy pożyczka hipoteczna była brana w PLN (jeśli nie, jaka jest rata w walucie kredytu?)?
      Pozdrawiam
      • Gość: mala mi Re: zdolnosc kredytowa IP: *.echostar.pl 23.05.11, 23:36
        20 tys wkaldu tak pozyczka byla w pln
        • michas007 Re: zdolnosc kredytowa 24.05.11, 12:02
          Zakładając okres kredytowania 30 lat, bezpieczna zdolność to ok. 180.000 PLN. W pojedynczych bankach jest nieco wyższa.
          Jeśli w/w kwota byłaby zbyt niska, moglibyście pomyśleć o kredycie na zakup oraz refinansowaniu również pożyczki zabezpieczając się na dotychczasowej i nowo nabywanej nieruchomości. To jednak wymaga większego wyliczenia (i szczegółów).
          Pozdrawiam
          • Gość: mala mi Re: zdolnosc kredytowa IP: *.echostar.pl 24.05.11, 20:53
            hmmm troszke malo.... a przy zalozeniu rozdzielnosci majatkowej mojej z mezem jaka kwote moglby dostac masz przy zarobkach 2400 netto bez inych obciazen?
            • michas007 Re: zdolnosc kredytowa 24.05.11, 22:25
              Wyszłoby podobnie.
    • Gość: Tomek Opalowicz Re: zdolnosc kredytowa IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.11, 10:57
      jak masz wątpliwości co do swoich szans na kredyt hipoteczny to skontaktuj się z doradcą z portalu www.finansosfera.pl/ Wystarczy że zostawisz im swój numer a oni sami oddzwonią i powiedzą co i jak. Naprawdę warto. Wiem co mówię sam załatwiałem kredyt z ich pomocą!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka