Dodaj do ulubionych

Dziesiaj otwieram dobrego szampana!

05.07.10, 15:18
bo kacza morda w sina dal odjechala....Dbig_grinbig_grinbig_grin:
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 15:45
      No to gdzie on, ten szampan? Myślałam, że tu świętować będziemy wielkie wydarzenie. Co prawda z określeniem "kacza morda" jakoś zaprzyjaźnić się nie mogę, nie mniej ciesze się bardzo, że w siną dal odjechała...oby bezpowrotnie. Na zdrowie smile

https://static-p3.fotolia.com/jpg/00/09/81/08/400_F_9810886_29aydKNbC5v6ddMFGz9HokJPcIrQavRS.jpg
      • hardy1 Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 16:44
        Nalejcie i mi lampkę, mimo wszystko jest za co wypić...smile

PS.Zorro - to samo można przekazać całkiem innymi słowami. Nie
        zniżajmy się do poziomu większości wyborców pana JK. To nie daje
        wcale plusów ani nie dodaje ekspresywności wypowiedzi, a wprost
        przeciwnie...

Teraz nalejcie mi drugą lampkę smile
        • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 17:11
          hardy...nie przesadzaj! Lepsi i madrzejsi ode mnie nie wstydzili sie
          "dosadnosci"....
          • hardy1 Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 17:36
            Nie przesadzam, Zorro. To moje zdanie i inni "lepsi i mądrzejsi" nie
            interesują mnie. Nie muszę podpierać się innymi smile Jak w czymś mam
            inne zdanie to mówię to prosto do rozmówcy...nigdy opłotkami albo
            przez plotki do trzeciej osoby. Nie jestem hipokrytą jak JarKacz
            (jak widzisz, też stosuję dosadność...ale stonowaną smile)

Staram się oceniać innych po poglądach - i to oceniam, czasem bardzo
            ostro - jak w stosunku do PiS i ich prezesa. Jednak staram się nie
            używać inwektyw czy słów obraźliwych ad personam...oni też będą żyć.
            Wtedy mam prawo żądać aby w stosunku do nas też takich nie używali -
            to dla mnie minimum tego co każdy z nas powinien
            zachować...mieszkamy w jednej Polsce i to nie są wrogowie tylko
            przeciwnicy polityczni.

Dobra...a teraz nalej mi trzecią lampkę...dzisiaj można wypić "za
            III RP" big_grin
            • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 18:14
              czy "morda" to slowo takie wulgarne? Wybacz, ale mnie bardziej razi tzw.
              potoczny jezyk polski uzywany na ulicy, w mediach, radio i TV. Zajebieste,
              nieprawdaz?
              • hardy1 Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 20:50
                Zorro - nie udawaj pierwszego naiwnego big_grin Wiesz o co mi
                chodzi...sama "morda" nie. Ale w połączeniu z wyrazem odnoszącym się
                do nazwiska...
                To "potoczne" też mnie razi. I walczę z tym. Nie idę "z trendem
                medialnym". Że media schlebiają prymitywizmowi to nie znaczy że ma
                mi się to podobać.

Pracuję ze specyficzną młodzieżą...mam tego dość na co dzień. Jak
                dziewczyna zamiast przecinka używa ciągle "kur..." to przy
                wszystkich koleżankach i kolegach mówię - "to Twoja prywatna sprawa
                co robisz po szkole. Ale czy musisz wszystkich o tym informować?"
                Szokingowe zagranie? Może...ale trochę pomaga. Zawsze reaguję na
                wulgaryzmy, nawet do obcych ludzi...trzeba tylko wiedzieć jak i
                jakimi słowy zwrócić uwagę...i jakoś jeszcze żyję smile
                Syzyfowa praca? Może. Ale taki już jestem. Szlus.

I na tym zakończmy, rzekłem co chciałem smile Wolę wypić za zdrowie III
                RP smile Postawię moją kminkówkę...nie znasz jej jeszcze, Zorro smile
                • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 21:39
                  Hardy...powiem Ci jedno, NIGDY nie uzywam i nie uzywalem je´zyka wulgarnosci,
                  niemniej jednak obserwujac poska scene polityczna, polskie "dziennikarstwo2 w TV
                  i mediach brukowanych, czlowiek mimo woli nabywa tej wspolczesnej "polskiej
                  oglady". I Twoj zarzut, (nie powiem juz o niektorych mimozach z LOZY), ze
                  naduzywam mocnych okreslen - to wybacz - przy tym natloku chamszwa,
                  prymitywizmu i prostactwa jaki w tej chwili naookolo w kraju panuje - to jestem
                  z moja "morda " swietoszkiem. Ale, jesli ktos jest tak bardzo moim "chamstwem" i
                  "prostactwem" dotkniety to wole zrezygnowac z JAKICHKOLWIEK kontaktow na KAZDYM
                  forum i wybacz - ale nie dam sie zmieniac i ograniczac. Ja znam swoje granice. I
                  wole je sam dla siebie zatrzymac niz jakis zeby jakis "zajebisty full lans"
                  bedzie mi mowil co wolno a co nie. Ciao.
                  • z_malej_litery Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 22:17
                    No i widzisz Zorrku, pozostawiasz po sobie niemiłe wrażenie. Smutne...
                    • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 07:26
                      Smutne? Dla mnie nie. Jezeli czyjes "arystokratyczne" uszy nie moga zniesc paru
                      dosadnych okreslen to juz trudno. Ja sie na pewno nie zmienie. A ze trafilem do
                      gniazda os.....sorry, mimoz, to nie wiedzialem. No coz, czlowiek sie do konca
                      uczy. W kazdym razie nie mozesz mi zarzucic, ze KOGOKOLWIK na LOZY obrazalem lub
                      atakowalem. Czego niestety nie mozna powiedziec o kilku "wrazliwych" LOZOWICZACH....
                      • z_malej_litery Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 11:10
                        Miałam dać Ci długa odpowiedź, ale Hardy mnie w zasadzie już
                        wyręczył, pisząc:

hardy1 06.07.10, 08:29 Odpowiedz
                        O innych forach nie wypowiadam się z wyjątkiem jednego - wchodzi się
                        na jakieś forum to trzeba się dostosować do jego ram i wymagań
                        admina czy właściciela. To zrozumiałe. Lubisz prowokować i to Twoje
                        ryzyko smile Nikt nikogo nie trzyma - jest tyle forów że każdy może
                        znaleźć takie które mu odpowiada. "Wolność słowa" (jak wszystko) nie
                        jest nieograniczona i każdy właściciel ma prawo określać jego ramy.
                        Wchodzi się gdzieś to się zgadza na pewne obowiązujące ramy. Nie
                        pasuje komuś? To szuka innego forum lub mimo wszystko stara się nie
                        przekraczać nakreślonych ram. Można też samemu założyć forum i
                        określać obowiązujące zasady. Proste? Proste. Nie ma przymusu
                        przebywania na konkretnym forum smile

Powiem krótko:

1. Loża jest jaka jest i widziałeś gdzie piszesz. Juz raz odszedłeś -
                        wróciłeś. Widocznie nie po drodze nam i nie ma co strzępić języka.

2. Nie lubię Twoich prostackich odzywek - nigdy Ci tego nie mówiłam,
                        ale dziś Ty zwolniłeś mnie z poczucia delikatności. czemu nie lubię?
                        - bo nie lubię i tak nie mówię. Tak, jak z kolei Ty je lubisz.
                        Wniosek? Nie ma sensu szukać swego towarzystwa. A jeśli to oznacza
                        mimozowatość to tak, jestem mimozą i nic Ci do tego.

3. Otrzymałeś mailowo prośbę od adminów forum, byś nie używał
                        wulgaryzmów. Poproszono Cię o to. Masz to gdzieś - wniosek: nie dziw
                        się reakcji.

4. Co robisz teraz? - i to jest dla mnie największe zaskoczenie!
                        Otóż jak płaczliwa baba idziesz na inne forum i żalisz się, jak Cię
                        źle potraktowano na Loży. Wybacz, ale to i niemęskie zachowanie i
                        żałosne. Dla mnie koniec tematu. Sama nie jestem płaczliwa, a tym
                        bardziej po mężczyźnie oczekuję jakiejś eleganckiej stanowczości.

I przykro mi, Podwórko, że na waszym forum w ogóle doszło do
                        takiej rozmowy. Ja już ten problem kończę smile
                        • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 14:15
                          1). Na Loze "wlazlem" przypadkowo nie wiedzac, ze jestem dla Was "sloniem w
                          skladzie rozowej w dodatku porcelany". Taki cham i prostak ze mnei. Powinienem
                          zrobic najpierw rekonesans. Masz racje w tym wzgledzie.
                          2).Prostackie odzywki? No coez moja droga "mala" ...Taki ze mnie juz zbuntowany
                          cham i juz. Widocznie u nas na wsi za malo mnie batami za mlodu tlukli i i takie
                          ze mnie prostackie i nieokrzesane bydle wyroslo. A rozowych rekawiczek nie
                          lubie. Jakos mi sie dziwnie kojaza....
                          3).Mailowa prosbe od wlasciciela forumn dostalem juz po fakcie. Po tym jak mnie
                          za "kacza morde" z forum wywalono. Nie potrafie tylko zrozumiec jednego - kogo
                          tym okresleniem z forumowiczow obrazilem? Mnie natomiast obrazano kilkakrotnie,
                          dwie osoby potrafile sie zreflektoac, ze przesadily, jedna nie. Ale...wedlug
                          Ciebie to jest O.K?
                          4). Ja ide na inne forum sie zalic?Dbig_grinbig_grin: Kon by sie usmial! Napisalem tak, bo
                          wiem ze wiele osob tutaj piszacych, czyta i pisze rowmniez na Lozy,wiec poniewaz
                          w sposob niedemokratych´zny zaklneblowano mi moja morde, o sorry...buzienke,
                          napisalem tutaj co o tym sadze. Jesli Ci to przeszkadza - nie czytaj i nie pisz,
                          proste? Powiadasz, ze to niemeskie? A kogo Ty wolisz - lysego brutalo? Sorry, to
                          nie ja...
                          Pozdrawiam, "Mala"... Dbig_grinbig_grin:
                        • 1zorro-bis "z malej....." P.S 06.07.10, 14:38
                          co do prostactwa to mamy faktycznie chyba inne pojecie. "Zajebisty full wypas"
                          to jest O.K a "miales chamie zloty rog" to be?
                          No coz, w Polsce kroluje teraz ten pierwszy "full wypas" i w dodatku
                          zajebisty.Dbig_grinbig_grin:
                  • hardy1 Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 22:39
                    Nie wkładaj mi "w usta" tego czego nie powiedziałem , Zorro. Nie
                    zakazałem Tobie tylko powiedziałem co o tym sądzę. To różnica,
                    prawda?
                    Chciałbyś żebym położył uszy po sobie jak chcę coś powiedzieć? Abym
                    się wstrzymał? Nie ma takiej opcji u mnie smile
                    Nie zauważasz że teraz Ty zachowujesz się właśnie jak "mimoza"?
                    Oczywiście że masz prawo odejść z forów...tylko czy to nie
                    zasadzie "na złość mamie..." poniewaz ktoś powiedział coś co może
                    Tobie się nie spodobało? Gdybyś wiedział co o mnie pisali
                    niektórzy...ale wiedziałem jaki mieli zamiar w stosunku do mnie. Czy
                    zwracali tylko uwagę czy chcieli złośliwie dopiec... Z niektóymi
                    uwagami zgadzałem się, z innymi nie...złośliwości trolli nie ruszały
                    mnie w ogóle.

Musisz sam wybrać do czego wolisz dążyć lub z jakimi ludźmi
                    rozmawiać. Jesteś inteligentny., nie muszę tłumaczyć dokładniej smile

I zwróć uwagę - już dawno po jednej-dwóch wypowiedziach na tym wątku
                    mogliśmy zakończyć dyskusję, skupiając się na przyjemniejszej
                    rzeczy - opijaniu szampanem korzystnego wyniku wyborów. Trzeba
                    czasem wyhamować i skupić się na celu a nie pobocznych sprawach...smile
                    • ulisses-achaj Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 00:42
                      Hmm... moim zdaniem żądanie od polityków, żeby zachowywali sie jak u
                      cioci na imieninach, to jednak utopia.. smile Oczywiście, skrajności
                      trzeba tępić, ale dyskurs musi być "jędrny", jeżeli jest rzeczywistą
                      walką na racje. Ostre sformułowania zdarzały sie Piłsudskiemu (słowo na
                      k... nie było mu obce smile), Churchillowi, Witosowi, Lincolnowi, etc
                      etc . smile
                      • ulisses-achaj Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 00:43
                        Dobranoc smile
                        • 1agfa Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 03:11
                          Czy ja także mogę przyłączyć się do solidnego toastu? Uszczuplić
                          zapasy Zorro (witaj, Zorro smile )? Sen będzie jeszcze lepszy, jeszcze
                          spokojniejszy, dobry dzień (a także dni następne) zapowiadający - bo
                          około północy dnia poprzedniego...!! shock Te słowa ciężkie, co się
                          poniosły echem w mojej okolicy o tej północnej godzinie, porze
                          złych i ciemnych duchów ...to ja!
                          Jednakże, ostatecznie...big_grin big_grin
                          HURRA! A komentarz? Ulisses powiedział...wink
                          Dobry wieczór, dobranoc, dzień dobry, dobranoc smile
                          --
                          agfa
                      • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 07:37
                        no...ci faceci na LOZY nie mieli by co szukac! Dbig_grinbig_grin:
                    • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 07:36
                      Hardy...czy ja Tobie cos "w usta wkladam"? Nic takiego nie napisalem przeciez.
                      Nie zachowuje sie jak mimoza, zawsze przyjmuje krytyke wobec mojej osoby ale
                      moje prawo jest takie, ze moge sie z nia tak dlugo nie zgadzac az ktos mnie
                      konkretnymi argumentami przekona, ze nie mam racji. Natomiast ja ZADNEGO forum
                      nie opuscilem tylko mnie po prostu OCENZUROWNO, zablokowano i wywalono. A to
                      roznica, nie uwazasz? Prawo kazdego wlasciciela forum innym w ten sposob zatykac
                      gebe, sorry buzke (znowu te straszne wulgaryzmy...). No coz...Dbig_grinbig_grin:
                      P.S
                      Inteligentny powiadasz? Dzieki! Dzieki! A juz myslem, ze tylko mi lopata
                      pozostala...Dbig_grinbig_grin:
                      • hardy1 Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 08:29
                        Chciałbyś abym ja nie mógł powiedzieć swojego albo skomentować,
                        Zorro? Ty powiedziałeś, Uli też, ja rzekłem. Każdy ma prawo.
                        Dla mnie "morda" nie trąci wulgaryzmem, natomiast w połączeniu
                        z "kaczą" - ale w odniesieniu do nazwiska - już trąci. Mam prawo tak
                        powiedzieć? Mam. Chyba nie chcesz mi "zamknąć buzi"? smile
                        Wolę oceniać ostro poglądy i czyny ludzi (zwłaszcza wzmiankowanej
                        osoby Jarosława K., o której mam jak najgorsze zdanie); staram się
                        natomiast nie ruszać (przynajmniej ostro) - ich nazwisk czy wyglądu.
                        Może to wypływa z mojej pracy zawodowej (a pracuję naprawdę ze
                        specyficzną młodzieżą dla której często wygląd czy nazwisko jest
                        wyznacznikiem ich postępowania).

O innych forach nie wypowiadam się z wyjątkiem jednego - wchodzi się
                        na jakieś forum to trzeba się dostosować do jego ram i wymagań
                        admina czy właściciela. To zrozumiałe. Lubisz prowokować i to Twoje
                        ryzyko smile Nikt nikogo nie trzyma - jest tyle forów że każdy może
                        znaleźć takie które mu odpowiada. "Wolność słowa" (jak wszystko) nie
                        jest nieograniczona i każdy właściciel ma prawo określać jego ramy.
                        Wchodzi się gdzieś to się zgadza na pewne obowiązujące ramy. Nie
                        pasuje komuś? To szuka innego forum lub mimo wszystko stara się nie
                        przekraczać nakreślonych ram. Można też samemu założyć forum i
                        określać obowiązujące zasady. Proste? Proste. Nie ma przymusu
                        przebywania na konkretnym forum smile

"Łopata"? Przez wiele lat "po pracy etatowej" - pracowałem
                        wieczorami i w wolne dni, fizycznie...i to ciężko. Taką miałem
                        sytuację rodzinną. Znam środowiska pracy umysłowej i fizycznej,
                        ludzi prostych oraz wykształconych, a także...inne środodowiska
                        też smile I mogę (a mam podstawy) stwierdzić - "chamstwo" jest
                        niezależne od środowiska. Na pewno nie jest powiązane "z łopatą". I
                        inteligencja też smile
                        • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 08:55
                          dzieki za wyklad. Niemniej jednak moja "kacza morda" jast bardzo delikatnym
                          okreselnie tego pana i jego dzialalnosci.Mialem go okazje osobiscie (i jego
                          brata) poznac 30 lat temu i obserwujac jego "dzialalnosc" przez te lata moglbym
                          okreslic jego jeszcze dosadniej. A slowo "morda " uzylem celowo. Czyzbys
                          zapomnial juz reklamowke PISu "Mordo ty moja...."?
                          • hardy1 Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 09:13
                            Wykład? Niech i tak będzie big_grin Zwal to na skrzywienie zawodowe.

Co do oceny tego człowieka JK mamy to samo bardzo negatywne zdanie.
                            Wyraz "morda" (w kontekście) mi nie przeszkadza. Mam po prostu inne
                            zdanie niż Ty co do zwrotu w połączeniu z odniesieniem do nazwiska.
                            I je wyraziłem otwarcie. Ty masz prawo do swojej oceny, ja do
                            swojej. Nie musimy się we wszystkim zgadzać bo nie żyjemy w ulu. I
                            dobrze. Nudny byłby świat gdzie ludzie by byli we wszystkim
                            zgodni...lub byłby więzieniem gdyby byli do tego przymuszani.
                            Ważniejsze że potrafimy rozmawiać i dyskutować, nawet pozostając
                            przy swoich zdaniach.

Ot i mamy przykład - wątek był rozpoczęty z konkretnym "mottem" a
                            zboczył w całkiem inną stronę. Zawsze twierdzę że na Podwórku nie
                            wiadomo czym zakończy się rozpoczęta rozmowa smile
                            • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 14:18
                              no...i widzisz Hardy, i to mi sie wlasnie podoba. Kazdy powinien (nie obrazajac
                              NIKOGO) wylozyc co mu "na watrobie" lezy i uznac rowniez odmienne zdanie i
                              opinie. I to sie nazywa DEMOKRACJA. Widac, nie wszyscy w Polsce a w szegolnosci
                              na niektorych forach rozumieja to pojecie....
                              • jokker39 Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 20:39
                                Cieszę się, że w reszcie uwolniłem Cię od naszego towarzystwa. Szkoda, że wcześniej nie zrobiłeś tego sam. Nie rozumiem dlaczego pisałeś tak wiele z ludźmi, którzy Ci nie odpowiadają ani towarzysko, ani światopoglądowo, w miejscu, które nazywasz na różne różowe sposoby.
                                Wystarczyło nie wracać, po tym jak Cię kiedyś wyprosiłem /faja/

Bywaj raz jeszcze, Zorro. Życzę Ci dobrych, forumowych i nie tylko, wrażeń smile

J39
                                • 1zorro-bis Jokker.... 06.07.10, 22:45
                                  jezeli - jak to nazywasz - "uwolniles mnie z Waszego towarzystwa"- to badz tak
                                  mily i nie podszywaj sie pod "wichryiburze" tylko miej odwage podpisadz sie
                                  swoim pseudonimem "Jokker" lub jak wolisz pelnym nazwiskiem i imieniem. bo
                                  ukrywanie sie za kobietami to...a szkoda slow! Wyprosiles mnie powiadasz? No
                                  coz....Twoje prawo. Widocznie faktycznie nie pasowalem do Twojgo "kurnika".Kury
                                  i kurczeta poukladane na grzedzie i jeden kaogut...To o drugiego za duzo. I zeby
                                  bylo jasne: to nie moje slowa tylko jenedj forumowiczki, ktora ze zdumieniem
                                  zauwazyla, ze pisuje na Twoim forum. Przepowiedziala mi rowniez krotki zywot...I
                                  jak tutaj nie sluchac kobiet? Zawsze powtazam, ze sa madrzejsze od facetow! A
                                  wiec, bywaj...kogucie! Dbig_grinbig_grin:
                                  • jokker39 Re: Jokker.... 06.07.10, 23:05
                                    Jestem teraz na wakacjach, dlatego Wichry jest właścicielem. Zbanowałem Cię ja.
                                    Nie wiem co się wyświetla i jakie dostajesz komunikaty.

O tym, że nie pasowałeś do nas świadczy również fakt, w jaki sposób odnosisz się
                                    do miejsca, w którym pisałaś całe miesiące.

Loża ma się dobrze, o to się nie martw smile
                                    • 1zorro-bis Re: Jokker.... 06.07.10, 23:14
                                      czy LOZA ma sie dobrze czy nie to sie nie martwie, bo niby dlaczego?
                                      Jesli "wichryiburze" jest wlascicielem (tymczasowym) - jak to powiadasz - to
                                      dlaczego sie pod Nia podszywasz? Odwagi Ci braklo? A czy ja pasowalem czy tez
                                      nie, to moj drogi Jokkerku - nie Tobie mnie oceniac. I moja rada na przyszlosc:
                                      wypusc troche powietrza bo to nie zdrowo. Traktuj zycie na luzie, cen humor i
                                      nie oceniaj ludzi po paru wypowiedziach. Bo sie przejedziesz. Ale, mysle, ze z
                                      wiekiem zrozumiesz. Ciao!
                                      • jokker39 Re: Jokker.... 06.07.10, 23:24
                                        Zorro, raz jeszcze Ci odpiszę i już się definitywnie pożegnamy, dobrze? smile
                                        Pod nikogo się nie podszywałem. Zerknij na Lożę i zobacz, kto jest teraz
                                        właścicielem. Zobaczysz, że jest to Wichry. Zbanowałem Cię ja i - jak powtarzam
                                        (nie mów, że tego nie rozumiesz) nie wiedziałem że dostaniesz w związku z tym
                                        jakikolwiek komunikat. Jak widzisz, w kwestii banowania nie mam wprawy smile)

I ja Tobie udzielę dobrej rady na pożegnanie: nabierz odrobinę ogłady i spróbuj
                                        żyć przyjaźnie z ludźmi.

eot
                                        • ulisses-achaj Re: Jokker.... 06.07.10, 23:30
                                          Przepraszam, że się "wcinam", ale czy muszą Panowie prowadzić tę
                                          wymianę zdań tutaj?? smile
                                          • 1zorro-bis Re: Jokker.... 06.07.10, 23:34
                                            no a gdzie indziej?! Jak mnie w swoim kurniku zabanowal na amen a prywatnego
                                            adresu boi sie udostepnic? A Ciebie - przepraszam - to denerwuje?
                                          • 1zorro-bis P.S... 06.07.10, 23:36
                                            nie to, zebym Ciebie chcial zdenerwowac! Ale jak juz Jokker mnie zwymyslal, to
                                            grzecznie odpowiadam....
                                        • 1zorro-bis Re: Jokker.... 06.07.10, 23:33
                                          moj drogi Jokkerku. Roznica miedzy na´mi jest taka, ze ja nie mam ZADNYCH
                                          kompleksow i zyje z ludzmi bardzo dobrze!Wyznaje zasade: zyj i daj zyc innym!
                                          Czego i Tobie zycze. ale, widac musisz sie _bez urazy - jeszc wiele, wiel w
                                          zyciu nauczyc. A przede wszystkim - humor, humor i jeszcze raz humor. Myslisz,
                                          ze sie definitywnie pozegnamy? Chyba nie...
                                          Ale, siewodnia ja Tiebia pozdrawliaju!
                                          Cholera, cyrylica mi uciekla.
                                      • flora-nna Re: Drogie Podwórko ! 06.07.10, 23:36

Jest mi wstyd, że za sprawą nieporozumień z Zorro na Loży, dyskusja przeniosła się w Wasze progi.

Zorro, kiedyś przeprosiłam Cię za słowa krytyki pod Twoim adresem.
                                        Dzisiaj cofam przeprosiny.
                                        Nie jestem kurą, ani tym bardziej kurczęciem.
                                        Bardziej kwoką, która troszczyła się o cały kurnik.

Podwórkowicze ! Wybaczcie, proszę te złe emocje.
                                        Bardzo mi przykro...

• 1zorro-bis Re: Drogie Podwórko ! 06.07.10, 23:43
                                          przepraszam...czy tu bija??! Dbig_grinbig_grinbig_grin: Jakie nieporozumienia??! Ze mam czasem
                                          niewyparzona gebe (do czego nota bene sie bez bicia przyznaje) to to sa wedlug
                                          ciebie nieporozumienia? I to jest powod zeby sie tutaj (TY) kajac i przepraszac?
                                          A przepraszam w czyim imienie? Mozesz sobie mnie krytykowac do woli. Twoje
                                          prawo. Przepraszac nie musisz. Bo mam skore slonia. Czujesz sie kwoka? No
                                          coz....Ja tez wolalbym byc mlodym kogutem. Ale jestem juz takim, ktoremu nawet
                                          mlode kwoki adrenaliny nie podniosa. Oj, zycie, ty zycie....Dbig_grinbig_grin:
                                        • 1zorro-bis P.S.... 06.07.10, 23:45
                                          tylko czekac jak mnie z "Podworka" wywala...No coz, takie zycie....D;D;D;
                                        • ulisses-achaj Re: Drogie Podwórko ! 06.07.10, 23:47
                                          Kochani, nie znam sprawy, nie pisywałem na Loży, nie znam nawet
                                          niektórych ników i czuję się trochę jak ktoś w kogo mieszkaniu
                                          małżonkowie smile toczą kłótnię, której mi nawet słuchać niezręcznie.
                                          Ostatnio nieczęsto bywam na Podwórku, więc może coś przeoczyłem.. smile Jeśli tak, uświadomcie mnie.
                                          • 1zorro-bis Re: Drogie Podwórko ! 06.07.10, 23:56
                                            o kurcze...A wiec to jest tak: wedlug "Szefa Kurnika", sorry, LOZY, rozrabialem
                                            i mnie niedemokratycznie wywalil. I tak poniewaz tutaj jestemm od niedawna i
                                            sobie po cichutku pisuje napisalem pare slow co o tym mysle. I tak za mna ta
                                            "afera" sie przywlokla....Dbig_grinbig_grinbig_grin:
                                            • ulisses-achaj Re: Drogie Podwórko ! 07.07.10, 00:01
                                              Rozumiem. Rozumiem też, że nas jako Podwórka to nie dotyczy, a Państwo
                                              wszystko już chyba sobie wyjaśnili.. smile To może najlepszym
                                              rozwiązaniem dla wszystkich będzie zamknąć tę sprawę? smile
                                              • 1zorro-bis Re: Drogie Podwórko ! 07.07.10, 06:13
                                                mysle, ze tak! Dbig_grin:
                                                • cornelli Re: Drogie Podwórko ! 07.07.10, 09:31
                                                  Wybacz, Ulissesie, ale wtrącę swoje trzy grosze, bo jak widać nikt nie zdołał
                                                  uświadomić Zorra w kwestii banowania na forach. Pominę dlaczego tak się stało,
                                                  powiem jedynie, że byłam jedyną osobą, która nie przeprosiła Zorra za słowa,
                                                  które wypowiedziałam pod jego adresem. I zobaczyłby więcej, gdyby Jokker ich nie
                                                  skasował.
                                                  Zorro, gwoli uświadomienia Twojego wirtualnego bytu:
                                                  Każde forum ma założyciela. Założyciel, jeśli chce i widzi taką potrzebę,
                                                  wyznacza adminów. Każdy administrator w Loży posiada jednocześnie uprawnienia
                                                  założyciela. Gdybyś był adminem, widziałbyś "na zapleczu" forum, że Jokker39 ma
                                                  takie uprawnienia i miał prawo do cenzurowania i banowania. W Loży jest kilku
                                                  adminów, na Podwórku także. Może Hardy wytłumaczy Ci, że gdy banują admini, to
                                                  osoba banowana otrzymuje komunikat, że została usunięta z forum przez
                                                  założyciela. Tak to działa i może wreszcie przestaniesz bić pianę, że Jokker
                                                  "chowa się za innymi", bo nigdy tego nie zrobił. Wręcz przeciwnie, wprost Ci
                                                  napisał, że to on Cię zbanował. A szkoda... bo wielu z nas odebrał tę
                                                  niewątpliwie wielką przyjemnośćsmile
                                                  • 1zorro-bis Re: Drogie Podwórko ! 07.07.10, 10:29
                                                    to mozesz te "przyjemnosc" powtorzyc. Lubie robic ludziom przyjemnosci. A
                                                    wiec..."Cornelli" do dziela! Taka szansa moze sie nie powtorzyc!
                                • 1zorro-bis P.S...Jokker. 06.07.10, 22:48

i prosze Cie na przyszlosc, nie uogolniaj, nie wypowiadaj sie za innych. Toche
                                  samokrytyki Tobie rowniez nie zaszkodzi...kogucie!Dbig_grinbig_grin:
                                  I wiecej poczucia humoru a nie tylko nadymania sie! Humor to zdrowie! Dbig_grinbig_grin:
      • zuza_anna Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 16:54
        Moi znajomi z rodzinką na czele cieszymy się. Kaczka, odleciała, czyżby na księżyc ? big_grin
        • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 17:11
          calkiem mozliwe, ze na ksiezyc. W koncu go kiedys z braciszkiem ukradli!Dbig_grinbig_grin:
        • hardy1 Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 17:39
          Nieeee...Jarkacz tylko się przyczaił. Czeka na wybory samorządowe i
          parlamentarne. Od PO (oraz częściowo SLD) zależy jakie będą ich
          wyniki...dużo pracy w modernizację Polski należy włożyć aby wizja IV
          RP już nigdy się nie pojawiła...

Ale chętnie dzisiaj wypiję jeszcze jedną lampkę szampana...wink
          • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 18:16
            w wyborych samorzadowych, jesli lewica glupstw nie zrobi moze osiagnac 13 - 15
            %, Po 30 - 35 %, PiS 20 - 28 % a PSL....no coz., chyba zniknie.
            I wtedy bedzie wesolo....
            • ulisses-achaj Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 18:44
              Szczerze mówiąc Hardy, zaczynam mieć dosyć tzw. politycznej
              poprawności. Kampania JK była jedną wielka hucpą, a tych którzy dali
              się na nią nabrać, trudno mi traktować poważnie. A za to, co
              powiedział o Gierku i tamtych czasach, nazwanie go niemal
              pieszczotliwie "mordą" smile smile, to wobec tego co uczynił przeciw
              pamięci Pyjasa, tysięcy ludzi przegonionych ścieżkami zdrowia,
              wyrzuconych z pracy i studiów, zamykanych w więzieniach, to
              komplement. Mnie cisną się na usta znacznie mniej parlamentarne
              określenia.. smile
              • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 19:48
                dziekuje!!!! Dbig_grinbig_grin:
              • hardy1 Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 20:54
                Oczywiście Uli że cała kampania Jarkacza to była jedna wielka hucpa.
                Przy okazji okazało się jakim jest hipokrytą. Nawet diabła by
                pocałował pod ogon gdyby to dało głosy...ogarnięty jest niesamowitą
                żądzą władzy.
                Też nie uznaję politycznej poprawności - należy o tych jego
                zagraniach mówić głośno...i dobrze wiesz że to robię, chociażby na
                Przyzbie. Natomiast niezbyt lubię odnosić się ad personam, wolę ad
                argumentum...smile
                • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 21:40
                  to Bartoszewskiego tez powinienes skarcic....
                  • hardy1 Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 05.07.10, 22:26
                    Oczywiście że Bartoszewskiego za niektóre wypowiedzi też. Dla mnie
                    nie ma "świętych krów". Właśnie dlatego ze nie oceniam osoby jako
                    takiej tylko za konkretne ddziałania czy też wypowiedzi.
                    • 1zorro-bis Re: Dziesiaj otwieram dobrego szampana! 06.07.10, 07:38
                      wiesz Hardy...jakos inaczej brzmi k..... w ustach Bartoszewskiego a inaczej w
                      gebie lysego osilka, nie sadzisz?
                      • 1zorro-bis Hardy...P.S 06.07.10, 08:57
                        forum jak forum...ale na LOZY to powinni faktycznie WIELKIMI literami napisac:
                        "Wstep tylko w rozowych pantoflach i w rorowych rekawiczkach." Na pewno bym
                        wtedy tam nawet nie zagladnal. A tak...no coz...Dbig_grinbig_grin:
                        • hardy1 Re: Hardy...P.S 06.07.10, 09:21
                          Bajki opowiadasz, Zorro, bajki...smile Nie trzeba pisać...

Ja, nim wejdę na nowe forum, przez dłuższy czas czytam je, jeżeli
                          widzę coś interesującego. Oceniam i wtedy decyduję - wejść, nie
                          wejść...i Ty pewnie też. Niezbyt wierzę abyś wpadł "z rozpędu".

Ponieważ Loża mi odpowiada, więc wszedłem i jestem na niej. A Ty
                          Zorro....żartem to mówię, żartem...zaczynasz się krygować "jak
                          dziewica orleańska na zakręcie historii"
                          wink Mam nadzieję że się
                          nie obrazisz...ostatnio co chwila ktoś się obraża smile
                          • 1zorro-bis Re: Hardy...P.S 06.07.10, 14:25
                            ja sie w ogole nie obrazam, Hardy. Jestem ponad to. I potrafie rowniez chamskie
                            odzywki wobec mojej osoby wybaczyc i zapomniec, pod warunkiem ze ktos przeprosi.
                            A co do Lozy....No coz, wlazlem tam ABSOLUTNIE przypadkowo (mozesz mi wierzyc
                            lub nie)i faktycznie zanalazlem sie jak slon w skladzie (rozoewej w dodatku!!)
                            porcelany.Niektorzy forumowicze, ze ktorymi znam sie z innych miej´sc pytalie
                            sie mnie czyzbym zwqariowal? Bo ....ach nie bede plotkowal jak Loze okreslili.
                            Fakt, ze lubie prowokacje bo wtedy mozna u ludzi wykrzesac troche adrenaliny i
                            sprowokowac do goracych dyskusji, ale wszystkio to robie w jakis ramach, bez
                            obrazania kogokolwiek! A ze innym nerwy puszaja i "wychadza z nerw"...Dbig_grinbig_grin:
                        • deriadezy Re: Hardy...P.S 06.07.10, 11:27
                          Drogi 1izorro-bis, prowokacja ze szczyptą subtelnej uszczypliwości może być
                          prawdziwą ambrozją, jeśli tego zabraknie, staje się zwykłym gniotem, męczącym
                          samą myślą, o konieczności skosztowania.
                          Miałam okazję przeczytać Twoje wpisy, zniesmaczyły mnie. Nikt nikomu nie
                          zabrania wyrażania własnego zdania, odmienne nie powoduje zgrzytów, chamskie -
                          stają się niestrawne, na dodatek gubiąc w inwektywach sens.

Pozdrawiam Podwórkosmile
                          • 1zorro-bis Re: Hardy...P.S 06.07.10, 14:26
                            Deriadezy...no bo ze mnie taki straszny cham....i w dodatku zbuntowany. Dbig_grinbig_grin:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka