Dodaj do ulubionych

6 sierpnia...a gdzie reflektant?

06.08.10, 07:12
No tak...mamy nowy dzień, ktoś od dwóch dni reflektował i ochotnie
domagał się możliwości założenia wątku codziennego...a jak jest
wreszcie możliwość to GO NIE MA big_grin
Oczywiście chodzi o Zorro...smile

Teraz to poczeka kilka dni...smile

Miłego i spokojnego dnia życzę wszystkim Wam, moi mili smile
Uważajcie na zapowiedziane burze smile

PS.A Zorro pocieszę - nie martw się - takie okazje są co dwa-
trzydni big_grin
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 07:56
      DZIEŃ DOBRY PODWÓRKO smile

Cześć Hardy, miłego i spokojnego dnia smile
      • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 07:58
        jestem jestem. Najpierw musialem psa wypuscic, koty nakarmic a teraz herbatke
        pije...
        • maja-z-podworka Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 08:05
          Witajcie smile
          Hardy, byłabym pierwsza, ale zajęłam się pisaniem na tematy
          filozoficzne - poprzedni wątek nadal jest czynny. smile
          • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 08:13
            no to DDZSR....Dbig_grinbig_grin:
          • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 08:57
            Ha! Są "żywe" na Podwórku big_grin
            Cześc Karen, Maju i...Zorro - "TEN KTÓRY DZIŚ NIE ZDĄŻYŁ"...big_grin

PS.A teraz...trzeba pół godzinki potruchtać...czego i Wam życzę wink
            • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 08:58
              Maju - tak od samego rana..."na filozofowanie" Cię
              naszło?! shock big_grin
              • ulisses-achaj Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 09:54
                Cześć Wszystkim smile Maju czytałem. smile Dobrego Dnia.
                • al-szamanka Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 10:29
                  Hej, hej, takie poranne pałętanie się...to watek niżej, to znowu wyżej....czyli poranna gimnastyka.
                  Jeszcze na oczy nie dowidzę, bo zamiast wyspać się należycie z Wami, mili, za bardzo się zasiedziałam. Przyrzekam poprawę wink

I całe szczęście, że weekend mam wolnysmile

Przezroczego dnia, MM kwiat smile
                • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 11:22
                  Witam i AL oraz Uli smile

AL - mówiłem że muszę chyba Ciebie przeszkolić w temacie
                  "Jak normalnie zasypiać nie marnując czasu na niespanie w czasie
                  przeznaczonym na spanie"...
                  smile I to nie będzie polegało na
                  teoretyzowaniu i zapałki na czworo rozszczepianiu, bez rzeczywistego
                  efektu...ja pokażę praktycznie,doświadczalnie na sobie. Jestem
                  dowodem na to że "można zasypiać" big_grin

PS.A u mnie rozpadało się, kapie i kapie...dobrze że zdążyłem wrócić
                  z przebieżki smile
            • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 11:19
              w taka pogode? u mnie zimno i leje...
              • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 11:56
                Co "w taką pogodę", Zorro? Że filozofowanie czy po lasku
                bieganie? wink
                • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 12:52
                  po lasku bieganie. Na filozofowanie to ja teraz glowy nie mam....
                  • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 12:58
                    To Ty Zorro nie wiesz że mam układy z panem B.?
                    Załatwiłem że przez ten czas "nie będzie jeszcze padało"...dopiero
                    jak wróciłem to zaczęło padać...suspicious
                    • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 13:39
                      to dobrze, ze nie z kolega D....Dbig_grin:
                      • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 14:04
                        devil big_grin Na układy nie ma rady...ale ja jestem zbyt skromny i
                        naturalny na takie odmiany...mnie przyciągają tylko naturalne
                        przeciwności które dopełniają mnie suspicious...ale Tobie nie
                        przeszkadzam, Zorro. To tylko Twoja prywatna sprawa i mnie nic do
                        tego big_grin
            • k.karen Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 11:20
              Przed chwilą obejrzałam w tv przysięgę złożoną Ojczyźnie i Narodowi Polskiemu przez Pana Prezydenta Rzeczypospolitej, Bronisława Komorowskiego.

Patrzę na tę prezydenturę z nadzieją i optymizmem. Bardzo podobało mi się orędzie Prezydenta smile
              • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 11:55
                Obejrzałem też. I widziałem po prawej ręce prowadzącego uroczyste
                posiedzenie Zgromadzenia Narodowego puste miejsca...z jednym
                krzesłem bardzo pustym
                • al-szamanka Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 12:05
                  Tak, bardzo puste...i wiele osób swoje pomyśli smile
                  • zuza_anna Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 12:12
                    Dzień dobry Wszystkim M.M. i T.K.N. Strasznie u mnie lało, ale na szczęście rozpogadza się i słonko, nieśmiało wychodzi zza chmur smile
                    Serdeczności D.W.
                    PS.Taki jeden mały człowieczek, znów pokazał swoje, Ja ! Wstyd!
                    • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 13:01
                      ...ten mały człowieczek został przedwczoraj nazwany przez biskupa
                      Pieronka karłem...co uważam za bardziej adekwatne i przystające do
                      tej postaci.
                      I nie mówimy tu o wzroście...
                      • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 13:40
                        wole dosadniejsze slowo: KURDUPEL.
                        • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 14:05
                          ...tyz piknie...
                          • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 15:48
                            a jusci! Hej!
                • k.karen Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 12:09
                  Nie zauważyłam, że kogoś brakuje, wg mnie byli wszyscy, którzy powinni być w takiej chwili wink hmmm...może za bardzo zwracałam uwagę na Pana Prezydenta smile
                  • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 13:04
                    Może i masz rację, Karen - byli wszyscy którzy byli. Ci
                    którzy nie byli poza nawias sami się wyrzucili smile
                    • ulisses-achaj Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 13:31
                      Pełna zgoda. Miller kiedyś powiedział o Ziobrze "pan jest zerem, panie
                      pośle". Dzisiaj to samo można powiedzieć o panu JK i jego sekcie z
                      czarnymi wstążkami w klapach. Odrażający pokaz najgorszych, najbardziej małostkowych cech. ..
                      • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 13:41
                        ja sie zastanawiam, ze to trzeba byc tak w sumie genialnym, zeby w jednej partii
                        dobrac taki "kwiat warcholstwa i oszolomstwa"...Malo komu to sie udalo....
                        • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 13:58
                          To nie jest dziwne - swój do swego ciągnie. A w Polsce jeszcze jest
                          tego "kwiatostanu chwastu", jest. Trochę uwiędłych na szczęście...

Ziobro jest mentalnie zero. Natomiast jego szef puka od niedawna od
                          dołu...nie zrozumieli co Machiavelli miał na myśli, przeczytali "po
                          prostacku"...
                          • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 20:19
                            Po tym co wieczorem przeczytałem (dzisiejszy wywiad Kaczyńskiego
                            dla portalu PiS - wybór B.Komorowskiego to "nieporozumienie".
                            pomniki jego brata wwzędzie, z głównym przed Pałacem, katastrofa w
                            Smoleńsku to możliwe że zamach) stwierdzam że to: zimny hucpiarz,
                            bandyta polityczny który dla swojej żądzy zemsty i jednocześnie
                            władzy, odwetu za przegrane wybory - podpali nawet Polskę. To
                            zanegowanie wyborów demokracji, to magnacki rokosz jak w
                            szlacheckiej Polsce XVII czy XVIII wieku...

Nie lubię dosadnych słów...i staramy się nie poruszać spraw
                            politycznych na Powórku - ale tym razem nie wytrzymałem. Ten
                            hucpiarz nie zna żadnych granic, nie cofnie się przed niczym.
                            • m.maska Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 23:03
                              nie wiem o co chodzi, i dobrze mi z tym smile
                              • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 23:15
                                To masz dobrze, Masko...czasem lepiej nie wiedzieć...jak nawet MNIE
                                ruszyło...
                            • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 07.08.10, 08:02
                              Kaczynski - to niebezpieczny facet, ktory bylby nawet gotow do zamachu stanu!
                              Wyjatkowa menda. Brrr....Prosty chlop Walesa mial nosa. A te dwa kurduple sie
                              Walesy jak gowno do okretu przylepily , krzyczac plyniemy! I to od 1980 roku....
              • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 12:51
                a Jarek zachowal sie jak zwykle....
    • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 20:20
      Dzieńdobry wieczór smile
      Jest ktoś na Podwórku? smile
      • k.karen Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 22:11
        Prawie jestem Hardy bo jedna noga i ręka zostały w papierach...wink

Chyba już mi zobojętniał Kaczyński bo ani się nim nie denerwuję, ani mnie on już śmieszy...tylko dlaczego ja i moi rodacy mamy płacić za jego leczenie?

Pozdrawiam wszystkie Nieporozumienia - rodacy łączmy się! big_grin big_grin big_grin
        To ja - Nieporozumienie z Dolnego Śląska....
        • m.maska Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 23:05
          A ja niby jestem, ale jakby mnie nie bylo... wink nie, nie poskarze sie,
          wcaaaale.... sobie podumam tylko smile
        • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 23:18
          To ja pewnie też Nieporozumienie z innego regionu, Karen big_grin
          Maska ma dobrze...spokojnie patrzy z innej perspektywy...wink
          • k.karen Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 06.08.10, 23:38
            Nawet mi się nie chce gadać na ten temat ..../ w miejsce kropek niech każdy sam
            sobie wstawi co mu tam odpowiada/
            Ja mam dzisiaj święto - nasz Prezydent został zaprzysiężony
            i to jest najważniejsze, reszta to "psy szczekają a karawana idzie dalej"

DOBRANOC MOI MILI, spokojnej nocy i snów bez koszmarów smile)))
      • m.maska Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 07.08.10, 00:17
        Pozno wrocilam do domu, przed wyjsciem zupelnie o tym zapomnialam... zostawilam
        posciel na zewnatrz, jak zwykle - wlasnie ja przynioslam - ma w sobie zapach
        chlodnego letniego wieczoru i wiatru.
        Kiedy klade sie spac wtulam sie w poduszke i usypia mnie ten zapach, zapadam w
        sen niemal momentalnie smile
        • m.maska DOBRANOC PODWÓRKO 07.08.10, 00:20
          https://i48.tinypic.com/1zbh1c3.jpg

Dobranoc Podwórko,

zasuwam zaslony
          https://www1.bestgraph.com/
gifs/espace/etoiles/etoiles-16.gif

"Sealed with a kiss"(link)
          • hardy1 Re: DOBRANOC PODWÓRKO 07.08.10, 00:30
            Masz rację, Karen, trzeba z siebie upuścić powietrze big_grin
            Nooo...jak nawet Maska mówi "Dobranoc", to już najwyższy
            czas sad Mnie też się przyda smile
            Dobranoc Karen i Masko, dobranoc Wszystkim smile
            • zuza_anna Re: DOBRANOC PODWÓRKO 07.08.10, 06:27
              Dzień dobry M.M. Lubię budzić się wczesnym rankiem. Jest tak cicho, tylko słychać, śpiew ptaków...Chciałabym wiedzieć, o czym śpiewają... wink Spokojnego i słonecznego dnia W.Ż. smile

Against All Odds smile
              • 1zorro-bis Dzien Doberek PODWÓRKO ! 07.08.10, 08:00
                wszystkim ktorzy juz wstali i tym ktorzy jeszcze chrapia...Dbig_grinbig_grin:
              • hardy1 Re: DOBRANOC PODWÓRKO 07.08.10, 08:28
                Aaaa...dzień dobry smile Oooo, są już ZiZ (Zuzka i Zorro)smile
                • al-szamanka Re: DOBRANOC PODWÓRKO 07.08.10, 10:20
                  ...i ja tez jestem, Hardysmile Wczoraj tak już byłam padnięta po siedmiodniowym maratonie, że otwierając furtkę na Podwórko oparłam się na niej nieco i tak zasnęłam w półzwisie. Tylko nie wiem jakim sposobem obudziłam się niedawno w moim łóżku. Proszę się przyznać, kto mnie przeniósłwink i co za siłacz musiał to być, gdyż żarłokiem przecież jestem i wagę posiadam niepospolitą....a to mi przypomniało, ze lodówka świeci pustkami i muszę ją porządnie na weekend zaopatrzyć.
                  Nie znoszę niezapchanych lodówek smile

Dobrego dnia, MM smile
                  • hardy1 Re: DOBRANOC PODWÓRKO 07.08.10, 11:50
                    (jestem tylko z doskoku)

Cześć AL smile Mówisz że padłaś na "polu chwały"? Chwali się to
                    chwali...znaczy tak pracodawca rzecze. Ty zaś pamiętaj że jego
                    niezbyt interesuje Twoje zdrowie, ale Ciebie i...nas tak. I to
                    bardzo. Przypominam że okres "dzikiego kapitalizmu" skończył się
                    wiek temu i jego przezwyciężenie kosztował wiele ofiar. Więc -
                    zadbaj troszkę o siebie i nie daj się tak wykorzystywać, dobrze? smile

Nie wiem co znaczy Twoje bezosobowe "Proszę się przyznać"...
                    Chyba nie na mnie patrzyłaś w tym momencie? Jestem przecież tak
                    mikrej postury, taki kruchy i delikatny że ledwie...motylka bym
                    uradził...smile
                    • k.karen Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 07.08.10, 12:01
                      To - DZIEŃ DOBRY MOI MILI smile

( ja też z doskoku,Hardy...albo raczej z trójskoku..)

Padaleje...ale miłego dnia życzę Wszystkim smile
                      • hardy1 Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 07.08.10, 12:13
                        O, cześć Karen smile Jak miło Ciebie widzieć...zwłaszcza że i u
                        mnie kropi-pada...sad

Na razie...muszę znów wybyć smile
                        • al-szamanka Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 07.08.10, 13:38
                          U mnie leje od wczoraj, jak to dobrze, że pewne przedsięwzięcie nie mogło dojść do skutku w tym terminie, jako ,że trzeba by było taplać się w potokach wody...a tak jest nadzieja, że za dwa tygodnie będzie lepiej i składniej smile

Wróciłam z zakupów i właśnie skończyłam śniadanie ( u mnie całe dni wywrócone są do góry nogami), i wyobraźcie sobie, po raz pierwszy od lat udało mi się zjeść na raz dwie bułki, ale wygłodzona byłam, jako że od wczorajszego przedpołudnia ciągnęłam na dwóch ciasteczkach orzechowych, które udało mi się jeszcze przełknąć tuz przed pójściem do łóżka.
                          A jako, że weekend mam wolny, wiec postanowiłam go uczcić przepysznym ciastem śliwkowym...już niedługo za pieczenie się zabiorę smile
                          • 1zorro-bis Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 07.08.10, 16:05
                            u mnie tez leje. Od czwartku. Pies i koty na dwor nie chca sie ruszyc...
                            • k.karen Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 07.08.10, 16:37
                              Masz, Zorrku psa i koty?! Ile kotów ( i żyją w zgodzie...) smile))

( telewizja kłamie, w tvp-info pokazują mapę Polski i zachód "wolny" od burz a
                              tymczasem przez cały Dolny Śląsk przechodzą nawałnice. Bogatynia zalana i trwa
                              ewakuacja mieszkańców...)
                              • 1zorro-bis Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 07.08.10, 18:16
                                NIE!
                                Nie mam, mialem kiedys cala bande a teraz tylko bawie sie w opiekuna....
                            • hardy1 Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 07.08.10, 17:25
                              ...wpadłem na obiadzik i znów wybywam...tym razem jadę
                              się "odchamić" w plener...posłucham "najpiękniejszych arii operowych
                              i operetkowych"...smile
                              • k.karen Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 07.08.10, 17:51
                                ...my nie gorsi, też posłuchamy smile

Aria ze śmiechem - śpiewa Grażyna Brodzińska big_grin
                                www.youtube.com/watch?v=X0BzjZ1LepQ&feature=related
                                a potem :

Przetańczyć całą noc
                                www.youtube.com/watch?v=uVCp2lJOs7o&feature=related
                              • 1zorro-bis Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 07.08.10, 18:17
                                myslalem, ze konferencji prasowej prezesa Jarka....Dbig_grinbig_grin:
                                • hardy1 Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 07.08.10, 21:45
                                  ...on to sobie może zaśpiewać modyfikację arii Jontka z "Halki" z
                                  rozpaczy za straconą bezpowrotnie władzą...smile

Wróciłem...jest kto? Przecież jest jeszcze lato, na Podwórku ciepło
                                  i przyjemnie smile
                                  --
                                  Idę na swoje blogi.
                                  Tam mam spokój błogi
                                  ...
                                  Hardy
                                  • al-szamanka Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 07.08.10, 21:53
                                    Pewnie, że ciepło, Hardy, ale ja tak się opchałam ciastem ze śliwkami, że ruszać się nie mogę...nawet klikanie mi nie wychodzi.
                                    ....i siedzę jak pień bardzo ciężki.
                                    • hardy1 Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 07.08.10, 23:07
                                      Pomogę AL...spałaszować te ciasto. Nie została Ci ...z
                                      połowa? wink
                                    • 1zorro-bis Dzien Doberek wszytkim! 08.08.10, 07:52
                                      8 sierpnia juz....Dbig_grin:
                                      • hardy1 Re: Dzien Doberek wszytkim! 08.08.10, 11:42
                                        Sprawdziłem. 8 sierpnia faktycznie już jest...smile
                                  • 1zorro-bis Re: chyba już DZIEŃ DOBRY?! 08.08.10, 07:50
                                    mial cham "Zloty Rog"...Teraz ma..."bojowy krzyz" ! Dbig_grin:
                    • k.karen Re: DOBRANOC PODWÓRKO 07.08.10, 22:29
                      Dobrych snów smile

DOBRANOC MOI MILI smile
                      • hardy1 Re: DOBRANOC PODWÓRKO 07.08.10, 23:10
                        Szybko dzisiaj, Karen...przecież sobota...pewnie ta
                        pogoda...u mnie też skacze ciśnienie...nie moje ale powietrza...
                        Dobranoc, wyśpij się smile
    • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 11:41
      Hej! Co tu się dzieje? Zorro pobudkę zrobił przed dwiema godzinami.
      A WY?! Oczko otworzyliście, na świat spojrzeliście i...co? Dalej w
      kimono?
      Wstawać bo niedzielę prześpicie i o bożym świecie zapomnicie...nie
      wspomnę już nas...wink
      • z_malej_litery Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 12:01
        Dzień dobry smile

miałam mieć dziś wycieczkę do Tubądzina,
        www.zamkilodzkie.pl/grafika/obrazy/tapety/tapeta_tubadzin_800x60
        0.jpg, zobaczyć ten dwór, jako że do tej pory omijałam. i myślałam
        zawadzić o nieodległe Walewice. a tu pada! a momentami leje sad((

i co zrobić?
        • z_malej_litery Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 12:02
          coś z linkiem pokićkałam smile zaraz naprawię:

https://old.ziemialodzka.pl/16/tubadzin_dwor_1.jpg
        • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 12:30
          Hej Literko smile "Padaleje" (jak to mówi któraś z
          Podwórkowiczek)? To parasol, lub płaszcz przeciwdeszczowy, modne, w
          ciapki kalosze i ...w drogę big_grin

Albo poczekać na zmianę pogody...mogę załatwić. U siebie załatwiłem,
          nie pada, nie leje...nawet wczoraj na pięknym koncercie w Parku
          Botanicznym...arie operowe i operetkowe...jednak co na żywo w
          plenerze, to na żywo big_grin

To jak? Załatwiać? wink
          • z_malej_litery Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 12:59
            załatwiać, choćby na jutro!

a dziś mam gości. hm. no cóż, będzie mi bardzo przyjemnie ... jak
            mawiał Wańkowicz, otwierając niezapowiedzianym drzwi big_grin
            • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 13:13
              ...to na jutro załatwię wink Ma się te chody...big_grin
              Dzisiaj nie ma potrzeby - goście i tak wejdą pod dach..a może deszcz
              ich odstraszy...wink
              • z_malej_litery Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 13:20
                nie smile bo są samochody big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

a jutro mam galopadę po mieście w poszukiwaniu prezentu. to się przyda
                smile nie dość ze sytuacja stresująca, to miałoby jeszcze padać? już widzę
                swoją wściekła minę big_grin
                • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 13:45
                  Doradzę - nie bierz ze sobą jutro lusterka...nie będziesz widziała
                  tej wściekłej...a co oczy nie widzą...big_grin
                  • z_malej_litery Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 22:13
                    a wystawy sklepowe???
                    • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 22:27
                      a kto Ci każe Literko zaglądać w wystawy? Idziesz, wchodzisz do
                      konkretnego sklepu, kupujesz, wychodzisz...pastrzysz na samochody...

A jak przypadkiem zobaczysz odbicie w szybie sklepowej, to...cegłą
                      ją, cegłą! Niech nie podgląda! big_grin
            • k.karen Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 14:07
              Dzień dobry, Literko, Al, Hardy, Zorro i WKN smile

Literko, czasami wolałabym żeby mój dom nawiedzały duchy, z którymi świetnie sobie radzę wink, niż goście. Moi znajomi z Podwórka wiedzą o czym mówię. Czasami mam wrażenie, że prowadzę hotel rodzinny w połączeniu z "międzynarodowym domem opieki" suspicious

A z pogodą to może być różnie. Front burzowy przesuwa się w Twoim kierunku ale mam nadzieję, że nie będzie tak gwałtownych zjawisk jak wczoraj u mnie na Dolnym Śląsku. Ale dzisiaj to nawet słońce już ma "siłę" przebić się przez chmury. Posyłam Ci trochę tego słońca i cierpliwości dla gości smile)))
              • k.karen Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 14:12
                Hardy, opowiesz coś o swoich wrażeniach po wczorajszym, plenerowym koncercie? Kto śpiewał, co śpiewał i jak śpiewał?
                Może uda mi się znaleźć te arie na YT...smile))

Ps U Ciebie dzisiaj chyba też burzowo? sad
                • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 14:24
                  Oj! (cześć Karensmile) Nie pytaj się mnie...w tych sprawach (kto
                  śpiewał...itd) jestem laikiem. W każdym razie mnie się podobało i
                  innym widzom też big_grin
                  PS.@
                  • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 14:26
                    PS.Coś tam zapamiętałem - Traviatę, Skrzypka na dachu...wink
                  • k.karen Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 21:55
                    Dziękuję, Hardy smile

Ja też jestem laikiem i słuchając mogę jedynie powiedzieć czy mi się to podoba czy nie - a TO bardzo mi się podoba smile

Zajrzałam tylko na chwilę bo zaraz w tvp1, o 22:20 będzie film "Dowód" z Anthony Hopkinsem i Gwyneth Paltrow. Podobno trochę przypomina "Piękny umysł" - dla mnie jeden z najlepszych filmów jakie widziałam. Bardzo lubię filmy z Hopkinsem, to dobre filmy. Nie oglądałam tego filmu w kinie to teraz skorzystam z okazji w tv.

To już tylko mówię Wszystkim DOBRANOC i pięknych snów smile
                    • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 22:28
                      Dobranoc Karen smile
                      Nie zaśnij przed końcem filmu big_grin
              • z_malej_litery Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 22:14
                Karen! - dziękuję za słowa wsparcia, otuchy a przede wszystkim
                zrozumienia. no właśnie mam mniej więcej jak Ty smile)))
                • 1zorro-bis Witam wszystkich..... 09.08.10, 07:29
                  a moze by tak znowu nowe drzewko? Bo ja leniwiec jestem....Dbig_grin:
                  • hardy1 Re: Witam wszystkich..... 09.08.10, 07:56
                    Taaa? To znaczy że jednak przetrwały...a uważano że wymarły...te
                    leniwce olbrzymie big_grin
                    • 1zorro-bis Re: Witam wszystkich..... 09.08.10, 08:03
                      przetrwaly, przetrwaly! I maja sie dobrze...Dbig_grin:
      • al-szamanka Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 12:14
        Spojrzałam na świat dzisiejszy, po raz pierwszy jednym okiem o godzinie 11-ej, a drugim 5 minut później....bo spałam noc całą, a i poranek, jak zabita. Hurrra....spałaaaaaaaaaaaaaaaaaam smile
        Chciałam wybrać się dzisiaj na wycieczkę, 50km za miasto do zamku w Werfen (kręcili tam kiedyś "Tylko dla orłów"), ale doszłam do wniosku, że już jest za późno...makijazu jeszcze sobie nie zrobilam.
        Będę leniuchować, może na godzinkę rumakiem pogalopuję.......jeżeli padać znowu nie zacznie

Dnia, pełnego miłych różnorodności wszystkim życzę smile

• z_malej_litery Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 12:17
          Al, bo się gubię - Ty to Niemcy czy Austria? smile
          • al-szamanka Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 12:25
            Austria, Literkosmile
            • hardy1 Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 12:35
              Poprawka - AL to Polka (i nie mówię o czeskim tańcu).
              Pełnokrwista tuziemka big_grin

Mówisz AL ze całą noc...spałaś? No widzisz, trening czyni
              mistrza"...big_grin
            • z_malej_litery Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 12:52
              oj smile to nie smile

mnie się wczoraj Tybinga przypomniała smile nie wiem czemu pomyślałam, że
              jesteś z południa Niemiec???
              • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 15:24
                Tybinga? a coz to takiego?
          • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 15:23
            Al....to Austria! Przeciez zaczyna sie na "A"...Dbig_grin:
        • 1zorro-bis Re: 6 sierpnia...a gdzie reflektant? 08.08.10, 15:22
          w Zell am See mialem kiedys ciotke....
    • al-szamanka SANDLER 08.08.10, 20:19
      Pogoda była dzisiaj na tyle przyjemna, że zasiadłam z książką na balkonie, czytało się gładziutko, dopiero w pewnym momencie uświadomiłam sobie, że coś jest nie tak, coś jest inaczej. Rozejrzałam się dookoła, panował dziwny spokój, brak mi było specyficznych, od lat znanych mi odgłosów. Wreszcie zrozumiałam. Otóż podczas mojego maratonu pracnego zrealizowano nareszcie prośbę mieszkańców mojej małej ulicy, zlikwidowano niewielki murek przed sklepem po drugiej stronie ulicy. Od lat murek ten okupowany był regularnie przez sandlerów, kradli w sklepie piwo i mocniejsze trunki, a potem cały dzień opowiadali sobie nawzajem swoje bełkotliwe historyjki. Sandler, to w tutejszym języku bezdomny pijak, ale bez tak negatywnego zabarwienia jak polskie określenie menela, tu często jest człowiekiem wysoko wykształconym, którego nieszczęśliwy przypadek rzucił na samo dno. Niekiedy zdołali mnie uprosić o jakiś datek, niekiedy ociekałam przed lecącą butelką. Teraz nareszcie nastał spokój...i mogę czytać książkę na balkonie smile
      • m.maska Re: SANDLER 08.08.10, 20:45
        AL - mam szczescie, mieszkam w malym miasteczku, gdzie nie ma miejsca dla
        takiego elementu. Obserwowalam to natomiast we Wroclawiu, pod domem mojej
        kuzynki, elegancka dzielnica, ladny skwerek miedzy domami, a w poblizu dobrze
        zaopatrzony sklep.
        • al-szamanka Re: SANDLER 08.08.10, 21:04
          No...ale sandlerzy wzbogacają koloryt miasta wink...takie przynajmniej opinie można było zasłyszeć.
          • m.maska Re: SANDLER 08.08.10, 21:20
            Nie sadze zeby mieszkancy okolicznych domow mieli takie opinie. Wczesniej czy
            pozniej dochodzi miedzy nimi do awantur.
            Kilka dni temu kiedy wyszlam z banku podeszla do mnie kobieta, myslalam, ze chce
            o cos zapytac - chciala ode mnie 3€, trzymala w dloni jakies centy, pokazywala
            mi je - bylam tak zaskoczona, ze naprawde zglupialam. Mieszkam tutaj niemal 30
            lat i zdarzylo mi sie to po raz pierwszy.
            • hardy1 Re: SANDLER 08.08.10, 21:39
              Jak widać - to koloryt lokalny, nieważne gdzie mieszkamy.

Nie łudź się AL...oni wrócą...co zdążysz "w międzyczasie"
              przeczytać w spokoju, to Twoje smile
              Jak widać, nawet do Maski już zawędrowali. Są na nich
              metody...AL czytała to wie jakie big_grin
              • k.karen Re: SANDLER 08.08.10, 21:48
                "Sandler, to w tutejszym języku bezdomny pijak, ale bez tak negatywnego
                zabarwienia jak polskie określenie menela, tu często jest człowiekiem wysoko
                wykształconym, którego nieszczęśliwy przypadek rzucił na samo dno" - napisała Al....

Hmmm...mój Boże, kiedy my dojdziemy do tej Europy, na zachodzie to nawet menele
                są lepszej kategorii....wink
                • hardy1 Re: SANDLER 08.08.10, 21:59
                  Nie jest tak źle, Karen. Są i tam "niewykształceni", są i u
                  nas "wykształceni". Akurat w tej sprawie nie ma różnic smile
                • al-szamanka Re: SANDLER 08.08.10, 22:04
                  https://www.e-s-g.eu/Images/Logo/LachenderSmily.jpghttps://www.e-s-g.eu/Images/Logo/LachenderSmily.jpghttps://www.e-s-g.eu/Images/Logo/LachenderSmily.jpghttps://www.e-s-g.eu/Images/Logo/LachenderSmily.jpg
                  • hardy1 Re: SANDLER 08.08.10, 22:23
                    Te "śmieszki" to...do czego, AL? Bo wątek się pokićkał...smile
                    • al-szamanka Re: SANDLER 08.08.10, 22:31
                      Te śmiechy były do Karensmile

A teraz spać biegnę...bo jutro porannie prace zaczynam smile
                      • hardy1 Re: SANDLER 08.08.10, 22:44
                        aha...dobranoc smile
          • 1zorro-bis Re: SANDLER 08.08.10, 21:42
            to ja dziekuje za takie wzbogacanie kolorytu miasta....Dbig_grin:
            • hardy1 Re: SANDLER 08.08.10, 22:00
              Myślisz że gdybyś nie dziękował, to by ich nie było? smile
        • 1zorro-bis Re: SANDLER 08.08.10, 21:41
          ja chwala Bogu tez. U mnie czasem spotykam w okolicach dworca dwoch takich,
          ciagle tych samych....
          • al-szamanka Re: SANDLER 08.08.10, 21:54
            U mnie siedzi taki jeden importowany, gdyż śniadawy, zawsze w tym samym miejscu na moście. Jest inwalidą i siedzi w wyglądającym na własnoręcznie skleconym wózku, prosi przejmująco jękliwym głosem. Jest tak nędznie odziany i nieszczęsny, że w szczególności turyści sypią szczodrze groszem. Raz zobaczyłam go w supermarkecie. Elegancko ubrany w czarne, markowe skóry, obwieszony złotą biżuterią, wrzeszczał przeraźliwie na pchającą jego supernowoczesny wózek kobiecinę. A przecież tacy ludzie dostają tu wszelaką pomoc od państwa.
            • hardy1 Re: SANDLER 08.08.10, 22:05
              Nie chcę zgadywać...ale z opisu jego zachowania wyglada mi na
              Roma...to niestety dość typowe u nich zachowanie i mentalność.
              Kobiety i dzieci u nich "pracują", oni tylko zbierają "owoce".

Nie uogólniam ale znam. Jest pewne miasto w Polsce gdzie mają
              zbudowane całe osiedle swoich pałaców...wszystko "za pracę" właśnie
              swoich kobiet i dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka