Dodaj do ulubionych

Fora polityczne

10.08.10, 12:34
Gorący czas...Wojna o krzyż (o jaki krzyż? jaka wojna? Kto atakuje
krzyż?) Aż palce swędzą, żeby coś napisać. Ci fanatycy polityczni,
powołujący się na chrześcijańskie wartości są bardzo stymulujący smile
Zajrzałam na fora polityczne.
Moja córka przechodząc zapytała co czytam.
- Komentarze na forach.
- Ale po co? - zapytała z autentycznym zdumieniem - Ostatnio
spotkałam ....(koleżanka ze szkoły). Należy do młodzieżówki
partyjnej (partia nieistotna) - ma dwadzieścia nicków i normę wpisów
codziennie do wyrobienia. Z kim ty chcesz dyskutować?
Czy fora polityczne rzeczywiście cokolwiek pokazują? Czy warto tam
dyskutować zacięcie nie bacząc na to, że zapewne dyskutantów jest
znacznie mniej niż sądzimy, a ich celem nie jest wysłuchanie
argumentów ani przedstawienie wlasnych racji?
A jednak coś ciągnie ...Ochota, żeby wreszcie powiedzieć to, co się
ma do powiedzenia. W końcu - czy to ważne, że nikt nie słucha? Samo
wypowiedzenie się przynosi pewną ulgę. Nie należy tak bardzo tłumić
emocji...
Czy czytając te wypowiedzi można cokolwiek sądzić na temat nastrojów
społecznych?
Czasem media powołują się na opinie internautów...Co to jest, ta
opinia?
Poczytałam sobie te fora..i przeszła mi ochota na pisanie tam. O
czym mam dyskutować z ludźmi, którzy wypowiadają się w taki sposób?
Czasem nawet nicki wystarczą....Niby wszyscy przyszliśmy z
politycznych....paru ludzi ciekawych tam spotkałam....
Czy warto przesiewać tony błota (nurzając się w nim przy okazji) by
znaleźć brylatnt...który może się okazać fałszywy?
Dwadzieścia nicków i norma postów do wyrobienia...Po co?
Obserwuj wątek
    • hardy1 Re: Fora polityczne 10.08.10, 12:52
      Widzisz Maju - oprócz tych "z normą do wyrobienia" są i nauci którzy
      nie piszą "służbowo". Po pewnym czasie można tych pierwszych łatwo
      odróżnić. Mam i ja takich - jeden przez ponad miesiąc potrafił się
      dopisywać do każdego mojego postu na jednym z portali, oczywiście
      z "odpowiednim" komentarzem ad personam. Później go ignorowałem,
      dyskutując z nautami o odmiennym zdaniu ale argumentowanym.

Tak że nie całe fora są zaludniane przez "służbowe posty". Spytasz
      się - dlaczego tam piszę? Bo lubię, bo chcę skomentować. Człowiek
      nie chce być anonimową bezwolną masą. Internet dał ludziom możliwość
      wypowiedzenia się...to jest naturalna potrzeba ludzka - w sprawach
      politycznych również. Nie zgodzę się z Twoją córką że "po co"? Zna
      znajomych którzy piszą "z partyjnego obowiązku" i na tej podstawie
      niesłusznie uogólnia na wszystkich piszących. Większość jednak pisze
      prywatnie, bo chcą się wypowiedzieć. Polityka wpływa na nasze życie,
      chociaż byśmy nie chcieli to nie uciekniemy od niej. Przynajmniej
      mają tyle że mogą "swoje" napisać w komentarzach do wydarzeń.

Wiem że ktoś powie "przecież to na nic nie wpłynie, te wpisy". Na
      skomentowane wydarzenie nie wpłynie. Natomiast powoduje pobudzanie
      aktywności społecznej ludzi. Uważam to za początek tworzenia
      społeczeństwa obywatelskiego.

Ci co byli wczoraj skrzyknęli się na Facebooku. Chcieli
      zaprotestować przeciwko wykorzystywaniu krzyża i zawłaszczeniu
      przestrzeni publicznej przez oszołomów, którzy uważali że im
      wszystko wolno jak zasłonią się symbolem religijnym (dobrze określił
      ich bp Pieronek jako sektę). Pewnie wcześniej pisali komentarze,
      czytali w necie...i przeniosło się to na jakąś formę aktywności
      społecznej.

Tak że - mimo wszystko warto pisać. To moje zdanie.
      • 1zorro-bis Re: Fora polityczne 10.08.10, 12:58
        ja tam juz dawno nie zagladam ani nie pisze. Ostatnio jak PIS wybory przegrywal
        i zegnal sie z LPR i Samoobrona. ale, po co mi to? Zeby byc ciagle blotem i
        g....przez "politycznych przeciwnikow" oblewany? szkoda czasu.
      • al-szamanka Re: Fora polityczne 10.08.10, 13:11
        Drodzy, prawo do własnego zdania ma każdy...i prawo wyboru. Kiedyś pisałam na politycznych, ale stwierdziłam, że normalna rozmowa jest tam właściwie niemożliwa, nawet większość tych, co niby mają coś do powiedzenia piszą, bo chcą zaistnieć, dla samej świadomości, że komuś "mądrze" powiedzieli i nieważne, że tego drugiego w ogóle to nie obchodzi...ale nick wisi, w oczy bije, można pobić się (jak mocarny goryl) z radości w cherlawą pierś. Ty, Hardy, jesteś wyjątkiem, ale większość z piszących tylko się tymi wpisami dowartościowuje.

• maja-z-podworka Re: Fora polityczne 10.08.10, 14:55
          AL, to oczywiste, że każdy ma prawo wyboru i ja na pewno nie
          protestuję przeciwko pisaniu na politycznych. Ja je tylko oceniam.

Karen - zgadzam się z Tobą, że są potrzebne i powinny istnieć...

Krytycznie natomiast oceniam wirtualną rzeczywistość i przydatność
          tego typu forów do wyciągania wniosków i prób uogólniania wyrażanych
          tam opinii. Nienawidzę manipulacji!
          Nie wiem też dlaczego w imię wolnosci słowa godzimy się z agresją i
          chamstwem.
          • k.karen Re: Fora polityczne 10.08.10, 15:31
            > Nie wiem też dlaczego w imię wolnosci słowa godzimy się z agresją i
            > chamstwem.

Bo to trudne, Maju. Nie da się kogoś "wychowywać" w necie.
            To bardzo trudne w realu a tu dodatkowo mamy anonimowość takich ludzi. Bardzo znamienne jest to, że kto bardziej jest zakłamany i ma nieczyste intencje ten broni swojej anonimowości jak twierdzy.

Ale to nie znaczy, że mamy być obojętni na takie zjawiska. Należy o tym dyskutować i krytykować chamskie i agresywne działania właśnie dlatego, że się na to nie zgadzamy. Wolność słowa nie oznacza, że każdemu wolno powiedzieć wszystko w formie, która oprócz epitetów i to okraszonych wulgaryzmami, nie zawiera żadnej istotnej treści
            oprócz świadectwa o "wartości" takiego człowieka i chęci obrażenia swojego rozmówcy.
            • hardy1 Re: Fora polityczne 10.08.10, 15:59
              Coś w tym jest, Karen, co napisałaś...(kto bardziej jest
              zakłamany i ma nieczyste intencje ten broni swojej anonimowości jak
              twierdzy
              ). Nie w każdym przypadku bo są ludzie którzy chcą lub
              muszą chronić swoją anonimowość.
              Jednak widzę to na WP, gdzie często piszę. Tam można pisać jako
              logowany lub nielogowany. Większość logowanych pisze "w miarę
              normalnie" - mało jest wulgaryzmów czy inwektyw. Natomiast
              nielogowani...nie będę cytował.
              • k.karen Re: Fora polityczne 10.08.10, 17:38
                Mimo tych negatywnych zjawisk jakie obserwujemy, nie sądzę, że fora polityczne kształtują opinię publiczną ponieważ dyskutują tam ludzie z ugruntowanymi poglądami. Natomiast media takie jak telewizja, radio czy gazety są dużo bardziej opiniotwórcze i niestety manipulują. To jest dużo groźniejsze zjawisko niż nawet skrajne chamstwo w necie. Jednak to prawda, że Polska jest podzielona na strefę A i B. W tej zachodniej części ludzie mają lepszy dostęp do telewizji satelitarnej,do internetu, do różnych czasopism, tym samym mogą lepiej wybrać i ocenić obiektywnie różne zjawiska bo mają dostęp do zapoznania się z różnymi opiniami. W części B zdani są tylko na media tzw. publiczne, które pracują dla wybranej partii politycznej.
                • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 10.08.10, 18:57
                  O tym, co sądzę o możliwości wychowania kogoś w sieci, już się
                  wypowiadałam. Nie wierzę w to...Nie chodzi o wychowanie, tylko o
                  wyrażony brak akceptacji.

Karen wypowiedziała się o dążeniu do zachowania anonimowości jako
                  świadectwie złych intencji takich nautów. Nie mogę się z tym
                  zgodzić. Nasze własne doświadczenia są takie, że każdemu
                  początkującemu naucie radziłabym chronić swoją anonimowość jakby
                  chodziło o życie. Gdybym miała wejść na jakiekolwiek inne forum - na
                  pewno nie ujawniłabym nic na swój temat...wcale nie dlatego, że mam
                  zle zamiary. I nie dziwię się, ani nie jestem zgorszona widząc, że
                  ktoś tak wlaśnie robi.

Nie wiem,czy masz rację Karen, co do mniejszego niż inne media
                  oddzialywania internetu. Obawiam się, że jest to ogromna siła,której
                  nasze pokolenie zupełnienie docenia. Popatrz co się dzialo przed
                  wyborami w 2007 roku - mowi się teraz, że zadecydowali o wynikach
                  ludzie zwołujący się przez komórki i internet.
                  Pod krzyż na Krakowskim Przedmieściu też poszła grupa zorganizowana
                  przy pomocy Internetu. Nie demonizuję netu...Może pełnić wiele
                  funkcji, również bardzo pozytywnych. Jednak coraz więcej ludzi,
                  coraz więcej czasu spędza w sieci - ich opinie jeśli jeszcze nie są,
                  to będą kształtowane przez to, co przeczytają na ekranach
                  komputerów. A zauważ jak często politycy odwołują się do opinii
                  internautów...To tworzy wrażenie, że jest ona ważna. I w końcu-
                  staje się ważna.
                • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 10.08.10, 19:13
                  Cześć! smile
                  Nie do końca Karen. Media są wszędzie- jeśli chcesz to dziel Polskę- opłacane
                  przez te same instytucje- trudno zatem powiedzieć, żeby tvn w Rzeszowie
                  manipulował inaczej niż we Wrocławiu, to jak manipulują media w Lublinie czy
                  Toruniu... no to wiemy smileKiedyś chyba Dębno napisał: nie wazne kto pisze, wazne
                  kto czyta- dlatego np. na forum tvn od lat toczy się batalia o przepuszczanie
                  postów niepoprawnych politycznie dla PO... czy się toczy batalia?- no wewnątrz
                  zaciekłych przeciwników ( a do takich należę) TAK! smile))
                  Fakt, że po 10 kwietnia, już w ogóle nie ma co argumentować, bo ekipa przecież
                  niezmieniona od lat wielu ( fanatyków ustroju) klepie swoją mantrę ni wypiął ni
                  przypiął.
                  Fakt, że przeciwnicy sobie a muzom.
                  Ale faktem jest również i to, że wiele w necie można znaleźć i jeżeli komuś nie
                  odpowiada atmosfera jedynie słusznych for serwowanych przez media, może
                  spokojnie znaleźć grupę wsparcia gdzie indziej- no... tylko właśnie, można sobie
                  pisać, ale jeśli czytają to tylko "kumple", którzy myślą tak samo, no to po co
                  pisać? smile
                  • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 10.08.10, 20:03
                    Karen chodziło raczej o mniejszą dostępność niejtórych mediów...Na
                    przyklad TVP jest uprzywilejowana najbardziej....TVN24 obejmuje
                    prawie
                    całą Polskę, a Superstacja...No...trochę nniej.

Masz rację Ptaszku. Można unikać, ale....Najpierw próbuje się pisać
                    na ogólnym forum, potem trzeba się wynieść na prywatne, potem
                    naukryte, w końcu zostaje pisanie pamiętnika....
                    • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 10.08.10, 20:50
                      Hm, Majeczko, właśnie nie miałam na myśli pamiętnika, chyba, że Cię nie rozumiem ?
                      Ja sobie spokojnie piszę co mam napisać, oczywiście o dyskusji nie ma mowy, no
                      bo wiadomo wink ale ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać. Wolno mi pisać, tak
                      jak innym i korzystam z tego- jak mnie zamkną, no to się będę zastanawiać, ale
                      dopiero wtedy! wink))Ponieważ nie jestem etatowym, a tym bardziej w partii- no to
                      ja się ani wykazać nie muszę, ani nikogo przekonać smile. A pogadać- sama wiesz,
                      mam z kimsmile; rzadko sad ale to jest tylko kwestia mojego czasu..., ostatnio go
                      nie mam. No chyba, że się mylę i po deklaracji "przynależności i popierania
                      moherowego betonu, oszołomów, zawistników i ciemnogrodu, zwłaszcza tych z Polski
                      Be"- nie będziesz na przykład ze mną rozmawiać. ? smile
                      E, nie wierzę smile)))
                      • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 10.08.10, 21:11
                        "jeżeli komuś nie odpowiada atmosfera jedynie słusznych for
                        serwowanych przez media, może spokojnie znaleźć grupę wsparcia gdzie
                        indziej..." No właśnie - w ostateczności może się okazać, że trzeba
                        pisać pamiętnik bo jak tak dalej pójdzie to te grupy wsparcia coraz
                        trudniejbędzie znaleźć. Nie miałaś nigdy ochoty pisać tylko na
                        ukrytym? Żeby Ci dali spokój? Ja miałam ochotę całkiem się wynieść z
                        forum.....A na politycznych jest tylko gorzej. I wszyscy uważają, że
                        to normalne.
                        Nawet jeśli zadeklarujesz przynależność do betonu....jakoś to
                        spróbuję znieść, Ptaszku smile. Nie wiem tylko czy będę w stanie
                        rozmawiać, bo może mi mowę ze zdumienia odjąć smile.
                        • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 10.08.10, 22:19
                          smile)) no dobra, wygrałaś. Moherem nie jestem. smile, co jak już mówiłam na wstępie, bardzo dawno temu, nie przeszkadza mi być osobą głęboko wierzącą we wszystkie mity i legendy świata, nie wykluczając smoków, a może z nimi na czele ( czyli jednak ciemnogród). Nie, właściwie nikt mnie nie goni, tak mi się przynajmniej wydaje, wręcz przeciwnie, ale to już inna sprawa. Oczywiście, że fora polityczne nie służą do dyskusji- tylko do bójki o jedynie słuszną ideę- ich albo moją, albo jeszcze czyjąś. Mnie to absolutnie nie przeszkadza, wręcz bawi do żywego, święte oburzenie na betony, święte oburzenie na Kaczyńskiego, na Macierewicza, na katastrofę... po prostu bawi, a jeszcze bardziej bawią mnie frazesy i wykręty tudzież gafy i pozwy oraz sondaże. Jakieś kołatające się resztki komuny smile i wielkie halo, że po 300 latach przyjaźni obustronnych jest jak jest- jeśli chodzi o nasze, polskie podwórko. Moim zdaniem, to są dobre czasy, bo nie tylko można sobie podworować ale właśnie poczytać. Gorzej gdy się dworowanie skończy i nagle (?!) wszyscy się obudzą z przysłowiową ręką w nocniku, plując sobie w brodę, że zamiast na prawdę coś zrobić, nie wiem co, przeputaliśmy czas na wymachiwanie własnymi chorągiewkami, a nie zauważyliśmy jakiejś innej, a może nikt nią nie wymachiwał..., albo nie daj boże okaże się, że te wszystkie chorągiewki maja taki sam kolor, tyle że nie jest to kolor władzy smile
                          • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 10.08.10, 22:41
                            Moherem nie jesteś?! Cóż za rozczarowanie, Ptaszku. Już opracowalam
                            całą strategię....marzyłam że właśnie Ciebie jedną
                            uratuję....przekonam....pomalujemy wierzbę na różowo
                            (no,dobrze...nie krzycz - kolor do uzgodnienia) A Ty co? zabrałaś
                            moje sny sad

I to by było na tyle, Ptaszku. Bo nie ma sporu między nami.

smile Dobranoc...
                            • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 10.08.10, 22:52
                              Dobranoc Majeczko!
                              Nie wiem dlaczego nie możemy wierzby pomalować na różowo? sad
                              Ja tu czegoś nie rozumiem, ale mam nadzieję, że się wyjaśni. Oczywiście, że nie
                              ma sporu bo nie może być- jako beton do sporu nie dopuszczę! Buziaki Maju,
                              kolorowych!
                              • al-szamanka Re: Fora polityczne 10.08.10, 23:10
                                Popieram, Ptaku, w malowaniu jestem nawet niezła, a różowy zaprawdę uwielbiam. I czy muszą być zawsze różowe okulary? Z dawna podwórkowi odmieńcami byli...wiec wierzba jak najbardziej smile
                                • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 10.08.10, 23:21
                                  Benu...Ty jak wiadomo, jesteś gatunkiem wędrownym....Planujesz
                                  dłższą wyprawę? (że podejrzliwie spytam). Pomalujesz na różowo,
                                  polecisz sobie i nas z tym zostawisz? a wrócisz jak się zmyje? I
                                  może jeszcze powiesz, że to był mój pomysł? Ja to tak z nagłości
                                  luźno rzuciłam, ale zaraz się wycofałam - są świadkowie!!!! Co
                                  my...jakieś dziwadła jesteśmy? Przecież na Tryptyku widać wyraźnie,
                                  że wierzba jest akuratne drzewwo, z którego naśmiewać się nie można.

AL...Hmmmm...Chcesz może o tym porozmawiać? ja się nie narzucam,ale
                                  może Ci się poprawi....Oooo, okulary - tak! Mogą być różowe!
                                  OKULARY!!! I przy tym trwajmy.
                                  • al-szamanka Re: Fora polityczne 10.08.10, 23:30
                                    Wszystko przez to piwo, Majeczkowink
                                    A okulary, tyle że nie różowe, właśnie mi z nosa spadają...
                                  • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 10.08.10, 23:33
                                    Kurczę, żebym to ja miała choć chwilę na zabawę... taki różowy tryptyk letni- no pomysł niezły smile
                                    Witaj AL!!!
                                    Myśmy sobie tu z Mają pokątnie o polityce- a raczej o forach..., nic takiego smile
                                    Czas i mnie Dziewczyny, rozprostować łapki, bo dalibóg od dziewiątej siedzę, brr.
                                    Dobranoc. Do jutra.
                                  • hardy1 Re: Fora polityczne 10.08.10, 23:38
                                    cześc Benu big_grin
                                    ...a w Trójmieście jest drzewo pomalowane na różowo...czy też
                                    podobny kolor...nie znam waszych określeń kolorów big_grin
                                    • ulisses-achaj Re: Fora polityczne 11.08.10, 00:15
                                      Ja jestem MOHEREM! Ratujcie mnie!!!
                                      • 1zorro-bis Re: Fora polityczne 11.08.10, 07:34
                                        zdejmij moze najpierw beret....a potem zobaczymy co sie da zrobic...Dbig_grinbig_grin:
                                      • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 11.08.10, 07:35
                                        Załamujecie mnie! Najpierw Benu, teraz Ty? Ale nic się nie martwcie -
                                        uratujemy Was...Może to jakaś epidemia? Czy nam to też grozi? Kiedy
                                        zauważyłeś u siebie pierwsze objawy? Powiedz coś bliżej....czujesz w
                                        sobie nieodpartą miłość do JK czy sprawa jest poważniejsza i w grę
                                        wchodzi wiernooddańczy stosunek do Ojca Dyrektora? Masz potrzebę
                                        przykuwania się do krzyża na Krakowskim Przedmieściu, czy tylko
                                        będziesz obrzucal nas obelgami w postach?
                                        W każdym razie nie martw się....Fakt, że wołasz o pomoc świadczy o
                                        kołaczących się w Tobie resztkach zdrowego ducha sceptycyzmu....
                                        POMOŻEMY!
                                        Trzeba by pomyśleć jednak o jakiejś kwarantannie....
                                        • hardy1 Re: Fora polityczne 11.08.10, 08:52
                                          Maju - mam na podorędziu fajny kaftanik "z wyłogami" - czy on się
                                          przyda czy tylko wystarczy jak Ulego mocno przytrzymam a Ty mu
                                          zrobisz to co Szwejkowi robili? Podobno na wszystkie choróbska
                                          pomaga...to i nam Ulego uratuje od wpadnięcia w łapy jednego czy
                                          drugiego guru od sekty...

Właściwie profilaktycznie to i Benu by się przydało...bo to mi
                                          wygląda na chorobę zakaźną...Benu i Uli to już dwie osoby...trzeba
                                          działać radykalnie i natychmiast!
                                          • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 11.08.10, 09:43
                                            Jestem bezwzględnie za...Tylko nie wiem czy pamiętasz, że dla
                                            oficerow był grog, a nie to, co Ty wiesz, a ja rozumiem...Grog.
                                            Ulissesowi z pewnością można przypisać co najmniej stopień kapitana,
                                            a Benu....Ptak Benu to boski Ptak...na ten temat nawet trudno
                                            dyskutować. Stanowczo - GROG!
                                            Z tym, że jeśli nie poskutkuje, należy rozważyć środki bardziej
                                            stanowcze.
                                            • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 09:50
                                              To jak jesteście Maju i Hardy tacy chętni do opieki i pomocy to może i ja zachoruję? Tak! Ja chcę pomocy....tylko klawiatura mi się buntuje i nie chce wyklikać to -" jestem...MOH...MOOOH...MOHEEEE...." ..ale wiecie o co chodzi, prawda? wink
                                              • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:09
                                                Ty jesteś wyraźnie lżejszym przypadkiem....W dodatku masz pomoc w
                                                postaci rozsądnej klawiatury. W Twoim przypadku Karen, na szczęście
                                                nie są wymagane silne środki zaradcze. Z pewnością wystarczy
                                                klasyczny sposób....Hardy! Przygotuj tam lewatywę!
                                                Spokojnie Karen! na pewno Ci pomoże....
                                                • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:22
                                                  A musi być lewatywa? Jak już to bardzo proszę o prawotywę...bo nie mam zamiaru
                                                  od razu zmieniać poglądów na lewicowe, aż tak radykalnej pomocy to nie
                                                  chcę...buuuu...ratunkuuuu big_grin
                                                  • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:33
                                                    Pacjentko Karen! pacjentka nie będzie się wymadrzać, tylko się
                                                    zastosuje!
                                                    Zapodaję jedynie, że właśnie lewoskrętna lewatywa w połączeniu z
                                                    prawoskrętnym myśleniem związanym z ultraprawicowym skrzywieniem
                                                    spowoduje, że pacjentkę się wycentruje, co pomoże utrzymać pion
                                                    jedynie słuszny.
                                                  • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:54
                                                    Pani Doktóóór, Maju! Ja rozumiem te wszystkie problemy z NFZ i z dopłatami ale mamy już XXI wiek i czas zapomnieć o tych średniowiecznych metodach jak upuszczanie krwi czy lewatywa...uncertain
                                                    Dzisiaj są nowoczesne metody...centrowania...ja proszę o wizytę prywatną, bez dopłat i zapłacę też za nowoczesny sprzęt.. o, taki
                                                    właśnie..

https://www.a-s-e.pl/img/wyw_80.gif
                                                  • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:59
                                                    BEZ DOPŁAT??????!!!!!!!!!! PODWÓJNA LEWATYWA!!!!
                                                  • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:04
                                                    a tak już bardzo, bardzo pokornie i po cichutku zapytam...a w które miejsce...no, ta druga lewatywa?!!!! :shock
                                                  • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:08
                                                    Nie druga, tylko PODWÓJNA. Nie wprowadzać zamieszania! Wykonać!
                                                  • hardy1 Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:54
                                                    Maju - zwracam uwagę że z Karen trzeba delikatniej -
                                                    jak słusznie przyuważyłaś wcześniej - zachowała resztki zdrowego
                                                    rozsądku...przytomnie się zapytała "w które miejsce ta druga...?"
                                                    To świadczy że jeszcze wie po co żyje...może pozostaniemy nie
                                                    przy dwóch a tylko jednej lewatywie...a to drugie to hmm...może uda
                                                    się zastąpić lewatywę czymś mniej...a może bardziej...no wiecie o
                                                    czym myślę a Wy się domyślacie...
                                                  • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 12:08
                                                    Ooooooo....słyszę głosy! Słyszę...to głos Hardego!

Muszę się bardziej skupić żeby rozeznać te głosy/ ciekawe o co chodzi z tym "drugim"?/ więc i ja się odosobnię...czas na medytację smile)))
                                                  • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 12:23
                                                    Ochhhhhhh....zapomniałam! Zapomniałam o najważniejszym...zapomniałam o podaniu
                                                    nr KONTA i podziękowaniu za wpłatę pani Pelasi i panu Kalasantemu z Koziej
                                                    Wólki....ochhhhh...wybacz mi, wybacz ojcze założycielu...buuuu....
                                                  • ulisses-achaj Re: Fora polityczne 11.08.10, 12:35
                                                    Hihihi smile Wiedziałem że mogę na Was liczyć... smile Zawsze interesował
                                                    mnie szamanizm i totemizm.. i dlatego ZAPRAWDĘ POWIADAM WAM że troje
                                                    nas /Benu, Karen i ja/ a jakoby rzesze nas były i "RUCH" nasz widzę
                                                    ogromny albowiem nie polezie orzeł w skądinąd Świętej Trójcy okopy, i
                                                    jako Frydrych kazał "uwolniona zostanie żyrafa, niedźwiedź zaś zamkniętym będzie", wpływamy na szeroką przestrzeń oceanu i
                                                    pochodniami sobie w wędrówce przyświecając ORMO za radą niejakiego
                                                    Romaszewskiego tropić będziemy w sobie, ale nade wszystko w innych,
                                                    albowiem policzone są dni ICH /kimkolwiek są/. A beret mój niechaj
                                                    będzie od zła wszelkiego zachowany.
                                                  • ulisses-achaj Re: Fora polityczne 11.08.10, 12:38
                                                    A Hardego konstrukcje jedynie cierpieniem nas UWYDATNIĄ! smile
                                                  • ulisses-achaj Re: Fora polityczne 11.08.10, 12:41
                                                    A stanowcze nasze NIE lewatywom i innym środkom represji będzie jako
                                                    fala grzmiąca, która nad heretykami przewali się, zmiecie plugastwo
                                                    wszelakie i jeno nas na Ziemi oszczędzi...no i tych którzy opamiętają
                                                    się i za nami pójdą - rzecz jasna...
                                                  • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 12:51
                                                    Nie, o nie Ulissesie, nie będziemy nic (U)WYDAWAĆ...no przynajmniej na razie dopóki nie zbierzemy okrągłej sumki..

Ale wolę się jednak odosobnić bo słyszysz jak Hardy krzyczy...wrrr...to już człowiekowi nie wolno nawet maluśko polewitować sobie albo jaką ociupinkową wizyjkę mieć, albo chociaż taką tycią, tycią bilokacyjkę sobie zrobić...wrrr suspicious

No dobra, dobra to już idę w te gary i w te odkurzacze, na razie...czuj duch i niech będzie smile)))
                                              • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:10
                                                aha...zapomniałam o objawach, to u mnie mniej więcej wygląda to tak..

https://download1.klimacik.pl/e-gify/122.gif
                                                • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:19
                                                  Karen...spokojnie...Nie jest źle. Naprawdę.

Hardy! musimy się poważnie naradzić. Pewną nadzieję daje to, że
                                                  wyraźnie widzę tam gęś...Karen wyraźnie zachowała resztki
                                                  samodzielności i nie inwestuje jeszcze w kaczki. Brak podatności na
                                                  reklamę to objaw dający nadzieję..... Może w ogóle Karen przesadza?
                                                  • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:23
                                                    To nie jest gęś! TO JEST KACZKAAAAA....!!!!!
                                                  • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:30
                                                    Omamy...
                                                    To bardzo ciekawe, Karen.
                                                    A gdzie KOT? powinien być też kot, a Ty piszesz o psie...Czy
                                                    kot....No wiesz....czy on należy do przeszłości?
                                                  • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:57
                                                    TAK?!
                                                    ODOSOBNIENIE, KAFTAN I LEWATYWA?!
                                                    Kompletnie nie wiecie co czynicie! Musimy się przygotować na przyjście Pana!
                                                    Hardy! Proszę mi po koleżeńsku zbić piętnaście, nie siedemnaście krzyży! Potem
                                                    ... -proszę mi dać skończyć! Proszę mną nie potrząsać!
                                                  • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:07
                                                    Dobra...Benu, zdejmę knebel, ale pod warunkiem, że będziesz
                                                    grzeczna. Możesz odpowiedzieć kiwając głową.
                                                  • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:12
                                                    Nie Maju!
                                                    Zaknebluj mnie, knebluj! Chcę być męczennikiem! A potem spójrz na czaplę smętną
                                                    z zawiązanym dziobem i uderz się w piersi! i powiedz sobie: jakżesz ja mogłam
                                                    uczynić taką krzywdę tej gadule, nieszkodliwej gadule big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:14
                                                    Albo wiesz co Majeczko?!
                                                    Ja się sama zamuruję w dziupli, od środka, i zostanę świętą czaplą pustelniczką.
                                                    Nie będę Wam przeszkadzać.
                                                  • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:27
                                                    Knebelek się obsunął...Trudno.
                                                    Benu...A my mamy ci korzonki do tej dziupli nosić, czy masz tam
                                                    jeszcze tę lodówkę dobrze w rybne frykasy zaopatrzoną? Bo jakby ta
                                                    lodoweczka tam była to...ja z Tobą!!!! Choć jesiotr może już drugiej
                                                    świeżosći smile

Żadnych męczenników! Precz z politykami!

Benu....Może powtarzaj sobie: Jestem Czaplą...Jestem
                                                    czaplą....Jestem rozsądna...ja lecę szukać jakiegoś podręcznika albo
                                                    co....Trzymaj się Karen - to jest lżejszy przypadek. Razem dacie
                                                    radę poczekać aż przylecę zz jjakąś pomocą.
                                                    Wybaczzcie too jąkkanie się - tto z pośpiechu.
                                                  • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:30
                                                    Albo może Maju, ukrzyżujcie mnie? Ja będę miała święty spokój a Wy świętą
                                                    czaplę... choć tu bardziej pelikan by pasował, ale co tam, na bezrybiu i rak ryba.
                                                  • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:39
                                                    Odpadam...smile.
                                                    I tak muszę teraz wyjść. Będę wieczorem. Ucałowania dla Was smile
                                                  • hardy1 Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:43
                                                    (Chalie...jasna...po powrocie z tego co dla zdrowia potrzebne i
                                                    dla sprawności ogólnofizycznej...netu nie miałem! Dopiero teraz
                                                    odzyskałem...)

...a tu Podwórko rozgrzane aż do czerwoności? shock Zaraz poczytam ale
                                                    coś mignęło o grogu dla ulissesowo-kapitańskich i ptakowo-
                                                    benowych głów...na otrzeźwienie podobno
                                                    ... Na otrzeźwienie ze
                                                    złogów sekciarstwa?! shock Jaki grog, jaki grog...toż to ich wzmocni w
                                                    wierności sekcie i guru jednemu czy drugiemu...

Proponuję skuteczniejszy środek - zamiast grogu głóg. Głóg.
                                                    Jak będą grzeczni to nalewkę z głogu. Jak nie - to na surowo głogiem
                                                    nakarmimy aby wyrwać ich ze szponów...potem pomoże to co
                                                    Szwejkowi...oczywiście w ich dobrze pojętym interesie! Wyzdrowieją!

PS.Po kilogramie na raz powinno starczyć...tylko muszę znaleźć dobry
                                                    popychacz co by nie próbowali wykrztusić...to dla Ich dobra...
                                                  • hardy1 Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:56
                                                    A niech to gęś kopnie! To co to za ptaszysko wreszcie jest?! Gęś czy
                                                    kaczka?! shock
                                                  • hardy1 Re: Fora polityczne 11.08.10, 12:01
                                                    A z Benu sobie poradzimy inaczej, Maju. Ponieważ Ptak
                                                    chce abym odpuścił jej aż 17 krzyży...znaczy siedemnaście nocy
                                                    leżenia krzyżem przed Wysokim Areopagiem Medycznym Podwórka
                                                    ...co podobno wystarcza do całkowitego wyleczenia się z
                                                    sekciarstwa...pozwolimy Jej fruwać przez siedemnaście upalnych dni
                                                    nad Podwórkiem i wachlować nas, wachlować...cień przy okazji dając
                                                    Wysokiemu Areopagowi...
                                                  • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 11.08.10, 15:15
                                                    Zważywszy na kształt cienia zgadzam się fruwać- abyście się tylko nawrócili!
                                                  • hardy1 Re: Fora polityczne 11.08.10, 21:59
                                                    ...my Ptaku będziemy się nawracać...twarzą za cieniem przez
                                                    Ciebie rzucanym przy nawrotach Twych wink
                                      • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:36
                                        smile Witaj Uli!
                                        Biedaku, co oni Ci zrobili? wink))
                                        Cześć Hardy!
                                        Czołem Wszyscy!
                                        Stop. Pomyliliśmy się i nie warto rozpaczać! Uli! dziś czytam, że: "krzyż jest
                                        totemem w rękach gnostyckiej herezji"! WŁAŚNIE O TO MI CHODZIŁO- zawsze tak
                                        było! Opłaca się wierzyć i być heretykiem... tyle lat, tyle lat i jaki wielki
                                        sukces!!! Uli! nie jest źle- jeśli tak jest jak piszą- ?!wink- to warto było...
                                        czytać te wszystkie heretyckie dialogi ;
                                        Z innej beczki- może Hardy zbije dwie deseczki- w drewutni narzędzia- i ja Ci
                                        nawet, Uli, w modlitwie potowarzyszę, co? Może inni się przyłączą- tak tylko dla
                                        towarzystwa, co im szkodzi, ja Cię rozumiem, najpierw będziemy się modlili co
                                        niedziela, a potem częściej i częściej, aż modlitwa wypełni całe nasze życie...
                                        zawsze o tym marzyłam.
                                        no, i znowu mnie poniosło- hen big_grinbig_grinbig_grin
                                        • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:55
                                          Troszeczkę. Poniosło smile. Choć coś w tym jest - najpierw byłam zła,
                                          teraz mnie to wszystko zaczyna śmieszyć. Moher - heretyk...To jest
                                          to! Gnozę pomijam - o filozofii już nie będę smile mam dość. Artykuł
                                          poleciałam przeczytać smile
                                          Witaj Ptaszku smile
                                        • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 10:59
                                          Cześć Benu smile Ja bardzo chętnie się przyłączę do Waszych modlitw, znam się na
                                          aktach strzelistych smile
                                          • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:08
                                            Słuchaj Karen!
                                            Wyobrażasz sobie?! Będziemy się modlić, słyszeć głosy, głosić, doznamy olśnień-
                                            a może wstrząsów, będziemy się porozumiewać bez słów, będziecie latać i
                                            rozwiążemy wszystkie nasze i ich problemy- mentalnie!
                                            Nic nie będziemy musieli robić... tylko będziemy szczęśliwi i będziemy... a
                                            przede wszystkim do wszystkich polityków będziemy mówić: Dobry Człowieku. Nareszcie!
                                            Będą do nas przychodzić i pytać: jak to zrobiliście?, jak osiągnęliście ten
                                            błogi stan świadomości, a my im powiemy: módlcie się, nie lękajcie się!
                                            • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:14
                                              ...i wybaczymy Mai i Hardemu...bo nie wiedzą co czynią...
                                              Tak, Benu ! Potęga podświadomości...latać, latać...hari..hari...hari
                                              krisz...ups...to chyba nie to ale co tam, połączymy wszystkie modlitwy!
                                              • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:26
                                                smile
                                                NO!
                                                • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:32
                                                  Benu, Benu!!!! Za póżno! Dziupla już zamurowana! Nie widzę nigdzie Hardego...to napewno On w dzupli, pogrążony w rozpaczy...nie mógł dłużej patrzeć na ten przecudny różowy kolor...buuuu. Połączmy siły naszych umysłów, połączmy modlitwy, skruszmy siłą woli mur, nie dajmy sobie odebrać prymatu męczeństwa..buuuuu
                                                  • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:47
                                                    Hardy?! Och Karen, nie przypuszczałam, że rewolucja różowego krzyża przyniesie
                                                    ofiary! Muszę to przemyśleć! Udam się w tym celu w odosobnione miejsce- do
                                                    drewutni- i będę się modlić za Jego, e, wspólnotę z Duchem i za Jego gnozę. O!
                                                    To na pewno pomoże. Do wspólnego pomodlenia smile
                                                  • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 11:56
                                                    Tak, koniecznie w odosobnieniu...
                                                    Pa, do wspólnego pomyle...pomydle...no ten, no wiesz co, o!
                                                  • hardy1 Re: Fora polityczne 11.08.10, 12:25
                                                    No i dobrze pomyślałem ...dwie deseczki ofiarowane przez Benu
                                                    znalazłem, kilka gwoździ też...pięknie przeszły ostrzami na
                                                    wylot...wystarczyło kilka uderzeń młotkiem...

A teraz do rzeczy - to bedą dla Benu i Karen ławeczki do
                                                    siedzenia...z gwoździkami do góry...tak długo aż im medytacyje się
                                                    znudzą (Madeja wyleczyło to i teraz powinno) i już o żadnych
                                                    mistycyzmach, gnostycyzmach i innych schizmach ani herezjach NIE
                                                    BĘDĘ SŁYSZAŁ! Zrozumiano?! Wyleczę Was z -izmów radykalnie a
                                                    skutecznie, oj wyleczę...dobrze że Benu nasunęła mi myśl z tymi
                                                    deseczkami...
                                                  • k.karen Re: Fora polityczne 11.08.10, 12:31
                                                    Hardy, ale pomalujesz te ławeczki na różowo, prawda? big_grin big_grin big_grin
                                                  • hardy1 Re: Fora polityczne 11.08.10, 12:40
                                                    Jasneeee!!! Na różowo, zgodnie z prośbą...razem z wystającymi
                                                    czubkami gwoździków...Wasza estetyczna przyjemność "nade wszystko!"suspicious

...a teraz muszę znikać...smile
                                                  • ptakbenu9 Re: Fora polityczne 11.08.10, 13:58
                                                    GŁOS Z DREWUTNI

Dobrze Hardy! smile wybaczymy Ci te gwoździki bo widzisz jak Ci ładnie idzie,
                                                    troszkę się pomodliłeś, po łebkach, a już znikać potrafisz. Gdybyś sklecił te
                                                    siedemnaście krzyżyków to byś poleciał, na wszystko przyjdzie czas... Panie coś
                                                    Wierzbę przez tak liczne lata...
                                                  • hardy1 Re: Fora polityczne 11.08.10, 22:07
                                                    Ty Mi Tu Ptaku Pierzaście nie Inwokuj, dobrze? Żadna ptasia
                                                    dzięcielina Ci nie pomoże! Siedemnaście przelotów zamiast leżenia
                                                    krzyżem to siedemnaście...i nie będą to tylko "mgnienia" a
                                                    długogodzinne obloty cień Areopagowi dające...Stirlitz odszedł już
                                                    dawno na emeryturę i nie szukaj u niego pomocy...

A w przerwach lotów, dla odpoczynku, odpoczniesz sobie Ptaku na tej
                                                    różowej ławeczce...gwóździki dobrze powinny masować niewymowne...a i
                                                    akupunkturę skutecznie zastąpią...
      • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 10.08.10, 13:34
        Hardy, ja nie mogę zaprzeczyć, że są tam różni ludzie - sama takich
        spotkałam...z niektórymi nawet utrzymuję prywatne kontakty...na post
        jednego z nich właśnie odpisuję smile. Przecież wszyscyśmy stamtąd...
        Ale zastanawiam się
        po pierwsze nad tym że często dziennikarze i politycy powołują się
        na opinie użytkowników internetu, a wiemy przecież, że jest to
        problem nie tylko jednej osoby piszącej pod wieloma nickami, ale w
        niektórych portalach - problem moderatorów, mających własne sympatie
        i antypatie...

po drugie - piszesz, że tworzy się społeczeństwo
        obywatelskie...Pewnie tak, ale na razie dajemy sobą manipulować
        (ludzie zwoływali się? Ilu tak naprawdę ludzi zaczęło tę akcję? jak
        ją nakręcano, żeby się inni dołączyli? Nie wiem....ale
        spontaniczności tego nie jestem pewna....co nie znaczy, jak wiesz,
        że jestem przeciw natychmiastowemu usunięciu tego krzyża, bez
        budowania w to miejsce pomników).
        Po trzecie - nie mam ochoty wisywać się tam, bo po przeczytaniu paru
        postów ludzi "z mojej strony barykady" zrobiło mi się wstyd, że
        jestem po tej samej stronie. Zorro pisze, że nie chce taplać się w
        bagnie - właśnie.
        Czy biorąc to wszystko pod uwagę - nieuczciwość partii politycznch
        i manipulowanie siecią oraz sposób rozmawiania ludzi między
        sobą...czy nie powinniśmy jednak powrócić czasem do naszego forum
        Net bez chamstwa? Nie mam tu na myśli podawania konkretnych
        przykładów, ale podjęcie dyskusji na temat tego, jak to powinno
        wyglądać...jak widzą to zwykli użytkownicy sieci. W czasie, kiedy
        prowadziliśmy walkę z Cieniami, trwala jednocześnie dyskusja
        dziennikarzy na temat tego, co dzieje się w sieci...Czy powinna była
        ucichnąć? Internet jest potęznym medium...
        • k.karen Re: Fora polityczne 10.08.10, 14:25
          Moje doświadczenia z netem zaczęły się od forum politycznego. Forum to, w założeniach, miało być raczej satyrycznym, lekkim w formie i raczej skłaniającym do żartów z polityków niż areną, na której walczą ze sympatycy różnym partii politycznych.

Wchodząc tam, chciałam dyskutować, wymieniać poglądy w kulturalny sposób i szanując prawo każdego do własnej opinii. Większość nautów na tym forum to tak jak ja sympatycy PO. Niestety to właśnie ci "swoi" najbardziej zniechęcili mnie do pisania na tym forum. Byłam świadkiem nagonek i wstrętnych działań, które miały na celu wyrzucić z tego miejsca jednego z sympatyków PiS. Pamiętam jak na początku ten nauta próbował normalnej dyskusji ale większość zaczęła go atakować ad personam. Naturalne się stało, że zaczął się bronić w tym samym stylu i nawet nieźle sobie radził stawiając czoła nagonkom i gremialnym atakom. Nigdy się na to nie zgadzałam, brzydzę się atakować kogoś w taki sposób więc sprzeciwiając się oczekiwaniom grupy, zaczęłam normalnie dyskutować z tym nautą. No i stało się to co charakterystyczne dla ludzi małostkowych i prostych jak konstrukcja cepa. Zrobili ze mnie "wyrzutka" i odszczepieńca, wsadzili mnie do jednego wora ze swoim wrogiem forumowym. Odeszłam z forum bo dłużej nie było sensu rozmawiać w taki sposób a klaskać grupie, która okazała się być pusta i prymitywna nie miałam zamiaru. Czy żałuję? Nie! Bardzo się cieszę, że tak wyszło bo ta "sympatyczna" i taka niezwykle "dobra" i "szlachetna" grupa pokazała swoją prawdziwą twarz. Banda zacietrzewionych i wściekłych prostaków. Tak! Prostaków bo w innym wątku, gdzie rozmawialiśmy o przyrodzie i poezji, o ptaszkach i kwiatkach...tam byli ach, och cudownymi ludźmi, ach, och jakże pięknymi i finezyjnymi słowy zachwycali się światem i pięknem przyrody...tyle że to była zwykła egzaltacja i fałsz, który potwierdzał się w rozmowach na tematy polityczne.

Czy potrzebne są takie fora? oczywiście że są potrzebne. Każde miejsce gdzie ludzie mogą wymieniać swoje poglądy jest dobre tylko, że niedopuszczalna jest chamska forma tych dyskusji i "siłowe" nakłanianie kogoś do zmiany własnego zdania. Knucie, spiski, tworzenie całych strategii w celu wyeliminowania przeciwników w dyskusji - to jest zwykłe chamstwo i podłość. Takie zjawisko jest spotykane chyba na wszystkich forach politycznych, nie ma lepszych czy gorszych. Ważne żebyśmy my zawsze zachowali swoją prawdziwą twarz i kiedy trzeba przyznali rację naszemu rozmówcy jeżeli ma rację. Partie polityczne i politycy nie są do kochania, powinniśmy zawsze umieć zachować dystans i patrzeć krytycznie na ręce polityków a zwłaszcza na ręce tych z którymi sympatyzujemy, na których głosowaliśmy.
          • hardy1 Re: Fora polityczne 10.08.10, 14:48
            No i ładnie poczytałem Was smile Każdy ma czastkę racji. Niestety -
            wszędzie są "ludzie i ludziska", normalni i prymitywni, niezależnie
            od światopoglądu czy przekonań politycznych.

Jednak żyjemy tu i teraz. I w tych "granicach" które są.
            Prymitywne i ad personam komentarze (obojętnie z jakich pozycji)
            staram się omijać, jeżeli sytuacja nie wymaga odpowiedzi. Interesuję
            się polityką, mam dość twardą skórę, więc te wulgarne wpisy tak mnie
            nie ruszają. Społeczeństwo to nie sama "wysoka kultura". Tak jak w
            realu - obracamy się w tym kręgu ludzi ale przecież nie musimy ze
            wszystkimi rozmawiać czy dyskutować...zawsze mamy wolny wybór
            dyskutanta.
            • maja-z-podworka Re: Fora polityczne 10.08.10, 15:13
              Hardy...smile
              "Niech na całym świecie wojna, byle polska wieś zaciszna, byle
              polska wieś spokojna."
              Wyspiański wielkim poetą był.
              Możemy pominąć wszelkie względy etyczne, pozostają praktyczne - w
              którymś momencie ta wojna zaczyna dotykać nas. I na próżno wtedy
              wolać, że nie chcemy umierać za Gdańsk. Raczej wcześniej należy
              pamiętać, że "Żaden człowiek nie jest samoistną wyspą..."

Innymi słowy - możemy omijać tych, którzy nam nie odpowiadają, nie
              słyszeć jak traktują innych nautów, rozmawiać tylko z wybranymi....
              Może się jednak zdarzyć że w końcu nie bedziemy mieli z kim
              rozmawiać, bo pozostaną tylko wirtualne nicki bezmyślnie klepiące
              napisane przez partię posty, a normalni nauci odejdą-argumentując
              tak jak to zrobił Zorro....tak jak ja zrezygnowałam z napisania
              czegoś na tamtym forum.
              Nie chciałabym, żeby to zabrzmiało jak wezwanie do krucjaty - nie
              mam poczucia, że należy kogoś pouczyć...Już, w innym miejscu
              pisalam, że nauczyłam się w sieci wielu rzeczy. Ale sądzę, że warto
              protestować, kiedy uznamy, że trzeba i warto w ogóle o tym rozmawiać
              na szerszym forum.
              • hardy1 Re: Fora polityczne 10.08.10, 15:51
                Nie zrozumiałaś mnie Maju dobrze - rzekłem że omijam...chyba że jest
                potrzeba to odpowiadam i na wpisy "prostaków".

Natomiast już niezbyt wierzę w skuteczność "krucjat". To jest
                bardziej wołanie na puszczy. Niestety - anonimowość którą daje net
                powoduje że ujawnia sie mr Hyde zamiast dr Jekylla.
                Podchodzę do tego pragmatycznie - nie oczekiwać że przerobi się
                ludzi w aniołków...lepiej skupić się na małych celach do
                osiągnięcia...niech chociaż przestaną wylewać te pokłady agresji w
                necie...
                Echhh... przestanę bo zaczynam...filozofować big_grin
    • mala200333 Re: Fora polityczne 11.08.10, 19:08
      Coraz bardziej mam dosc polityki...
      • al-szamanka Re: Fora polityczne 11.08.10, 19:20
        Witaj mala200333, my też nie zajmujemy się z reguły polityką (wolimy pisać o rzeczach pięknych i miłych), praktycznie zrezygnowaliśmy z niej prawie dwa i pół roku temu, ale niekiedy coś tam się przebije. Czy link, który podałaś to Twoje "ojczyste" forum? smile
        • mala200333 Re: Fora polityczne 13.08.10, 15:11
          Tak..takie forum zdieciowe, obrazkowe...itd...
          Pozdrawiam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka