Dodaj do ulubionych

24.10.2011

24.10.11, 06:08
Ladna dzis data, nieprawdaz?smile
Mialem zamiar odwiedzic Was juz rok temu, ale czas jakos tak zlecialsmile Najwazniejsze, ze wyrobilem sie przed 2012smile
Obserwuj wątek
    • hardy1 Re: 24.10.2011 24.10.11, 07:59
      Oczywiście że data ładna. Chociażby z racji iż zaglądnąłeś na Podwórko i dałeś znać, Szczurku smile
      Chociażby z racji że dzisiejsza data jest wyjątkowa. Ta data pojawia się TYLKO raz w całej ludzkiej Wieczności i już więcej się nie powtórzy. Przynajmniej w naszym gregoriańskim kalendarzu smile

PS. Cóż to jest rok? Ot, miliony razy mniej niż mrugnięcie powieką w skali kosmicznej czasu naszego. Najważniejsze że zdążyłeś jeszcze na czas...znaczy w 2011 roku smile
      • rata.sofisticada Re: 24.10.2011 24.10.11, 16:17
        Oczywiście że data ładna. Chociażby z racji iż zaglądnąłeś na Podwórko i dałeś znać, Szczurku smile
        Chociażby z racji że dzisiejsza data jest wyjątkowa. Ta data pojawia się TYLKO raz w całej ludzkiej Wieczności i już więcej się nie powtórzy.

Nie mozemy wybrac sobie daty urodzin, dobrze zatem, ze mozemy wybrac dzien narodzin na forumsmile
        • hardy1 Re: 24.10.2011 24.10.11, 20:30
          Wolności wyboru daty swoich urodzin nie mamy. Za to wolność...narodzin na forum? Powiedzmy. W Twoim przypadku bardziej powrotu, drugich narodzin...a więc...eureka! - o drugich narodzinach już sam zdecydowałeś wink
    • hardy1 Re: 24.10.2011 24.10.11, 08:07
      PS. Z rozpędu już już chciałem zakładać nowy Codzienny Wątek Podwórkowy, a tu...Szczurek. Znaczy Szczurek założył. Znaczy wyręczył. Znaczy wszedł z pomyślunkiem i znając Podwórko. Znaczy ten pomyślunek przelał na papier netowy.

Znaczy dla mnie - rutyna mało-mało a by mnie zgubiła; na szczęście zerknąłem na tytuł wątku wink Znaczy mogę już tu powitać Wszystkich "Pozdrawiam z nowym tygodniem pracy. Niech się święci praca nasza!" smile
      • euroxia Re: 24.10.2011 24.10.11, 08:47
        Dzień dobry smile
        Data, jak to data - dla jednych to okazja do wspomnień, dla innych termin zrobienia "czegoś" w pracy, zapłacenia rachunków, wizyty u dentysty....itd, itp, itd.....a dla jeszcze innych okazja do świętowania. Nie ma złych dat, jak i nie ma dobrych. Od nas ta klasyfikacja zależy, czyż nie? smile

Jejjjjjjjjjj....filozof mi się z rana włączył, heh smile

Pozdrawiam Wszystkich znad kubka gorrrąąąącej porannej kawy. Spokojnego dnia smile

PS. Dziękuję za życzenia, od serducha smile))
        • k.karen Re: 24.10.2011 24.10.11, 09:57
          Euroxio smile
          Wszystkiego najlepszego! Sto lat i jeszcze więcej!
          Niechaj spełnią się wszystkie Twoje marzenia i niech będą przy Tobie
          zawsze wspaniali ludzie. Samych słonecznych i pogodnych dni z rodziną,
          przyjaciółmi i znajomymi, którzy są i będą dla Ciebie zawsze życzliwi i bliscy smile

kwiat kwiat kwiat kwiat

kwiat http://emots.yetihehe.com/1/tort.gif kwiat
        • rata.sofisticada Re: 24.10.2011 24.10.11, 16:27
          Dzień dobry smile

Dzien dobrysmile
          • hardy1 Re: 24.10.2011 24.10.11, 20:40
            Późno już, dzień dawno się schylił ku zachodowi, w pogoni za uciekającym słońcem...ale północ jeszcze a jeszcze, dopiero za kilka godzin. A więc Euroxio - mam nadzieję że dzień minął świątecznie...i niech jeszcze potrwa dla Ciebie smile
      • k.karen Re: 24.10.2011 24.10.11, 10:04
        Cześć Hardy smile

Oj i mnie też pracowicie zapowiada się ten tydzień.
        Ale damy radę, jak zawsze...smile
    • k.karen Re: 24.10.2011 24.10.11, 10:01
      Wielką mi radość uczyniłeś Szczurku tym zjawieniem swoim smile

Serdecznie Cię witam i mam nadzieję, że będziesz z nami częściej smile*
      • rata.sofisticada Re: 24.10.2011 24.10.11, 16:21
        Wielką mi radość uczyniłeś Szczurku tym zjawieniem swoim smile
        >
        > Serdecznie Cię witam i mam nadzieję, że będziesz z nami częściej smile*

Cala przyjemnosc po mojej stronie, Karensmile Dzisiaj uroczyscie wprowadze Podworko do moich zakladeksmile
        • k.karen TEATR. 24.10.11, 19:51
          Od dwóch dni gościnnie wystawia u nas krakowski Teatr Scena STU.
          Wczoraj grali "Koguta W Rosole" a dzisiaj "O Psychiatrach, Psychologach I Innych Psycholach"
          Rodrigo Munoz Avia, w reżyserii Artura "Barona" Więcka.

Byłam, oglądałam, świetnie się bawiłam i wszystkim polecam. smile))
          A za chwilę w Teatrze TV "Boska", też polecam smile

Szczurku, bardzo się cieszę, że masz Podwórko w zakładkach, tylko zastanawiam się
          jak to było "uroczyście" zrobione big_grin
          • rata.sofisticada Re: TEATR. 24.10.11, 20:24
            Szczurku, bardzo się cieszę, że masz Podwórko w zakładkach, tylko zastan
            > awiam się
            > jak to było "uroczyście" zrobione big_grin

Skromnie, bardzo skromnie, tylko Gatorade. Nie wypada przeciez na dzien dobry pisac po pijanemusmile
            Karen, czy polskie sztuki teatralne sa dostepne na DVD? Albo czy sa jakies inne sposoby, aby mniej uprzywilejowani tez mogli liznac troche sztuki?smile Przez internet albo cos takiegosmile
            • k.karen Re: TEATR. 24.10.11, 20:44
              Szczurku, oj wiem że Ci brakuje polskiej sztuki smile*
              Obiecuję, że poszukam i jak znajdę to Ci coś podeślę.
              Szkoda, że nie ma Krzysia ( Krzysiu odezwij się, jak zdrowie)
              bo on lubi i wie gdzie szukać smile
              • sza.aliczek Re: TEATR. 24.10.11, 21:42
                Szczurzencjo, przecież możesz obejrzeć w necie.

www.boska.tvp.pl/cam_1.html
                • rata.sofisticada Re: TEATR. 24.10.11, 22:09
                  Szczurzencjo, przecież możesz obejrzeć w necie.

Wielkie dzieki, Szaliczkusmile Czas najwyzszy nabrac jakiejs oglady umyslowo-kulturalnejsmile Ostatnia polska sztuke teatralna ogladalem za czasow premiera Rakowskiegosmile
                  • hardy1 Re: TEATR. 24.10.11, 22:29
                    ...to niedawno. Ledwie w ubiegłym millennium wink
                    • k.karen Re: TEATR. 24.10.11, 23:24
                      Zaglądam już tylko żeby powiedzieć ładnie:
                      Dobranoc Wszystkim smile))
                      i lecę obejrzeć jeszcze w TVP1 "Mój Nikifor"

Do jutra...smile
                    • rata.sofisticada Re: TEATR. 24.10.11, 23:41
                      Tak, tak... Zanim sie obejrzymy, bedzie 2050smile
                      • rata.sofisticada Re: TEATR. 24.10.11, 23:44
                        Powyzszy post mial byc pod postem Hardy'ego. Drzewko rosnie tam, gdzie chcesmile
                        • hardy1 Re: TEATR. 25.10.11, 00:01
                          ...tyle to się domyśliłem, Szczurku. Fakt, niedługo będzie "z górki stulecia" smile
    • eb13 Re: 24.10.2011 24.10.11, 10:29
      Witam wszystkich, a w szczególności Ciebie Rata smile

Jeśli masz na myśli wymazanie istnienia Polski na mapie świata na ponad sto lat, to nie wiem czy to jest ładna data, natomiast jeśli jej wyjątkowość jest związana z Twoim pojawieniem się u nas, to tak, jest to ładna i godna zapamiętania data smile

Miłego Wam życzę smile
      • voxave Re: 24.10.2011 24.10.11, 13:15
        Pozdrawiam serdecznie smile
        • k.karen Re: 24.10.2011 24.10.11, 13:29
          Witaj Voxave smile Miło Cię znowu widzieć, pozdrawiam smile

Ho, ho! Jak miło dzisiaj na Podwórku, same miłe odwiedziny! smile
          • hardy1 Re: 24.10.2011 24.10.11, 20:55
            Zaraz się pogubię - zaraz zaraz, po kolei Hardy, po kolei, licz na palcach...
            -Po pierwsze - powitałeś Szczurka? Aha, powitałeś. W porządku, odhaczone.
            -Po drugie powitałeś Karen? Nie pamiętasz? To na wszelki raz jeszcze raz powitaj. -Witam Karen smile -W porządku, załatwione.
            -Po trzecie -Euroxię powitałeś czy tylko złożyłeś życzenia? Mówisz że na pewno złożyłeś ale tego pierwszego nie jesteś pewien? To powitaj , lepiej raz za dużo niż o raz za mało. Byłoby wtedy zero a przecież to byłoby wbrew Twej chęci, prawda? No smile
            -Po czwarte - a Ebi? Nie zapomnij o Ebi! -Witam Ebi smile -No smile
            -Po piąte - i dawno również nie widziana (gdzieś w pomrokach dziejów po głowie się kołata ta data) zaglądnęła z pozdrowieniami i Voxave. No to wiesz co czynić. -Wiem. Cześć Voxave smile Siadaj i kontempluj widoki na Podwórku a i porozmawiaj sobie leniwie. Nie śpiesz się, wypoczynkowo należy nam się smile
            -Po szóste - o Hardym nie zapomnij. Co mówisz? Aaaaha...no dobra, Hardego możesz nie witać. Masz go na co dzień. Tak się Ciebie uczepił że oderwać się nie chce i trzyma a trzyma jak rzep. Takie dwa w jednym big_grin
      • k.karen Re: 24.10.2011 24.10.11, 13:27
        Cześć Ebuszku, miłego dnia smile
      • rata.sofisticada Re: 24.10.2011 24.10.11, 16:26
        Jeśli masz na myśli wymazanie istnienia Polski na mapie świata na ponad sto lat
        > , to nie wiem czy to jest ładna data, natomiast jeśli jej wyjątkowość jest zwią
        > zana z Twoim pojawieniem się u nas, to tak, jest to ładna i godna zapamiętania
        > data smile

Witaj, Ebsmile Czy data jest ladna? Na pewno dzisiejszy dzien jest przepiekny. Sloneczny, rzeski jesienny dziensmile Taki niemal gorski poranek.
    • hardy1 Re: 24.10.2011 24.10.11, 20:36
      No dobra, witam Wszystkich dobrowieczornie po kilkunastogodzinnej niebytności mej i nagłym poznaniu intensywności życia. Mówiąc szczerze, wolałbym nie przeżywać tego poniedziałku tak intensywnie a niespodziewanie. Ale cóż, niespodzianki są solą życia wink

Ale teraz siadam, robię kawę i poczytam sobie smile
      • k.karen Re: 24.10.2011 24.10.11, 20:46
        Cześć Hardy, będę później. Lecę oglądać Teatr TV. smile
        • hardy1 Re: 24.10.2011 24.10.11, 20:59
          No masz! Masz dobrze Karen, oglądaj. A ja dopiero niedawno w rodzinne pielesze wróciłem...ale kiedyś sobie odbiję big_grin Jeszcze będzie czas wolny w dniach życia moich smile
          • hardy1 Re: 24.10.2011 24.10.11, 21:12
            No dobra, Karen. Troszkę cicho akurat jest na Podwórku, to skoczę do siebie na Przyzbę. Wrzucę dokończenie zdarzenia z "Fraszką Sztaudyngera", mimo że ledwie wczoraj początek wpisałem wink Nie będziesz musiała się domyślać i po nocach nie spać big_grin
            • hardy1 Re: 24.10.2011 25.10.11, 00:30
              Czas i na mnie...dobranoc Wszystkim smile Miałem wyjątkowo długi i męczący dzień...ale dzisiejszy wieczór na Podwórku dał odpoczynek smile
    • hardy1 25 października,2011, CWP 25.10.11, 07:38
      Nowy dzień, kolejny raz...no dobra, nie ma co się smęcić. Przyjdzie i wiosna, to tylko kwestia cierpliwego czekania. Zajmijmy się w tym czasie życiem, po prostu... Witam Wszystkich smile

A przy okazji, na wspomnienie lata:
      -Jasiu, nad rzekę poszło dziesięciu chłopców. Trzem z nich mamy zabroniły wchodzić do wody. Ilu chłopców się kąpało?
      -Dziesięciu.

wink
      • ulisses-achaj Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 13:04
        Cześć .. smile Właśnie wróciłem ze spaceru, pogoda marzenie i nastrój odpowiedni.. Pięknego Dnia.. smile
        • k.karen Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 13:40
          Jeszcze raz - cześć Ulissesie, serdeczności smile Jeszcze raz ponieważ dobrych słów
          nigdy nie jest za wiele smile
          Wróciłeś ze spaceru a ja zaraz wychodzę i przyznaję, że nie z własnej woli. Czy chcę, czy nie chcę mój pies nie pozwoli mi siedzieć w domu smile Ale niedługo wrócę....
      • k.karen Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 13:42
        Tak Hardy, zajmujmy się życiem bo inaczej życie zajmie się nami...wink

Nieustająco - spokojnej pracy smile
        • hardy1 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 17:06
          Cześć popołudniowo Karen i Uli smile
          Macie dobry dzień? I u mnie dużo lepiej niż wczoraj się zdarzało...to i spokojniej zaglądam na Podwórko smile
          • eb13 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 20:52
            A ze mną się nie przywitasz ? tongue_out

Czy to był dobry dzień okaże się za jakiś czas, ale mam nadzieję, że będę mogła go do takich zaliczyć - pomimo, że odrzuciłam (rzekomo) intratną propozycję pracy.

Witam Was ciepło smile
            • hardy1 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 21:04
              Z Tobą witałem się już wczoraj...raczyłbym zauwaźyć. Na co zresztą nie odpowiedziałaś tongue_out

Ponieważ dzisiaj WRESZCIE raczyłaś zaglądnąć - mogę rzec - cześć Ebi wink
              Jeżeli praca tylko rzekomo intratna, to nie żałuj. Sama wiesz co lepsze.
              • eb13 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 21:31
                Bo wczoraj "mój drogi" ciężko pracowałam do późnych godzin wieczornych tongue_out

Taką opinię na ten temat miała osoba, która mi ją proponowała, ale po głębszej analizie ....... mam wątpliwości, poza tym wolę „ryby jeść, niż je łowić” wink

Co tam praca, chyba mam połowę sukcesu w "bitwie" na argumenty z moim siostrzeńcem - sprawa dotyczy "doradztwa" w wyborze szkoły ponadgimnazjalnej smile
                • hardy1 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 21:55
                  ...a Ty myślisz że co ja wczoraj robiłem? A co w tej chwili robię? Ciężko pracuję, myję, odkurzam, pucuję (przynajmniej sój pokój suspicious)
                  Należy się w czasie pracy odpoczynek?? Należy. Więc wtedy zaglądam - a co tam panie na Podwórku się dzieje? big_grin

Co do wyboru szkoły i siostrzeńca - nie wypowiadam się. Nie mam danych aby się wymądrzać. Sama wiesz co doradzić smile
                  • eb13 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:09
                    Ja w przewie zajmuję się "resocjalizacją" młodzieży - o czym już mówiłam na naszym spotkaniu wink

Spokojnie, ciotka nie pozwoli, aby dziecko popełniło taki sam błąd jak ona big_grin
                    • hardy1 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:50
                      Witaj w Klubie , Ebi big_grin Kolejna jesteś od socjalizacji i resocjalizacji smile
                      Ciotka - to ciotka! ...jakby rzekł Roch Kowalski wink
                      • ulisses-achaj Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:54
                        Cześć Karen, cześć, Hardy smile Tak tu spokojnie o zmierzchu .. smile
                        • k.karen Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:02
                          A lubisz Ulissesie ten spokój? Ja lubię...smile
                          • hardy1 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:05
                            Wiesz jak ja lubię te nasze spokojne, leniwym rytmem toczące się rozmowy? Wtedy odpoczywam, po to w większości zaglądam na Podwórko smile
                            • ulisses-achaj Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:08
                              Otóż to ... Cieszy mnie to także i z tego powodu, że nie jest to "splendid isolation" ... smile
                              • ulisses-achaj Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:10
                                kasia27a.wrzuta.pl/audio/6ubOjz5CzZR/simply_red_-_if_you_don_t_know_me_by_now
                                smile
                                • k.karen Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:18
                                  Simply Red, doskonały wybór, dziękuję smile
                                  • ulisses-achaj Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:19
                                    A tak sobie siedzę i słucham ballad rockowych, posłuchamy ? smile
                                    • sza.aliczek Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:50
                                      Moi Drodzy : )

Nie ballada, ale jakieś takie optymistyczne brzmienie : )
                                      www.youtube.com/watch?v=4op1esLn4mc&feature=related
                                      Uciekam. Nie daję rady być na nogach non stop 15 godzin : )
                                      Paaaaaa smile
                                      • sza.aliczek Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:51
                                        ps - choć słowa za nic! : ))))))) - za nic nie są optymistyczne : D
                                        • ulisses-achaj Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:59
                                          Cześć Szaliczku .. smile
                              • hardy1 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:29
                                Jasne, Uli smile)) Nie jesteśmy przecież Brytanią sprzed ponad stu lat smile Otwarta furtka Podwórka przed normalnymi nautami to nasza zasada. Każdy chętny moż w drodze przysiąść, odpocząć, pogawędzić smile
            • k.karen Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 21:43
              Cześć Ebi smile

Jeżeli (rzekomo) to na pewno ten dzień zaliczysz do udanych, czego Ci życzę smile
          • k.karen Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 21:46
            TakHardy, stanowczo mogę Ci odpowiedzieć, że miałam dobry dzień smile))

Tylko szkoda, że Radwańska przegrała pierwszy mecz z Woźniacki ( celowe spolszczenie)
            ale wstydu nie ma bo to nr1 w rankingu. Zobaczymy jak będzie dalej smile
            • sza.aliczek Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 21:50
              Witajcie : )

Ebuszku, i jak Ci się żyje? : )
              • eb13 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:04
                Cześć Szaliczku i Karen smile

Po tym co napisałam o odrzuceniu propozycji pracy, w odpowiedzi na pytanie: "i jak ci się pracuje" powinnam cytować A.Asnyka "...kto napój szczęścia odpycha, ten nie ma prawa się skarżyć ..." smile

Nadal twierdzę, że nie jest to szczyt moich marzeń, ale mam jednak ten "komfort" psychiczny, że mogę trochę kaprysić - dopóki ów szefowa nie podniesie mi tak wysoko ciśnienia, że będzie mi rybka czy będę "łowić czy jeść ryby"
                • k.karen Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:17
                  Wiesz Ebi, nie wiem jak to dokładnie jest z łowieniem ryb bo nigdy nie łowiłam
                  ale bardzo lubię jeść ryby. To zupełnie odwrotnie jak z grzybami bo te wolę zbierać jak jeść big_grin

A szefową to się tak nie przejmuj, najlepiej weź ją "pod włos", powiedz jej jakiś komplement i masz ją z głowy na jakiś czas smile big_grin
                  • eb13 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:25
                    Spoko, poradzę "se" z nią big_grin
                • sza.aliczek Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:25
                  Ebuszku, będzie po Twojemu.
                  Zobaczysz : ) !!!
                  • eb13 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:34
                    też tek myślę smile i dlatego nie przyjęłam czegoś, co znowu byłoby sprzeczne z moim stylem pracy, bo zasada: złap klienta i umyj od wszystkiego ręce, mnie nie bawi.
                    • sza.aliczek Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:44
                      Też tak mam, tylko trochę w czym innym smile
            • hardy1 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 21:58
              Hej Karen i Szaliczko smile
              Też oglądnąłem Radwańską (chociaż akurat tenis ziemny oglądam bardzo rzadko. Ale cóż, polski patriotyzm smile )Tyle że posłuchałem sobie jak tata Woźniacki rozmawia z córką w naszym rodzinnym języku ojczystym smile
              • k.karen Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:11
                Oj! To się nasłuchałeś Hardy bo tata i córka Woźniacki lubią "ukwiecać"
                naszą mowę ojczystą wink big_grin big_grin big_grin
                Ale poza tym bardzo lubię Karolinę i dlatego nie mam żalu, że wygrała z Agnieszką smile
                • hardy1 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:53
                  ...a jakby na odwrót smile Spokojna rozmowa, bez jednego kwiatka. Czysty zielony trawniczek...jeżeli mogę się tak wyrazić smile
                  • hardy1 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:04
                    PS.Spokojna i ładna dziewczyna z tej Karoliny Wozniacki.
                    I tak mi coś przyszło na myśl - czy to język duński jest żywcem skopiowany z polskiego, że wszystko doskonale zrozumiałem, czy też JA, nie wiedząc o tym, znam perfect duński?! O, moja dotychczasowa niewiedzo! Rzekłbym, panem Jourdain jestem big_grin
                    • k.karen Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:10
                      Przecież to oczywiste, Hardy, że to Ty znasz...duński big_grin
                      • hardy1 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:23
                        Znam - nieznam. Ale na pewno nie będę z tego powodu hamletyzował big_grin
                        • ulisses-achaj Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:31
                          OK Hardy, tak tylko zaproponowałem.. smile
                          • ulisses-achaj Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:32
                            Sorry pisaleś o duńskim, a ja to przeniosłem na muzyke.. smile
                            • ulisses-achaj Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:35
                              Czy macie z tym jakieś skojarzenia ?/ smile

anwawek2007.wrzuta.pl/audio/16ZU49ZHOAK/a_whiter_shade_of_pale
                              • k.karen Re: 25 października,2011, CWP 26.10.11, 00:03
                                ulisses-achaj napisał:

> Czy macie z tym jakieś skojarzenia ?/ smile

Tak, przecież to nasza młodość, piękne młodzieńcze lata a dla mnie dodatkowo -szaleństwa
                                na dyskotekach smile

Czas na mnie, idę spać. Dobranoc Kochani smile
                                • ulisses-achaj Re: 25 października,2011, CWP 26.10.11, 00:11
                                  smile Dobranoc, Karen... Ja też znikam, a czeka mnie jeszcze smaczna lektura zanim zgaszę światło.. smile
                          • hardy1 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 23:36
                            Coś nie chwytam, chyba wpisy wpadają nie tam gdzie trzeba wink
                            • ulisses-achaj Re: 25 października,2011, CWP 26.10.11, 00:12
                              Dobranoc, Hardy.. smile
      • eb13 Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:42
        zmykam już,

Dobrej nocy smile
        • k.karen Re: 25 października,2011, CWP 25.10.11, 22:44
          Dobranoc Ebuszku, śpij smacznie smile
          • hardy1 Re: 25 października,2011, CWP 26.10.11, 00:37
            I ja już udam się na zasłużony odpoczynek...dobranoc Karen, Ebi, Szaliczko, Uli...i kto jeszcze zaglądnie smile
    • hardy1 26 października...prawie koniec miesiąca 26.10.11, 07:57
      (Jak powitać z nowym dniem? Krótko i treśoiwie czy też długo i rozwlekle? A tam, bądźmy jak ci Lakończycy...)

Cześć
      smile))
      • k.karen Re: 26 października...prawie koniec miesiąca 26.10.11, 10:26
        Cześć Hardy smile
        Rano nie było mgły i już wyraźnie widać jak odległe ogrodzenia
        i ściany niektórych, sąsiednich domów, zaczerwieniły się winobluszczami.
        Klony też wyglądają jak gdyby ubrane w czerwone kapelusze. Akacje powoli
        zrzucają żółte "sukienki" ale na jarzębinach wiszą jeszcze grona owoców.
        Jesień coraz bardziej maluje swoimi kolorami jednak w tym roku będzie krótko
        taka barwna, ponieważ przymrozki spowodują szybkie zrzucanie liści.
        Nie spotykam już, w czasie wieczornych spacerów, stadka jeży, które upodobały
        sobie nasze ogrody, chyba zgromadziły zapasy i zaszyły się gdzieś w gęstwinie krzewów
        na zimowy sen. Przyroda zaczyna usypiać...

A my przeciwnie, życie nie pozwala na "sen", trzeba wypełniać swoje obowiązki
        niezależnie od pogody ale na razie zaczynam dzień od kawy i odsłuchania muzyki
        z wczorajszych linków..... smile
        • ulisses-achaj Re: 26 października...prawie koniec miesiąca 26.10.11, 10:47
          Cześć, Karen, Hardy i WKN smile Dobrego Dnia smile
          • k.karen Re: 26 października...prawie koniec miesiąca 26.10.11, 10:59
            Cześć smile Dobrego dnia, Ulissesie...smile
          • hardy1 Re: 26 października...prawie koniec miesiąca 26.10.11, 16:39
            Cześć popołudniowo młodzieży (smyki jesteście w stosunku do mnie big_grin)

Widzę że Karen zastosowała pierwszą z moich ranych deliberacji a Uli drugą wink

Dzisiaj tylko odpoczywam, aby nabrać sił przed jutrzejszą popracowo-domową robotą. A więc - dzisiaj odpoczynek, leniuchowanie pełną gębą big_grin
            • k.karen Re: 26 października...prawie koniec miesiąca 26.10.11, 21:08
              hardy1 napisał:

> Cześć popołudniowo młodzieży (smyki jesteście w stosunku do mnie big_grin)

Zabrzmiało, Hardy jakbyś miał z 200 lat. Nie jesteśmy znowu takie smyki,
              a poza tym Ty wyglądasz świetnie i wielu mężczyzn, nawet sporo młodszych, chciałoby mieć Twój wygląd, kondycję i radość życia. O tych starszych od Ciebie i rówieśnikach to nawet nie wspominam.... big_grin
              • hardy1 Re: 26 października...prawie koniec miesiąca 26.10.11, 23:02
                Jakby to powiedzieć, Karen, swoje lata mam. Przecież urodziłem się JESZCZE w ubiegłym Tysiącleciu suspicious

A o tych starszych i rówieśnikach po co wspominać? Każdy sam za siebie odpowiada i za wiek biologiczny a nie metrykalny wink
    • rata.sofisticada Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 17:43
      zimnosmile
      • hardy1 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 17:48
        Tam gdzie ludzie chodzą do góry nogami, twierdzą coś przeciwnego. Kto ma rację?
        • rata.sofisticada Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 18:43
          Tam gdzie ludzie chodzą do góry nogami, twierdzą coś przeciwnego. Kto ma rację?

Jasmile
          • hardy1 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 18:48
            A chodzisz normalnie czy nogami do góry? smile
            • rata.sofisticada Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 18:57
              Podchwytliwe pytaniesmile
              • hardy1 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 19:39
                Tylko doprecyzowujące punkt stania, decydujące o punkcie nadchodzącego letniakowania ili zimowania ...smile
      • k.karen Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 20:53
        Wkrotce bedzie....zimno

....to napalimy w kominku i się ogrzejemy smile

Cześć Szczurku smile
        • hardy1 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 21:09
          O, Karen smile Właśnie dorzuciłem smolnych szczap...smile
          • k.karen Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 22:09
            Właśnie dorzuciłem smolnych szczap...smile

O matkooo,Hardy a ja przeczytałam: "właśnie dorzuciłem smolnych szkap"...http://emots.yetihehe.com/1/zdziwko.gif

big_grin big_grin big_grin
            • eb13 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 22:43
              Karen, a Ty przypadkiem nie jesteś w stanie wskazującym na bliskie kontakty z kminkówką big_grin

witam wszystkich smile
              • k.karen Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:06

Ale, ale...dlaczego akurat miałabym być w stanie wskazującym, Droga Ebuszku?Hę? smile

Cześć...smile
                • eb13 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:16
                  bo literki Ci się mylą i zamiast kawałka drewienka, widzisz jakiś "kawałek" zwierzęcia big_grin
                  • k.karen Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:22
                    Aj tam big_grin Nasza Szkapa, bidulka, też była...smolna big_grin
                    • eb13 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:34
                      niby tak big_grin

zmykam już, bo trochę padnięta jestem smile

Miłych snów Wam życzę smile
                      • hardy1 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:39
                        ...i ja dzisiaj już padam...dobranoc smile
                        • k.karen Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:44
                          Dobranoc Wszystkim smile
              • hardy1 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:07
                Cześć późnowieczornie Ebi smile Dobrze że Karen nie jest na etapie Szkolnych Szkap...znaczy Morcinkowych wink

Chyba że myślała o szkaplerzach...to już bliżej Ognia i Miecza...to już z dziedziny tych od Mieczyków Chrobrego wink
                • eb13 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:20
                  to wszystko zależy od mocy tej kminkówki big_grin

• hardy1 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:41
                    ...kminkówka jest przyjemna ale swoją moc...uzdrawiającą ma big_grin
        • rata.sofisticada Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 21:21
          ....to napalimy w kominku i się ogrzejemy smile
          >
          > Cześć Szczurku smile

Czesc Karensmile
          Napalmysmile
          • k.karen Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 22:03
            To proszę, taki może być, czy bardziej nowoczesny? smile

https://lh5.ggpht.com/_f_UmSG_OrcE/SwEXoJfjioI/AAAAAAAAAEk/7drQb_Zq-Y4/zo_montavelle67.jpg?imgmax=720
            • hardy1 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 22:10
              Ciepło kominek daje i starczy...jeszcze przydałyby się bujane fotele z ciepłymi pledami wink
              • k.karen Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 22:28
                Bujane fotele z pledami to nie na naszym forum tongue_out
                Średnia wieku na Podwórku to 40 lat smile
                • hardy1 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:03
                  No dobra, w naszym wieku zamiast bujanych foteli weźmmy coś bardziej żywego...do grzania i bujania suspicious
            • rata.sofisticada Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 22:45
              To proszę, taki może być, czy bardziej nowoczesny? smile

Moze bycsmile Ostatnio widzialem nowoczesny kominek na prad i odechcialo mi sie nowoczesnoscismile
              • k.karen Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:09

Ostatnio widzialem nowoczesny kominek na prad i odechcialo mi sie no
                > woczesnoscismile

Łeee...kominek na prąd?! Nie, to musi być tradycyjne palenisko ale obudowa
                może być nowoczesna. smile
              • k.karen Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:24
                No zobacz Szczurku, taki nowoczesny i nie na prąd smile

https://lh6.ggpht.com/_f_UmSG_OrcE/SwEXZ4il7wI/AAAAAAAAAD4/nwHkCYfyduY/pintor.jpg?imgmax=720
                • hardy1 Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:43
                  ...na mnie już czas...dobranoc Wszystkim. W cieplistym świetle ognia z kominka dobrze się zasypia smile
                • rata.sofisticada Re: Wkrotce bedzie.... 26.10.11, 23:57
                  No zobacz Szczurku, taki nowoczesny i nie na prąd smile

Calkiem niezla koncepcja, Karensmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka