Dodaj do ulubionych

27 października 2011, CWP

27.10.11, 08:12
Otwieram nowy Codzienny Wątek Podwórkowy, poprzedni już się "wypełnił" smile
Dzień dobry, jutro piątekwink

I na lekki uśmiech:
Matematyczka do Jasia:
-Kiedy byłam w twoim wieku, potrafiłam rozwiązać każde zadanie artytmetyczne.
-Bo miała pani dobrego nauczyciela...

wink
Obserwuj wątek
    • rata.sofisticada Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 16:26
      Dzień dobry, jutro piątekwink

Czy wypada w czwartek mowic o piatku?smile
      • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 17:26
        Cześć Szczurku. Wypada mówić o piątku już dzisiaj. Dzisiaj fizyczne prace mam w domu, jutro mam imprezę. I ona mnie trzyma przy życiu smile
    • k.karen Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 19:51
      Dobry wieczór Szczurku i Hardy

Miałam zamiar z Wami pożartować ale otworzyłam stronę z informacjami
      i oniemiałam. Kołtuństwo nie wybiera narodu, w każdym są barany.

Sprawa dotyczy wystawy, z której usunięto na wniosek przedstawiciela gminy żydowskiej, polski film Artura Żmijewskiego "Berek". Film był jednym z prawie 800 eksponatów pokazanych na otwartej 21 września przez prezydentów Polski i Niemiec wystawie pt. "Obok. Polska - Niemcy. 1000 lat historii w sztuce" w berlińskim muzeum Martin-Gropius-Bau.

"Berek" powstał w 1999 r. i nawiązuje do Zagłady i traumy II wojny światowej. Żmijewski sfilmował grającą w berka grupę nagich ludzi w dwóch pomieszczeniach: neutralnej przestrzeni piwnicy oraz w komorze gazowej byłego obozu koncentracyjnego.

Film ten był pokazywany na całym świecie, w tym w USA i wielokrotnie w Niemczech. Praca ta nigdy dotąd nie wzbudziła podobnych protestów.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,10550155,Film_Zmijewskiego_o_Holokauscie_usuniety_z_wystawy.html
      • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 20:15
        Przeczytałem. Trudno się wypowiedzieć, kiedy nie widziałem filmu Żmijewskiego. Mogę się tylko oprzeć na wspomnianych w artykule ocenach wystawiania filmu w innych miejscach. Jeżeli nigdzie nie wzbudzał protestów, to znaczy że ktoś z gminy żydowskiej poczuł sie "świętszy od najwyższego rabina".

To zestawienie dwóch scen ma szokować, aby pokazać tragizm tego, jak "ludzie ludziom zgotowali ten los". Liczy się przesłanie autora filmu. Jak widać, zawsze znajdą się "moraliści", uważający że tylko oni mają placet na pozwoleństwo tego, w jaki sposób mamy odbierać utwór autorski.
        • k.karen Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 20:28
          W tym rzecz, film jest prezentowany już od prawie 13 lat i nagle teraz zgorszył
          jakiegoś kołtuna. Oniemiałam nie z jego powodu tylko z powodu reakcji dyrekcji muzeum.
          Nawet nie sprawdzili czy rzeczywiście ten człowiek był przedstawicielem gminy żydowskiej.
      • rata.sofisticada Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 20:30
        Dobry wieczór Szczurku i Hardy

Miałam zamiar z Wami pożartować ale otworzyłam stronę z informacjami
        i oniemiałam. Kołtuństwo nie wybiera narodu, w każdym są barany.

Dobry wieczor Karen i Hardysmile
        Szczerze mowiac, nie przepadam za podobnymi pomyslami artystycznymi.
        • k.karen Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 20:38
          Szczurku ale nie pobiegłbyś i nie wymuszał na dyrekcji muzeum
          zdjęcie filmu tylko dlatego, że Ci się nie podoba, prawda? smile
          Mnie też on się nie podoba.
          • rata.sofisticada Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 20:48
            Szczurku ale nie pobiegłbyś i nie wymuszał na dyrekcji muzeum
            > zdjęcie filmu tylko dlatego, że Ci się nie podoba, prawda? smile

Niesmile Z tym ze potrafie sobie wyobrazic, ze ten berek moze ranic potomkow ofiar.
            Dziwi mnie, ze ten film przedarl sie do muzeum.
            • k.karen Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 20:57
              W ciągu 13 lat prezentowania "Berka" na różnych wystawach
              zranił jednego...tego z Berlina uncertain
              • rata.sofisticada Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 21:14
                W ciągu 13 lat prezentowania "Berka" na różnych wystawach
                > zranił jednego...tego z Berlina uncertain

Moze nikomu nie chcialo sie interweniowac?smile
                Jakie ma byc przeslanie tego berka? Prosze o swiatlosmile
                • k.karen Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 22:19
                  Chyba lepiej zagram coś bo wywołałam ( jak zwykle) temat kontrowersyjny smile

Takie wspomnienie lata i piękne róże, w sam raz na wieczór i przed spaniem,
                  Iglesias & Sting smile

www.youtube.com/watch?v=jQi2ay6kwtk
                  • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 22:46
                    Ależ Karen - tematy kontrowersyjne nie są problemem, umożliwiają wymianę spojrzeń i poglądów. Problem stwarzają wyłącznie ci z nautów, którzy dyskusję wykorzystują do załatwiania innych spraw...ale dla nich nawet najbardziej neutralny temat jest do tego okazją.

Natomiast w naszej dzisiejszej krótkiej dyskusji nikogo takiego nie widzę...więc i powymienialiśmy poglądy smile
                    • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 22:52
                      PS. ...a Iglesiais&Sting w sam raz na wypoczynek wieczorny smile
                  • rata.sofisticada Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 22:59
                    Chyba lepiej zagram coś bo wywołałam ( jak zwykle) temat kontrowersyjny smile

Karen, obecnie coraz trudniej o jakis kontrowersyjny tematsmile Dawniej jak byl takowy, (np. czy kobiety moga chodzic w bikini?), to ludzie umierali na zawal serca. A dzis?smile Nic - Hardy pojdzie jutro na impreze i zapomni o calym swieciesmile

• k.karen Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 23:16
                      Prawda, prawda Szczurku? Hardy sobie pójdzie jutro na imprezę
                      a my zostaniemy sami na tym "kontrowersyjnym ugorze", o! To niesprawiedliwe sad

Taaa...a dzisiaj to się kłócą czy można toples, a za parę lat będzie więcej plaż
                      naturystów jak tekstylnych i kontrowersyjni będą tekstylni.
                      Echh...wszystko się zmienia big_grin
                      • rata.sofisticada Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 23:28
                        Prawda, prawda Szczurku? Hardy sobie pójdzie jutro na imprezę
                        > a my zostaniemy sami na tym "kontrowersyjnym ugorze", o! To niesprawiedliwe sad

O nie, nie, Karen... Niesprawiedliwe jest to, ze ja przez nastepne 10 dni bede gonil z wywieszonym jezoremsmile I przez ten czas na pewno zapomne, ze kiedys nie bylem czlowiekiem zapracowanymsmile Ze istnieje cos poza robotasmile
                        • k.karen Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 23:46
                          Jak Cię to pocieszy Szczurku to ja też najbliższe dni będę zagoniona
                          z wywieszonym jęzorem smile
                          Ale w końcu kiedyś tam odpoczniemy wink
                          • k.karen Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 23:48
                            Dobranoc Kochani, idę lulu i mam zamiar pięknie śnić
                            czego i Wam życzę smile)))
                          • rata.sofisticada Re: 27 października 2011, CWP 28.10.11, 00:03
                            Ale w końcu kiedyś tam odpoczniemy wink

Zabrzmialo to bardziej refleksyjnie niz optymistyczniesmile

• hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 28.10.11, 00:06
                              ...mimo wszystko refleksja Karen miała optymistyczne zabarwienie wink
                              • rata.sofisticada Re: 27 października 2011, CWP 28.10.11, 00:17
                                > ...mimo wszystko refleksja Karen miała optymistyczne zabarwienie wink

Nie twierdze, ze niesmile
                                • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 28.10.11, 00:23
                                  ...i z tym optymistycznym akcentem udaję się, w ślad za Karen, na zasłużony odpoczynek. Jako że nie wiem co to jest bezsenność, jak zwykle w pięć minut odpłynę tulony w objęciach Morfeuszki smile
                                  Dobranoc Karen, Szaliczko i Szczurku...Ty masz jeszcze kilka godzin do spoczynku nocnego, jak mniemam smile
                    • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 23:21
                      rata.sofisticada napisała:
                      > Karen, obecnie coraz trudniej o jakis kontrowersyjny tematsmile Dawniej jak byl ta
                      > kowy, (np. czy kobiety moga chodzic w bikini?), to ludzie umierali na zawal ser
                      > ca. A dzis?smile Nic - Hardy pojdzie jutro na impreze i zapomni o calym swieciesmile

Już wolę dyskutować o tym czy kobiety mogą chodzić bez bikini niż znów oglądać "grzybki" na Bikini wink

A Hardy jasne że pójdzie, należy mu się odpoczynek smile Tyle że o świecie nie zapomni...Matka Natura wmontowała jemu pewną cechę wrodzoną - bezpiecznik nie pozwalający zapomnieć o świecie. Jak na razie działa bez zarzutu...a już trochę czasu Hardy żyje na tym najlepszym (bo jedynym mu znanym) ze światów wink
                      • rata.sofisticada Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 23:31
                        A Hardy jasne że pójdzie, należy mu się odpoczynek smile

Mnie tez nalezy sie odpoczyneksmile
                        • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 23:37
                          Odpoczniesz po robocie, Szczurku. Teraz przygotowuj siły do maratonu pracowego, jak czytam wink
                          • rata.sofisticada Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 23:46
                            Odpoczniesz po robocie, Szczurku. Teraz przygotowuj siły do maratonu pracowego,
                            > jak czytam wink

Tak, tak... trzeba pojechac po piwosmile
                            • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 23:50
                              ...znaczy przed Tobą piwny maraton nocny...zaplanuj zaopatrzenie dobrze abyś nie musiał drugi raz biegać...smile
                              • rata.sofisticada Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 23:58
                                ..znaczy przed Tobą piwny maraton nocny...zaplanuj zaopatrzenie dobrze abyś ni
                                > e musiał drugi raz biegać...smile

Nocny? Hardy, to juz nie te latasmile
                                • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 28.10.11, 00:01
                                  Nie te lata? A więc masz doświadczenie...to zastępuje modzieńczy wigor wink
                                  • rata.sofisticada Re: 27 października 2011, CWP 28.10.11, 00:04
                                    Nie te lata? A więc masz doświadczenie...to zastępuje modzieńczy wigor wink

Tu trzeba kondycji, a nie doswiadczeniasmile

• hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 28.10.11, 00:34
                                      ...to stosuj zasadę pragmatyczną a nie romantyczną - mierz zamiary na siły smile
            • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 21:00
              Różne są odczucia odbierających film. Jak już rzekłem - opieram się tylko na artykule. Jeżeli przez kilkanaście lat film nie wzbudzał kontrowersji, to jest domysł że ktoś chciał "zaistnieć" swoim protestem. I to działa na dwie strony...w ten sposób dowiedziałem się że taki film istnieje.
    • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 21:55
      Na dzisiaj mam koniec remontowych robótek. Ufff smile Chwila dla mnie...znaczy i dla nas smile Jest tu ktoś? smile
      • sza.aliczek Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 22:07
        Heeeej : )

Podyskutowałabym, ale gonię w piętkę z czasem smile
        Więc tylko się do was uśmiechnę : )

(niestety, weekend zapowiada się równie brako-czasowy! - kabaret Mumio by się przydał, jak nie wiem co : D)
        • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 22:11
          Tylko nie zapętlij się w czasie...bo jeszcze spotkasz siebie sprzed lat big_grin

Nie mam Mumio ale szykuje mi się Mru-Mru...może zamiennie być? suspicious
          • sza.aliczek Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 22:14
            Ba! Idź koniecznie! : ))))))))))))) Dobrzy sa : ))))))))
            A najlepsza jest Aśka Kołaczkowska z Kabaretu Hrabi smile

www.youtube.com/watch?v=azvQyc3bhE8&feature=related
            Zajrzyj znowu! smile
            • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 22:53
              ...no to idę! Za miesiąc z okładem wink
        • k.karen Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 22:20
          Zaraz coś znajdę Szaliczku smile
      • k.karen Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 22:38
        Brawo Hardy! Przynajmniej na dzisiaj masz koniec smile
        A długo jeszcze będzie ten remont? uncertain
        • hardy1 Re: 27 października 2011, CWP 27.10.11, 22:57
          Nie pytaj...większość za mną, ale wyszły pewne problemy techniczne, nierozwiązane przez stolarnię przy "niewymiarach"...ale już coś wymyśliłem smile Po to człek ma coś tam pod kopułką aby rozwiązywał problemy...one mnie mobilizują a nie deprymują big_grin
    • k.karen Łowcy B. :) 27.10.11, 22:30
      Nie będzie Mumio, nie będzie Ani MruMru.

...ten kabaret to nie jest takie hop siup smile))

www.youtube.com/watch?v=apW-rcmzJIM&feature=related
      • sza.aliczek Re: Łowcy B. :) 27.10.11, 22:37
        Super! : )))))))))))))))
        • hardy1 Re: Łowcy B. :) 27.10.11, 23:07
          Gdzie super? Co super?
          Aaaachhh..."pod linkiem"? To kliknę i zobaczę, co mnie się rzadko zdarza big_grin
    • hardy1 28 października...a więc piątek 28.10.11, 07:12
      Piątek, jak etymologia wskazuje, jest piątym dniem tygodnia. Witam piątkowo smile Niech będzie na piątkę według naszych ocen...nie sąsiadów zza Odry big_grin

Ot, tradycyjnie już na lekki poranny rozruch ust i mięśni twarzy smile :
      Matematyk pokazuje uczniom, jak należy rozwiązywać równanie z jedną niewiadomą. Zapisał całą tablicę. Na koniec odwraca się do klasy i mówi:
      - No i co? Teraz już wiemy że "x" równa się zero.
      - To straszne! - załamuje ręce Jasio - Tyle liczenia na darmo!
      • k.karen Re: 28 października...a więc piątek 28.10.11, 10:54
        Cześć Hardy smile
        Oceny sąsiadów zza Odry nie mają dla mnie większego znaczenia.
        A dzień będzie dla mnie dobry bo innej opcji nie ma i już wink
        No w każdym razie potrafię tak zaplanować dzień żeby się bilansowało
        nawet jeśli tylko do "zera". najgorzej to mają ci, którym ciągle wychodzi
        "mniej niż zero" big_grin big_grin big_grin
        To zagram dla tych, którym "mniej niż zero" i życzę im zdrowia big_grin big_grin big_grin

www.youtube.com/watch?v=JFHanoST-vI
        • ulisses-achaj Re: 28 października...a więc piątek 28.10.11, 12:52
          cześć Wszystkim.. smile Mam dzień imprezowy .. smile I dzisiaj i jutro... Zacząłem kolejna robótkę, która trochę wazy.. Pogoda piękna, stan wewnętrzny równie pogodny.. Miłego Dnia.. smile
          • k.karen Re: 28 października...a więc piątek 28.10.11, 13:09
            Cześć Ulissesie smile

To masz podobnie jak Hardy - imprezowo smile
            A u mnie w weekend i po nim, aż do wtorku włącznie
            goście, goście, goście. I tak co roku o tej porze. Mam nadzieję, że pogoda
            dopisze bo i ja muszę w niedzielę pojechać na groby do Wrocławia.

Ale co tam pogoda na zewnątrz, najważniejsza jest pogoda ducha
            a tej jak widzę nam nie brakuje smile))

Miłego dnia smile
            • ulisses-achaj Re: 28 października...a więc piątek 28.10.11, 13:42
              A nie brakuje.. smile Zajrzyj pod kamień.. smile
              • k.karen Re: 28 października...a więc piątek 28.10.11, 13:56
                smile Ulissesie smile

Super, ja tak samo!

big_grin big_grin big_grin
      • k.karen Re: 28 października...a więc piątek 28.10.11, 17:18

Zapomniałam wczoraj podzielić się wrażeniami z meczu Radwańska - Zwonariewa.
        Agnieszka wygrała w dobrym stylu! "Return of the Ninja" - tak piszą o niej jej fani.

Dzisiaj wielki dzień dla Radwańskiej. Wygrana tylko jednego seta, da Agnieszce wejście bezwarunkowe do półfinału. Trzymam kciuki i życzę Jej powodzenia!

Do wieczora i mam nadzieję, że będziemy wszyscy cieszyć się z wygranej Radwańskiej smile

Na razie...smile
        • hardy1 Re: 28 października...a więc piątek 29.10.11, 00:21
          Dobry wieczór i od razu dobranoc smile
          • hardy1 Re: 28 października...a więc piątek 29.10.11, 08:18
            Echhh...prowadziła Radwańska już 5:1 w secie. Brakowało jednego gema i już by była w półfinale. Echh...uncertain
            • k.karen Re: 28 października...a więc piątek 29.10.11, 09:34
              Echh..jeden malutki gemik. Agnieszka musi jeszcze popracować nad koncentracją,
              opanuje nerwy to będzie wygrywać wszystko. Ale co tam, jest w ósemce najlepszych
              a nr 1 na listach to też przecież Polka - K. Woźniacky smile))
    • hardy1 29 października, już sobota 29.10.11, 08:17
      Dzieńdobry rannie się zapowiadam że jestem. "Robótki ręczne" w domu mają też dobrą stronę - człek siedzi więcej w domu i może w przerwach zaglądać do netu - co niniejszym czynię na dobry początek dnia smile

Obyście szerzej rozciągnęli usta dla dotlenienia i krwie pobudzenia wink :
      Polonistka na lekcji uczy poprawnej wymowy:
      -Jasiu, powiedz "kura".
      -No, kura.
      -Nie mówi się "no kura", tylko kura.
      -No "kura", przecież mówię - irytuje się Jasio.
      -Ależ powiedz Jasiu "kura", bez tego "no". Wtedy będzie poprawnie - nalega pani.
      -Kura - wzdycha Jasio.
      -No wreszcie! Piątka.

wink
      • k.karen Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 09:40
        Noooo.....big_grin big_grin big_grin

Cześć Hardy - ale ja wolę powiedzieć - porannie smile

Jak tu się nie uśmiechać gdy słoneczko od rana przez okna zagląda smile
        • sza.aliczek Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 10:07
          Wstaliście : )

Ja od siódmej na nogach i gdzie się człowiek nie spojrzy, tam czeka coś do zrobienia....

Jakie to miłe w takim zapętleniu, że za oknem ślicznie : )
          Po prostu ślicznie : )
          • hardy1 Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 11:54
            Cześć Paniom smile Wstałem, wstałem, też o siódmej smile Karen też wstała, sądząc po wpisie, tyle że nie pytałem o której wink Założę się że już się krząta przeświątecznie wink

"Szaliczko, nie irytuj się" - pamiętasz taką planszową grę o podobnym tytule? wink Nie rozglądam się, tylko od rana wiercę, udarowo kuję, wkręcam, skręcam, mocuję...przynajmniej praca wre i robotę widać zrobioną nową co chwilę smile

Tyle że u mnie pochmurnie...uncertain
            --
            hardy.bloog.pl/
            Hardy
            • sza.aliczek Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 13:53
              Nieee smile Ja się nie irytuję. Nie jest najgorzej, chociaż pracy zdecydowanie zbyt wiele. Przecież kilka dni wolnych to jakże miła perspektywa : )

Nie? Nie kojarzę takiej gry? Z gier dla dzieci pamiętam chyba SKOCZKA ? Były plakietki do podrzucania taki plastikowych kapturków? - nie wiem jak określić to coś : ))) I pamiętam mastermind - choć to nie gra planszowa, bierki, pchełki i warcaby, no i oczywiście kostkę Rubika big_grin
              I to, co było najmilsze: puzzle : ))))
              • hardy1 Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 15:06
                ...bo ta gra nazywała się "Człowieku, nie irytuj się!" smile))
                Było tych gier planszowych w dzieciństwie, oj było smile Do tego szachy, warcaby, wilk i owce, jeszcze inne z wykorzystaniem figur szachowych.

Plus te, w które grało się na podwórku - w noża, piekło i niebo, spuszczane, odbijane... "W chowanego" już nie liczę bo to dla mniejszych dzieci. Gry karciane, "Flirt"...pamiętacie tę grę? To były pierwsze podchody między dwoma "pełciami", kiedy hormony już się odzywały big_grin

Twoje puzzle "za mnie" były jeszcze mniej popularne, składały się zresztą z małej ilości "cegiełek".

To co, kto ma chęć przenieść się w czasy dzieciństwa? smile Mam budować Wehikuł Czasu czy jeszcze się wstrzymać? suspicious
                • sza.aliczek Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 15:27
                  Baaaardzo lubię wspominki z dzieciństwa : )
                  Hardy, chętnie, ale pod wieczór. Teraz nadal praca! : )
                  • hardy1 Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 16:24
                    ...przecież i u mnie praca wre smile)) Tyle że ja fizycznie...ot, robol domowy ze mnie wink Zaglądam tylko w przerwach smile

"Ale za to wieczorem, ale za to wieczorem, wieczorem czas będzie dla nas "wink
                    • sza.aliczek Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 19:16
                      Ależ ja mam identycznie, jak Ty!
                      Mam pracowitą sobotę, ale - podkreślę - nie narzekam, bo przynajmniej nie podróżuje, a to już jedna z drobnych ulg : )))
                      Hardy, jak wszystko wypucuję, wyglansuję, na nowo zakomponuję ( a co szalenie lubię: przemeblowywać : ) - to sobie na forum odpocznę : ))))

A w ogóle to nosi mnie ostatnio, by udekorować przed domem taki kącik: jest stolik, ławka, nie używany grill - ale taki staromodny, żeliwny, przypomina kociołek : ) - w poniedziałek kupię chryzantemy, mam kilka wiklinowych koszy - i będzie chyba ciekawie : ) Do tego lampion i kilka zdrewniałych dyń i patisonów ozdobnych. Latem został wyrzucony na wpół uschły krzak winogrona - ścięłam sobie gałęzie i porobiłam z nich wianki. Ładnie zaschły, wiec przeplotę je liśćmi klonu : ) W każdym razie taki mam pomysł. I tylko czy znajdę na to czas? : ) Bo materiał w sumie mam.
                      • k.karen Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 19:22
                        Znajdziesz, znajdziesz czas Szaliczku, zrobisz to pięknie, to znaczy dekorację a nie znaleziony czas, a potem pstrykniesz fotkę i nam ją pokażesz. Super pomysł, bardzo mi się podoba smile
                        • hardy1 Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 20:07
                          Ha! No to sobie oglądniemy "dzieło rąk ludzkich"...znaczy się Szaliczkowych smile))
                          Zdaje mi się że obie macie podobne hobby big_grin
                          • k.karen Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 22:10
                            Też mi się tak zdaje, Hardy smile
                            • sza.aliczek Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 22:41
                              od zawsze lubię meblować. sprawia mi to frajdę! : )
                              ale tez wyciąga pieniądze z portfela uncertain ... bo nie umiem obojętnie przechodzić obok, jeśli coś mi się podoba : ) Bardzo, ale to bardzo lubię sklepy AlmiDecor. Drogo tam jak jasny gwóźdź! - ale jak ładnie : )
                              • aga0023 Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 22:51
                                Bardzo, ale to bardzo lubię sklepy AlmiDecor. Drogo tam jak jasny gwóźdź!

Oj, ja tez bardzo lubie ten sklep smile
                                Nigdy nie przejde obok, obojetnie, zawsze musze zajrzec i obejrzec kazdy kacik smile
                    • k.karen Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 19:18
                      Macham do Was zmęczoną łapką ale humor mam wspaniały! smile))

Dobry wieczór, czy to już "czas dla nas"? big_grin
                      • hardy1 Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 20:10
                        Machaj Karen, machaj... Na dzisiaj powoli kończę, jeszcze tylko z pół godziny pewnie. Gros roboty, najgrubszej, będzie skończone, resztę już nie dzisiaj...jest czas pracy ale musi być i czas odpoczynku.O! big_grin
                        • k.karen Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 22:21
                          Teraz to już tylko wpadam pomachać na dobranoc
                          ale zostawię Wam do obejrzenia te niesamowite krajobrazy.

Najbardziej podoba mi się fot.1- Wyspa Sokota w Jemenie i fot.11 - The Wave w USA.

podroze.gazeta.pl/podroze/56,114158,10544975,Najbardziej_surrealistyczne_krajobrazy_swiata.html
                          Aha...i jeszcze kawał, który dzisiaj usłyszałam:

-Dlaczego blondynka cieszy się, że ułożyła puzzle w 4 miesiące?
                          - Ponieważ na pudełku było napisane " Od 2 do 5 lat "

big_grin big_grin big_grin

Do jutra http://emots.yetihehe.com/1/papa2.gif
                          • hardy1 Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 22:32
                            No ładnie...ledwie skończyłem, siadam porozmawiać...a Karen ucieka w pielesze spalne...uncertain Przecież dzisiaj śpimy godzinę dłużej!

A wszystko przez to że pod konie dnia pracowego wyniknęły u mnie problemy techniczne...i z pół godziny zrobiły się dwie. Ale rozwiązałem je big_grin
                            • sza.aliczek Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 22:42
                              ja też zaraz odpadnę. za dużo tego wszystkiego sad
                              zmęczyłam się porządnie...
                              • hardy1 Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 23:00
                                Wygląda na to że dzisiaj nie porozmawiamy...no nic, idźcie odpocząć smile Ja jeszcze posiedzę, poczytam, popiszę smile

PS. Otworzyłem link który podałaś, Karen - obrazy fascynujące smile Tyle że coś jest nie tak - dwukrotnie włączałem link i w tym momencie dwukrotnie zniknął mi obraz z karty telewizyjnej w kompie. Coś nie tak z tamtą stroną...
                                • hardy1 Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 23:08
                                  PS.PS.To nie link szwankował. To jednak psuje się chyba moja karta tivi uncertain
                                  • aga0023 Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 23:22
                                    Witaj Hardy nocna pora smile
                                    • hardy1 Re: 29 października, już sobota 29.10.11, 23:55
                                      O, cześć Ago big_grin Dawno nie zaglądałaś. Cieszę się że dałaś znak życia smile
                                      • aga0023 Re: 29 października, już sobota 30.10.11, 00:03
                                        No widzisz, tak wyszlo smile
                                        • hardy1 Re: 29 października, już sobota 30.10.11, 00:21
                                          Weszło...znaczy weszłaś na Podwórko po niewidzeniu smile Dobrze ze jesteś smile
                                          • aga0023 Re: 29 października, już sobota 30.10.11, 00:37
                                            A Ty jeszcze nie spisz.....
                                            Ja tez nie, ale mialam dzien pelen dobrych wrazen i musze przemyslec owe wydarzenia smile
                                            • hardy1 Re: 29 października, już sobota 30.10.11, 00:51
                                              Obiecuję, nie spiszę : Ani do Spiszu się nie wybieram smile))
                                              Powolutku zbieram się do spania, dzień mialem długi...zmęczonym trochę jest smile Za to Tobie się udał? Móc powiedzieć - "miałam dobry dzień" to dość rzadkie,...hoduj to wrażenie. Naładowuje człeka dobrą energią smile
                                              • aga0023 Re: 29 października, już sobota 30.10.11, 01:06
                                                Hmmm.... z jednej strony rzeczywiscie naladowal dobra energie, z drugiej zas, byl niesamowicie intensywny i to od samego rana, Efekt - powinnam byc zmeczona - ale spac mi sie nie chce smile
                                                • hardy1 Re: 29 października, już sobota 30.10.11, 01:15
                                                  No widzisz smile
                                                  Ja jednak już zasypiam...dobranoc Aguś i dobranoc Wszystkim, jeżeli jeszcze ktoś zaglądnie smile
                                                  • aga0023 Re: 29 października, już sobota 30.10.11, 01:25
                                                    Dobranoc Hardus smile
                          • rata.sofisticada Re: 29 października, już sobota 30.10.11, 05:16
                            Karen, w Utah jest mnostwo nieziemskich krajobrazowsmile Wedlug mnie to najbardziej krajobrazowo orginalny stansmile
                            • hardy1 30 października, zmiana czasu 30.10.11, 08:16
                              Cześć rannie/nocnie (właściwe wybierz) Szczurku. Patrząc z mojej pozycji "czasowej", jestem pierwszy. Patrząc na Twój wpis, winienem rzec - o cześć, już jesteś na Podwórku? smile Tak się porobiło na naszym najlepszym ze światów, że bez "umiejscowienia" są kłopoty z uszeregowaniem nawet kolejności odwiedzin wink Prawie jak zasada nieoznaczoności Heisenberga big_grin

Cześć Wszystkim którzy zaglądną smile

Krajobrazy są wspaniałe. Nie ma lepszego "artysty" od Natury smile
                              • sza.aliczek Re: 30 października, zmiana czasu 30.10.11, 09:37
                                Witajcie : )

- ale słoneczka dziś nie ma .... i może to dobrze, bo dziś jest mi w sumie niepotrzebne : D
                                • hardy1 Re: 30 października, zmiana czasu 30.10.11, 10:38
                                  Cześć Szaliczko smile Słońce jest...trzeba się tylko wznieść nad chmury wink

Przejaśnia się jednak. Wolniutko do przodu smile
                                  • aga0023 Re: 30 października, zmiana czasu 30.10.11, 12:12
                                    Czesc, czesc, czesc wszystkim smile

Chce sie pochwalic tym, ze u mnie sloneczko jest, choc szarada jasnych chmurek panoszy sie, to slonko ostro przeciwstawia sie szarosci dnia. Temperatura powietrza rowniez zacheca do spaceru niedzielnego smile
                                    • hardy1 Re: 30 października, zmiana czasu 30.10.11, 12:32
                                      Hej Ago smile Potwierdzam - u mnie już chmury rozeszły się, jest całkowicie bezchmurne niebo.
                                      Ale cóż, jeszcze trochę trzeba porobić... Nie przeszkadza jednak innym w spacerach wink
                                      • aga0023 Re: 30 października, zmiana czasu 30.10.11, 14:26
                                        Po bardzo intensywnym tygodniu najchetniej zaszylabym sie na caly dzien, na sofie, otulona kocykiem w blogim niemysleniu. Niestety nie dam rady, bo i dzisiaj jeszcze czeka mnie powinnosc wyjscia smile
                                        • hardy1 Re: 30 października, zmiana czasu 30.10.11, 17:42
                                          No! Natyrałem się i mam wreszcie święty spokój! Szlus! Mogę wreszcie odpoczywać na dowolnie wybranym boku big_grin Nawet, jak zechcę, będe mógł wieczorem przejść się szybko...tak dla odpoczynku wink Sam, bez powinności, jak u Ciebie Aguś big_grin
                              • rata.sofisticada Re: 30 października, zmiana czasu 30.10.11, 16:28
                                Patrząc z mojej pozycji "czasowej", jestem pierwszy.

Czesc Hardy, obiektywnie wyglada to tak: moj wpis byl o 5:16 rano, a Twoj o 8:16 ranosmile Kto byl wiec pierwszy?smile Zamiast kombinowac, wstan jutro o 4:16smile
                                • rata.sofisticada Re: 30 października, zmiana czasu 30.10.11, 16:34
                                  Moje posty laduja w nieoczekiwanych miejscach na drzewkusmile
                                • hardy1 Re: 30 października, zmiana czasu 30.10.11, 17:39
                                  Szczurku - z Twojej pozycji czasowej wygląda że dzisiaj byłeś pierwszy ale...o ile wpisałeś się już dzisiejszej niedzieli swojego czasu wink Z mojej "pozycji" wygląda inaczej. Tak że jest to czas subiektywny, arbitralnie nam narzucony. Przecież podział stref czassowych mógłby przebiegać całkiem gdzie indziej...

Mówisz że cztery godziny? Hmmm...o mojej 04:16 będzie gdzie indziej subiektywnie 00:16 ? wink AŻ TAK nie będę się poświęcał aby sprawdzić big_grin Dość się w życiu, w czasach pracy jako zaopatrzeniowiec, nawstawałem o nieludzko wczesnej porze. Jestem naturszczik i wolę wstawać naturalnie, jak Matka Natura nakazuje smile Oddaję więc Tobie palmę pierwszeństwa porannego wpisu...porannego w mojej a jednocześnie portalu GW strefie wink
                            • k.karen Re: 29 października, już sobota 30.10.11, 17:45
                              Szczurku smile
                              A może masz jakieś swoje fotki z tymi krajobrazami? Chętnie obejrzę
                              i myślę, że nie tylko ja. Wklej nam tutaj, proszę smile
                              • rata.sofisticada Re: 29 października, już sobota 31.10.11, 18:16
                                > Szczurku smile
                                > A może masz jakieś swoje fotki z tymi krajobrazami? Chętnie obejrzę
                                > i myślę, że nie tylko ja. Wklej nam tutaj, proszę smile

Mialabym z tym troche zabawy, zdjecia zostaly zrobione w czasach technologicznie bardzo zamierzchlych, gdzies w polowie lat 90smile Ale moze sie kiedys spreze, Karensmile
                                • k.karen Re: 29 października, już sobota 31.10.11, 19:55
                                  Szczurku smile Wiem, dużo z tym będzie "bawienia" ale jak znajdziesz więcej czasu
                                  to bardzo proszę, proszę http://emots.yetihehe.com/1/prosi.gif
                                  • rata.sofisticada Re: 29 października, już sobota 31.10.11, 21:17
                                    Szczurku smile Wiem, dużo z tym będzie "bawienia" ale jak znajdziesz więcej czasu
                                    > to bardzo proszę, proszę http://emots.yetihehe.com/1/prosi.gif

Zobaczymy, co sie da zrobicsmile Moze przy okazji uporzadkuje sobie zdjecia w albumachsmile Tylko zeby czas pozwolilsmile
                                    • k.karen Re: 29 października, już sobota 31.10.11, 22:30
                                      A widzisz smile Czyli masz podwójną motywację i wierzę, że znajdziesz
                                      czas. Już się cieszę smile
    • k.karen Re:30 października 2011, CWP 30.10.11, 18:05
      Witam wieczornie Wszystkich smile
      Jeszcze wczesna pora ale już ciemno i to jest ten minus zmiany czasu.
      Przed chwilą wróciłam z Wrocławia. Zauważyłam, że od paru lat w tych
      dniach jest ładna pogoda i ciepło. Ruch na drogach był umiarkowany,
      nigdzie mi się nie spieszyło więc i jazda była przyjemna i mogłam pooglądać
      krajobrazy. Bardzo mnie coś zaskoczyło. Gdyby nie żółto-czerwone liście drzew
      rosnących na poboczach to można by pomyśleć, że mamy wiosnę! Prawie wszystkie
      pola w pobliżu dróg porosły już ozimymi zbożami więc zielenią się jak na wiosnę.
      Ale mało tego, w niektórych miejscach zakwitł żółtym kwieciem rzepak. Niesamowite, słowo daję big_grin

Po obejrzeniu tych "wiosennych" krajobrazów prysnęła gdzieś melancholia, która zawsze mi towarzyszy w czasie odwiedzania grobów. Cały dzień mam taki nastrój i myślę, że mimo obowiązków związanych z wizytami gości w moim domu jakoś przetrwam te dni.
      Tylko po powrocie do domu dowiedziałam się, że chyba 1 listopada będę musiała znowu
      wyruszyć w drogę, tym razem na Śląsk odebrać z lotniska krewnego zza oceanu smile

Miłego wieczoru smile
      • hardy1 Re:30 października 2011, CWP 30.10.11, 18:26
        Cześć Karen smile WRESZCIE zauważyłaś że od kilku lat piękną pogodę mamy na przełomie października i listopada? No! Najwyższy czas smile Z wrodzonej skromności nie wspomnę, czyja to zasługa...jedynie mimochodem przypomnę że przypadkiem też kilka lat temu ktoś zaczął Posłować...suspicious

PS. Przy licznej rodzinie chętnie odwiedzającej Twoje pielesze domowe...tylko mogę współczuć smile Przynajmniej nie masz czasu na lenistwo i zajmowanie się głupstwami...czasu a nawet chęci brakuje wink Tak jest wśród normalnych ludzi - wiemy wtedy że żyjemy, mimo że nieraz człek chciałby na chwilę zwolnić smile
        • k.karen Re:30 października 2011, CWP 30.10.11, 19:36
          Prawda,Hardy! Przecież to już (chyba) blisko 4 lata Twojego blooga! GRATULACJE http://emots.yetihehe.com/1/oklasky.gif

Jeżeli ta "wiosenna" pogoda na jesień to Twoja zasługa, dzięki znajomości
          z Szefem, to dziękuję i pozdrów ode mnie Szefa big_grin

Oj tam, to życie nie pozwala mi na lenistwo a gości lubię nawet jak
          jestem potem, po ich wyjeździe, zmęczona. Ale wszyscy w mojej rodzinie tak mają.
          Raz oni do nas raz my do nich i zawsze się cieszymy ze spotkań. W sumie to mam bardzo
          fajną rodzinę i nie wyobrażam sobie życia bez nich smile
          • hardy1 Re:30 października 2011, CWP 30.10.11, 20:04
            W styczniu już będzie cztery lata, jak na mej Przyzbie przysiadłem...a wszystko dzięki temu że jeszcze na tvn24.pl próbowano mną i innymipogrywać, wpuszczając teksty lub nie. I tak się zaczęło smile Wiesz, wczoraj rano miałem tam liczbę złożoną z sześciu dwójek...ładnie to wyglądało smile

A Szefa pozdrowię big_grin
            • k.karen Re:30 października 2011, CWP 30.10.11, 21:59
              Tak, taka liczba odwiedzin może cieszyć smile

A czy myślałeś wtedy, kiedy zakładałeś blooga, że będziesz
              na nim pisał tak długo, dokładnie 1386 dni? smile
              Dla mnie, oprócz przyjemności czytania i czasami komentowania Twoich wpisów,
              to także możliwość poznania nowych, sympatycznych znajomych, jak ostatnio smile)))
              • hardy1 Re:30 października 2011, CWP 30.10.11, 22:36
                Byłbym fałszywy gdybym udawał niezadowolonego big_grin Nie myślałem jak długo będę pisał. Przecież założyłem z powodu "machlojek z wpisami" na portalu tvn24. A potem...poszło smile
                • k.karen Re:30 października 2011, CWP 30.10.11, 23:14
                  A potem... poszło

i dalej idzie i to całkiem dobrze idzie smile

Ja też już pójdę...do łóżeczka, czas odpocząć smile

Dobranoc, do jutra smile))
                  • hardy1 Re:30 października 2011, CWP 30.10.11, 23:21
                    Dobranoc Karen smile Wczoraj byłoby już...dzisiaj...znaczy po północy big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka