Dodaj do ulubionych

16 lutego 2014, CWP

16.02.14, 11:08
Czas założyć nowy CWP. Dzień dobry smile

Ze świata - na Ukrainie protestujący opuścili okupowane budynki rządowe, rząd wypuścił aresztowanych protestantów. To tylko etap. Kryzys w państwie ciągle trwa. Jak się zakończy? Oby kompromisem i dogadaniem się obu sił politycznych. Tyle że ani opozycja, ani strona rządowa, nie są jednolite i mają różne cele...
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: 16 lutego 2014, CWP 16.02.14, 11:15
      Dzień dobry, Hardy smile

To jest dobra wiadomość i przyznam, obawiałam się, że postulaty opozycji nie zostaną spełnione.
      Pierwszy rozsądny krok i mam nadzieję, że będą następne, przy stole a nie na ulicach.
      • mirekms Re: 16 lutego 2014, CWP 16.02.14, 11:45

drogie Genderki i drodzy Genderowcy
        radosne dnia życzę
        kol.prezes Mirosław

podobno wczoraj misiaczek Kaczyński
        przemawiał,powiedział on coś
        co by mogło mną dogłębnie wstrząsnąć?
        jeśli tak,to już teraz wyrażam moje
        święte oburzenie na wypowiedź kol.prezesa J.K.
        • hardy1 Re: 16 lutego 2014, CWP 16.02.14, 11:57
          Cześć, Karen i Mirku smile

Karen, mam nadzieję, że jednak jakoś Ukraińcy się dogadają. To ważne nie tylko dla nich, ale i dla nas. Zawsze sąsiedzi...

Mirku - nie jestem genderem. Gender to nauka. Nie studiowałem jej. Mam inne wykształcenie oraz pracuję w innym zawodzie. Natomiast z zasadami nauki gender się zgadzam smile
        • k.karen Re: 16 lutego 2014, CWP 16.02.14, 12:10
          Hej, Mirku smile

Tak, przemówienie Kaczyńskiego może wstrząsnąć big_grin Otóż, obiecał on ciemnemu ludowi, że jak tylko przejmie stery, to Polska będzie potęgą tego świata! A Salomon to głupi jakiś był, bo nie umiał nalać z pustego, za to on - wielki Kaczyński naleje i z pustego za pomocą cudownej, magicznej różdżki big_grin
          • hardy1 Re: 16 lutego 2014, CWP 16.02.14, 13:07
            Mną przemówienie pis-prezesa ani trochę nie wstrząsnęło. Znów to samo, co od lat - za niego Polska utonie w mleku i miodzie. Nawet znalazł bilion leżących odłogiem złotych, które on odpowiednio wykorzysta...

Część mu uwierzy, jak zwykle. Są ludzie, którzy łykają obietnice jak ciepłe kluchy gęsi. Chodzi o to, ilu ich będzie przy urnie wyborczej, i ilu będzie, którzy nie łykają bezkrytycznie kluch.
    • illmatar02 Re: 16 lutego 2014, CWP 16.02.14, 12:22
      Bardzo DZIEŃ DOBRY, od dawna Was nie odwiedzałam, ale widzę z przyjemnością, że forum kwitnie, a Wy wszyscy mam nadzieję też
      smile

Co do Ukrainy, to trochę to widzę jak w Syrii, tylko bez tych koszmarów. Że mianowicie Europa, Rosja i Stany mają dupie dobrostan innych narodów, ważne żeby rynki działały. Więc oczekiwanie że te zagranice pomogą Ukraińcom oderwać się od Rosji są zwykłym chciejstwem braci rodaków naszych.

Kaczor powiadacie znowu się lansuje? Ktoś musi przecież wygrać kolejne wybory, jak nie nasi to tamci, prawda?

Miłego dnia i wesołego
      • hardy1 Re: 16 lutego 2014, CWP 16.02.14, 19:20
        Cześć, Illmatar.
        Może nie tyle inne kraje mają w dupie Ukrainę, ale dbają przede wszystkim o własne interesy. To czysta polityka. My też przecież tak postępujemy, i nie ma się co temu dziwić. Natomiast sposób rozwiązania kryzysu u sąsiada, to już również nasza sprawa i sprawa co najmniej ogólnoeuropejska. Świat stał się globalny, każdy kryzys wpływa na innych. Nie można już mówić "moja chata z kraja", bo z rozpalonego ogniska rozżarzone odpryski padają i za płot.
        Dlatego ważne jest, aby nie doszło na Ukrainie do siłowych rozstrzygnięć.
      • k.karen Re: 16 lutego 2014, CWP 16.02.14, 21:34
        Cześć Illmatar smile

Bardzo się cieszę, że zajrzałaś na Podwórko i zaglądaj częściej smile

Racja, ktoś wygra te wybory, ale nie chcę żeby wygrał PiS, dla mnie to najgorszy z możliwych scenariuszy.
        • hardy1 Re: 16 lutego 2014, CWP 16.02.14, 22:48
          Tfu, trzy razy przez lewe ramię, aby odesłać te upiorne obrazy tam, gdzie ich miejsce - do minionej historii.
          Cześć wieczorno-nocnie, Karen smile Ale tylko zaglądnąłem wieczornie i już czas mi zmykać pod ciepłą kołdrę. Skończyły się lekkie wywczasy, czas nabrać sił do nowej, wytężonej pracy na niwie wink
          • k.karen Re: 16 lutego 2014, CWP 16.02.14, 23:15
            Prawda! big_grin przed spaniem takie koszmarne wizje nie są wskazane smile

Dobranoc i pięknych snów, Hardy i WKN smile
      • 1agfa Re: 16 lutego 2014, CWP 17.02.14, 22:13
        Dobry wieczór, Illmatar. Zajrzałem do Kulturalnika, niezwykłe to.
        Tobie (Twojemu blogowi) życzę rozkwitnięcia.
        (Mam w ulubionych Almetynę - blog)

llmatar02 napisała:

> Bardzo DZIEŃ DOBRY, od dawna Was nie odwiedzałam, ale widzę z przyjemnością, ż
        > e forum kwitnie, a Wy wszyscy mam nadzieję też

(...)

Tak jest, ktoś musi - ale...!! devil

Wiem, ze nie lubisz emotikonek, lecz nie strzymałem w tym przypadku.

> Kaczor powiadacie znowu się lansuje? Ktoś musi przecież wygrać kolejne wybory,
        > jak nie nasi to tamci, prawda?
        >
    • mirekms 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 11:55

pierwszy poniedziałek w tym tygodniu

a teraz można wyrazić swoje głębokie
      uczucie (link)
      społeczeństwo siedzi na Twitterze i się oburza
      a co porabia misiaczek abp Józef Wesołowski?
      ma obywatelstwo państwa Watykan,też ładnie
      • k.karen Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 12:18
        Dzień dobry, Mirku i kto tu jeszcze zajrzy smile
        Nie ma mnie na fb i na Twitterze, ale z tego co czytam pod linkiem, to sprawa ruszyła z miejsca. Zobaczymy co będzie dalej...

Ale za to jestem w moim ogrodzie. Taka piękna dzisiaj pogoda, że trzeba było rozpocząć porządki.
        Jeszcze nie ściągam zimowych osłon, bo w nocy mogą być przymrozki. Rośliny już wystawiają maleńkie pączki do słońca, trawa soczysto zielona, ptaki szaleją. To musi być wiosna! smile

Miłego dnia i do napisania smile
      • witekjs Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 13:08
        Wydaje się, że ksiądz G. będzie mógł być oskarżony jak zwykły człowiek i pójdzie do więzienia.
        Arcybiskup, który obecnie jest w Watykanie chyba nie będzie siedział w więzieniu...
        • k.karen Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 20:31
          Jeśli Gil pójdzie do więzienia, to możliwe, że także Wesołowski. Chyba Watykan nie rozpęta następnego skandalu.
          • 1agfa Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 21:49
            Ba. Nazbyt głośna, przecież to międzynarodowa sprawa.
            Taka głośna, że ponad złowrogi gender wyskoczyła.
            O majątkach, o odszkodowaniach (kto ma płacić) też jakoś ciszej.

k.karen napisała:

> Jeśli Gil pójdzie do więzienia, to możliwe, że także Wesołowski. Chyba Watykan
            > nie rozpęta następnego skandalu.
            • hardy1 Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 21:55
              Niestety, Watykan pewnie nie pozwoli postawić przed sądem abepe Wesołowskiego. Znaczy - pewnie postawi przed sądem watykańskim i dostanie jakąś "kanoniczną karę". Przecież to abepe! - a więc jeden z pasterzy owieczek. Pasterze są ponad świeckim prawem, według nich.
              Byłoby śmiechu warte, gdyby nie dotyczyło przestępcy-pedofila.
              • k.karen Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 22:10
                Hardy, jeśli Gil nie pójdzie do więzienia, a Watykan nie odda w ręce prokuratury Wesołowskiego, to będzie dowód, że papież Franciszek jest najsłabszym papieżem od stu lat, taki lukier na... hmm... nie dokończę.
                • hardy1 Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 22:22
                  Karen, prawdopodobnie Gila już oddali na stracenie (znaczy na osądzenie, bo jest w Polsce), natomiast Wesołowski się wywinie.
                  Obym się mylił. Ale chyba nie.
      • 1agfa Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 15:18
        Dzień dobry Wszystkim. Piękny i jasny dzień w moim mieście, w sam raz dla kotów, które mają dzisiaj swoje święto.

Moje życzenie dobrego dnia nie jest przeznaczone - jednak - dla wszystkich.
        Na pewno nie dla tego i jemu podobnych (Twój link).
        Którym się zdawało/zdaje/zdawać będzie, że są ponad ludzką sprawiedliwością.
        Są?

mirekms napisał:

> pierwszy poniedziałek w tym tygodniu
        >
        > a teraz można wyrazić swoje głębokie
        > uczucie (link)
        > społeczeństwo siedzi na Twitterze i się oburza

Nauczali, pouczali, ponad innych się wynosili - nosiciele "prawdy"...
        Ludzie pozwolili im na to. To i tak wiele, te słowa oburzenia.
        Wygląda na to, że poza tym oburzaniem (nie śmiej się Mirku) wiele uczynić nie można.
        Kilku - kilkudziesięciu "pasterzy" spod dywanu będzie wyciągniętych, jako przykład "działającej sprawiedliwości".

Z kijkiem na opancerzoną machinę.
        Jak z motyką na słońce sad
        Ale rysy się rysują na molochu. Również od słów.
        Bo na początku było Słowo.

> a co porabia misiaczek abp Józef Wesołowski?
        > ma obywatelstwo państwa Watykan,też ładnie
        • mirekms Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 20:07

Agfo
          jeszcze dużo przed nami,będzie o czym pogadać
          a teraz z cyklu: społeczeństwo jest niemiłe (link)
          • mirekms Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 20:32

https://i4.sndcdn.com/artworks-000071126711-7goit6-t200x200.jpg?435a760

świetny tekst i wykonanie,jestem przy czwartym odsłuchaniu,dobre
            • k.karen Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 20:42
              Mirku, nie trafiłeś z Masłowską w moje ulubione. Nie wiem czy jest gorszą pisarką, czy piosenkarką. A może nie powinna robić ani jednego, ani drugiego? wink Nie mogłam się zmusić i odsłuchać do końca, ale podziwiam Ciebie big_grin
              • mirekms Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 21:18

nie znałem wcześniej,a co nowe jest dla mnie interesujące
                a tekst?,wykonanie? mnie to się podoba,ta dziewczyna ma
                chyba przyszłość,i kojarzę z książką,coś było o Ruskich i
                naszych,czytałem tylko recenzje,to dobry trop,czy się mylę?
                  • k.karen Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 21:46
                    Piękne, Mirku smile Za to nagranie buźkakiss
                    Przecież to jest utwór Mike Oldfielda smile

To teraz w oryginale:

• mirekms Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 22:00

Karen,prawdę mówiąc nie skojarzyłem
                      dziękuję za podpowiedź,ale filmik jest
                      cudnie zrobiony,czas płynie wstecz,i to
                      powód wstawienia muzyczki w nowym
                      wykonaniu
                • 1agfa Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 21:31
                  Tekścik zabawny i prześmiewczy z moim ulubionym "bynajmniej". Nie wiem, czy to jest TA Masłowska od "wojny polsko-ruskiej pod flagą biało czerwoną".

"... Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem..." wink

Z tego lepszy byłby rap.
                  Weszła przebojem (język) w światek pisarzy i odbiorców.
                  Nie czytałem. Filmu nie widziałem. Nie zachwycam się.
                  Nic nie mówię tongue_out
                  (Ale co nowe zawsze warto pomacać!) wink

mirekms napisał:

> nie znałem wcześniej,a co nowe jest dla mnie interesujące
                  > a tekst?,wykonanie? mnie to się podoba,ta dziewczyna ma
                  > chyba przyszłość,i kojarzę z książką,coś było o Ruskich i
                  > naszych,czytałem tylko recenzje,to dobry trop,czy się mylę?
                  • mirekms Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 21:50

Agfo
                    Polska jest normalnym krajem,dziewczyna fajnie śpiewa
                    nie martyrologii,umęczenia,upokorzenia,oraz korzeni i
                    obrony jakiś wyimaginowanych wartości,jest normalnie

Agfo
                    jak ja szybko zakończyłem pisać o moim 14 dniowym
                    pobycie w Świnoujściu,było super,fajni ludzie,jednym
                    słowem Europa,ale szybciutko zakończyłem,nie ma
                    zapotrzebowania na pochwałę,na uśmiech,w cenie
                    jest narzekanie,płacz i pretensje do wszystkich,ale
                    Agfo,jeszcze wszystko przed nami,w lipcu Gdańsk
                    a na początku września Świnoujście,i już się cieszę

• 1agfa Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 22:32
                      Mirku, są tacy którzy bezustannie kwękolą, wszystko źleee, samo złooo!! Natura ich jest taka, nieszczęsna. Ja się rozglądam i nie widzę na Podwórku niezwykłych (ponad normę wink) kwękaczy.
                      Cieszę się chwilą...
                      W śpiewaniu dziewczyny przeszkadzała mi dykcja schyłkowa (może to zamierzone?) Mówię, że się nie znam wink!

mirekms napisał:

> Polska jest normalnym krajem,dziewczyna fajnie śpiewa
                      > nie martyrologii,umęczenia,upokorzenia,oraz korzeni i
                      > obrony jakiś wyimaginowanych wartości,jest normalnie

Tak jest!! I to cieszy. Martyrologię przerobiliśmy w nadmiarze. Starczy.
                      Tutaj jej nie ma.

> jak ja szybko zakończyłem pisać o moim 14 dniowym
                      > pobycie w Świnoujściu,było super,fajni ludzie,jednym
                      > słowem Europa,ale szybciutko zakończyłem,nie ma
                      > zapotrzebowania na pochwałę,na uśmiech,w cenie
                      > jest narzekanie,płacz i pretensje do wszystkich,ale
                      > Agfo,jeszcze wszystko przed nami,w lipcu Gdańsk
                      > a na początku września Świnoujście,i już się cieszę

A to czemu nie pisałeś dalej? Ciekawe są takie opowieści z życia wzięte, zwłaszcza w Twoim przypadku. Możesz ocenić kontrast, co i jak było - co i jak jest. No i nie powiesz, że ja kwękolę!!
                      Jeśli czytałem, to na pewno czytałem z uśmiechem...i nie ja jeden.
                      Słonecznych, pogodnych opowieści trzeba jak powietrza.
                      Morskiego, gdańskiego, świnoujskiego smile
                      Powodzenia życzę już teraz. Wiem że buty masz wystrzałowe, buty zdobywcy (buciczki smile)
                      • hardy1 Re: 17 lutego 2014, CWP 18.02.14, 09:17
                        Mirku, mniej kwękaj na nas, więcej sam pisz o wrażeniach z podróży do Polski wink
        • k.karen Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 20:38
          Dobry wieczór, Agfo smile

Temu G. i jemu podobnym (...) to ja też nic dobrego nie życzę.

A nam wszystkim na Podwórku - dobrego wieczoru. Tylko szkoda, że naszym chłopakom nie udało się zdobyć medalu w skokach drużynowych, ale gratuluję im czwartego miejsca bo i tak jest to najlepszy wynik drużynowy ze wszystkich Zimowych Igrzysk smile
          • 1agfa Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 21:43
            Oczywiście że tak! Niepotrzebnie komentatorzy ostro podkręcali atmosferę (i tak wystarczająco gorącą) i robili awansem większe nadzieje.
            Przecież to jest znakomity wynik i miejsce! Niespodzianka i prezent.
            Sukces, licząc od samego początku smile
            Ja się cieszę!! big_grin
            (A że tam te paręnaście metrów...nic to!)
            Najważniejsze, że powstała nowa po-Małyszowa sportowa tradycja, skoczków wink
            (...)
            > Tylko szkoda, że naszym chłopa
            > kom nie udało się zdobyć medalu w skokach drużynowych, ale gratuluję im czwart
            > ego miejsca bo i tak jest to najlepszy wynik drużynowy ze wszystkich Zimowych I
            > grzysk smile
            • k.karen Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 21:51
              Ale mieliśmy duże szanse na brąz, niestety nie wypełnił dobrze zdania Piotr Żyła, pewnie nie wytrzymał psychicznej presji.

Co tam, nawet gdyby nasi nie zdobyli już żadnego medalu ( czego im nie życzę, absolutnie!), to i tak wykonali plan nadspodziewanie wspaniale. 4 złote medale, to przekroczenie najśmielszych oczekiwań smile
              • hardy1 Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 22:00
                Gdyby Żyła mniej gwiazdorzył i brał udział w nakręcaniu reklam, a bardziej wziął się za treningi, byłoby lepiej. Jeszcze przed ZIO w jednym wywiadów Stoch powiedział - nie odrobię za Piotrka kilogramów na siłowni...
                • k.karen Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 22:12
                  Może teraz przestanie traktować skoki z takim rozchichotaniem. Czasem kubeł zimnej wody sprowadza lekkoduchów na ziemię smile
                  • 1agfa Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 22:39
                    Oooo! Tylko żeby nie była lodowata. Takie sprowadzenie na ziemię można przypłacić ciężkim katarem wink
                    Młody jest bardzo, dzisiejsze wydarzenia na pewno dały mu do myślenia i czegoś nauczyły. Jeszcze może być z chłopaka pociecha (o ile nauka trafiła - i o ile ma rzeczywiste zdolności i będzie pracować).

k.karen napisała:

> Może teraz przestanie traktować skoki z takim rozchichotaniem. Czasem kubeł zim
                    > nej wody sprowadza lekkoduchów na ziemię smile
                    • k.karen Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 22:49
                      Agfo, mam nadzieję, że będziemy mieli jeszcze z niego pociechę smile

Czas na mnie, lecę do łóżka.

Dobranoc Wszystkim i śnijcie kocie sny wink

https://www.fakt.pl/m/crop/-652/-652/faktonline/635125043504486231.jpg
                      • 1agfa Re: 17 lutego 2014, CWP 17.02.14, 23:25
                        Dobranoc, Karen, śmieszne wink tak zabawnie koty potrafią się ułożyć we śnie, jakby kości nie miały. Ja także idę, pora już najwyższa na odpoczynek, na dziś. Nie będzie nocnego-markowania.

Dobrej, spokojnej nocy Wszystkim smile
    • 1agfa Re: 16 lutego 2014, CWP 17.02.14, 16:09
      Nowina z ostatniej chwili, która mnie cieszy (link poniżej) smile
      Jakiś czas temu toczyliśmy tutaj rozmowy "w temacie".
      O rozkręconym przemyśle rytualnego uboju w Polsce. Kiedy się okazało że w istocie jest to dochodowy przemysł, a nie drobna, religijna skala.

Argument duńskiego ministra rolnictwa:

"...Prawa zwierząt są ważniejsze od religii..."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15473407,Dania_zakazuje_uboju_rytualnego___Prawa_zwierzat_sa.html#BoxWiadTxt
      "...Dania dołączyła do rosnącej listy krajów europejskich, które zakazały uboju rytualnego. Są na niej m.in. Norwegia, Szwecja, Szwajcaria i od 2013 r. Polska. 12 lipca 2013 r. polski Sejm odrzucił rządowy projekt ustawy dopuszczającej ubój zwierząt bez ogłuszania. Projekt nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt powstał po wyroku Trybunału Konstytucyjnego z listopada 2012 r., który orzekł, że rozporządzenie ministra rolnictwa z 2004 r., na podstawie którego dokonywany był tego rodzaju ubój, było sprzeczne z ustawą o ochronie zwierząt, a przez to z konstytucją..."
      • mirekms 16 lutego 2014, CWP 18.02.14, 01:06

na dobranoc Rachmaninov (link)

swego czasu spotkałem gościa który głosił,że tylko
        ludzie wierzący w Boga,tego naszego,prawdziwego
        mogą doznawać uczuć wyższych np.przy muzyce
        durniów to wszędzie pełno,obfitość,urodzaj,ale tak
        było zawsze
        • k.karen Re: 16 lutego 2014, CWP 18.02.14, 08:42
          Miał rację, ten Twój gość smile
          Wieczorem już nie zdążyłam wysłuchać, ale z taką muzyką dobrze jest rozpocząć cudowny, słoneczny dzień. Dziękuję smile

Dzień dobry, Wszystkim i miłego dnia smile
        • hardy1 Re: 16 lutego 2014, CWP 18.02.14, 09:12
          Mirku, ależ niech głosi to "odkrycie" jak najczęściej. Wyjdzie mu to...hmmm... na dobre wink
    • hardy1 18 lutego 2014, CWP 18.02.14, 09:10
      Dzień dobry Karen i WKN smile

Słonecznie, więc czegóż więcej chcieć? Wiosna smile

A "w sprawie €" wypełniliśmy w ubiegłym roku dwa z czterech kryteriów konwergencji. Kiedy przystąpimy do strefy Euro? Tego nikt pewnie nie wie. To także decyzja polityczna.
      • k.karen Re: 18 lutego 2014, CWP 18.02.14, 09:26
        Cześć, Hardy smile
        Przydałoby się jeszcze więcej ciepła, bo błękitne niebo już jest smile
        W sprawie €, to też jestem ciekawa, jak to będzie dalej.

A na dobry dzień dedykuję wszystkim pracującym smile

• mirekms Re: 18 lutego 2014, CWP 18.02.14, 10:59

Karen i Hardy,witam serdecznie

co do przystąpienia Polskie do strefy ojro
          na moim przykładzie,bank z każdej operacji finansowej z € na złotówki pobiera sobie 1%
          teraz można sobie policzyć olbrzymie kwoty jakie musi płacić polska gospodarka w handlu
          z państwami w/w strefy
          • mirekms 18 lutego 2014, CWP 18.02.14, 11:05

pogoda
            kliknij,i odczekaj kilka sekund (link)
            • 1agfa Re: 18 lutego 2014, CWP 19.02.14, 01:32
              Cześć późnowieczornie Wszystkim, przed chwilą jak widzę Mirek (cześć, Mirku) zaanonsował - za co dziękuję - nową Politykę.
              Sympatyczne bardzo pogodowe pozdrowienie...
              Uśmiech (przyznaję się) wywołał mimowolny, na chwilę - ze względu na grozę wydarzeń u Sąsiadów, które się dzieją właśnie. Skupienie.

mirekms napisał:

>
              > pogoda
              > kliknij,i odczekaj kilka sekund (link)

Rozwój tych wydarzeń - nie do odgadnięcia, sprawy posunęły się bardzo daleko na tę chwilę, kiedy piszę.
              Wspominam, jakim dobrem oszczędzającym wiele, nieznaną ale na pewno wielką liczbę ludzkich istnień było porozumienie się (u nas) tzw. okrągłostołowe.

I za durnia będę mieć każdego, kto przedkłada krwawe awantury ponad porozumienia.

Za Rachmaninowa podziękowanie wielkie, Mirku.
              Czytałem, że jeszcze w czasie II wojny w Jałcie, w domu-muzeum Czechowa (którego w ów czas pilnowała wiekowa siostra Pisarza, Masza) stał fortepian, na którym grywał Rachmaninow, i także Szaliapin).
              Wielka muzyka porusza wielkie uczucia (ale po co to piszę...masz rację).

"Cynk" daję: kilka dni mnie nie będzie.
              Pozdrawiam serdecznie Karen, Hardego, Wszystkich. Do napisania.
              • k.karen Re: 18 lutego 2014, CWP 19.02.14, 09:37
                Agfo, napisałeś bardzo ważne zdania:

Rozwój tych wydarzeń - nie do odgadnięcia, sprawy posunęły się bardzo daleko na tę chwilę, kiedy piszę.
                Wspominam, jakim dobrem oszczędzającym wiele, nieznaną ale na pewno wielką liczbę ludzkich istnień było porozumienie się (u nas) tzw. okrągłostołowe.

Tak jest! Niech uważnie patrzą na Ukrainę ci, którzy którzy dzisiaj krzyczą o "zdradzie okrągłego stołu", ci którzy nie wiedzą czym jest psychoza tłumu, ci którzy zapomnieli o rzekach krwi na Węgrzech w 1956 r. Niech patrzą i wyobrażają sobie, co mogło wydarzyć się także w Polsce.

Jestem prawie pewna, gdyby obaj Kaczyński mieli dzisiaj stery w swoich rękach, to nasze wojsko już maszerowałoby na odsiecz Ukrainie.

Jedyne możliwe wyjście z tej tragicznej i niekontrolowanej sytuacji, ale które może ocalić życie wielu tysiącom Ukraińców, jest wprowadzenie stanu wyjątkowego. Niestety, poszło to już za daleko i nie widzę żadnej możliwości do rozmów.
                • hardy1 Re: 18 lutego 2014, CWP 19.02.14, 13:36
                  "Źle się dzieje na Ukrainie"...
                  Mamy mały przykład tego, co by się działo w w Polsce, gdyby nie było Okragłego Stołu - to słuszne spostrzeżenie. I to tylko mały przykład. W 1989 roku sytuacja geopolityczna była dużo gorsza.
                  Jak czytam, co wygadują o "fatalnym" Okrągłym Stole niektórzy skrajnie prawicowi politycy w Polsce, to włos się na głowie jeży. Im brakuje ofiar. Chcieli krwi. Oczywiście nie swojej, tylko tych, których można byłoby podjudzić do starć. A Okrągły Stół nie dał krwi i "męczenników"...
                  • k.karen Re: 18 lutego 2014, CWP 19.02.14, 14:55
                    Kiedyś określiłam tych "bohaterów ", jako chodnikowych patriotów, którzy mają ewidentne objawy porfirii wrodzonej, a ich DNA pasuje do kodu Draculi. Niech teraz jadą na Ukrainę i walą w Berkut koktajlami Mołotowa, przecież mają gęby pełne samych dobrych rad. Niech więc działają i się wykażą, tak jak nie mogli swego czasu w Polsce. A ich przywódcami niech będą Kaczyński i Rydzyk, z wieszczem narodowym, Rymkiewiczem.

"Solidarność to była rzecz wielka. Ale dla naszego samopoczucia może byłoby lepiej, gdyby w stanie wojennym ówczesne podziemie miało też bardziej radykalne skrzydło. Gdyby rzucono parę bomb, spalono komitet. Pewnie byłyby potem wyroki śmierci, nawet szubienice na stokach cytadeli. Ale przecież nasze narodowe szubienice to nie są znaki hańby, lecz pomniki chwały. Przecież jesteśmy dumni z przywódców powstania styczniowego powieszonych na cytadeli. Przecież Romuald Traugutt to wielki bohater narodowy. Jaka szkoda, że ktoś taki nie pojawił się na początku lat 80. zeszłego stulecia i nie stanął na czele podziemnej Solidarności. Cała nasza przyszłość wyglądałaby wtedy inaczej". - powiedział, pod koniec 2012r , " wieszcz", niejaki Jarosław i do tego profesor, Rymkiewicz.
                    • witekjs Re: 18 lutego 2014, CWP - Rymkiewicz 19.02.14, 16:40
                      Kilka lat temu wziąłem udział w dyskusji o Jarosławie Rymkiewiczu.
                      Myślę, że będziecie chcieli przeczytać, szereg opinii o nim.

Witek

forum.gazeta.pl/forum/w,904,127210196,127223703,Re_Rymkiewicz_ma_przeprosic_wydawce_Gazety_Wybo.html
                      • hardy1 Re: 18 lutego 2014, CWP - Rymkiewicz 19.02.14, 20:13
                        Poczytałem, Witku. Nic mnie nie zaskoczyło.
                        • witekjs Re: 18 lutego 2014, CWP - Rymkiewicz 19.02.14, 20:42
                          hardy1 napisał:

> Poczytałem, Witku. Nic mnie nie zaskoczyło.

W 2011r nie wiedziałem tego, co napisano w kilku ciekawych artykułach.
                          Pomyślałem, że wielu z nas może nie znać tych faktów.
                          • k.karen Re: 18 lutego 2014, CWP - Rymkiewicz 19.02.14, 21:28
                            Witku, Hardy smile

Można dużo mówić o Rymkiewiczu i ludziach jego pokroju, ale lata mijają a ich mentalność dalej na poziomie rozwielitek. Dyskusja z nimi do niczego nie prowadzi, bo idioci i tak nie dadzą sobie wmówić, że białe jest białe.

Ps. Podobno Janukowycz zorganizował jakieś rozmowy z opozycją, obudził się, jak świat oskarżył go o krew na rękach. Rychło w czas. Tylko że problemem Ukrainy jest kilka opozycji, a każda chce czegoś innego.
                    • hardy1 Re: 18 lutego 2014, CWP 19.02.14, 19:48
                      Wiecie, co powiem o Rymkiewiczu i jemu podobnym, którym "zabrakło krwi"? Oczywiście nie swojej.
                      Zamiast rzucić grubym słowem, zrobię co innego - Tfu!
                      • witekjs Re: 18 lutego 2014, CWP 19.02.14, 20:02
                        Straszne jest to, że taką potrzebę bohaterskich postaw, zdają się manifestować Polacy o różnych przekonaniach politycznych.
                        Na tej zasadzie tak wielu jest takich , którzy nie potrafią docenić bezkrwawego "okrągłego stołu", kończącego konflikt władz PRL z Solidarnością.
          • hardy1 Re: 18 lutego 2014, CWP 18.02.14, 20:50
            Dobry wieczór. Dopiero wróciłem, a tu cisza...
            Karen, Mirku - wprowadzenie € ma swoje plusy, ale i minusy. W krótszym okresie jest więcej minusów (dostosowanie się do kryteriów, co zawsze boli), w dłuższym czasie dużo więcej plusów. Strefa euro top strefa stabilności i bezpieczeństwa finansowego, większe zaufanie zagranicznych kontrahentów i inwestorów łatwiejsze porównywanie cen, brak kosztów wymiany waluty (o czym wspomniał Mirek).

Włączyłem odbiornik tv, a tam, niestety, starcia w Kijowie i zabici. Idę przed tivi...
            • k.karen Re: 18 lutego 2014, CWP 18.02.14, 21:14
              Cześć Hardy wieczornie smile

W Kijowie sytuacja jest tragiczna, konsekwencje nie do przewidzenia, także dla nas.
    • mirekms 19 lutego 2014, CWP 19.02.14, 00:48
      https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-frc1/t1/1911907_10151955724663946_1505928732_a.jpg tygodnik Polityka (link)
      • mirekms Re: 19 lutego 2014, CWP 19.02.14, 00:51

https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-frc1/t1/1911907_10151955724663946_1505928732_a.jpg w najnowszym numerze (link)
        • mirekms Re: 19 lutego 2014, CWP 19.02.14, 00:53

Stanisław Tym (link)
          • hardy1 Re: 19 lutego 2014, CWP 19.02.14, 13:31
            Felieton Tyma, jak zwykle świetny i celnie punktujący. Przedsmak IV RO już przeżywaliśmy przez dwa lata premierostwa Prezesa Tysiąclecia. Teraz to dopiero byśmy poznali prawdziwy smak, gdyby prezes został ponownie premierem... o przepraszam - Premierem Tysiąclecia.
            • hardy1 Re: 19 lutego 2014, CWP 19.02.14, 19:45
              Źle wygląda na Ukrainie... oglądam na bieżąco. A to nasz sąsiad...
              • hardy1 Re: 19 lutego 2014, CWP 19.02.14, 20:32
                ... ale życie to nie tylko polityka. Idę oglądać ćwierćfinałowy mecz Ligi Mistrzów Arsenal Londyn - Bayern Monachium.
                Na wszelki wypadek - dobranoc smile
    • mirekms 20 lutego 2014, CWP 20.02.14, 08:58

czwartek link pogoda

film produkcji wielkobrytyjskiej
      • k.karen Re: 20 lutego 2014, CWP 20.02.14, 09:07
        Dzień dobry Wszystkim smile

O jakim filmie myślisz Mirku?

Na Ukrainie coraz gorzej i trudno mi uwierzyć w skuteczność mediacji ministrów spraw zagranicznych z Unii. Ukraina idzie drogą w kierunku Węgier z 1956 r.
        • hardy1 Re: 20 lutego 2014, CWP 20.02.14, 15:57
          Cześć popołudniowo, Karen i Mirku smile

Czytam "kalendarz Mirkowy" i... dzisiaj są imieniny Ulryka. Von Jungingen dzisiaj by świętował. Doi tego pełno imienników na literę "E"... wysyp jakiś lutowy.

Ukraina... źle. Z tym, ze nie idzie drogą Węgier (tam była zewnętrzna interwencja), tylko grozi wojna domowa. Oby jakoś doszli do kompromisu...
          Nie ma zgodności wśród opozycji, podobnie i wśród strony rządzącej/oligarchów. Wśród "trojga" opozycji jest również skrajnie nacjonalistyczna "Swaboda", jawnie nawołująca do rewanżu, odwołująca się do rezunów z UPA.

Jak się rozwinie sytuacja? Nikt nie wie. Nie wiadomo, czy zwycięży zdolność do kompromisu (w tym zgoda Janukowycza na wcześniejsze wybory parlamentarne i prezydenckie, opracowanie nowej konstytucji ograniczającej władzę prezydenta). Nie wiadomo, czy obie strony zdołają powstrzymać ekstremistów i prowokatorów (bo są po obu stronach). Nie wiadomo, czy efekt przyniosą rozmowy trzech ministrów z Polski, Niemiec i Francji z Janukowyczem, nie wiadomo, jak zachowa się Putin...

Co najgorsze, jeżeli nawet będą wcześniejsze wybory, strona w nich przegrana będzie czuła się gorsza. Czy utrzyma się jednolite państwo? Czy powstanie państwo federacyjne, dwu- lub trzyczłonowe? Czy też nastąpi secesja? To byłoby najgorsze.
    • hardy1 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 09:12
      Piątek. Słonecznie. Dzień dobry smile

Nie wspomnę o Ukrainie, leci na żywo w tivi, każdy może słuchać. Wspomnę natomiast o już drugim przeszczepie twarzy w Polsce. I to jest sukces smile Dziewczyna 26 lat, nie poddała się chorobie deformującej twarz, ukończyła prawo z wyróżnieniem. Ta wiadomość to jest coś, co dodaje chęci i wiarę we współczesną naukę pomagającą ludziom w potrzebie. jeszcze niedawno tacy ludzie byli skazani na życie w zamknięciu :
      www.tvn24.pl/wroclaw,44/cale-zycie-walczyla-z-przeciwnosciami-przeszczep-to-dla-niej-najwieksza-nagroda,400388.html
      • k.karen Re: 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 09:28
        Dzień dobry, Hardy i WKN smile

Na Ukrainie nieznacznie drgnęło pozytywnie, ale względny spokój będzie dopiero wtedy, kiedy Janukowicz złoży rezygnację. Jak nie złoży, to ludzie sami go "zrezygnują.

Mamy zdolnych lekarzy, a te przeszczepy twarzy ( w przypadku kobiety, o której wspominasz, to był nowotwór i kilkanaście wcześniejszych operacji), to ogromny sukces!

Pogoda wspaniała! Niech tylko wiadomości ze świata będą lepsze smile
        • mirekms Re: 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 10:04

ja nie na bieżąco,ale czy rząd Ukrainy
          wyraził zgodę na emeryturę dla pań w
          wieku 50 lat,dla panów w 55 roku życia
          • k.karen Re: 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 10:29
            Nie wiem, Mirku smile
            • mirekms Re: 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 11:41

Kare,szkoda,to ich wtedy nie będzie na liście UNESCO
              a ja to nawet mogę zatańczyć i zaśpiewać dla społeczeństwa,dla tamtego społeczeństwa znaczy się
              • hardy1 Re: 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 11:46
                Gadu gadu, to też możemy...
                Dzień dobry Karen i Mirku.

Na poważnie - na Ukrainie wypracowali porozumienie o wcześniejszych wyborach, powrocie do ich konstytucji z 2004 roku (ograniczenie uprawnień prezydenta) i rządzie tymczasowym.
                Czy to porozumienie, wypracowane przy pomocy ministrów SZ Polski, Niemiec i Francji, przyjmą wszystkie strony konfliktu? Oby...
                • k.karen Re: 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 12:04
                  Tak, Hardy. Oby przyjęli bo dość już tej krwi na ulicach.
                • mirekms Re: 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 13:29

Hardy,co tak też można,i jakie gadu,gadu
                  zostały rozbudzone nastroje społeczne
                  obietnice bez pokrycia,jakie wstąpienie do UE?

co tam robili ludzie pokroju Kaczyńskiego
                  czy Polska jest w stanie zapewnić azyl
                  dla uciekinierów z Ukrainy? dla trzech,
                  setki czy może tylko pół miliona ludzi?
                  • k.karen Re: 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 20:14
                    Mirku, co prawda pytasz Hardego, ale postaram się odpowiedzieć.
                    Polska nie będzie przyjmować uchodźców ekonomicznych z Ukrainy. Azyl polityczny, mają zapewniony tylko i wyłącznie uchodźcy polityczni. W tej chwili jest tych osób 29 ( na ok trzy tysiące ogółem wszystkich azylantów w Polsce). Według tego co słyszałam z informacji, jest przygotowanych ok 1000 miejsc dla uchodźców, jednak to mało prawdopodobne, że aż tyle osób starało się o azyl.
                    Natomiast Ukraińcy, którzy przebywają w tej chwili na terytorium Polski na wizach Schengen i będą chcieli je przedłużyć, dostaną to przedłużenie.
                    • hardy1 Re: 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 23:00
                      Dobry wieczór smile Cały dzień byłem poza domem, więc dopiero zaglądam.
                      Mirku, Karen już częściowo odpowiedziała. Dopowiem, że miejsc dla ew. uchodźców Polska przygotowała więcej, ok. 4.000. Oczywiście, byłaby to kropla w morzu, ale... może wszyscy Ukraińcy zgodzą się na porozumienie i dotrzymają go?
                      Oby. Obędzie się wtedy bez nowych ofiar, bez strasznej przyszłości i będzie to jakieś "światełko na końcu tunelu" dla Ukraińców. Daliśmy jako Polacy przykład, że można się dogadać mimo poprzednich barykad. Czy nie przyniosło to efektu? Nie liczę Rymkiewicza i podobnych jemu, którzy nie mogą przeboleć, że w `89 nie polała się obficie polska krew. Oczywiście nie ich, tylko tych, którzy by dali się podpuścić.

Mirku, nikt im nie obiecuje Ukraińcom gruszek na wierzbie. To będzie ich długa i ciężka droga, ale może będą chcieli ją pokojowo przejść, widząc swoje szanse za kilka/naście lat...
                      • hardy1 Re: 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 23:01
                        PS. Ludzie "pokroju Kaczyńskiego" stalki wcześniej na trybunie obok szefa partii jawnie gloryfikującej banderowców z UPA.
                    • mirekms Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 07:44

streszczenie sytuacji gospodarczej i społecznej w Polsce na dziś,i nieodległą przyszłość

29
              • k.karen Re: 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 12:02
                Mirku, myślę że Ukrainie najbardziej teraz potrzeba mądrych liderów, którzy mają konkretny plan uzdrowienia państwa, a nie artystów wink
                Niestety, na nic mediacje, rozmowy, ustalenia (pomijam obietnice bez pokrycia bandyty Janukowycza bo on już jest skończony) jeśli opozycja ( a raczej trzy opozycje) nie określi jasno o co jej chodzi.
                • hardy1 Re: 21 lutego 2014, CWP 21.02.14, 23:04
                  Jutro przed południem się wyjaśni, czy dwaj liderzy opozycyjni i przywódcy Społecznej Rady Majdanu (nie liczę tego ze skrajnie nacjonalistycznej "Swabody") przekonają tłumy na Majdanie, że to kompromis doi przyjęcia. Jeżeli nie... to krew poleje się w dużo większych ilościach, a Ukrainie będzie groził rozpad.
                  • mirekms Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 08:05

jeszcze jedno,czy minister spraw zagranicznych,pan Radosław Sikorski
                    porównał postawę władz Ukrainy do działań rządu Generała w latach
                    stanu wojennego
                    • mirekms Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 08:23
                      wracając do pana ministra
                      jemu Radosław czy Radek ?
                      • k.karen Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 08:52
                        Dzień dobry, Mirku i WKN smile

Naszemu ministrowi jest, Radosław smile

Tak, często odwoływał się w czasie negocjacji do wydarzeń w Polsce i w końcu powiedział do przedstawicieli opozycji: jak nie podpiszecie, to będzie tu mieli stan wojenny, armię i wszystkich was wymordują.

Źle to widzę. Majdan wygwizdał Kliczkę i Jaceniuka, oklaskami nagrodził Tiahnyboka.
                        • mirekms Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 09:09

to facet głupio gada
                          jak robił za dziennikarza,to zgodnie etyką tego zawodu zrywał z bluz żołnierskich
                          Rosjan,różne blaszki czy inne odznaczenia,takie wtedy miał hobby,Radek,urocze
                          • k.karen Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 09:17
                            A jak to widzisz? Czy Sikorski, wraz z szefami MSZ Francji i Niemiec powinni obiecać Ukraińcom wysłanie wojsk Unii, a przy okazji spłacenie jej długów w wysokości 150 miliardów $?
                            Ani Europa, ani USA nie pozwolą sobie na konflikt zbrojny z Rosją.
                            • k.karen Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 09:30
                              Ale dosyć dla mnie tej polityki. Piękna pogoda, to czas wyjść z domu i się rozruszać, bo za godzinę trzeba kibicować naszym sportowcom smile

Miłego dnia Wszystkim, do napisania... smile
                              • hardy1 Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 09:46
                                Dziń dobry Karen i Mirku smile

Tak piękna pogoda, w grupie znajomych wybieramy się na wycieczkę rowerową smile

Co do Sikorskiego - nie lubię go za wiele poprzednich spraw z jego życia, ale w sprawie Ukrainy mu gratuluję. Reszta zależy od samych Ukraińców, czy potrafią opanować siły skrajne, ekstremistyczne po obu stronach.
                                • k.karen Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 18:11
                                  Tak, Hardy smile Pogoda dzisiaj była fantastyczna i dzień chyba dla wszystkich radosny smile

Sama sobie się dziwię, że udało mi się wszystko pogodzić; obowiązki domowe, emocje sportowe z Igrzysk i aktywny odpoczynek w plenerze smile Chociaż ten ostatni bez towarzystwa, jako że nie lubię wlec się z maruderami, albo gonić za wyrywnymi. Swoje tempo i wysiłek smile Nie powiem, dałam sobie dzisiaj wycisk, choć nie był to długi marsz, ale jestem bardzo zadowolona smile

Mam nadzieję, że Wszyscy spędzili dzień równie miło smile
                                  • hardy1 Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 20:47
                                    Dobry wieczór, Karen smile Popieram, popieram i jeszcze raz popieram Twoje marsze smile Domyślam się, że to były kijki? smile

Potwierdzam - piękny, słoneczny dzień smile Wycieczka się udała, pizza po drodze była dobra, znaleźliśmy stare groby jakiejś pruskiej rodziny przy odnawianym pałacyku. Malutki cmentarzyk tej rodziny na posesji oczyszczony, ogrodzony...
                                    Potem powrót, zdążyłem na finałowy bieg Polek, oglądnąłem powtórki zdobywania medali przez Polki i Polaków w panczenach, potem długi szybki spacer w towarzystwie, potem wiadomości, "co tam panie na wschodzie"... taki weekend lubię smile
                                    • k.karen Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 21:18
                                      Dzięki, Hardy, za poparcie smile Ludzie, którzy z lenistwa nie chcą się ruszyć z domu, choćby tylko na normalny półgodzinny spacer, nie wiedzą ile tracą.
                                      Tak, to był marsz z kijkami i muszę Ci powiedzieć, że chodzę na czas i systematycznie poprawiam wyniki smile

Jak Twoja wycieczka się udała, to znaczy, że też miałeś wspaniały dzień smile
                                      Zaciekawiłeś mnie tym starym cmentarzykiem, pokażesz jakieś fotki, jeśli robiłeś?
                                      A i jeszcze najważniejsze, czy widziałeś już wiosnę? smile

Wróciłeś na bieg Polek, to znaczy, że ominęły Cię ( i dobrze) nerwy w czasie biegu panów. Myślałam, że zacznę obgryzać paznokcie, czego nigdy nie robiłam, nerwy były na postronkach. Nasi przegrywali na początkowych okrążeniach prawie trzy sekundy i prawie zaczęłam tracić nadzieję, ale później wystrzelili i finał już znasz smile

Takie weekendy mogłyby być co tydzień! smile
                                      • hardy1 Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 22:12
                                        Zrobiłem kilka fotek cmentarzyka, później wstawię (jeżeli wyszły). Zrobiłem też fotkę... pięknych przebiśniegów big_grin Wiosna!
                                        • k.karen Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 22:49
                                          Och! Przebiśniegi już kwitną? Uwielbiam je, tak samo jak fiołki smile To wklej Hardy, niech na Podwórku zawita też wiosna smile

Czas na mnie, dobranoc Wszystkim smile
                                          • hardy1 Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 23:01
                                            Postaram się wkleić jutro smile Zaznaczam, wkleję, jeżeli wyszły fotki smile

Na mnie też już czas na odpoczynek po dobrej sobocie w plenerze, dobranoc Karen i Wszystkim smile
                                            • hardy1 Re: 21 lutego 2014, CWP 23.02.14, 22:15
                                              Kilka fotek wyszło, słabo, ale wyszło smile Wstawię w oddzielnym wątku.
                            • mirekms Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 10:23
                              USA nie kocha UE
                              ale w kawałkach (państwa) to już tak
                              • mirekms Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 10:26

przeciwnicy UE w Polsce
                                Ukraińcom mówią o UE z miodem na ustach
                                • hardy1 Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 20:40
                                  ...bo ci przeciwnicy nie chcą Europy, która doprowadza do zadomawiania się w Polsce jakichś nowomód, co szkodzi zwyczajom i utrwalonym od setek lat prawom - kobieta do kuchni, rządy tylko dla Prawdziwych Polaków, a wszystkim pasie, poucza i strzyże Jego Wspaniałość Episkopatowość.
                                  • mirekms Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 22:02

ciekawe spostrzeżenia kol.WU co do sytuacji na Ukrainie

muzyka działa na nastrój,mam coś kiepski,chyba ograniczę
                                    używek muzycznych,nadużywam;"Carmen",Bizeta,dobranoc
                                    • hardy1 Re: 21 lutego 2014, CWP 22.02.14, 22:14
                                      Na Ukrainie różnie jeszcze może się potoczyć, sytuacja oby nie wymknęła się spod kontroli.

Co do muzyki - nastrój sam sobie wyrabiam, bez podpórek. Ale to ja, inni mają inaczej: smile
                                      Dobranoc, Mirku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka