wscieklyuklad 18.04.14, 06:30 sczerniało. Bo sczerniało się chyba pisze a nie zczerniało co nie, że tak? sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2519700 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wscieklyuklad Re: Niebo 18.04.14, 06:34 To "óczę" akurat nie jest błędem, bo pochodzi od słowa "oczy" - więc "óczę" znaczy tylko tyle, że od polonistycznych autorytetów oczami "Óczę" się nowych form ortograficznych. Dzi przeóczyłem słowo "sczernieć". Według profesjonalngo analfabetyzmu pisze się je podobno "zczernieć". I czyż to faktycznie nie jest "órocze"? Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Niebo 18.04.14, 19:54 "..rzulta rzaba rzarla rzur piurnik porusl mnustwem piur..." Oczywiscie ze urocze,czemu to nie piszemy jak komu pasuje? Ale tzeba sie stosowac do czegos albo kogos. Odpowiedz Link
hardy1 Re: Niebo 18.04.14, 22:02 Chce mi się pić... czy to pic? Czy mogę żonę zamknąć w zonę? Płać za plac. Zrobić komuś łaskę, czy...? itd. Odpowiedz Link
kicho_nor Re: Niebo 18.04.14, 22:19 Wściekły Znęcasz się nad autore-tytami ortograficznymi. A one zrobią Ci focha i będziesz miał. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: Niebo 19.04.14, 11:22 Auto-rety auto-retami Kicho_norze, ale można dopuścić brak pojęcia zwrotów literackich - w końcu nie każdy może jarzyć, co autor ma na myśli. Ale kiedy auto-rety w odstępach niemal kilkuminutowych popełniają dzięsiątki błędów, a innym zarzucają jedynie brak logiki wypowiedzi, to ciary po plecach łażą. Na szczęście auto-rety nigdy nie zostaną ani krytykami literackimi, ani nawet autorami czegoś, co warto przeczytać. W końcu przewodnik mogę sobie sam kupić, gdy będzie mi potrzebny, czyż nie? Odpowiedz Link