26.03.15, 18:11

klara_izydor 26.03.15, 17:41

Wściekły,bardzo Ci współczuję i boleję nad Twoją chorobą.Nie robiłabym tej całej zadymy,gdyby Sorellina wykazała się minimum zdrowego rozsądku i zdobyła się na wyznanie prawdy.
Choroba psychiczna nie przekreśla człowieka,nawet lekarza.
Mam zaprzyjaźnionego psychiatrę,który wyleczył mnie z depresji,Przyznam się,że pokazałam mu Twoje teksty...
Wściekły,lecz się i daj sobie spokój z towarzyszkami westalkami,bo to Cię ośmiesza.
Życzę Ci jak najlepiej.Przecież wiesz,że lekarze są solidarni smile

Stanowczo wypraszam sobie insynuacje na temat zdrowia psychicznego mojego męża oraz mojego zdrowego rozsądku. Bądź łaskawa zająć się własnymi urojeniami i problemami zdrowotnymi i odczep się raz na zawsze ode mnie i od mojej rodziny.
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Klaro 26.03.15, 18:39
      horror. Po prostu horror.
      Czy KALEJDOSKOP tak wplywa na ludzi?
      Cos w tym jest......smirk
      • wscieklyuklad Re: Klaro 26.03.15, 18:48
        Skoro NL jest doskonałym diagnostą to a priori uznaję Go za herosa. Ale przecież każdy jest kowalem własnego losu -współczucie dla NL uzupełnia więc mój podziw - odbywa nieustanną pokutę za życia.
        Ze znajomym psychiatrą - równie doskonałym diagnostą z pewnością wymienimy niejedną uwagę. Szkoda, że diagnostycznego talentu nie popiera skutecznością terapii. Chyba nikt nie podważy ostatniego z tych wniosków.
        • ulisses-achaj Re: Klaro 26.03.15, 19:13
          Cóż, ban dla Klary okazał sie całkowicie uzasadniony. Osoba, która na publicznym forum rozpisuje się o rzekomych chorobach innego użytkownika po to żeby go spostponować to zwykły hejter i troll, a jako człowiek po prostu zero, czyli nikt. Odnoszenie się do czyjegoś życia prywatnego, dzieci i krewnych, sprzedawanie informacji na ten temat,szczucie, rozsiewanie plotek i pomówień to rzecz równie obrzydliwa jak ten, który się tego dopuszcza. Podsumowując: ktoś taki i ci którzy wspierają go w jego "działalności" to mierzwa niewarta ani uwagi, ani jednego choćby słowa w jego/ich kierunku. Dla mnie to powietrze i nicość.
          • wscieklyuklad Re: Klaro 30.03.15, 19:37
            Pardąsio, ale czy mogę po postawieniu tak celnej diagnozy poprosić jeszcze o wyjaśnienie:

Mam bowiem dylemat w jakim znaczeniu należy rozumieć słowo "mierzwa? Odpowiedź A, czy też odpowiedź B?

A) stargana, zgnieciona słoma, używana najczęściej na ściółkę
            B) naturalny, organiczny nawóz, obornik, gnój
            • wscieklyuklad Re: Klaro 30.03.15, 20:02
              Pozwolę sobie nieco uściślić zasadność dociekań.
              Otóż podobno pojęcie "człowiek nikt" jest tożsame z treściami zawartymi w poczytnym dziele duchowego przywódcy krajów niemieckojęzycznych Szanownego Pana Adolfa H. i ma stanowić niepokojącą zapowiedź sekowania w przyszłości "ludzi nikt".

Ponieważ znam treść poczytnej książeczki "Moja walka", więc ośmielam się wyrazić zaniepokojenie, czy jako psychicznie chorego będziesz mnie Ulissesie sekował, libo na strzępy targał?
              Znając Cię osobiście wątpię.
              Ale wyjaśnienia wymaga, czy "człowiek nikt", który zaliczył mnie do kategorii psychicznie chorych będzie mnie sekował?

Brrrrr! To straszna wizja. Aże mi skóra na tyłku cierpnie.
              • ulisses-achaj Re: Klaro 30.03.15, 20:31
                Bardziej odpowiada mi "Się" Stachury np. A z "ludzi wilków" - jeden, stojący w lustrze z wywieszonym językiem... - taki kodzik, dla Ciebie na pewno do odczytania smile
                • wscieklyuklad Re: Klaro 30.03.15, 21:06
                  Rzeczywistość nie tyle "nie skrzeczy" o ile czas faktycznie umarł na czas, a "ja" na "ja" umarło.

Tyle, że to odniesienie ksobne.
                  A my tu przecież o zewnętrzu, co niczym się zdać winno.
                  A my tu o bytu psychicznie dotkniętych zagrożeniu.
                  A my tu o literatury niemieckojęzycznej klasyce i kanwie.
                  O lękach my tu istnienia.
                  O krok po kroku działaniach, gdy bytu negacja do mordu wiedzie.
                  Gdy prawa do życia anihilacja ku unicestwieniu prowadzi.
                  Gdy mianem "nikt" kogoś określenie szał w nimże niewypowiedziany w zaródź obleka.
                  Szkoda, że Krzysia zbrakło.
                  Pewnie dodałby w tym miejscu cytat z "Siekierezady": nie jest chyba ciężko umierać, kiedy się nie umiera samemu.
                  Byłbyż Stachura katastrofę niedawną w słowa tak prorocze odział?
                • sorel.lina Re: Klaro 30.03.15, 21:57
                  "Wąż umarł od własnego ukąszenia", Ulissesie... wink
                  • ulisses-achaj Re: Klaro 30.03.15, 22:40
                    smile Miło jest mówić językiem wspólnym, który co prawda jest "kodem", ale przecież czytelnym .. smile
                    • 1zorro-bis Re: Klaro 31.03.15, 08:09
                      tak. Tylko ten KOD jest natychmiast rozszyfrowywany i komentowany. Na wiadomym FORUM.big_grinbig_grinbig_grin
            • ulisses-achaj Re: Klaro 30.03.15, 20:29
              Hmmm, a wedle woli WU.. smile
    • 1zorro-bis Re: Klaro 26.03.15, 18:45
      przaganial kociol garnkowi......big_grinbig_grinbig_grin
      ....."Omyłkowe czy nie, ale świadczy wyłącznie o tym, że cały czas u nas przesiadujesz.
      A ponoć nikt z was nas nie czyta....."big_grin
    • hardy1 Re: Klaro 26.03.15, 19:19
      A niech to...
      Idealnie pasuje tutaj powiedzenie "Łapaj złodzieja - woła złodziej". Oczywiście nie chodzi o kradzież, tylko porównanie.

Koniec. Po takich insynuacjach i oszkalowaniach przez Izydora-Klarę, powtarzanych co pewien czas - koniec. Nie ma już ona tutaj wstępu.

Jak można być takim wrednym... nie rozumiem i nie zrozumiem. To hejterstwo w najgorszym wydaniu.
      • wscieklyuklad Re: Klaro 26.03.15, 19:31
        Nie, Hardy.
        To porażka terapeuty nie pacjenta.
        • 1zorro-bis Re: Klaro 26.03.15, 21:59
          anie lepiej machnac na to reka? Przeciez tego typu "aferki" to glowny pokarm dla arystokracji z KALEJDOSKOPU.....smirk
          • sorel.lina Re: Klaro 26.03.15, 22:30
            Wszystko ma swoje granice, Zorro! Moja wytrzymałość i tolerancja też je mają.
            Ale ...znów będę machać! Nawet obiema rękami. Może powietrze się przez to oczyści? smile
            • 1zorro-bis Re: Klaro 27.03.15, 07:24
              Sorelino, KALEJDOSKOP to tak jak PIS - jest zbiorowiskiem wszelkiego rodzaju dziwolagow ludzkich - skrzywionych psychicznie i nienawidzacych.smirk
              Wystarczy, ze ktos tam na jakis czas wejdzie i juz widac oddzialywanmia tego forum na osobnika, ktory rowniez pisze na innym forum. Ich credo to - obtrazac, atakowac, oczerniac. Z tego ci ludzie zyja. Wystarcza zerknac na "prezesa tysiaclecia" i jego ferajne. Ten sam styl, ta sama technika.....big_grin
              • wscieklyuklad Re: Klaro 27.03.15, 08:56
                Blogoslawieni duchem, ktorym udalo sie wyrwac z syfu o jakim piszesz.
                • wscieklyuklad Re: Klaro 27.03.15, 09:04
                  Ale, by oddac sprawiedliwosc, dostrzeglem niklutenkie swiatelko w tunelu. Z jednego z wpisow wynika, ze po kilkuletnim mozolnym wysilku edukacyjnym, piszaca wreszcie skumala, ze w KAZDYM kraju sa jakies patologie. Przyznac trzeba, ze niewielki to sukces, ale na miare zdolnosci edukowanej czyli sila WUzsza. No i naturalnie lepiej skumac nawet po latach edukacji, niz wcale. Tak wiec repetycja jest matka nauki.
              • sorel.lina Re: Klaro 27.03.15, 10:48
                Kiedy zaczynałam moją przygodę z netem byłam ufna, naiwna i łatwowierna. Brałam za dobrą monetę wszystko, co nauci pisali. Przez myśl mi nie przeszło, że za tym, co piszą, może kryć się tyle fałszu, złośliwości, bezinteresownej nienawiści i mściwości. Dziś daleko mi do "sorelliny" z tamtego czasu. Straciłam wiele złudzeń i z dużo większą rezerwą, ba! nieufnością, podchodzę do tego, co różne "nicki" zamieszczają na forum.
                Jednak nie wszystko, co mnie na forach spotkało, było złym doświadczeniem. Poznałam kilkoro wspaniałych ludzi, np. krakowską Basię i Jej męża syna, synową i wnuka, z którymi utrzymujemy prywatne, serdeczne stosunki do dziś. Także na Podwórku znalazłam ludzi - równie wspaniałych - z którymi mam bliski, realny kontakt.
                Po prostu w necie, jak w życiu. Nie można tracić wiary w ludzi, trzeba tylko umieć odróżniać ziarno od plew. Tego kiedyś nie potrafiłam i tego się nauczyłam.
                To pożyteczne, prawda? smile
                • sorel.lina Re: Klaro 27.03.15, 10:59
                  Na podsumowanie smile

"Non importa quello che stai guardando, ma quello che riesci a vedere."
                  - Henry David Thoreau
                  ( "Nie jest ważne to, na co patrzysz, ale to, co jesteś w stanie zobaczyć" )

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/s526x395/10624980_804014966347958_111754083544482441_n.jpg?oh=b1b94e8173247979534f24b2623010a5&oe=55AD5198&__gda__=1433980662_7fff9348e1935df08ac80788cca73591
                  • poe-poi Re: Klaro 27.03.15, 19:29
                    Bardziej odpowiada sentencja Heraklita "Złymi świadkami są oczy i uszy ludzi o duszy barbarzyńcy"
                    Pozdrawiam.
                    • wscieklyuklad Re: Klaro 27.03.15, 20:16
                      Na widok złośliwca mijającego go z kwaśną miną Bion z Borystenes powiedział: Nie wiem doprawdy, czy ciebie jakieś zło spotkało, czy kogoś innego coś dobrego...
                    • wscieklyuklad Re: Klaro 27.03.15, 20:53
                      Poe-poi, mam w związku z tym wszystkim nieodparte skojarzenie z nazewnictwem kwarków.
                      Niesprężystość zderzeń - ot co!
                      • sorel.lina Z dedykacją... 28.03.15, 20:34
                        https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/p526x296/10981798_946001568752265_869556844586470571_n.jpg?oh=8811ee269428991e0161ba0aae89bd44&oe=55BCCAEE

"Przysięgam mamusiu, to nie ja, to Nutella na mnie wpadła!" big_grin
                        • k.karen Re: Z dedykacją... 28.03.15, 21:10
                          Śliczne! big_grin big_grin big_grin
                    • sorel.lina Re: Klaro 27.03.15, 21:19
                      poe-poi napisał(a):

> Bardziej odpowiada sentencja Heraklita "Złymi świadkami są oczy i uszy ludzi o
                      > duszy barbarzyńcy"
                      > Pozdrawiam.

Doskonała sentencja, Poe-poi! smile
                      Dziękuję i również pozdrawiam.
                      • 1zorro-bis Re: Klaro 30.03.15, 14:37
                        big_grinbig_grinbig_grin
                        ....."lara_izydor 30.03.15, 13:35
                        Odpowiedz cytując Odpowiedz
                        Bo to jest tak : człowiek wchodzi na forum,nawiązuje kontakty prywatne.Po drugiej stronie są osoby w podobnym wieku i z potwierdzonym wyższym wykształceniem.
                        Czyli - teoretycznie - nic złego nie może nas w tej sytuacji spotkać.
                        A jednak...
                        Podobnie z ostatnią katastrofą lotniczą.Człowiek wsiada do samolotu niemieckich linii lotniczych i liczy na niemiecką solidność.
                        I co?
                        Trzeba jednak założyć,nawet nie będąc paranoikiem,że świry są wszędzie... "big_grinbig_grinbig_grin

Trafione w dziesiatke!!!big_grin
                        A jak czlowiek jeszcze mysli, ze ma prawdziwa arystokracje....big_grinbig_grinbig_grin przed soba, to mysli ze juz asolutnie nic zlego stac sie nie moze.
                        A jednak.....smirk
                        • sorel.lina Re: Klaro 30.03.15, 15:17
                          1zorro-bis napisał:

>klara_izydor 30.03.15, 13:35

> Bo to jest tak : człowiek wchodzi na forum,nawiązuje kontakty prywatne.Po drugi

> Trzeba jednak założyć,nawet nie będąc paranoikiem,że świry są wszędzie... "big_grinbig_grin
                          > big_grin
                          >

> Trafione w dziesiatke!!!big_grin
                          > A jak czlowiek jeszcze mysli, ze ma prawdziwa arystokracje....big_grinbig_grinbig_grin przed soba
                          > , to mysli ze juz asolutnie nic zlego stac sie nie moze.
                          > A jednak.....smirk

Zorro, arystokracja, szaraczkowa szlachta, łyczki miejskie, czy "chamy" wiejskie - świry rzeczywiście są wszędzie! Wszyscy o tym wiemy, ale najlepiej wiedzą o tym... świry! wink
                          big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka